1. ADVENTNA NEDELJA – HRASTJE (3.12.2023)

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Janez Damaščan, duhovnik in cerkveni učitelj; torek Sava, opat; sredo Nikolaj ali Miklavž, škof; četrtek Ambrož, škof in cerkveni učitelj; petek praznik Brezmadežnega spočetja Device Marije; soboto Valerija, mučenka; danes teden pa druga adventna nedelja.

V sredo bomo obhajali god svetega Miklavža. Ker bo ta dan v Šenčurju konferenca dekanijskih duhovnikov, bo sveta maša pri farni cerkvi dopoldan ob 10- ih, zvečer pa tu v Hrastju ne bo svete maše.  Kdor le more, lepo vabljen k našemu skupnemu obhajanju svete maše v Šenčurju.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Petek, 8.12. ob 18- ih za pokojnega Marijana Kadivec, obl.

Sobota, 9.12. ob 19- ih za zdravje

Nedelja, 10.12. ob 8- ih za pokojno Marijo Ovniček

 

NEDELJA KRISTUSA KRALJA – HRASTJE (26.11.2023)

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Modest in Virgil, škofa; torek Katarina Laboure, redovnica; sredo Filomen, mučenec; četrtek Andrej, apostol; petek Edmund, kralj; soboto Bibijana, mučenka; danes teden pa prva adventna nedelja.

Teden v katerega vstopamo je v Cerkvi še posebej posvečen poslanstvu Karitas, ki nas vabi k solidarnosti do pomoči potrebnih. V okviru Župnijske Karitas bomo ponovno zbirali darove, ki jih v Hrastju lahko oddate v soboto od 9- ih do 12- ih v župnišču. Župnijska Karitas še posebej prosi za denarna sredstva s katerimi želimo posameznikom pomagati plačati stroške ogrevanja. Že v naprej iskrena hvala in Bog povrni!

Ta petek bo prvi v mesecu in bo dopoldan obhajilo bolnikov po domovih. Tudi prihodnja nedelja bo prva v mesecu in bo pri sveti maši v Hrastju ofer ali darovanje za ogrevanje cerkve in veroučne učilnice.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Sreda, 29.11. ob 18- ih za pokojnega Franca Peternelj

Sobota, 2.12. ob 19- ih za pokojno Marijo Rihar, 30. dan

                                      za pokojnega Ludvika Vrhovnik, obl.

Nedelja, 3.12. ob 8- ih za pokojne iz družine Ovniček

 

33. NEDELJA MED LETOM – HRASTJE (19.11.2023)

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Edmund, kralj; torek se spominjamo Darovanja Device Marije; sredo Cecilija, devica in mučenka; četrtek Klemen, papež; petek Andrej Dung Lac in drugi vietnamski mučenci; soboto Katarina Aleksandrijska, mučenka; danes teden pa nedelja Kristusa Kralja vesoljstva.

Pri farni cerkvi v Šenčurju bomo prihodnji teden v noči iz sobote na nedeljo imeli celonočno češčenje Svetega Rešnjega Telesa. Molitvene ure so objavljene v Farnem listu. Povabljeni, da se pridružite kateri koli skupini. Sklep češčenja in sveto mašo ob 8- ih zjutraj bo daroval kapucin p. Matej Nastran iz Škofje Loke, ki bo maševal tudi dopoldan ob 10- ih.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Sreda, 22.11. ob 18- ih za pokojnega Ivana in Marijo Omers

Sobota, 25.11. ob 19- ih za pokojnega Milana Zmrzlikar, obl.

Nedelja, 26.11. ob 8- ih na Prebačevem za pokojne iz družine Maselj in Pavlo Knific

 

32. NEDELJA MED LETOM – HRASTJE (12.11.2023)

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Stanislav Kostka, redovnik; torek Nikolaj Tavelić, duhovnik; sredo Leopold, knez; četrtek Marjeta Škotska, kraljica; petek Elizabeta Ogrska, redovnica; soboto se spominjamo posvetitve bazilik svetega Petra in Pavla; danes teden pa 33. nedelja med letom.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Sreda, 15.11. ob 18- ih za pokojnega Radota Jovanovič in vse rajne Perdanove

Sobota, 18.11. ob 19- ih za pokojnega Jankota Knific, obl.

Nedelja, 19.11. ob 8- ih za pokojne starše Petra in Marijo Novak ter sestro Slavico Kokalj

 

31. NEDELJA MED LETOM – HRASTJE – zahvalna n. (5.11.2023)

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Lenart, opat; torek Engelbert, škof; sredo Bogomir, škof; četrtek se spominjamo posvetitve lateranske bazilike; petek Leon Veliki, papež in cerkveni učitelj; soboto Martin, škof; danes teden pa 32. nedelja med letom.

Ob smrti in pogrebu pokojne Marije Rihar ste Pokorinovi namesto sveč in cvetja na grob darovali za dve sveti maši.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Sreda, 8.11. ob 18- ih za pokojne starše, brata in sestre Knific

Sobota, 11.11. ob 19- ih za pokojne iz družine Omers

Nedelja, 12.11. ob 8- ih za pokojno Petro Arnež in Staneta Juhant, obl.

 

30. NEDELJA MED LETOM – HRASTJE (29.10.2023)

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Marcel, mučenec; torek Volbenk, škof; sredo slovesni in zapovedani praznik vseh svetih; četrtek spomin vseh vernih rajnih; petek Viktorin Ptujski, škof in mučenec; soboto Karel Boromejski, škof; danes teden pa 31. nedelja med letom, ki je hkrati tudi zahvalna nedelja.

V sredo bomo obhajali slovesni in zapovedani praznik vseh svetih. Pri dopoldanskem bogoslužju ob 8- ih bomo slavili vse tiste rajne, ki se že veselijo v Bogu. Popoldan pa bomo v molitvi in sveti maši v molitveni navezi z vsemi dušami, ki se v vicah še očiščujejo in zorijo za srečno večnost. Ob 13.15 lepo vabljeni k farni cerkvi v Šenčurju, ko bomo molili veseli in svetli del rožnega venca, ob 14- ih bo sveta maša za vse rajne po molitvenih namenih. Sledilo bo molitveno bogoslužje na pokopališču in blagoslov grobov. V primeru slabega vremena bomo molitev za blagoslov grobov zmolili v cerkvi ob koncu svete maše. Popoldan ob 17- ih bomo prav tako pri farni cerkvi za duše v vicah molili žalostni in častitljivi del rožnega venca, ob 18- ih bo sveta maša, ob 19- ih pa na pokopališču molitev, ki jo pripravljajo naši mladi. Tudi v četrtek se bomo v molitvi in sveti maši posebej spominjali vseh duš v vicah. Sveta maša tu v Hrastju bo zvečer ob 18- ih.

Ta petek bo prvi v mesecu in bo dopoldan obhajilo bolnikov po domovih.

Iskrena hvala in Bog povrni za darove, ki ste jih v soboto namenili za obnovo strehe pri naši cerkvi v Hrastju. Zbrali ste 1.060 €, v župnišče je nekdo prinesel 500 €, ključarjema ste prinesli 450 €, na domačijo Kadivec pa še 750 €. Vseh namenskih darov za obnovo cerkvene strehe ste v zadnjem mesecu torej zbrali 2.760 €. Bog povrni tudi gospodinjam za pogostitev po sveti maši, posebej še hvala trgovini Flerant za organizacijo degustacije iz posestva Rouna v Vipavski dolini in ulici iz Hrastja za pogostitev z domačim golažem.

Prihodnji teden na zahvalno nedeljo v Hrastju ne bo svete maše, bo pa dopoldan ob 10- ih na Prebačevem.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Sreda, 1.11. ob 8- ih za pokojnega Darkota Jagodic

Četrtek, 2.11. ob 18- ih za rajne po molitvenih namenih

Sobota, 4.11. ob 19- ih za pokojno Marijo Rihar, 7. dan

                                      za pokojno Albino Naglič, obl.

Nedelja, 5.11. ob 10- ih na Prebačevem na čast svetemu Jožefu v zahvalo za varstvo  

                                                                 pri delu in za vse dobrotnike

 

29. NEDELJA MED LETOM – Misijonska nedelja

HRASTJE (22.10.2023)

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Janez Kapistran; duhovnik; torek Anton Marija Claret, škof in redovni ustanovitelj; sredo Sabina, Krizant in Darja, mučenci; četrtek Lucijan, mučenec; petek Sabina, mučenka; soboto Simon in Juda Tadej, apostola; danes teden pa 30. nedelja med letom.

V petek popoldan od 15- ih dalje boste pri farni cerkvi v Šenčurju imeli priložnost za sveto spoved. Spovedoval bo spiritual Bogoslovnega semenišča g. Gregorij Celestina. Pred praznikom vseh svetih torej povabljeni k sveti spovedi, ki je poleg svetega obhajila, molitve po namenu svetega očeta in obiska pokopališča osnova za odpustek, ki ga v mesecu novembru lahko namenimo za naše drage rajne.

Na zahvalno nedeljo, 5. novembra, bomo pri sveti maši ob 10- ih praznovali zakonske jubileje. Zakonski pari, ki ste v tem letu praznovali 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50, 55 in 60 let zakonskega življenja se čimprej prijavite v župnišču, da bomo lahko pripravili vse potrebno za praznovanje.

V župnišču sprejemamo molitvene namene za naše drage rajne. Zanje bomo še posebej molili pri svetih mašah skozi ves mesec november.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Sobota, 28.10. ob 19- ih za pokojno Frančiško, obl. in Stanislava Bergant

Nedelja, 29.10. ob 8- ih na Prebačevem za pokojne starše Janeza in Milko Novak

                                                                   za pokojnega Primoža Belehar

 

28. NEDELJA MED LETOM – HRASTJE (15.10.2023)

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Hedvika, kneginja in redovnica; torek Ignacij Antiohijski, škof in mučenec; sredo Luka, evangelist; četrtek Pavel od križa, duhovnik; petek Irena, mučenka; soboto Uršula in tovarišice, device in mučenke; danes teden pa 29. nedelja med letom, ki je hkrati tudi misijonska nedelja.

Prihodnjo soboto tu v Hrastju ne bo večerne svete maše, bo pa popoldan ob 15- ih slovesno somaševanje vodil generalni vikar ljubljanske nadškofije škof msgr. dr. Franci Šuštar, ki bo tudi blagoslovil obnovljeno streho pri naši cerkvi. Ob koncu svete maše bo ofer ali darovanje za vsa opravljena dela. Po sveti maši pa se bomo zadržali še v prijateljskem druženju. Za pogostitev prosimo gospodinje, da pripravite pecivo, ki ga v soboto tekom dopoldneva lahko oddate pri Kadivčevih.

Prihodnjo nedeljo popoldan ob 15- ih pa vsi starejši in bolni povabljeni k sveti maši v Šenčur. Maševal bo spiritual Bogoslovnega semenišča g. Gregorij Celestina. Med sveto mašo bo priložnost za prejem zakramenta bolniškega maziljenja. Priložnost za sveto spoved bo pol ure pred sveto mašo, torej od 14.30 dalje, ko bo tudi skupna molitev rožnega venca.

V župnišču že sprejemamo molitvene namene za naše drage rajne. Zanje bomo še posebej molili skozi ves mesec november pri svetih mašah med tednom.

Na zahvalno nedeljo, 5. novembra, bomo pri sveti maši ob 10- ih pri farni cerkvi v Šenčurju praznovali zakonske jubileje. Zakonski pari, ki ste v tem letu praznovali 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50, 55 ali 60 let zakonskega življenja se čimprej prijavite v župnišču, da bomo lahko pripravili vse potrebno za praznovanje.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Sobota, 21.10. ob 15- ih za pokojna duhovnika Miloša Briški in Ivana Mihelič

                                        za pokojnega Danijela Kos, obl.

                                        za pokojno Ivano Zmrzlikar

                                        za pokojno Milko Novak

                                        v zahvalo za dobrotnike in Božje varstvo pri delu na strehi

Nedelja, 22.10. ob 8- ih za pokojno Angelco Ržen in Mileno Rozman

                                        za pokojnega Darkota Jagodic

 

27. NEDELJA MED LETOM – HRASTJE (8.10.2023)

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Dionizij, škof in mučenec; torek Florencij, mučenec; sredo Janez XXIII., papež; četrtek Maksimiljan Celjski, škof in mučenec; petek Koloman, mučenec; soboto Kalist I., papež; danes teden pa 28. nedelja med letom.

Iskrena hvala in Bog vam povrni za darove, ki ste jih prejšnjo nedeljo namenili za obnovo strehe pri naši cerkvi. Zbrali ste 558 €.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Sobota, 14.10. ob 19- ih za pokojnega Rudija Dovžan

Nedelja, 15.10. ob 8- ih za pokojnega Franca Omers

 

26. NEDELJA MED LETOM – HRASTJE (1.10.2023)

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Angeli varuhi; torek Frančišek Borgia, redovnik; sredo Frančišek Asiški, redovni ustanovitelj; četrtek Marija Favstina Kovalska, redovnica; petek Bruno, ustanovitelj kartuzijanov; soboto Rožnovenska Mari Božja; danes teden pa 27. nedelja med letom, za našo župnijo pa slovesni praznik farnega žegnanja.

Prihodnjo nedeljo bomo obhajali slovesni praznik farnega žegnanja. S praznovanjem bomo začeli že v soboto popoldan ob 16- ih s sveto mašo, ki ji bo predsedoval naš nadškof msgr. Stanislav Zore, ki bo tudi blagoslovil obnovljeni oltar Marije Brezmadežne. Ta dan tu v Hrastju ne bo večerne svete maše. Po popoldanski sveti maši v Šenčurju bomo nadaljevali s praznovanjem pred cerkvijo v družbi godalnega orkestra občine Šenčur. Turistično društvo nas bo postreglo s praženim krompirjem in priboljškom klobase in pijačo. V soboto poldan ob 16- ih torej lepo vabljeni na praznovanje farnega žegnanja v Šenčur.

Na voljo imate novo številko Farnega lista, ki ima nekoliko drugačno podobo. V njem je tudi oznanjeno glede blagoslova obnovljene strehe pri naši cerkvi v Hrastju.

Sedaj po sklepnem blagoslovu bo ofer ali darovanje za obnovo strehe pri naši cerkvi. Že v naprej iskrena hvala in Bog povrni za vsak velikodušen dar.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Nedelja, 8.10. ob 8- ih za pokojnega Igorja Dolenc in starše Erzar

                                      za pokojnega Mihaela Knific, obl.

 

25. NEDELJA MED LETOM – Slomškova nedelja- HRASTJE (24.9.2023)

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Sergij, menih; torek Kozma in Damjan, mučenca; sredo Vincencij Pavelski, duhovnik in redovni ustanovitelj; četrtek Venčeslav, mučenec; petek Mihael, Gabriel in Rafael, nadangeli; soboto Hieronim, duhovnik in cerkveni učitelj; danes teden pa 26. nedelja med letom, ki je hkrati tudi rožnovenska nedelja in žegnanje v Vogljah s slovesno sveto mašo dopoldan ob 9.30.

