Bodimo solidarni z ljudmi iz Ukrajine

Za solidarnost ljudem iz Ukrajine zbira pomoč tudi naša Župnijska Karitas Šenčur. Prosimo vas za hrano z daljšim rokom trajanja in higienske pripomočke. Darujete lahko tudi denarna sredstva. Kdor želi svoj prispevek nakazati preko TRR lahko dobi položnico v župnijski cerkvi v Šenčurju ob verskem tisku.

Sicer pa bo Župnijska Karitas zbirala vaše darove od ponedeljka, 14. marca, do sobote, 26. marca in sicer vedno pol ure pred sveto mašo, torej od 18.30 do 19- ih v kaplaniji poleg župnišča v Šenčurju.

Iskrena hvala in Bog vam povrni!

Štefanovo 2021 na Prebačevem

Leto 2021 je posebno. Namesto božično-novoletne igrice na Prebačevem, je nastal kratek film, ki nas popelje v božični čas s pogledom na našo domovino in posebej spomni na dan samostojnosti in enotnosti. Prikazano je nekaj občanov, ki s svojimi pogledi in mislimi usmerjajo tokove življenja. Film nas lahko navda s pozitivno energijo, če si le dovolimo prisluhniti in odpreti svoja srca za druge. 

Devetdnevnica pred božičem

V ponedeljek, 20. decembra ob 19.30 bomo na Prebačevem pričeli z zadnjimi štirimi dnevi devetdnevnice pred božičem. Potekala bo na daljavo. Pridružite se nam na povezavi Zoom:

zoomu tukaj

Vsak večer bomo Marijo počastili z molitvijo ene od družin naše župnije. Pridružite se nam pri molitvi in pripravi na praznovanje božiča.

Še posebej vabljeni otroci, ki vam bo namenjena tudi kakšna beseda in boste povabljeni k sodelovanju.

Naj vam bo blagoslovljen adventni čas!

Namenitev dela dohodnine

V noveli zakona o dohodnini iz leta 2019 je prejšnja vlada sklenila, da se za leto 2020 namenski del dohodnine nameni zgolj verskim skupnostim in ne njihovim sestavnim delom (npr. župnija, redovne skupnosti itd.). Tako je FURS vse dotedanje izjave o namenitvi dohodnine za sestavne dele Katoliške cerkve prenesla na Katoliško cerkev.

Obenem škofijski ekonom Blaž Gregorc sporoča, da je sedanja vlada sprejela Uredbo o namenitvi dela dohodnine za donacije (Uradni list RS, št. 155/2021, z dne 29. 9. 2021), v kateri je uvrstila na seznam dohodninskih upravičencev vse sestavne dele Katoliške cerkve (vse župnije). To pomeni, da z letom 2021 sestavni deli Katoliške cerkve (vsaka župnija) ponovno lahko prejemajo namenski del dohodnine. Glede na to, da so bile izjave o namenitvi dohodnine posameznemu sestavnemu delu Katoliške cerkve leta 2020 preklicane, vas lepo prosimo, da donatorji v župnijah:

  1. podpišete novo izjavo o namenitvi dela dohodnine vaši župniji ter
  2. da zdaj lahko namenite 1 % svoje dohodnine (prej 0,5 %).

Davčni številki sta za župnijo Šenčur: 23447427 in za župnijo Trboje: 52746658.

Tako izpolnjeno izjavo posredujte na FURS ali oddajte v župniji, da jih skupaj zbrane lahko oddamo na FURS osebno ali s priporočeno pošto.

Rok za oddajo izjav je 31. december.

Obrazec za FURS

Oddaja preko portala edavki

Spremembe zaradi okužbe

Spoštovani farani!

Test je potrdil, da sem pozitiven na COVID-19. Od petka, 5. novembra, in vse tja do ponedeljka, 15. novembra, moram biti v izolaciji. V karanteni ostajajo tudi ostali duhovniki iz našega župnišča. Vsi smo sicer cepljeni, vendar bodo iz previdnosti tudi oni ostali v karanteni. V tem času naše izolacije ne bo tedenskih svetih maš. V soboto zvečer in v nedeljo pa bodo prišli maševat duhovniki od drugod. Vse oznanjene mašne namene bomo duhovniki maševali zasebno v župnišču. Prosim za razumevanje. Od ponedeljka, 8. novembra in do petka, 12. novembra, za vse veroučence v Šenčurju tudi ne bo verouka. Prosim pa, da otroci skupaj s starši oblikujete katehezo doma. Razumljivo, da v tem času v župnijski pisarni ne bo uradnih ur. Vsi skupaj ostanimo previdni in odgovorni za zdravje nas vseh. Prosim tudi za molitveno podporo.

Šenčur, 5. november 2021                                                                                                             Urban Kokalj, župnik