Prihodnja nedelja bo prva v mesecu in bo v Hrastju pri sveti maši ofer ali darovanje za obnovo cerkvene strehe.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Petek, 29.9. ob 19- ih za pokojnega Pavelna Erzar in starše Kokalj

Sobota, 30.9. ob 19- ih za pokojne Martnjavove

Nedelja, 1.10. ob 8- ih za pokojno Marijo Novak

 

24. NEDELJA MED LETOM – HRASTJE (17.9.2023)

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Riharda, cesarica; torek Januarij, škof in mučenec; sredo Andrej Kim in drugi korejski mučenci; četrtek Matej, apostol in evangelist; petek Mavricij in tovariši, mučenci; soboto Pij, redovnik; danes teden pa 25. nedelja med letom, ki je hkrati tudi Slomškova nedelja in žegnanje na Olševku s slovesno sveto mašo zjutraj ob 8- ih.

V četrtek bomo obhajali godovni praznik svetega apostola in evangelista Mateja. Njemu je posvečena naša cerkev v Hrastju zato bo ta dan tukaj tudi celodnevno češčenje Svetega Rešnjega Telesa. Sveta maša bo dopoldan ob 10- ih, ki jo bo daroval naš kaplan g. Janko Potisek. Sledile bodo molitvene ure: ob 11- ih skupno češčenje, ob 12- ih bo molitvena ura duhovnikov, ob 13- ih ura molitve v tišini, ob 14- ih molitev oblikujete vaščani Prebačevega, ob 15- ih bo molitvena ura soseske v Hrastju, ob 16- ih bo polurna molitev vseh veroučencev, sledi skupna molitev rožnega venca, ob 17- ih pa bo sklep z litanijam Srca Jezusovega, zahvalno pesmijo, evharističnim blagoslovom in slovesno somaševanje, ki ga bo vodil kapucin p. Matej Nastran iz Škofje Loke. Dopoldan od 9.30 do 12- ih in popoldan od 16- ih dalje bo priložnost za sveto spoved. Lepo vabljeni k molitvi in svetim zakramentom.

Prihodnjo nedeljo bomo obhajali Slomškovo nedeljo. Blaženi Anton Martin Slomšek se je veliko prizadeval tudi za vzgojo in izobrazbo otrok in mladih. Zato bomo prihodnjo nedeljo pri sveti maši na Prebačevem blagoslovili šolske potrebščine in prosili Božjega blagoslova za novo šolsko in veroučno leto. Otroci torej prinesite s seboj k sveti maši šolske in veroučne potrebščine.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Četrtek, 21.9. ob 10- ih za pokojno Angelo Ržen

                        ob 17- ih za pokojnega Marijana in Vido Kadivec

                                        za pokojnega Antona Kostanjevec, obl.

                                        za pokojno Milko Novak

                                        za pokojnega Rajkota Starc

Sobota, 23.9. ob 19- ih za zdravje

Nedelja, 24.9. ob 8- ih na Prebačevem za pokojnega Janeza Novak, obl.

                                                                 za pokojnega Stanislava Vehovec

 

23. NEDELJA MED LETOM – HRASTJE (10.9.2023)

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Prot in Hijacint, mučenca; torek se spominjamo Marijinega imena; sredo goduje Janez Zlatousti, škof in cerkveni učitelj; četrtek obhajamo praznik povišanja svetega križa; petek se spominjamo Žalostne Matere Božje; soboto godujeta Kornelij in Ciprijan, mučenca; danes teden pa bo 24. nedelja med letom in žegnanje na Prebačevem s slovesno sveto mašo zjutraj ob 8- ih.

V tem tednu začenjamo z rednim veroukom. Urnik je bil objavljen že v prejšnji številki Farnega lista in na župnijski spletni strani. Otroci skupaj s starši povabljeni predvsem k svetim mašam in družinski molitvi.

V soboto bo v Stični srečanje katoliške mladine. Iz šenčurske dekanije imamo organiziran avtobusni prevoz za mlade, ki se najkasneje do srede prijavite g. kaplanu oziroma v župnišču. Odhod avtobusa iz Šenčurja bo zjutraj ob 9.30, povratek pa bolj pozno zvečer – po 22. uri, ker bo v Stični nekoliko daljši program. Mladi imejte s seboj nekaj malice, 5 € kot prispevek za avtobus in 15 € za vstopnico, ki vključuje tudi večerjo.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Četrtek, 14.9. ob 8- ih na Prebačevem za pokojnega Jankota Knific

Petek, 15.9. ob 19- ih za pokojnega Darkota Jagodic

Sobota, 16.9. ob 19- ih za pokojno Mici in Naceta Ušlakar

Nedelja, 17.9. ob 8- ih na Prebačevem za sosesko

                                                                 za pokojno Bernardo in Staneta Čebašek

                                                                 za pokojnega Danijela Kos

Sedaj po sklepnem blagoslovu bo še ofer ali darovanje za obnovo strehe pri naši cerkvi. Že v naprej iskrena hvala in Bog povrni za vaše velikodušne darove.

 

22. NEDELJA MED LETOM – HRASTJE (3.9.2023)

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Rozalija, devica; torek Mati Terezija, redovna ustanoviteljica; sredo Zaharija, prerok; četrtek Regina, devica in mučenka; petek praznik rojstva Device Marije ali mali šmaren; soboto Peter Klaver, misijonar; danes teden pa 23. nedelja med letom in žegnanje tu v Hrastju s slovesno sveto mašo zjutraj ob 8- ih.

Pri farni cerkvi bodo odslej večerne svete maše ob 18- ih, razen v nedeljah ob 19- ih.

V petek bomo obhajali praznik Marijinega rojstva ali mali šmaren. Sveta maša tu v Hrastju bo zvečer ob 19- ih.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 4.9. ob 19- ih za pokojno Ano Arhar

Petek, 8.9. ob 19- ih za pokojno Marijo Novak

Sobota, 9.9. ob 19- ih za pokojnega Matjaža Mrak, obl.

Nedelja, 10.9. ob 8- ih za sosesko

                                      za pokojno Ivano Zmrzlikar

                                      za pokojnega Rajkota Starc

Prihodnjo nedeljo popoldan ob 15- ih smo vabljeni k sveti maši v Velesovo, kjer letos praznujejo 860 letnico samostojne župnije. Po sveti maši bo procesija s podobo Velesovske Marije. Slovesnost bo vodil nadškof msgr. Stanislav Zore.

 

21. NEDELJA MED LETOM – HRASTJE (27.8.2023)

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Avguštin, škof in cerkveni učitelj; torek se spominjamo mučeništva Janeza Krstnika; sredo Feliks, mučenec; četrtek Rajmund, redovnik; petek Egidij ali Tilen, opat; soboto Marjeta, devica in mučenka; danes teden pa 22. nedelja med letom in žegnanje v Hotemažah s slovesno sveto mašo zjutraj ob 8.30.

V torek dopoldan od 9- ih do 12- ih in v četrtek popoldan od 15- ih do 17- ih bo v Šenčurju v župnijski pisarni vpis otrok v prvi razred verouka. Starši, ki ste poročeni, prinesite s seboj družinsko knjižico.

Ta petek bo prvi v mesecu in bo dopoldan obhajilo bolnikov po domovih. Tudi prihodnja nedelja bo prva v mesecu in bo ofer ali darovanje za obnovo strehe pri cerkvi v Hrastju.

Prihodnjo nedeljo bo večerna sveta maša pri farni cerkvi že ob 19- ih. Tako bo odslej nedeljska večerna sveta maša v Šenčurju redno ob 19- ih.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 28.8. ob 19- ih za pokojnega Franca Peternelj

Torek, 29.8. ob 19- ih za pokojno Jožico Kadivec iz Povelj

Sreda, 30.8. ob 19- ih za pokojnega Primoža Belehar

Četrtek, 31.8. ob 19- ih za pokojno Albino Naglič

Petek, 1.9. ob 19- ih za pokojnega Marjana Vodnik

                                  za pokojno Angelco Ržen in Mileno Rozman

Sobota, 2.9. ob 19- ih za pokojnega Milana Zmrzlikar

                                    za pokojnega Stanislava Vehovec

Nedelja, 3.9. ob 8- ih za pokojnega Darkota Vehovec, 30. dan

                                    za pokojnega Jankota Knific

 

20. NEDELJA MED LETOM – 20. avgust 2023

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Pij X., papež; torek se spominjamo Device Marije Kraljice; sredo goduje Roza iz Lime, devica in sveta žena; četrtek Jernej, apostol; petek Ludvik IX., kralj; soboto Zefirin, papež in mučenec; danes teden pa 21. nedelja med letom in žegnanje v Voklem in na Lužah s slovesno sveto mašo zjutraj ob 8.30.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Sobota, 26.8. ob 19- ih za pokojnega Jerneja Dolinar, obl.

Nedelja, 27.8. ob 8- ih na Prebačevem za pokojne starše Perčič in brata Staneta

 

19. NEDELJA MED LETOM – HRASTJE (13.8.2023)

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Maksimiljan Kolbe, duhovnik in mučenec; torek zapovedani praznik Marijinega vnebovzetja ali veliki šmaren; sredo Rok, romar in spokornik; četrtek Hijacint, duhovnik; petek Helena, cesarica; soboto Janez Eudes, duhovnik; danes teden pa 20. nedelja med letom in žegnanje na Visokem s slovesno sveto mašo zjutraj ob 8.30.

V torek bomo obhajali zapovedani praznik Marijinega vnebovzetja ali veliki šmaren. Sveta maša tu v Hrastju bo zjutraj ob 8- ih.

V sredo bomo obhajali godovni praznik svetega Roka, ki je priprošnjik zoper kužne bolezni. Zvečer ob 20- ih lepo vabljeni v Hotemaže k sveti maši in prošnji procesiji za zdravje na čast svetemu Roku.

Ob smrti in pogrebu pokojnega Darka Jagodic ste sosedje darovali za tri svete maše; po dve sveti maši družina Ovniček in družina Jerič; po eno sveto mašo pa Novakovi, Jože in Tatjana Pikš, sestrična Breda in Peter Arnež, Andrejčkovi, Simon Novak, Zdravko in Mateja Logar, Irmina in Peter Klenovšek, Vesna Mozetič z družino, Bernarda Močnik ter Matjaž in Betka Logar. Poleg svetih maš ste Novakovi ter sestrična Breda in Peter Arnež darovali še dar za obnovo strehe pri cerkvi v Hrastju.

Iskrena hvala in Bog vam povrni za darove, ki ste jih preteklo nedeljo namenili za obnovo strehe pri naši cerkvi. Zbrali ste 605,7 €. V župnišče ste prinesli 250 €, na župnijski TRR pa ste nakazali še 700 €. Vseh namenskih darov za našo cerkev ste v zadnjem mesecu torej zbrali 1.555,7 €.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Torek, 15.8. ob 8- ih za pokojnega Danijela Kos

Sobota, 19.8. ob 19- ih za pokojnega Roberta Zevnik, obl.

                                      za pokojno Marijo Ovniček

Nedelja, 20.8. ob 8- ih za pokojno Marjano, Mimi in Francko Logar

 

JEZUSOVA SPREMENITEV NA GORI – 6. avgust 2023

 GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Sikst II., papež in mučenec; torek Dominik, duhovnik in redovni ustanovitelj; sredo Terezija Benedikta od križa, mučenka in sozavetnica Evrope;  četrtek Lovrenc, diakon in mučenec; petek Klara, devica in redovna ustanoviteljica; soboto Ivana Šantalska, redovnica; danes teden pa 19. nedelja med letom in žegnanje v Srednji vasi s slovesno sv. mašo zjutraj ob 8.30.

V noči iz petka na soboto bomo imeli farno peš romane na Brezje. Odhod izpred župnišča v Šenčurju bo zjutraj ob 1- ih. Kdor le more, naj se nam pridruži peš sicer pa vsaj zjutraj ob 7- ih pri sveti maši na Brezjah.

Na voljo imate novo številko Farnega lista z veroučnim urnikom za prihodnje pastoralno leto.

Na pobudo naših škofov bo prihodnjo nedeljo pri sveti maši namenska nabirka za vse, ki jih je v teh dneh prizadela vodna ujma. Zbrani darovi se bodo prizadetim delili preko Slovenske Karitas. Bodimo hvaležni, da smo bili v naših krajih ponovno obvarovani večjih nesreč. Naša hvaležnost naj se izraža tudi v solidarnih darovih.

 

Mašni nameni za prihodnji teden:

Sobota, 12.8. ob 19- ih za pokojnega Franca Knific

Nedelja, 13.8. ob 8- ih za pokojno Marijo, obl. in Jožeta Erzar

 

Sedaj po sklepnem blagoslovu bo še ofer ali darovanje za obnovo strehe pri naši cerkvi. Že v naprej iskrena hvala in Bog povrni za vsak velikodušen dar.

 

 

17. NEDELJA MED LETOM – 30. julij 2023

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Ignacij Lojolski, redovni ustanovitelj; torek Alfonz Marija Ligvorij, škof in cerkveni učitelj; sredo Evzebij, škof; četrtek Lidija, svetopisemska žena; petek Janez Marija Vianej, duhovnik; soboto Marija Snežna; danes teden pa praznik Jezusove spremenitve na gori.

Ta petek bo prvi v mesecu in bo dopoldan obhajilo bolnikov po domovih.

Prihodnja nedelja bo prva v mesecu in bo v Hrastju pri sveti maši ofer ali darovanje za obnovo strehe pri cerkvi svetega Mateja.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Sobota, 5.8. ob 19- ih za pokojnega Rajkota Starc

Nedelja, 6.8. ob 8- ih za pokojnega Pavelna in Marinko Ušeničnik

                                    za pokojno Petro Arnež

 

16. NEDELJA MED LETOM – HRASTJE (23.7.2023)

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Krištof, mučenec; torek Jakob, apostol; sredo Joahim in Ana, starši Device Marije; četrtek Gorazd, Kliment in drugi učenci svetega Cirila in Metoda; petek Viktor, papež; soboto Marta, marija in Lazar, Gospodovi gostitelji; danes teden pa 17. nedelja med letom.

Mašni nameni za prihodnji teden:
Sobota, 29.7. ob 19- ih za pokojno Marijo in Franca Novak ter Jano Saje
Nedelja, 30.7. ob 8- ih na Prebačevem za pokojnega Jožeta Zupanc– st., obl.

Sedaj pred sklepnim blagoslovom bomo še molili za blagoslov nas voznikov, naših prevoznih sredstev in nalepk svetega Krištofa. Potlej pa povabljeni, da počakate pred cerkvijo oziroma pri svojih avtomobilih, ki jih bomo še blagoslovili z blagoslovljeno vodo, ob tem boste prejeli molitev k svetemu Krištofu za srečno vožnjo in nalepko MIVA, hkrati pa povabljeni, da v zahvalo za vsak srečno prevožen kilometer darujete hvaležen dar, ki bo namenjen za prevozna sredstva naših misijonarjev. Bog povrni!

 

15. NEDELJA MED LETOM – 16. julij 2023

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Aleš, spokornik; torek Friderik ali Miroslav, škof in mučenec; sredo Justa, mučenka; četrtek Marjeta Antiohijska, mučenka; petek Danijel, prerok; soboto Marija Magdalena, svetopisemska žena; danes teden pa 23. nedelja med letom, ki je hkrati tudi Krištofova nedelja.

Naslednji ponedeljek, 24. julija, goduje sveti Krištof, ki je zavetnik vseh voznikov in priprošnjik za srečno vožnjo. Prihodnjo nedeljo, 23. julija, bomo zato obhajali Krištofovo nedeljo. Po sveti maši, tudi v soboto zvečer, bo blagoslov avtomobilov. Ob tem povabljeni, da v zahvalo za vsak srečno prevožen kilometer darujete dar, ki bo namenjen za prevozna sredstva naših misijonarjev.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Sobota, 22.7. ob 19- ih za pokojnega Staneta Čebašek in Bernardo

Nedelja, 23.7. ob 8- ih za pokojno Ano Zupan

 

14. NEDELJA MED LETOM – 9. julij 2023

 GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Amalija, redovnica; torek Benedikt, opat in zavetnik Evrope; sredo Mohor in Fortunat, mučenca; četrtek Evgen, škof in mučenec; petek Inocenc XI, papež; soboto Bonaventura, škof in cerkveni učitelj; danes teden pa 15. nedelja med letom.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Sobota, 15.7. ob 19- ih za pokojnega Bojana Udovič, obl.

Nedelja, 16.7. ob 8- ih za pokojne Petrovčeve

Iskrena hvala in Bog povrni za darove, ki ste jih preteklo nedeljo namenili za obnovo strehe pri naši cerkvi. Zbrali ste 593,5 €. Ključarjem in na domačijo Kadivec ste prinesli 2.000 €, na župnijski transakcijski račun pa ste nakazali še 300 €. Vseh namenskih darov za obnovo strehe pri naši cerkvi ste v zadnjem mesecu torej zbrali 2.893,5 €.

 

13. NEDELJA MED LETOM – 2. julij 2023

 GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Tomaž, apostol; torek Urh, škof; sredo Ciril in Metod, slovanska apostola in sozavetnika Evrope; četrtek Marija Goretti, devica in mučenka; petek Vilibald, škof; soboto Kilijan, škof in mučenec; danes teden pa 14. nedelja med letom.

Ta petek bo prvi v mesecu in bo dopoldan obhajilo bolnikov po domovih.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Sobota, 8.7. ob 19- ih za pokojnega Jerneja Dolinar in Janeza Maleš

Nedelja, 9.7. ob 8- ih za pokojno Milko Novak, obl.

                                    za pokojne iz družine Jeretina

Sedaj ob koncu svete maše bo še ofer ali darovanje za streho naše cerkve. Že v naprej iskrena hvala in Bog povrni.

 

12. NEDELJA MED LETOM – 25. junij 2023

 GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Ciril Aleksandrijski, škof in cerkveni učitelj; torek Ema Krška, kneginja; sredo Irenej, škof, cerkveni učitelj in mučenec; četrtek slovesni praznik apostolov Petra in Pavla; petek prvi mučenci Rimske Cerkve; soboto Estera, svetopisemska žena; danes teden pa 13. nedelja med letom.

Prihodnja nedelja bo prva v mesecu in bo pri sveti maši ofer ali darovanje za obnovo strehe pri cerkvi v Hrastju.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Sobota, 1.7. ob 19- ih za pokojno Ivano Zmrzlikar

Nedelja, 2.7. ob 8- ih za pokojne iz družine Kadivec

 

11. NEDELJA MED LETOM – 18. junij 2023

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Romuald, opat in redovni ustanovitelj; torek Adalbert, škof; sredo Alojzij Gonzaga, redovnik; četrtek Janez Fisher in Tomaž More, mučenca; petek Jožef Cafasso, redovnik; soboto rojstvo Janeza Krstnika; danes teden pa 12. nedelja med letom.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Sobota, 24.6. ob 19- ih za pokojno Petro Arnež

                                      za pokojno Frančiško Jenko, obl.

Nedelja, 25.6. ob 8- ih na Prebačevem za pokojnega Franca in Rozalijo Rozman, obl.

 

10. NEDELJA MED LETOM – 11. junij 2023

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Eskil, mučenec; torek Anton Padovanski , redovnik in cerkveni učitelj; sredo Valerij, mučenec; četrtek Vid, mučenec; petek praznik Srca Jezusovega; soboto Brezmadežno srce Marijino; danes teden pa 11. nedelja med letom.

Iskrena hvala in Bog vam povrni za darove, ki ste jih prejšnjo nedeljo pri ofru darovali za obnovo strehe naše cerkve. Zbrali ste 388,6 €.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Sobota, 17.6. ob 19- ih za pokojne iz družine Mohar in Prestor

Nedelja, 18.6. ob 8- ih za pokojne starše Zupanc in ženo Marinko

 

NEDELJA SVETE TROJICE – 4. junij 2023

 GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Bonifacij, škof in mučenec; torek Norbert, škof in redovni ustanovitelj; sredo Robert, opat; četrtek zapovedani praznik Svetega Rešnjega Telesa in Krvi; petek Primož in Felicijan, mučenca; soboto Bogumil, škof; danes teden pa 10. nedelja med letom.

V četrtek bomo obhajali zapovedani praznik Svetega Rešnjega Telesa in Krvi. Zvečer ob 19- ih lepo vabljeni k sveti maši v Šenčur. Po sveti maši bo slovesna procesija v čast Svetemu Rešnjemu Telesu. V primeru nestanovitnega vremena bo preprosta procesija znotraj cerkve ob stranskih oltarjih.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 5.6. ob 19- ih za pokojnega Marjana Vodnik

Sobota, 10.6. ob 19- ih za pokojnega Jankota Stare in Jožeta Sukič

Nedelja, 11.6. ob 8- ih za Božji blagoslov na polju

 

BINKOŠTNA NEDELJA – 28. maj 2023

 GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek binkoštni ponedeljek in praznik Marije, Matere Cerkve; torek goduje Kancijan in drugi oglejski mučenci; sredo se spominjamo obiskanja Device Marije; četrtek goduje Justin, mučenec; petek Erazem, škof; soboto Karel in drugi ugandski mučenci; danes teden pa nedelja Svete Trojice.

Prihodnja nedelja bo prva v mesecu in bo ob koncu svete maše ofer ali darovanje za obnovo strehe pri naši cerkvi v Hrastju.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Torek, 30.5. ob 19.30 na Prebačevem za pokojnega Jankota Knific

Sobota, 3.6. ob 19- ih v Hrastju za Božji blagoslov in Marijino varstvo

Nedelja, 4.6. ob 8- ih v Hrastju za pokojnega Rajkota Starc

 

7. VELIKONOČNA NEDELJA – 21. maj 2023

 GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Marjeta, redovnica; torek Evtihij, opat; sredo Marija Pomagaj; četrtek Urban, papež; petek Filip Neri, duhovnik; soboto Alojzij Grozde, mučenec; danes teden pa binkoštna nedelja.

Prihodnjo nedeljo bomo pri sveti maši ob 10- ih obhajali slovesnost prvega svetega obhajila. V teh dneh večkrat molimo za prvoobhajance, da bodo vse življenje radi pristopali k sveti spovedi, sveti maši in obhajilu.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Torek, 23.5. ob 19.30 na Prebačevem za pokojno Milko Novak

Sobota, 27.5. ob 19- ih v Hrastju za pokojno Marijo Novak

Nedelja, 28.5. ob 8- ih na Prebačevem za pokojnega Danijela Kos

                                ob 10- ih v Hrastju za blagoslov na polju

 

6. VELIKONOČNA NEDELJA – 14. maj 2023

 GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Zofija, mučenka; torek Janez Nepomuk, duhovnik in mučenec; sredo Jošt, puščavnik; četrtek praznik Gospodovega vnebohoda; petek Krispin, redovnik; soboto Bernardin, duhovnik; danes teden pa sedma velikonočna nedelja.

V četrtek je praznik Gospodovega vnebohoda. Sveta maša bo skupaj s šmarnicami ob 19.30 na Prebačevem. Sicer pa bomo v torek na Prebačevem, v sredo pa v Hrastju imeli tako imenovano urno mašo, pri kateri bomo prosili za odvrnitev hude ure neurja, toče, potresov, pa tudi suše. Pri teh svetih mašah običajno molimo litanije vseh svetnikov in tako tudi njih prosimo, da pri Bogu posredujejo s svojo priprošnjo za blagoslov naših polj in vsega našega dela. Blagoslovili bomo tudi vodo s katero bomo potem blagoslovili naša polja, travnike, vrtove in gozdove.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Torek, 16.5. ob 19.30 na Prebačevem urna maša – za blagoslov naših polj

Sreda, 17.5. ob 19- ih v Hrastju urna maša – za blagoslov naših polj

Četrtek, 18.5. ob 19.30 na Prebačevem za pokojnega Leopolda Kosec, obl.

Sobota, 20.5. ob 19- ih v Hrastju za pokojnega očeta Jožeta Knific

Nedelja, 21.5. ob 8- ih v Hrastju za pokojne iz družine Nastran

Iskrena hvala in Bog vam povrni za darove, ki ste jih preteklo nedeljo namenili za obnovo strehe naše cerkve. Zbrali ste 195,7 €. V župnišče je nekdo prinesel 100 €. Vseh namenskih darov za našo cerkev ste v zadnjem mesecu torej zbrali 295,7 €.

 

5. VELIKONOČNA NEDELJA – 7. maj 2023

 GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek obletnica posvetitve ljubljanske stolnice; torek goduje Izaija, prerok; sredo Job, svetopisemski mož; četrtek Aleksander, papež in mučenec; petek Leopold Mandić, redovnik; soboto Fatimska mati Božja; danes teden pa šesta velikonočna nedelja.

Veroučenci imate ta teden ponovno redni verouk.

Sedaj po sklepnem blagoslovu bo ofer ali darovanje za streho naše cerkve.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Torek, 9.5. ob 19.30 na Prebačevem za zdravo pamet in Božje varstvo

Sobota, 13.5. ob 19- ih za pokojno Marijo Omers, obl.

                                       za pokojnega Marjana Kadivec

Nedelja, 14.5. ob 8- ih za pokojnega Ivana Maselj

 

4. VELIKONOČNA NEDELJA – nedelja Dobrega Pastirja – 30. april 2023

 GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Jožef Delavec; torek Atanazij, škof in cerkveni učitelj; sredo Filip in Jakob, apostola; četrtek Florjan, mučenec; petek Gotard, škof; soboto Dominik Savio, dijak; danes teden pa peta velikonočna nedelja in nedelja Dobrega Pastirja.

Veroučenci ta teden še nimate verouka.

Jutri v ponedeljek začenjamo s šmarnično pobožnostjo. Na Prebačevem bodo šmarnice vsak večer ob 19.30. Starši in stari starši spodbudite otroke in vnuke k šmarnični pobožnosti ter veri in zaupanju v Marijino varstvo.

V četrtek goduje sveti Florjan, zavetnik gasilcev in priprošnjik zoper časni in večni ogenj. V nedeljo dopoldan ob 10- ih bo na Prebačevem sveta maša za vse žive in pokojne gasilce.

Ta petek bo prvi v mesecu in bo dopoldan obhajilo bolnikov po domovih.

Prihodnja nedelja bo prva v mesecu in bo v Hrastju ofer ali darovanje za obnove cerkvene strehe.

 

Mašni nameni za prihodnji teden:

Torek, 2.5. ob 19.30 na Prebačevem za pokojno Marijo Knific, obl.

Sobota, 6.5. ob 19- ih za pokojno Ano Arhar, obl.

Nedelja, 7.5. ob 8- ih za pokojnega Igorja Dolenc, obl.

                     ob 10- ih na Prebačevem za žive in pokojne gasilce

 

3. VELIKONOČNA NEDELJA – 23. april 2023

 GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Fidelis, duhovnik in mučenec; torek Marko, evangelist; sredo Marija, Mati dobrega sveta; četrtek Cita, dekla in devica; petek Peter Chanel, duhovnik in mučenec; soboto Katarina Sienska, devica in cerkvena učiteljica; danes teden pa četrta velikonočna nedelja in nedelja Dobrega Pastirja.

Veroučenci ta teden ponovno nimate verouka.

V tednu v katerega vstopamo bomo obhajali molitveno osmino za duhovne poklice. Povabljeni, da se v teh dneh v molitvi večkrat spomnimo nas duhovnikov in mladih, ki v sebi prepoznavajo duhovni poklic, da bodo z našo podporo lažje sprejeli odločitev.

V ponedeljek zvečer ob 19- ih lepo vabljeni v Srednjo vas, kjer bo sveta maša potlej pa na priprošnjo svetega Marka prošnja procesija za blagoslov naših polj. Prošnjo procesijo bomo oblikovali proti Visokem, kjer bodo v cerkvi še litanije vseh svetnikov in blagoslov z Najsvetejšim. Lepo vabljeni torej k sveti maši in molitvi za blagoslov naših polj in odvrnitev hude ure – toče, neurja in suše.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Sobota, 29.4. ob 19- ih za pokojno Ivano Zmrzlikar, 30. dan

                                      za pokojnega Bogomirja Belehar, obl.

Nedelja, 30.4. ob 8- ih na Prebačevem za pokojnega Stanislava Vehovec

 

2. VELIKONOČNA, BELA NEDELJA IN NEDELJA BOŽJEGA USMILJENJA – 16. april 2023

 GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Robert, opat; torek Sabina, redovna ustanoviteljica; sredo Leon IX., papež; četrtek Anastazij, opat; petek Anzelm, škof in cerkveni učitelj; soboto Hugo, škof; danes teden pa tretja velikonočna nedelja in god našega farnega zavetnika svetega Jurija.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Sobota, 22.4. ob 19- ih za pokojnega Jožeta, obl. in Marijo Erzar

Nedelja, 23.4. ob 8- ih za pokojne starše Janeza in Milko Novak

 

VELIKA NOČ, GOSPODOVO VSTAJENJE – 9. april 2023

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek velikonočni ponedeljek; torek Stanislav, škof in mučenec; sredo Julij I., papež;  četrtek Martin I., papež in mučenec; petek Valerijan, mučenec; soboto Helena, kneginja; danes teden pa druga velikonočna nedelja ali bela nedelja in nedelja Božjega usmiljenja.

Jutri bomo obhajali velikonočni ponedeljek. Sveta maša bo zjutraj ob 8- ih.

V četrtek zvečer ob 18- ih se bodo birmanci devetega razreda zvečer ob 18- ih v farni cerkvi srečali s svojim birmovalcem nadškofom msgr. Stanislavom Zoretom. Med sveto mašo bosta gospod nadškof in njegov tajnik g. Boštjan Prevc na voljo za sveto spoved. V petek zvečer ob 18- ih pa se bodo z birmovalcem nadškofom Zoretom srečali še birmanci osmega razreda. Tudi ta večer bosta nadškof in tajnik med sveto mašo na voljo za sveto spoved. V petek po sveti maši se bo v farni cerkvi g. nadškof srečal še z vsemi župnijskimi sodelavci. Ključarji celotne župnije, mežnarji, pevci, pritrkovalci, člani ŽPS in kateheti  lepo vabljeni v petek k sveti maši v farno cerkev in na srečanje z nadškof, ki bo torej sledilo sveti maši.

Ob smrti in pogrebu pokojnega Primoža Belehar ste poleg sveč in cvetja na grob darovali: po dve sveti maši sosedje ter Štefan in Cveta Mikolič; po eno sveto mašo pa Dominik Lebar z družino, Boštjan Lebar z družino, Grogčevi, Klemen Mikolič, Čebašek in Furjan, Sergej Mikolič Ukanovi, Kadivčevi, Lapuhovi iz Kranja in Boštjan Kern z družino. Poleg svete maše so Lapuhovi iz Kranja darovali še dar za cerkev na Prebačevem.

Iskrena hvala in Bog povrni za darove, ki ste jih preteklo nedeljo namenili za obnovo strehe naše cerkve. Zbrali ste 552,71 €. Ključarjem ste prinesli še 200 €. Vseh namenskih darov za našo cerkev ste v zadnjem mesecu torej zbrali 752,71 €.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 10.4. ob 8- ih za pokojnega Vinkota Vilfan, obl.

Sobota, 15.4. ob 19- ih za pokojnega Jankota Knific

Nedelja, 16.4. ob 8- ih za pokojno Pavlo Nastran

 

6. POSTNA, CVETNA NEDELJA – 2. april 2023

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Sikst I., papež in mučenec; torek Izidor, škof in cerkveni učitelj; sredo Julijana, redovnica; četrtek, petek in sobota sveto velikonočno tridnevje; danes teden pa velika noč in največji praznik naše vere, praznik Gospodovega vstajenja.

V sredo dopoldan bo obhajilo bolnikov po domovih. V sredo bomo pri farni cerkvi v Šenčurju tekom dneva imeli priložnost za sveto spoved. Dopoldan od 10- ih do 12.30 ter popoldan od 14- ih do 19- ih bo spovedoval spiritual Bogoslovnega semenišča gospod Gregor Celestina. Lepo vabljeni k zakramentu sprave.

V četrtek bomo obhajali veliki četrtek. Zvečer ob 19- ih lepo vabljeni v farno cerkev k sveti maši Gospodove zadnje večerje. Med sveto mašo bo obred umivanja nog. Po sveti maši ste vse tja do polnoči povabljeni k molitvi z Jezusom na Oljski gori.

V petek bomo obhajali veliki petek, spominski dan Jezusove smrti na križu. Popoldan ob 15- ih lepo vabljeni v farno cerkev k pobožnosti križevega pota, zvečer ob 19- ih pa k obredom velikega petka.

V soboto bomo obhajali veliko soboto in spominski dan, ko je Jezus ležal v grobu. Zjutraj ob 7- ih bo v Šenčurju blagoslov velikonočnega ognja in vode. Plamen blagoslovljenega ognja bo tekom dopoldneva mežnar Matija nosil tudi po vaših domovih. Zvečer ob 19- ih vabljeni v farno cerkev k slovesni velikonočni vigiliji. V soboto bomo obhajali tudi bogoslužja blagoslova velikonočnih jedi. Na Prebačevem bo blagoslov jedi popoldan ob 14- ih, v Hrastju pa ob 15- ih.

Prihodnjo nedeljo bomo obhajali veliko noč in največji praznik naše vere, praznik Gospodovega vstajenja od mrtvih. Zjutraj ob 6- ih lepo vabljeni v Šenčur k vstajenjski procesiji in slovesni sveti maši. Ključarji prinesite laterne, fantje pa bandera. Tu v Hrastju bo sveta maša zjutraj ob 8- ih. Popoldan ob 14- ih bo pri farni cerkvi še protipotresna pobožnost. Letos še prav posebej vabljeni k tej pobožnosti saj nas k tej molitvi nagovarja nedavni potres v Turčiji in drugod po svetu.

Ob smrti in pogrebu pokojne Ivane Zmrzlikar ste poleg sveč in cvetja na grob darovali: Kadivčevi za štiri svete maše, Petrovčevi za dve sveti maši; po eno sveto mašo pa Andrejčkovi, družina Štern Velkov, Hajmanovi, Ivanka Kos, družina Sukič, Pavel Novak z družino, družina Novak, Bžurjevi in Joži Dolenc z družino. Poleg svetih maš ste darovali še dar za cerkev v Hrastju: Kadivčevi, Petrovčevi, družina Sukič, Nagličevi in Tomaž Mrak z družino.

 

Mašni nameni za prihodnji teden:

Sreda, 5.4. ob 19- ih za pokojnega Janeza Jerman

Nedelja, 9.4. ob 8- ih za pokojne starše in brata Glastovec

 

Sedaj ob koncu svete maše bo še ofer ali darovanje za obnovo strehe pri naši cerkvi v Hrastju.

 

5. POSTNA, TIHA NEDELJA – 26. marec 2023

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Peregrin, redovnik; torek Bojan, knez; sredo Bertold, redovni ustanovitelj; četrtek Amadej, vojvoda; petek Kornelija, mučenka; soboto Tomaž Tolentinski, mučenec; danes teden pa šesta postna ali cvetna nedelja.

Prihodnja nedelja bo že šesta postna ali cvetna nedelja. Pri sveti maši bo blagoslov butaric, oljk in drugega zelenja. Oljke že danes lahko vzamete ob izhodu iz cerkve. Prostovoljni darovi so namenjeni za vzdrževanje cerkva na naši slovenski obali. Na cvetno nedeljo popoldan lepo vabljeni na Tabor pri Podbrezjah, kjer bomo ob 15.30 molili križev pot, sledila bo sveta maša.

Prihodnja nedelja bo prva v mesecu in bo ob koncu svete maše ofer ali darovanje za obnovo strehe pri naši cerkvi v Hrastju.

 

Mašni nameni za prihodnji teden:

Sreda, 29.3. ob 19- ih za pokojnega Marjana in Vido Kadivec

Sobota, 1.4. ob 19- ih za pokojno Ivano Zmrzlikar, 7. dan

Nedelja, 2.4. ob 8- ih za pokojnega Stanislava Vehovec

 

4. POSTNA, SREDPOSTNA NEDELJA – 19. marec 2023

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Martin, škof; torek Hugolin, eremit; sredo Lea, spokornica; četrtek Rebeka, redovnica; petek Oscar, škof in mučenec; soboto praznik Gospodovega oznanjenja Devici Mariji; danes teden pa peta postna ali tiha nedelja.

Ta ponedeljek bo zvečer ob 20- ih v cerkvi v Šenčurju srečanje za starše in botre letošnjih birmancev.

V soboto bomo obhajali praznik Gospodovega oznanjenja Devici Mariji in praznik materinstva. Sveta maša bo zvečer ob 19- ih.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Sreda, 22.3. ob 19- ih za pokojnega Marjana Vodnik

                                     v zahvalo in priprošnjo za dar vere, zdravja in življenja

Sobota, 25.3. ob 19- ih za pokojnega Pirčevega Vinkota

Nedelja, 26.3. ob 8- ih na Prebačevem za pokojnega Vinkota in Ano Novak

 

3. POSTNA NEDELJA – 12. marec 2023

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Kristina, mučenka; torek Pavlina, redovnica; sredo Placid, redovnik; četrtek Herbert, škof; petek Patrik, škof; soboto Jožef, Jezusov rednik; danes teden pa četrta postna nedelja.

Iskrena hvala in Bog vam povrni za darove, ki ste jih preteklo nedeljo namenili za ogrevanje naše cerkve in veroučne učilnice. Zbrali ste 345,79 €.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Sreda, 15.3. ob 19- ih za +starše Marijo in Petra Novak ter sestro Slavico Kokalj

                                     v zahvalo za 95 let življenja

Sobota, 18.3. ob 19- ih za pokojno Frančiško Kadivec

Nedelja, 19.3. ob 8- ih za pokojnega Jankota Knific

 

2. POSTNA NEDELJA – 5. marec 2023

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Nika, redovnica; torek Perpetua in Felicita, mučenki; sredo Janez od Boga, redovni ustanovitelj; četrtek Frančiška Rimska, redovna ustanoviteljica; petek 40 mučencev iz Armenije; soboto Benedikt, škof; danes teden pa tretja postna nedelja.

V ponedeljek bomo pri farni cerkvi v Šenčurju obhajali praznik celodnevnega češčenja Svetega Rešnjega Telesa. Molitvene ure so objavljene v Farnem listu. Lepo vabljeni k molitvi in češčenju, sveti spovedi in sveti maši. Jutranjo sveto mašo ob 8- ih bo daroval stolni župnik g. Roman Starc, sklep češčenja in sveto mašo ob 18- ih pa bo vodil lanski novomašnik in sedanji grosupeljski kaplan g. Rok Gregorčič.

Sedaj ob koncu svete maše bo ofer ali darovanje za ogrevanje naše cerkve in veroučne učilnice.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Sreda, 8.3. ob 19- ih za pokojnega Mateja in Cirila Jeretina

                                   za pokojno Angelo Ržen in Mileno Rozman

Sobota, 11.3. ob 19- ih za pokojno Marijo Novak

Nedelja, 12.3. ob 8- ih za pokojno Milko Novak

Verjetno ste že slišali, da je bila v naselju Zalog pri Cerkljah odkrita visoko nalezljiva ptičja gripa. Pojav bolezni povzroči velike stroške lastniku pa tudi drugim rejcem kokoši, puranov ter druge perutnine. Za bolezen so dovzetne vse vrste ptic tako domače kot divje. Pri domači perutnini je potek bolezni še posebno dramatičen. Pogine lahko do 80 % kokoši. Zdravila zoper to bolezen ni. Edini način, da se zaustavi širjenje je, da se upošteva vsa pravila, ki preprečujejo prenos bolezni. Posebej zaskrbljujoče je, ker je bila  na isti lokaciji kot je bila ugotovljena bolezen pri domačih kokoših nesnicah ugotovljena bolezen tudi pri poginjenih vrabcih. Vsi, ki imate kokoši ali kakršnokoli drugo perutnino postorite vse, da vaše kokoši in prostor kjer so kokoši ter krma ne pridejo v stik z vrabci in drugimi divjimi pticami ali njihovimi iztrebki. Uprava za varno hrano vljudno naproša vse, da upoštevate tudi vse druge ukrepe, ki so bili objavljeni. Z doslednim upoštevanjem pravil  bo obdobje omejitev relativno kratko ter še znosno.

 

1. POSTNA NEDELJA – 26. februar 2023

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Bzilij, redovnik; torek Roman, opat; sredo Albin, škof; četrtek Karel, grof; petek Kunigunda, kraljica; soboto Kazimir, poljski kraljevič; danes teden pa druga postna nedelja.

Ta petek bo prvi v mesecu in bo dopoldan obhajilo bolnikov po domovih. Tudi prihodnja nedelja bo prva v mesecu in bo ob koncu svete maše ofer ali darovanje za ogrevanje naše cerkve in veroučne učilnice.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Sreda, 1.3. ob 19- ih za pokojnega Jerneja Pipan, obl.

Sobota, 4.3. ob 19- ih za pokojnega Vinkota Vilfan

Nedelja, 5.3. ob 8- ih za pokojne starše, brate in sestre Anžlovar

 

7. NEDELJA MED LETOM – 19. februar 2023

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Jacinta in Frančišek, fatimska pastirčka; torek Peter Damiani, škof in cerkveni učitelj; sredo pepelnica in začetek postnega časa; četrtek Polikarp, škof in mučenec; petek Matija, apostol; soboto Valburga, opatinja; danes teden pa prva postna nedelja.

V sredo bo pepelnica in začetek postnega časa. Sveta maša tu v Hrastju bo zvečer ob 19- ih. Med sveto mašo bo obred pepeljenja. Ta dan je tudi strogi post. Postna postava je objavljena v Farnem listu in tukaj.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Sreda, 22.2. ob 19- ih za pokojnega Rajkota Starc

Sobota, 25.2. ob 19- ih za pokojnega Janeza Arhar, obl.

Nedelja, 26.2. ob 8- ih na Prebačevem za pokojnega Jožeta Knific, obl.

 

6. NEDELJA MED LETOM – 12. februar 2023

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Jordan, redovnik; torek Valentin, duhovnik in mučenec; sredo Klavdij, redovnik; četrtek Julijana, mučenka; petek Silvin, škof; soboto Frančišek Regis, duhovnik in mučenec; danes teden pa sedma nedelja med letom.

Ta teden imate otroci ponovno redni verouk.

Iskrena hvala in Bog vam povrni za darove, ki ste jih preteklo nedeljo zbrali za ogrevanje naše cerkve in pastoralnih prostorov. Zbrali ste  432,25 €.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Sreda, 15.2. ob 19- ih za pokojnega Stanislava Vehovec, 30. dan

                                   za pokojnega Matjaža Mrak

Sobota, 18.2. ob 19- ih za pokojne starše Kavčič in Jožeta Knific

Nedelja, 19.2. ob 8- ih za pokojnega Franca Novak, obl.

 

5. NEDELJA MED LETOM – 5. februar 2023

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Pavel Miki in drugi japonski mučenci; torek Rihard, kralj; sredo Hieronim, redovni ustanovitelj; četrtek Apolonija, devica in mučenka; petek Sholastika, devica; soboto Lurška Mati Božja; danes teden pa šesta nedelja med letom.

V soboto bomo obhajali godovni praznik Lurške Matere Božje in svetovni dan bolnikov. Ob koncu svete maše bomo pred Najsvetejšim zmolili litanije v čast Materi Božji in prejeli evharistični blagoslov. Lepo vabljeni k molitvi za zdravje.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Sreda, 8.2. ob 19- ih za pokojnega Franca in Marijo Novak ter Jano Saje

                           na čast Svetemu Duhu za prave odločitve in Božji blagoslov pri delu

Sobota, 11.2. ob 19- ih za pokojnega Jankota Stare, obl.

Nedelja, 12.2. ob 8- ih za pokojnega Oskarja in Zoro Pirih

Ob koncu svete maše bo zdaj še ofer ali darovanje za ogrevanje naše cerkve in pastoralnih prostorov.

 

4. NEDELJA MED LETOM – 29. januar 2023

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Martina, devica in mučenka; torek Janez Bosco, redovni ustanovitelj; sredo Brigita Irska, devica; četrtek praznik Jezusovega darovanja v templju ali svečnica; petek Blaž, škof in mučenec; soboto Oskar, škof; danes teden pa 5. nedelja med letom.

V četrtek bomo obhajali svečnico oziroma praznik Jezusovega darovanja v templju. Sveta maša in blagoslov sveč bo zvečer ob 19- ih.

Ta petek bo prvi v mesecu in bo dopoldan obhajilo bolnikov po domovih. V petek bomo tudi obhajali god svetega Blaža in ste zvečer ob 18- ih lepo vabljeni v farno cerkev k sveti maši in blagoslovu za zdravje prav po priprošnji svetega Blaža.

Prihodnja nedelja bo prva v mesecu in bo ob koncu svete maše ofer ali darovanje za ogrevanje naše cerkve in pastoralnih prostorov.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 30.1. ob 19- ih za zdravje in Božje varstvo

Četrtek, 2.2. ob 19- ih za pokojno Ano Zupan

Sobota, 4.2. ob 19- ih za dva pokojna Franca Logar in Milko Prestor

Nedelja, 5.2. ob 8- ih za pokojnega Rajkota Starc

V soboto bo ob 16- ih v baziliki Marije Pomagaj na Brezjah ljubljanski nadškof in metropolit msgr. Stanislav Zore daroval sveto  mašo  za bolnike z rakom ter za njihove svojce in prijatelje. Po sveti maši bo zbrane blagoslovil z relikvijami svetega Leopolda Mandića, ki je bil leta 2020, na svetovni dan bolnikov, ki ga obeležujemo na god Lurške Matere Božje 11. februarja, proglašen za zavetnika in priprošnjika bolnikov z rakom.

 

3. NEDELJA MED LETOM – 22. januar 2023

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Henrik, redovnik; torek Frančišek Saleški, škof in cerkveni učitelj; sredo se spominjamo spreobrnjenja apostola Pavla, četrtek godujeta Timotej in Tit, petek Angela Merici, devica in redovna ustanoviteljica; soboto Tomaž Akvinski, duhovnik in cerkveni učitelj; danes teden pa četrta nedelja med letom.

Ob smrti in pogrebu pokojnega Stanislava Vehovec ste poleg sveč in cvetja na grob darovali: po dve sveti maši žena Frančiška, sin Martin z družino, hči Helena z družino in hči Maja z družino; po tri svete maše Kadivčevi, Brankovi in soseska spodnjega Prebačevega; po dve sveti maši še Andrejčkovi in Štefan Zupan; po eno sveto mašo pa Petrovčevi, Urinovi, Novakovi, sosedje, Nada Legat, Matej Knific z družino, družina Jenko in Janez Tičar. Poleg svetih maš ste Kadivčevi darovali še dar za cerkev na Prebačevem.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 23.1. ob 19- ih na Prebačevem za rajnega Stanislava Vehovec, 7. dan

Sreda 25.1. ob 19- ih za pokojnega Ivana in Marijo Omers

                                    za pokojnega Jožefa Rozman

Sobota, 28.1. ob 19- ih za pokojno Milko in Bernardo Perčič

Nedelja, 29.1. ob 8- ih na Prebačevem za pokojne starše Aleša in Katarino Rozman

 

2. NEDELJA MED LETOM – 15. januar 2023

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Marcel, papež; torek Anton Puščavnik, opat; sredo Marjeta Ogrska, kneginja; četrtek Makarij, opat; petek Sebastijan, mučenec; soboto Neža, devica in mučenka; danes teden pa tretja nedelja med letom.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Sreda 18.1. ob 19- ih za pokojnega Antona Kostanjevec, obl.

Sobota, 21.1. ob 19- ih za pokojne starše Janeza in Milko Novak

Nedelja, 22.1. ob 8- ih za pokojno Marijo Novak, 30. dan

 

MARIJA, SV. BOŽJA MATI, novo leto – 1.1.2023

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Bazilij in Gregor Nacianški, škofa in cerkvena učitelja; torek Genovefa, devica; sredo Angela Folinjska, redovnica; četrtek Milena, devica; petek slovesni praznik Gospodovega razglašenja ali sveti trije kralji; soboto Rajmund, duhovnik; danes teden pa nedelja Jezusovega krsta.

Veroučenci v tem tednu še nimate verouka, zagotovo pa v petek na praznik svetih treh kraljev pridite k sveti maši.

V petek bomo obhajali slovesni praznik Gospodovega razglašenja ali praznik svetih treh kraljev. Veroučenci povabljeni, da ta dan prinesete v cerkev k jaslicam darove, ki ste jih v adventnem času zbrali v misijonski akciji Otroci za otroke. Sveta maša tu v Hrastju bo zvečer ob 19- ih.

Ker je danes tudi praznik Marije, Božje Matere, bomo pred Najsvetejšim še zmolili litanije Matere Božje in prejeli evharistični blagoslov. Ob koncu bo še ofer ali darovanje za ogrevanje naše cerkve in veroučnih učilnic.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Petek, 6.1. ob 19- ih za pokojno Ano Zupan, obl.

Sobota, 7.1. ob 19- ih za pokojnega Danijela Kos

Nedelja, 8.1. ob 8- ih za pokojno Albino in Ivana ter stare starše Naglič

 

BOŽIČ, Gospodovo rojstvo – 25. december 2022

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Štefan, diakon in prvi mučenec; torek Janez, apostol in evangelist; sredo se spominjamo nedolžnih otrok; četrtek Tomaž Becket, škof in mučenec; petek praznik svete družine; soboto Silvester, papež; danes teden pa novo leto in praznik Marije Božje Matere.

V ponedeljek bomo obhajali god svetega Štefana, diakona in prvega mučenca. Sveta maša tukaj v Hrastju bo zvečer ob 19- ih. Pri sveti maši bo blagoslov soli. Jutri praznujemo tudi praznik naše državne samostojnosti. Molimo torej tudi za našo domovino. Zvečer ob 19.30 pa nas pihalni orkester naše občine Šenčur vabi na koncert, ki bo v športni dvorani Osnovne šole Šenčur.

V soboto bo Silvestrovo. Sveta maša v Hrastju bo zjutraj ob 8- ih, večerne svete maše prihodnjo soboto ne bo. Povabljeni torej k jutranji sveti maši, ko bomo tudi z zahvalno pesmijo izrazili hvaležnost Bogu pa iztekajoče se koledarsko leto. Zvečer pa ne pozabimo na družinsko molitev in blagoslov naših domov.

Prihodnjo nedeljo bomo začeli novo koledarsko leto in obhajali praznik Marije, Božje Matere. Pri sveti maši ob 8- ih se ji bomo izročili tudi v litanijah in prejeli evharistični blagoslov.

Ob smrti in pogrebu pokojne Marije Novak ste poleg sveč in cvetja na grob darovali: sin Zvonko za dve sveti maši, prav tako za dve sveti maši Novakovi, po eno sveto mašo pa sestrična Mira z družino, Štefan Zupan in Urinovi.

 

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 26.12. ob 19- ih za pokojnega Jankota Stare

Torek, 27.12. ob 19- ih za pokojno Marijo Novak, 7. dan

Sobota, 31.12. ob 8- ih za pokojne starše Kos in Perčič ter sestro Jožico

Nedelja, 1.1. ob 8- ih za pokojno Marijo Novak, obl.

 

 

ČETRTA ADVENTNA NEDELJA – 18. december 2022

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Urban V., papež; torek Dominik, opat; sredo Pater Kanizij, duhovnik in cerkveni učitelj; četrtek Frančiška Cabrini, redovna ustanoviteljica; petek Janez Kancij, duhovnik; soboto Adam in Eva, prastarši; danes teden pa božič, zapovedani praznik Gospodovega rojstva.

Skozi ves teden povabljeni zvečer ob 18- ih v Šenčur k devetdnevnici pred božičem. Še prav posebej lepo vabljeni prvoobhajnci, birmanci in ostali veroučenci.

V sredo dopoldan bo obhajilo bolnikov po domovih.

V petek bomo v Šenčurju imeli priložnost za božično sveto spoved. Dopoldan od 10- ih do 12.30 in popoldan od 14- ih do 19- ih bo spovedoval spiritual Bogoslovnega semenišča g. Gregor Celestina. Lepo vabljeni k zakramentu sprave.

V soboto bomo obhajali prvi sveti večer. Ne pozabimo na družinsko molitev in blagoslov naših domov. Kdor le more naj se nam pridruži pri polnočnici, ki bo letos ponovno tudi v Hrastju.

V nedeljo bomo obhajali božič, zapovedani praznik Gospodovega rojstva. Sveta maša zjutraj ob 8- ih bo na Prebačevem.

 

Mašni nameni za prihodnji teden:

Nedelja, 25.12. ob polnoči za pokojnega Franca Omers, obl.

Nedelja, 25.12. ob 8- ih na Prebačevem za pokojnega Danijela Kos

 

 

TRETJA ADVENTNA NEDELJA – 11. december 2022

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Finian, opat; torek Lucija, devica in mučenka; sredo Janez od križa, duhovnik in cerkveni učitelj; četrtek Karel, duhovnik; petek Adela, kraljica; soboto Viviana, opatinja; danes teden pa četrta adventna nedelja.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Sreda, 14.12. ob 19- ih za pokojnega Janeza Knific, 30. dan

                                     za pokojno Frančiško Bergant

Sobota, 16.12. ob 19- ih za pokojnega Danijela Kos

Nedelja, 17.12. ob 8- ih za pokojnega Antona Jeretina

Prihodnjo soboto bo dopoldan od 9- ih do 13- ih v Šenčurju potekal oratorijski program za otroke. Lepo vabljeni vsi veroučenci…

Prihodnjo nedeljo nam bodo k sveti maši skavti prinesli plamen Luči iz Betlehema. Povabljeni, da njen plamen s pomenljivim sporočilom ponesemo po naših domovih.

Iskrena hvala in Bog vam povrni za darove, ki ste jih pri ofu darovali na prvo nedeljo v mesecu novembru. Tedaj ste zbrali 437,2 €. Ob blagoslovu obnovljene strehe našega župnišča ste zbrali 978 €. Prejšnjo nedeljo pa ste za ogrevanje cerkve in veroučne učilnice zbrali 441,51 €. Vseh namenskih darov ste v zadnjem mesecu torej zbrali 1.856,71 €.

 

DRUGA ADVENTNA NEDELJA – 4. december 2022

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Saba, opat; torek Nikolaj ali Miklavž, škof; sredo Ambrož, škof in cerkveni učitelj; četrtek praznik Brezmadežnega spočetja Device Marije; petek Valerija, mučenka; soboto Loretska Mati Božja; danes teden pa tretja adventna nedelja.

V četrtek bomo obhajali praznik Brezmadežnega spočetja Device Marije. Zvečer ob 19- ih lepo vabljeni k sveti maši.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Sreda, 7.12. ob 19- ih za pokojno Albino Naglič, 30. dan

                                     za pokojne starše Kastelic in Ovijač ter Staneta Plut

Četrtek, 8.12. ob 19- ih za pokojnega Marjana Kadivec, obl.

Sobota, 10.12. ob 19- ih za pokojnega Ivana Belehar in vse rajne iz družine Jenko

Nedelja, 11.12. ob 8- ih za pokojno Marijo Ovniček

Sedaj ob koncu svete maše bo ofer ali darovanje za ogrevanje naše cerkve in veroučne učilnice. Že v naprej iskrena hvala in Bog povrni za vaše darove.

 

 PRVA ADVENTNA NEDELJA – 27. november 2022

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Katarina Laboure, redovnica; torek Filomen, mučenec; sredo Andrej, apostol; četrtek Edmund, mučenec; petek Vivijana, mučenka; soboto Frančišek Ksaver, duhovnik; danes teden pa druga adventna nedelja.

Prihodnja nedelja bo prva v mesecu in bo v Hrastju ob koncu svete maše ofer ali darovanje za ogrevanje cerkve in veroučne učilnice.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Sreda, 30.11. ob 19- ih za pokojno Frančiško Bergant, 30. dan

                                       za pokojnega Antona Medvešek, 30. dan

                                       za pokojne starše Vilfan in Golob

Sobota, 3.12. ob 19- ih za pokojnega Igorja Mohar

Nedelja, 4.12. ob 8- ih za pokojnega Franca Omers

 

NEDELJA KRISTUSA KRALJA – 20. november 2022

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek se spominjamo darovanja Device Marije; torek goduje Cecilija, devica in mučenka; sredo Klemen, papež in mučenec; četrtek Andrej in drugi vietnamski mučenci; petek Katarina Aleksandrijska, mučenka; soboto Valerijan, škof; danes teden pa prva adventna nedelja.

Teden, ki ga začenjamo je še posebej posvečen poslanstvu Karitas. Letošnje vodilo tedna Karitas poteka pod geslom Skupaj delajmo dobro. Tudi v naši župniji bomo zbirali hrano in druge darove za pomoči potrebne med nami. Termini vseh zbirnih mest so objavljeni v Farnem listu. Tu v Hrastju bomo zbirali vaše darove v soboto od 9- ih do 12- ih v župnišču. Istočasno lahko oddate tudi svoje darove za Bogoslovno semenišče. Že v naprej iskrena hvala in Bog povrni za solidarno pomoč.

V torek goduje sveta Cecilija, ki je zavetnica cerkvene glasbe. Vsem pevcem iskrene čestitke k svojemu prazniku. Hvala za vaš doprinos k svetemu bogoslužju. Naj vam sveta Cecilija izprosi potrebnega Božjega blagoslova in varstva.

Prihodnjo nedeljo bodo pri sveti maši ob 10- ih v Šenčurju ključarji celotne župnije prejeli nadškofove dekrete o novem oziroma ponovnem imenovanju v ključarsko službo za dobo petih let.

Ob smrti in pogrebu rajnega Janka Knific ste darovali sosedje za pet svetih maš, po dve sveti maši Novakovi ter Janez in Eli Hočevar, po eno sveto mašo pa Petrovčevi, Stojan Kostanjevec z družino, Lojzetovi, Čebaškovi otroci, teta Zofka, Pavel Novak z družino, Barbara Pivk, Franc Taljan z družino in Štefan Zupan.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Sreda, 23.11. ob 19- ih za pokojnega Danijela Kos, 30. dan za pokojnega Ivana Omers

Petek, 25.11. ob 19- ih na Prebačevem za pokojnega Jankota Knific, 7. dan

Sobota, 26.11 ob 19- ih za pokojnega Ludvika Vrhovnik

Nedelja, 27.11. ob 8- ih na Prebačevem za pokojnega Alojzija Knific in Danico Vajda, obl.

                                         

33. NAVADNA NEDELJA – 13. november 2022

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Lovrenc Irski, škof; torek Albert Veliki, škof in cerkveni učitelj; sredo Marjeta Škotska, kraljica; četrtek Elizabeta Ogrska, redovnica; petek se spominjamo posvetitve bazilik svetega Petra in Pavla v Rimu; soboto goduje Neža Asiška, devica; danes teden pa nedelja Kristusa Kralja.

Prihodnjo nedeljo zjutraj tu v Hrastju ne bo svete maše, bo pa popoldan ob 15- ih somaševanje vodil škof msgr. dr. Franci Šutar, ki bo po sveti maši tudi blagoslovil obnovljeno streho našega župnišča. Ob koncu svete maše bo ofer ali darovanje za opravljeno delo. Po slovesnem bogoslužju bo pogostitev, zato gospodinje prosimo za pecivo, ki ga v soboto tekom dneva lahko oddate na domačiji Kadivec.

Ob smrti in pogrebu pokojne Albine Nagčil ste namesto sveč in cvetja na grob darovali po eno sveto mašo Petrovčevi, Kadivčevi, sestra Anica, Tomo in Marija Tratnjek, Štefan Zupan in Joži Dolenc z družino. Poleg svetih maš ste Petrovčevi in Kadivčevi darovali še dar za obnovo strehe našega župnišča.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Sreda, 16.11. ob 19- ih za pokojno Albino Naglič, 7. dan

                                       za pokojno Bernardo Perčič

Sobota,19.11 ob 19- ih za pokojno Štefko Pipan, obl.

                                       za pokojnega Milana Zmrzlikar, obl.

Nedelja, 20.11. ob 15- ih za pokojnega očeta Marjana Kadivec

                                          za pokojnega Rajkota Starc

                                          za pokojno Milko Novak

                                          za pokojnega Leopolda Kosec

                                          za pokojne iz družine Omers

                                          za pokojno Ano Zupan

                                         

32. NAVADNA NEDELJA – 6. november 2022

zahvalna nedelja

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Engelbert, škof; torek Bogomir, škof; sredo se spominjamo posvetitve lateranske bazilike v Rimu; četrtek goduje Leon Veliki, papež in cerkveni učitelj; petek Martin, škof; soboto Jozafat, škof in mučenec; danes teden pa 33. nedelja med letom.

Veroučenci imate ta teden ponovno redni verouk.

Prihodnjo soboto bo popoldan ob 15- ih v Srednji vasi slovesna sveta in blagoslov obnovljene fasade na cerkvi svete Radegunde. Slovesnost bo vodil naš nadškof msgr. Stanislav Zore, zato v soboto zvečer tu v Hrastju ne bo svete maše.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Sreda, 9.11. ob 19- ih za pokojnega Antona Medvešek, 7. dan

                                    za rajne starše, brata Vinka in Marijo Ovijač ter starše Kastelic

Nedelja, 13.11. ob 8- ih za pokojno Petro Arnež, obl.

Sedaj ob koncu svete maše ofer ali darovanje za obnovo strehe našega župnišča.

 

31. NAVADNA NEDELJA – 30. oktober 2022

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek  Volbenk, škof; torek zapovedani praznik vseh svetih; sredo spomin vseh vernih rajnih ali vernih duš dan; četrtek Viktorin Ptujski, škof in mučenec; petek Karel Boromejski; škof; soboto Zaharija in Elizabeta, starši Janeza Krstnika; danes teden pa 32. nedelja med letom, ki je hkrati tudi zahvalna nedelja.

V torek bomo obhajali zapovedani praznik vseh svetih. Sveta maša tu v Hrastju bo zjutraj ob 8- ih. Popoldan ob 14- ih pa vabljeni k sveti maši v Šenčur. Sledilo bo krajše molitveno bogoslužje na pokopališču in blagoslov grobov.

V sredo se bomo spominjali vseh vernih rajnih oziroma duš v vicah. Tudi ta dan bo sveta maša v Hrastju zjutraj ob 8- ih.

Prihodnja nedelja bo prva v mesecu in bo v Hrastju ob koncu svete maše ofer ali darovanje za obnovo strehe našega župnišča.

Ob smrti in pogrebu rajnega Danijela Kos ste poleg sveč in cvetja na grob darovali: žena Ivanka za Gregorijsnaske svete maše in še za pet svetih maš; hčerka Tatjana z družino za štiri svete maše; hčerka Darja z družino za dve sveti maši; Ivankini sorodniki in znanci za 14 svetih maš; Darijini prijatelji in sodelavci za 13 svetih maš; po tri svete maše soseska spodnejga Prebačevega ter družina Ferbar in Lebar; po dve sveti maši družina Mikolič, Kostanjevčevi iz Prelesja na Dolenjskem in Novakovi; po eno sveto mašo pa sosedje Milena, Boštjan in Ana, Irena Kostanjevec, družina Jenko, Andrej in Dani Svetelj z družino, Ivanka in Andrej Strojan, vnuk Gašper s Tajdo, Polovčevi, družina Kastelic, Matej in Darja Knific z družino, Stane in Petra Logar z družino, Sebastian in Alenka Mohar ter Stane in Erika Remic. Poleg svetih maš ste žena Ivanka ter Sebastian in Alenka Mohar darovali še dar za cerkev na Prebačevem.

 

Mašni nameni za prihodnji teden:

Torek, 1.11. ob 8- ih za pokojno Frančiško Bergant, 7. dan

Sreda, 2.11. ob 8- ih za duše v vicah

Sobota, 5.11. ob 19- ih za pokojnega Pavla Erzar in starše Kokalj

Nedelja, 6.11. ob 8- ih za pokojnega Ivana Maselj

 

 

30. NAVADNA NEDELJA: misijonska nedelja (23. oktober 2022)

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Anton Marija Claret, škof in redovni ustanovitelj; torek Darija, mučenka; sredo Lucijan, mučenec; četrtek Sabina, mučenka; petek Simon in Juda Tadej, apostola; soboto Ermenilda, devica; danes teden pa 31. nedelja med letom.

Danes popoldan ob 15- ih bo v Šenčurju sveta maša za starejše in bolne. Sveto mašo bo daroval prelat Stanislav Zidar iz Lahovč. Pol ure pred sveto mašo bo molitev rožnega venca in priložnost za sveto spoved. Med sveto mašo bo tudi priložnost za prejem zakramenta bolniškega maziljenja.

V petek popoldan od 15- ih do 19- ih boste pri farni cerkvi v Šenčurju imeli priložnost za sveto spoved. Spovedoval bo spiritual Bogoslovnega semenišča g. Gregor Celestina. Povabljeni torej k zakramentu sprave, da bomo ob prazniku vseh svetih in skozi ves mesec november lahko darovali popolni odpustek za naše drage rajne.

Prihodnjo soboto zvečer tu v Hrastju ne bo svete maše, ker bo popoldan ob 15- ih na Olševku slovesna sveta maša, ki ji bo predsedoval naš nadškof msgr. Stanislav Zore, ki bo tudi blagoslovil vsa obnovitvena dela pri tamkajšnji cerkvi.

Na zahvalno nedeljo, 6. novembra, bomo v Šenčurju pri sveti maši ob 10- ih praznovali zakonske jubileje. Zakonski pari, ki v tem letu praznujete zakonski jubilej vabljeni, da se javite v župnišču, da bomo pripravili omenjeno jubilejno bogoslužje.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Sobota, 29.10. ob 8- ih na Prebačevem za pokojnega Danijela Kos, 7. dan

Nedelja, 30.10. ob 8- ih na Prebačevem za pokojno Milko Novak

 

29. NAVADNA NEDELJA – 16.oktober 2022

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Ignacij Antiohijski, škof in mučenec; torek Luka, evangelist; sredo Pavel od križa, duhovnik; četrtek Irena, mučenka; petek Uršula in tovarišice, device in mučenke; soboto Janez Pavel II., papež; danes teden pa 30. nedelja med letom, ki je hkrati tudi misijonska nedelja.

Prihodnjo nedeljo popoldan ob 15- ih bo v Šenčurju sveta maša za starejše in bolne. Sveto mašo bo daroval prelat Stanislav Zidar iz Lahovč. Pol ure pred sveto mašo bo molitev rožnega venca in priložnost za sveto spoved. Med sveto mašo bo tudi priložnost za prejem zakramenta bolniškega maziljenja. V kolikor kdo od starejših potrebuje prevoz, naj sporoči v župnišče.

Na zahvalno nedeljo, 6. novembra, bomo v Šenčurju pri sveti maši ob 10- ih praznovali zakonske jubileje. Zakonski pari, ki v tem letu praznujete 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50, 55, 60 ali 65 let skupnega življenja, ste vabljeni, da se čimprej prijavite v župnišču, da bomo lažje pripravili omenjeno jubilejno bogoslužje.

V župnijski pisarni že lahko dobite Marijanske koledarje. Povabljeni tudi, da oddate molitvene namene za drage rajne. Zanje bomo še posebej molili pri sveti maši na praznik vseh svetih popoldan ob 14- ih in na vernih duš dan.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Sobota, 22.10. ob 19- ih za pokojno Ano Zupan

Nedelja, 23.10. ob 8- ih za pokojno Angelo Ržen, 30. dan

 

28. NAVADNA NEDELJA – 9. oktober 2022

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Danijel, škof; torek Janez XXIII., papež; sredo Maksimiljan Celjski, škof in mučenec; četrtek Koloman, mučenec; petek Kalist, papež in mučenec; soboto Terezija Velika ali Terezija Avilska, devica in cerkvena učiteljica; danes teden pa 29. nedelja med letom.

Iskrena hvala in Bog vam povrni za darove, ki ste jih preteklo nedeljo namenili za obnovo strehe našega župnišča. Zbrali ste 622,9 €. Ključarjema ste prinesli še 900 €. Vseh namenskih darov za obnovo strehe našega župnišča ste v zadnjem mesecu torej zbrali 1.522,9 €.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 10.10 ob 19- ih za pokojno Ano Arhar

Sobota, 15.10. ob 19- ih za pokojne iz družine Omers

Nedelja, 16.10. ob 8- ih za pokojno Frančiško Kadivec

 

27. NAVADNA NEDELJA – 2. oktober 2022

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Frančišek Borgia, redovnik; torek Frančišek Asiški, redovni ustanovitelj; sredo Marija Favstina Kowalska, redovnica; četrtek Bruno, redovni ustanovitelj; petek Rožnovenska Mati Božja; soboto Benedikta, devica in mučenka; danes teden pa 28. nedelja med letom in slovesni praznik našega farnega žegnanja.

Prihodnjo soboto tu v Hrastju ne bo svete maše, povabljeni pa popoldan ob 16- ih v Šenčur, kjer bo sveta maša, ki ji bo predsedoval naš nadškof msgr. Stanislav Zore, ki bo tudi blagoslovil povsem obnovljen glavni oltar svetega Jurija. Po sveti maši bo na trgu pred cerkvijo kulturni program, ki ga pripravlja Folklorno društvo Šenčur skupaj z našo šenčursko godbo. Turistično društvo Šenčur nas bo pogostilo s praženim krompirjem, mesarstvo Čadež pa z domačimi klobasami. Pri ofru ali darovanju boste prejeli lično zgibanko, ki že napoveduje knjižno izdajo o našem glavnem oltarju svetega Jurija in bo izšla prihodnje leto ob godu svetega Jurija (23. aprila). Že v petek dopoldan ob 11- ih bo v naši farni cerkvi tiskovna konferenca in predstavitev obnovitvenih oziroma restavratorskih del. Tudi na tiskovno konferenco vsi lepo vabljeni.

Sedaj ob koncu svete maše bo še ofer ali darovanje za obnovo strehe našega župnišča.

 

Mašni nameni za prihodnji teden:

Petek, 7.10. ob 19- ih za pokojnega Matjaža Mrak, 30. dan

Nedelja, 9.10. ob 8- ih za pokojne starše Erzar in Igorja Dolenc

 

26. NAVADNA NEDELJA – 25. september 2022

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Kozma in Damjan, mučenca; torek Vincencij Pavelski, duhovnik in redovni ustanovitelj; sredo Venčeslav, mučenec; četrtek Mihael, Gabrijel in Rafael, nadangeli; petek Hieronim, duhovnik in cerkveni učitelj; soboto Terezija Deteta Jezusa, devica in cerkvena učiteljica; danes teden pa 27. nedelja med letom, ki je hkrati tudi rožnovenska nedelja in žegnanje v Vogljah s slovesno sveto mašo dopoldan ob 9.30.

Prihodnja nedelja bo prva v mesecu in bo pri sveti maši v Hrastju ofer ali darovanje za obnovo strehe našega župnišča.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 26.9. ob 19- ih na Prebačevem za rajnega Janeza Novak, obl.

Sreda, 28.9. ob 19- ih na Prebačevem za pokojno Angelo Ržen, 7. dan

Sobota, 1.10. ob 19- ih za pokojnega Jerneja Dolinar, obl.

                                         za pokojno Vido Kadivec, obl.

Nedelja, 2.10. ob 8- ih za pokojnega Leopolda Kosec

 

25. NAVADNA NEDELJA – 18. september 2022

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Januarij, škof in mučenec; torek Andrej in drugi korejski mučenci; sredo Matej, apostol in evangelist; četrtek Mavricij, mučenec; petek pater Pij, redovnik; soboto Anton Martin Slomšek, škof; danes teden pa 26. nedelja med letom, ki je hkrati tudi Slomškova nedelja in žegnanje na Olševku s slovesno sveto mašo zjutraj ob 8- ih.

V sredo bomo obhajali godovni dan svetega apostola in evangelista Mateja, ki je zavetnik naše podružnične cerkve v Hrastju. Ta dan bo v Hrastju tudi praznik celodnevnega češčenja Svetega Rešnjega Telesa. Dopoldan ob 10- ih bo sveta maša, ki jo bo daroval naš kaplan g. Martin Leban. Sledile bodo molitvene ure: od 11- ih do 12- ih skupno češčenje, od 12- ih do 13- ih duhovniki, od 13- ih do 14- ih tiha in zasebna molitev, od 14- ih do 15- ih soseska iz Prebačevega, od 15- ih do 16- ih soseska iz Hrastja, od 16- ih do 16.30 veroučenci iz vseh razredov, ob 16.30 skupna molitev rožnega venca, ob 17- ih sklep češčenja z litanijami Srca Jezusovega, zahvalno pesmijo in sveto mašo. Sklep češčenja s sveto mašo bo vodil rektor bazilike Marije Pomagaj na Brezjah p. Robert Bahčič. Priložnost za sveto spoved bo dopoldan od 9.30 do 12- ih in popoldan od 16- ih dalje. Vzemimo si čas za molitev in češčenje.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Sreda, 21.9. ob 10- ih za duhovnike, duhovniške, redovniške in misijonske poklice

Sreda, 21.9. ob 17- ih za pokojnega Marjana Kadivec

                                       za pokojnega Mateja, Cirila in Antona Jeretina

                                       za pokojnega Leopolda Kosec

                                      za pokojno Milko Novak

                                     v zahvalo za uspešno zdravljenje

Sobota, 24.9. ob 19- ih za pokojne starše ter brate in sestre Vehovec

Nedelja, 25.9. ob 8- ih na Prebačevem za pokojne iz družine Maselj in teto Pavlo Knific

 

24. NAVADNA NEDELJA – 11. september 2022

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek spomin Marijinega imena; torek Janez Zlatousti, škof in cerkveni učitelj; sredo praznik povišanja svetega križa; četrtek Žalostna Mati Božja; petek Kornelij in Ciprijan, mučenca; soboto Robert, škof in cerkveni učitelj; danes teden pa 25. nedelja med letom in žegnanje na Prebačevem s slovesno sveto mašo ob 8- ih. Po sveti maši bo blagoslov obnovljene ceste z vso pripadno infrastrukturo.

Danes popoldan ob 15- ih lepo vabljeni na romarski shod v Velesovem. Slovesnost bo vodil apostolski nuncij v Iraku nadškof msgr. dr. Mitja Leskovar.

V sredo zvečer ob 20- ih bo seja ŽPS.

V soboto bo v Stični potekalo vseslovensko srečanje katoliške mladine. Vsi mladi lepo vabljeni, prijavite se pri gospodu kaplanu.

Ob smrti in pogrebu rajnega Matjaža Mrak ste namesto sveč in cvetja na grob darovali: Kadivčevi za dve sveti maši; po eno sveto mašo pa Zavokarjevi iz Luž in Petrovčevi. Poleg svetih maš pa ste Kadivčevi in Petrovčevi darovali še dar za tukajšnjo cerkev v Hrastju.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Sreda, 14.9. ob 19- ih na Prebačevem za pokojno Milko Novak

Četrtek, 15.9. ob 19- ih za pokojnega Matjaža Mrak, 7. dan

Sobota, 17.9. ob 19- ih za pokojno Bernardo in Staneta Čebašek

Nedelja, 18.9. ob 8- ih na Prebačevem za sosesko – žegnanje

 

23. NAVADNA NEDELJA – 4. eptember 2022

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Mati Terezija, devica in redovna ustanoviteljica; torek Zaharija, prerok; sredo Regina, devica in mučenka; četrtek mali šmaren ali praznik rojstva Device Marije; petek Peter Klaver, duhovnik; soboto Nikolaj Tolentinski, spokornik; danes teden pa 24 nedelja med letom in žegnanje v Hrastju s slovesno sveto mašo zjutraj ob 8- ih.

Odslej bodo večerne svete maše v Hrastju ob 19- ih.

Ta teden začenjamo z rednim veroukom. Urnik je bil objavljen že v prejšnji številki Farnega lista, na oglasni deski pred cerkvijo in na župnijski spletni strani. 

V četrtek bomo obhajali mali šmaren ali praznik rojstva Device Marije. Sveta maša v Hrastju bo zjutraj ob 8- ih. Kdor ne more priti k sveti maši zjutraj, povabljen zvečer ob 18- ih v Šenčur.

V soboto bo na Brezjah molitveni shod za duhovnike in nove duhovne poklice. Ob 10- ih bo sveta maša, pred njo pa molitvena ura, ki jo oblikuje naša šenčurska dekanija. Lepo vabljeni, da se v čim večjem številu skupaj z našim nadškofom in krajevno Cerkvijo zedinimo v molitvi za nas duhovnike in nove duhovne poklice. Še prav posebej lepo vabljene družine naših ministrantov, ki bodo po sveti maši imeli srečanje z gospodom nadškofom msgr. Stanislavom Zoretom.

Prihodnjo nedeljo bomo tu v Hrastju obhajali praznik žegnanja. Ob koncu svete maše bo ofer ali darovanje za obnovo strehe našega župnišča.

Najbrž ste že seznanjeni, da je Ministrstvo za kulturo RS že 31. maja 2022 obvestilo Slovensko škofovsko konferenco, da je Vlada RS z 31. majem 2022 odpravila vse omejitve iz področja omejevanja širjenja bolezni COVID-19. S tem so odpravljeni vsi še preostali ukrepi znotraj verskih objektov (razkuževanje rok in razdalja med osebami). Vsekakor pa je pravično in pošteno, da prihajamo k svetimi mašami le zdravi in se ob morebitnih simptomih okužbe prehodno testiramo. Tudi razkuževanje rok ostaja priporočljivo. Kar zadeva prejemanja svetega obhajila naj dodatno spomnimo, da odslej lahko ponovno prejemate sveto obhajilo tudi »na usta oziroma na jezik«, kar še posebej iz praktičnih razlogov priporočamo otrokom in starejšim…

Mašni nameni za prihodnji teden:

Četrtek, 8.9. ob 8- ih za pokojno Jožico Kadivec iz Povelj

Sobota, 10.9. ob 19- ih za pokojnega Rajkota Starc, 30. dan

Nedelja, 11.9. ob 8- ih za sosesko – žegnanje

 

22. NAVADNA NEDELJA – 28. avgust 2022

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek se spominjamo mučeništva Janeza Krstnika, torek goduje Feliks, mučenec; sredo Pavlin, škof; četrtek Egidij ali Tilen, opat; petek Marjeta, devica in mučenka; soboto Gregorij Veliki, papež in cerkveni učitelj; danes teden pa 23. nedelja med letom in žegnanje v Hotemažah s slovesno sveto mašo zjutraj ob 8- ih.

Ta teden bomo imeli vpis otrok v prvi razred verouka. Vpis bo v župnijski pisarni v Šenčurju in sicer v torek dopoldan od 9- ih do 12- ih in v četrtek popoldan od 15- ih do 17- ih. Starši, ki ste poročeni, prinesite s seboj družinsko knjižico.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Sobota, 3.9. ob 20- ih za pokojne Vidičeve

Nedelja, 4.9. ob 8- ih v zahvalo za zdravje in Božje varstvo

 

21. NAVADNA NEDELJA – 21. avgust 2022

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek se spominjamo Device Marije Kraljice; torek goduje Roza iz Lime, devica in redovnica; sredo Jernej, apostol; četrtek Ludvik IX., francoski kralj; petek Zeferin, papež in mučenec; soboto Monika, mati svetega Avguština; danes teden pa 22. nedelja med letom ter žegnanje na Lužah s slovesno sveto mašo zjutraj ob 8- ih in v Voklem s slovesno sveto mašo dopoldan ob 10- ih.

Prihodnjo nedeljo bo dopoldan ob 10- ih slovesno sveto mašo v Voklem vodil naš nadškof msgr. Stanislav Zore, ki bo posvetil nov daritveni oltar in blagoslovil nov ambon. V oltar bo umestil relikvije blaženega Alojzija Grozdeta. Po sveti maši bo še blagoslov obnovljene ceste in infrastrukture v vasi. Po končanem bogoslužju bo družabno srečanje. Zaradi nadškofe svete maše v Voklem prihodnjo nedeljo dopoldan ob 10- ih pri farni cerkvi v Šenčurju ne bo svete maše.

V začetku meseca septembra nameravamo začeti z obnovo strehe našega župnišča. Može in fante prosimo, da planirate s pomočjo in sodelovanjem.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Sobota, 27.8. ob 20- ih za pokojne iz družine Zmrzlikar in Perčič

Nedelja, 28.8. ob 8- ih na Prebačevem za pokojno Ano Zupan

 

20. NAVADNA NEDELJA – HRASTJE (14.8.2022)

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek zapovedani praznik marijinega vnebovzetja ali veliki šmaren; torek goduje Rok, romar in spokornik; sredo Evzebij, papež in mučenec; četrtek Helena, cesarica; petek Sikst III., papež; soboto Bernard, opat in cerkveni učitelj; danes teden pa 21. nedelja med letom in žegnanje na Visokem s slovesno sveto mašo zjutraj ob 8.30.

V ponedeljek bomo obhajali zapovedani praznik Marijinega vnebovzetja ali veliki šmaren. Sveta maša tu v Hrastju bo zvečer ob 20- ih.

V petek imamo v Šenčurju obisk afriškega duhovnika g. Ernesta Lumamba iz Zambije, ki deluje v Bocvani in sicer blizu mesta Francistown. Somaševanje ob 19- ih bo vodil generalni vikar ljubljanske nadškofije škof msgr. dr. Franci Šuštar, v pridigi pa nas bo nagovoril gospod Ernest. Pri sveti maši bo nabirka zanj in za njegovo župnijo. Predhodno lahko v župnijski pisarni v Šenčurju zanj darujete tudi mašne namene, da mu tudi na ta način izrazimo podporo in solidarnost.

Ob smrti in pogrebu pokojnega Rajkota Starc ste namesto sveč in cvetja na grob darovali: po dve sveti maši Franc in Majda Vehovec, Slavko in Olga Benedik, Kadivčevi, Novakovi in cerkveni pevci iz Hrastja; po eno sveto mašo pa Petrovčevi, družina Sukič, ključarja podružnice v Hrastju in Andrejčkovi. Poleg svetih maš pa ste darovali še dar za cerkev v Hrastju: Petrovčevi, ključarja podružnice v Hrastju in Kadivčevi.

Iskrena hvala in Bog vam povrni za darove, ki ste jih preteklo nedeljo namenili za obnovo strehe pri našem župnišču. Zbrali ste 366,2 €.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 15.8. ob 20- ih za rajno Marijo Ovniček

Sobota, 20.8. ob 20- ih za rajnega Roberta Zevnik, obl.

Nedelja, 21.8. ob 8- ih v zahvalo za Božji blagoslov in srečno vrnitev

 

19. NAVADNA NEDELJA – 7. avgust 2022

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Dominik, duhovnik in redovni ustanovitelj; torek Terezija Benedikta od križa, redovnica in mučenka ter sozavetnica Evrope; sredo Lovrenc, diakon in mučenec; četrtek Klara, devica in redovna ustanoviteljica; petek Ivana Šantalska, vdova in redovnica; soboto Radegunda, kraljica in redovna ustanoviteljica; danes teden pa 20. nedelja med letom in žegnanje v Srednji vasi s slovesno sveto mašo zjutraj ob 8.30.

V novi številki Farnega lista ter na oglasni deski in župnijski spletni strani je že objavljen urnik verouka za novo pastoralno leto.

V noči iz petka na soboto bomo imeli farno peš romanje na Brezje. Odhod izpred župnišča v Šenčurju bo ponoči ob enih. Ob 7- ih zjutraj bo na Brezjah sveta maša. Kdor le more naj se nam pridruži peš, sicer pa zjutraj vsaj pri sveti maši. Razlogov za romanje in sveto mašo ter molitev pri Mariji Pomagaj na Brezjah imamo dovolj.

Ob smrti in pogrebu pokojne Angele Jenkole ste namesto sveč in cvetja na grob darovali: po dve sveti maši brat Ciril, sin Milan, Polajnarjevi in Zadnikarjevi; po eno sveto mašo pa vnukinja Anja z družino, Vanja in Slavko Osterman, vnuk Klemen z Anjo, Štefan Zupan, družina Kunavar in Mihčevi; sosedje ste darovali dar za cerkev na Prebačevem, družina Sajavec pa dar za cerkev na Olševku.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Sobota, 13.8. ob 20- ih za rajnega Rajkota Starc, 7. dan, za rajne iz družine Pilar in Vrhovnik

Nedelja, 14.8. ob 8- ih za rajno Marijo Erzar, obl.

Sedaj po sklepnem blagoslovu bo še ofer ali darovanje za obnovo strehe pri našem župnišču.

 

18. NAVADNA NEDELJA – 31. julij 2022

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Alfonz Marija Ligvorij, škof in cerkveni učitelj; torek Evzebij, škof; sredo Konrad, redovnik; četrtek Janez Marija Vianej, duhovnik; petek Marija Snežna; soboto se spominjamo Jezusove spremenitve na gori; danes teden pa bo 19. nedelja med letom.

Ta petek bo prvi v mesecu in bo dopoldan obhajilo bolnikov po domovih. Tudi prihodnja nedelja bo prva v mesecu in bo pri sveti maši ofer ali darovanje za obnovo strehe našega župnišča v Hrastju.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 1.8. ob 20- ih za rajno Julijo Mir, 30. dan

Sobota, 6.8. ob 20- ih za rajne starše Ovijač in Kastelic ter brata Vinka in ženo Mari Ovijač

Nedelja, 7.8. ob 8- ih za rajne starše Kos in Perčič ter Antona Kostanjevec

 

17. NAVADNA NEDELJA – 24. julij 2022

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Jakob- starejši, apostol; torek Joahim in Ana, starša Device Marije; sredo Gorazd, Kliment in drugui učenci Cirila in Metoda; četrtek Viktorm papež; petek Marta, Marija in Lazar, Gospodovi gostitelji; soboto Peter Krizolog, škof in cerkveni učitelj; danes teden pa 18. nedelja med letom.

Danes obhajamo tudi Krištofovo nedeljo. Sveti Krištof je zavetnik vseh voznikov in priprošnjik za srečno vožnjo zato bo sedaj po sveti maši blagoslov avtomobilov. Ob blagoslovu vozil boste prejeli nalepko in molitev svetega Krištofa, ob tem pa povabljeni, da darujete svoj dar, ki bo namenjen za prevozna sredstva naših misijonarjev. Ob vseh nesrečah, ki se dogajajo po naših cestah je prav, da smo hvaležni za vsak srečno prevožen kilometer. Darovi ob blagoslovu naših vozil, naj bodo izraz naše hvaležnosti in hkrati tudi izraz naše solidarnosti z misijonarji.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 25.7. ob 20- ih na Prebačevem za rajno Ano Zupan

Sobota, 30.7. ob 8- ih na Prebačevem za rajno Milko Novak, 30. dan

Sobota, 30.7. ob 20- ih za rajnega Milana Zmrzlikar

Nedelja, 31.7. ob 8- ih na Prebačevem za rajnega Jožeta Zupan, obl.

 

16. NAVADNA NEDELJA – 17. julij 2022

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Friderik ali Miroslav, škof in mučenec; torek Justa, mučenka; sredo Marjeta Antiohijska, devica in mučenka; četrtek Danijel, prerok; petek Marija Magdalena, svetopisemska žena; soboto Brigita, redovnica in sozavetnica Evrope; danes teden pa 17. nedelja med letom, ki je hkrati tudi Krištofova nedelja.

Prihodnjo nedeljo bomo obhajali Krištofovo nedeljo. Po sveti maši, tudi v soboto zvečer, bo blagoslov avtomobilov. Sveti Krištof je namreč zavetnik vseh voznikov in priprošnjik za srečno vožnjo. Ob blagoslovu vozil boste lahko darovali svoje darove, ki bodo namenjeni za prevozna sredstva naših misijonarjev. Ob vseh nesrečah, ki se dogajajo po naših cestah je prav, da smo hvaležni za vsak srečno prevožen kilometer. Darovi ob blagoslovu naših vozil, naj bodo izraz naše hvaležnosti in hkrati tudi izraz naše solidarnosti z misijonarji.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 18.7. ob 20- ih na Prebačevem za rajnega Franca Knific

Sobota, 23.7. ob 20- ih za rajnega Staneta in Bernardo Čebašek

Nedelja, 24.7. ob 8- ih za rajne starše Kastelic in Ovijač ter Slavkota

 

15. NAVADNA NEDELJA –  10. julij 2022

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Benedikt, opat in zavetnik Evrope; torek Mohor in Fortunat, mučenca; sredo Henrik, kralj; četrtek Bogdan, škof; petek Bonaventura, škof in cerkveni učitelj; soboto Karmelska Mati Božja; danes teden pa 16. nedelja med letom.

Iskrena hvala in Bog vam povrni za darove, ki ste jih preteklo nedeljo namenili za obnovo strehe pri našem župnišču. Zbrali ste 272 €.

Ob smrti in pogrebu rajne mame Milke Novak ste poleg sveč in cvetja na grob darovali: sin Janez z družino za pet svetih maš, prav tako za pet svetih maš sin Pavel z družino; hči Marjeta z družino za dve sveti maši; ključarji naše celotne šenčurske župnije za sedem svetih maš; po tri svete maše Olga Novak in sosedje; po dve sveti maši Petrovčevi, Martin Remic z družino, Andrejčkovi, Kadivčevi, Žunovi in sestra Mici s hčerami; po eno sveto mašo pa Mrtnavovi, Jože in Tatjana Pikš, Stojan Kostanjevec z družino, Ivanka in Danijel Kos, Matjaževi iz Struževega, Štefan Zupan, družina Sukič, Pavelnovi sosedje, Barletovi, Pavletovi, Viktor in Marja Remic, družina Candellari in družina Ovniček. Poleg svetih maš ste Petrovčevi darovali še dar za obnovo strehe našega župnišča v Hrastju, Andrejčkovi pa dar za cerkev na Prebačevem.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Sreda, 13.7. ob 20- ih za rajno Julijo Mir, 7. dan

Sobota, 16.7. ob 20- ih za rajnega Bojana Udovič, obl.

Nedelja, 17.7. ob 8- ih za rajne iz družine Nastran

Kljub poletni vročini prihajajmo k svetim mašam v dolgih hlačah in rokavih čez ramena. K tej drži kulture oblačenja in spoštovanja do Svetega vzgajamo tudi mlade in otroke. Tudi nam duhovnikom je vroče, ko smo pri svetih mašah in pogrebih poleg osebne obleke oblečeni še v liturgična oblačila, pa zdržimo in ohranjamo nivo kulture in predvsem spoštljiv odnos do Svetega in Božjega.

Prihodnjo nedeljo bo tu v Hrastju ponovno maševal kanonik in prelat Anton Slabe, ker bo g. Janez Modic obhajal zlato mašo v svoji rodni župniji pri Svetem Gregorju.

 

14. NAVADNA NEDELJA – 3. julij 2022

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Urh, škof; torek Ciril in Metod, slovanska apostola; sredo Marija Goretti, devica in mučenka; četrtek Vilibald, škof; petek Kilijan, škof in mučenec; soboto Evgen III., papež; danes teden pa 15. nedelja med letom.

Po sklepnem blagoslovu bo ofer ali darovanje za obnovo strehe pri našem župnišču. Že v naprej iskrena hvala in Bog povrni za vsak vaš dar.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 4.7. ob 20- ih na Prebačevem za rajno Urško Grašič, obl.

Sobota, 9.7. ob 20- ih za rajno Milko Novak, 7. dan

Nedelja, 10.7. ob 8- ih za rajnega Toneta, Vido in Marjana Kadivec ter Tilko Kuralt in sorodnike

 

13. NAVADNA NEDELJA – 26. junij 2022

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Ema Krška, vdova; torek Irenej, škof in mučenec; sredo Peter in Pavel, apostola; četrtek prvi mučenci rimske Cerkve; Petek Oliver, škof in mučenec; soboto Bernardin, redovnik; danes teden pa 14. nedelja med letom.

V sredo bomo obhajali slovesni praznik apostolov Petra in Pavla. Zvečer ob 19.30 lepo vabljeni k sveti maši v farno cerkev v Šenčurju, ko bomo praznovali zlati jubilej mašniškega posvečenja našega duhovnega pomočnika gospoda Janeza Modica. Slovesnost bo vodil nadškof msgr. Stanislav Zore.

Ta petek bo prvi v mesecu in bo dopoldan obhajilo bolnikov po domovih. Tudi prihodnja nedelja bo prva v mesecu in bo pri sveti maši v Hrastju ofer ali darovanje za obnovo strehe pri tukajšnjem župnišču.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 27.6. ob 20- ih na Prebačevem za rajno Marijo in Miha Knific

Sobota, 2.7. ob 20- ih za rajno Marijo Dovžan

Nedelja, 3.7. ob 8- ih za Božji blagoslov v družini

 

12. NAVADNA NEDELJA – (19. junij 2022)

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Florentina, opatinja; torek Alojzij Gonzaga, redovnik; sredo Janez Fisher in Tomaž More, mučenca; četrtek praznik rojstva Janeza Krstnika; petek praznik Srca Jezusovega; soboto Marijino Brezmadežno srce; danes teden pa 13. nedelja med letom.

V soboto bomo praznovali praznik naše državnosti. V teh dneh povabljeni, da še več molimo za našo domovino, njene politične predstavnike in vse nas državljane.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Sobota, 25.6. ob 20- ih za rajnega Janeza in Ano Kadivec

Nedelja, 26.6. ob 8- ih na Prebačevem za rajne starše Alojza in Heleno Knific ter brate in sestre

 

NEDELJA SVETE TROJICE – 12. junij 2022

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Anton Padovanski, duhovnik in cerkveni učitelj; torek Valerij, mučenec; sredo Vid, mučenec; četrtek zapovedani praznik Svetega Rešnjega Telesa in Krvi; petek Albert, tretjerednik; soboto Marko in Marcelijan, mučenca; danes teden pa 12. nedelja med letom.

V četrtek bomo obhajali zapovedani praznik Svetega Rešnjega Telesa in Krvi. Sveta maša tu v Hrastju bo zjutraj ob 8- ih. Zvečer ob 19- ih pa povabljeni k sveti maši v farno cerkev v Šenčurju, kjer bo po sveti maši slovesna procesija na čast Svetemu Rešnjemu Telesu. Povabljeni torej, da se procesije v čim večjem številu in v duhovni zbranosti tudi udeležimo.

Prihodnjo soboto tu v Hrastju ne bo svete maše, ker bo gospod Janez Modic prihodnji vikend v Nemčiji praznoval svojo zlato mašo. V nedeljo zjutraj ob 8- ih pa bo tukaj v Hrastju maševal naš dolgoletni župnik in zdaj stolni kanonik in prelat Anton Slabe.

Iskrena hvala in Bog vam povrni za darove, ki ste jih preteklo nedeljo namenili za obnovo strehe pri našem župnišču. Zbrali ste 241,8 €.

 

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 13.6. ob 20- ih za rajnega Leopolda Kosec, 30. dan

Četrtek, 16.6. ob 8- ih za rajnega kanonika Vinka ter sestre Pavlo, Milko in Anico Prestor

Nedelja, 19.6. ob 8- ih za pokojnega Franca in Rozalijo Rozman, obl.

 

BINKOŠTNA NEDELJA – 5. junij 2022

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Marija, Mati Cerkve; torek Robert, opat; sredo Medard, škof; četrtek Primož in Felicijan, mučenca; petek Bogumil, škof; soboto Barnaba, apostol; danes teden pa nedelja svete trojice.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Sreda, 8.6. ob 20- ih za pokojno Ano Arhar, 30. dan

Sobota, 11.6. ob 20- ih za pokojne iz družine Vehovec in Zavrl

Nedelja, 12.6. ob 8- ih za pokojnega Franca Tavčar, obl.

 

7. VELIKONOČNA NEDELJA – 29. maj 2022

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Kancijan in drugi oglejski mučenci; torek se spominjamo obiskanja Device Marije; sredo goduje Justin, mučenec; četrtek Erazem, škof; petek Karel in drugi ugandski mučenci; soboto Kvirin, škof in mučenec; danes teden pa binkoštna nedelja.

Prihodnja nedelja bo prva v mesecu in bo pri sveti maši v Hrastju ofer ali darovanje za obnovo strehe našega župnišča.

Večerne svete maše bodo odslej skozi vse poletne mesece junij, julij in avgust zvečer ob 20- ih.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 30.5. ob 20- ih za pokojno Marijo Novak, 30. dan

Sreda, 1.6. ob 20- ih za zdravje in dobro okrevanje

Sobota, 4.6. ob 20- ih za pokojnega Pirčevega Vinkota

Nedelja, 5.6. ob 8- ih za Božji blagoslov in razumevanje v družini

 

6. VELIKONOČNA NEDELJA – 22. maj 2022

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Evtihij, opat; torek Marija Pomočnica kristjanov – Marija Pomagaj; sredo Urban I., papež; četrtek praznik Gospodovega vnebohoda; petek blaženi Alojzij Grozde, mučenec; soboto Just, škof; danes teden pa sedma velikonočna nedelja.

V četrtek bomo obhajali praznik Gospodovega vnebohoda. Zvečer ob 19.30 bodo šmarnice na Prebačevem skupaj s sveto mašo.

Prihodnjo nedeljo dopoldan ob 10- ih bo tu v Hrastju slovesnost prvega svetega obhajila. V cerkvi dajmo prednost prvoobhajancem in njihovim domačim.

Ob smrti in pogrebu pokojnega Leopolda Kosec ste namesto sveč in cvetja na grob darovali: sorodniki za tri svete maše; po eno sveto mašo pa prijatelji in sosedje. Poleg svetih maš ste sorodniki darovali še dar za obnovo strehe pri našem župnišču tu v Hrastju. Iskrena hvala in Bog povrni s svojim blagoslovom.

 

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 23.5. ob 19- ih za pokojnega Viljema Kamenšek, obl.

Torek, 24.5. ob 8- ih urna maša – za Božji blagoslov na polju

Četrtek, 26.5. ob 19.30 na Prebačevem za pokojnega Marjana Vodnik, 30. dan

Sobota, 28.5. ob 19- ih za zdravje in Božje varstvo

Nedelja, 29.5. ob 8- ih na Prebačevem za rajnega Branka Rozman, obl.

Nedelja, 29.5. ob 10- ih za prvoobhajance

 

5. VELIKONOČNA NEDELJA – 15. maj 2022

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Janez Nepomuk, duhovnik in mučenec; torek Jošt, puščavnik; sredo Feliks, mučenec; četrtek Krišpin, redovnik; petek Bernardin, duhovnik; soboto Timotej, diakon in mučenec; danes teden pa šesta velikonočna nedelja.

Danes popoldan ob 16- ih bo sveta maša skupaj s šmarnicami tudi na Prebačevem. Po sveti maši bo pri avtobusni postaji blagoslov lipe. Lepo vabljeni.

ob smrti in pogrebu rajne Ane Arhar ste namesto sveč in cvetja na grob darovali po eno sveto mašo Ukanovi, Janez Kern z družino in Marinka Tomažin z družino.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 16.5. ob 19- ih za pokojno Marijo Omers, obl.

Torek, 17.5. ob 19- ih za pokojno Ano Arhar, 7. dan

Petek, 20.5. ob 19- ih za pokojnega Leopolda Kosec, 7. dan

Sobota, 21.5. ob 19- ih za pokojno Ivanko Prestor, obl. in sorodnike

Nedelja, 22.5. ob 8- ih na za rajne iz družine Režek in Rehberger

 

4. VELIKONOČNA NEDELJA – 8. maj 2022

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Izaija, prerok; torek Janez Avilski, duhovnik in cerkveni učitelj; sredo Pankracij, mučenec; četrtek Leopold Mandić, redovnik; petek se spominjamo Fatimke Matere Božje; soboto goduje Bonifacij, mučenec; danes teden pa 5. velikonočna nedelja.

Pritrkovalci in vsi ljubitelji zvonjenja lepo vabljeni danes popoldan ob 15- ih v Voklo na gorenjsko srečanje pritrkovalcev. V cerkvi bo najprej krajše bogoslužje, potlej pa se nam bodo pritrkovalci predstavili s svojim pritrkavanjem.

V ponedeljek zvečer ob 20- ih bo v farni cerkvi v Šenčurju srečanje za starše letošnjih prvoobhajancev. Starši prvoobhajancev lepo vabljeni.

Prihodnjo nedeljo bo popoldan ob 16- ih sveta maša skupaj s šmarnicami tudi na Prebačevem. Po sveti maši bo pri avtobusni postaji blagoslov lipe. Lepo vabljeni.

Iskrena hvala in Bog vam povrni za darove, ki ste jih preteklo nedeljo namenili za obnovo strehe našega župnišča v Hrastju. Zbrali ste 365,4 €.

Ob smrti in pogrebu pokojne Marije Novak ste namesto sveč in cvetja na grob darovali: sosedje iz ulice za sedem svetih maš; po dve sveti maši pa Kadivčevi, Andrejčkovi in Novakovi iz Prebačevega. Poleg svetih maš ste Kadivčevi darovali še dar za obnovo strehe pri župnišču v Hrastju.

 

Mašni nameni za prihodnji teden:

Sobota, 14.5. ob 19- ih za pokojnega Bogomirja Belehar, obl.

Nedelja, 15.5. ob 8- ih na za rajnega Jožeta, obl. in stare starše Knific

Nedelja, 15.5. ob 16- ih na Prebačevem urna maša – za blagoslov na polju

 

3. VELIKONOČNA NEDELJA – 1. maj 2022

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Atanazij, škof in cerkveni učitelj; torek Filip in Jakob, apostola; sredo Florijan, mučenec; četrtek Gotard, škof; petek Dominik Savio, dijak; v soboto se spominjamo obletnice posvetitve ljubljanske stolnice; danes teden pa bo četrta velikonočna nedelja.

V torek pa začenjamo z rednim veroukom, s šmarnično pobožnostjo pa nocoj ob 19.30 na Prebačevem.

V sredo goduje sveti Florijan, ki je zavetnik gasilcev in priprošnjik za odvrnitev večnega in časnega ognja. Florjanovo sveto mašo bomo obhajali prihodnjo nedeljo zjutraj ob 8- ih na Prebačevem.

Pritrkovalci in vsi ljubitelji zvonjenja lepo vabljeni prihodnjo nedeljo popoldan ob 15- ih v Voklo na gorenjsko srečanje pritrkovalcev. V cerkvi bo najprej krajše bogoslužje, potlej se nam bodo pritrkovalci predstavili s svojim pritrkavanjem in ob koncu bo sledilo še prijateljsko druženje.

Zdaj ob koncu sv. maše bo še ofer ali darovanje za obnovo strehe pri našem župnišču.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 2.5. ob 19- ih za pokojno Frančiško Kadivec, 30. dan

Sobota, 7.5. ob 19- ih za pokojnega Viljema Šmerc, obl.

Nedelja, 8.5. ob 8- ih na Prebačevem za rajnega Jožefa Rozman in vse rajne gasilce

 

2. VELIKONOČNA, BELA NEDELJA – 24. april 2022

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Marko, evangelist; torek Marija Mati dobrega sveta; sredo Cita, dekla; četrtek Peter Chanel, duhovnik in mučenec; petek Katarina Sienska, devica in cerkvena učiteljica; soboto Pij V., papež; danes teden pa tretja velikonočna nedelja.

Veroučenci imate ta teden prvomajske počitnice. Z rednim veroukom bomo ponovno začeli v torek, 3. maja, s šmarnično pobožnostjo pa prihodnjo nedeljo ob 19.30 na Prebačevem. Lepo vabljeni!

Ob smrti in pogrebu pokojnega Marijana Vodnik ste namesto sveč in cvetja na grob darovali sosedje za pet svetih maš in dar za cerkev na Prebačevem; po eno sveto mašo pa Andrejčkovi, družina Pirc iz Brega ob Savi in Tončka Jerman.

Prihodnja nedelja bo prva v mesecu in bo ob koncu svete maše ofer ali darovanje za obnovo strehe pri našem župnišču.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Sobota, 30.4. ob 19- ih za pokojnega Igorja Dolenc, obl.

Nedelja, 1.5. ob 8- ih za pokojno Metko Kadivec

 

VELIKA NOČ – GOSPODOVO VSTAJENJE – 17. april 2022

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek velikonočni ponedeljek; torek Leon IX., papež; sredo Teotim, škof; četrtek Anzelm, škof in cerkveni učitelj; petek Hugo, škof; soboto, Jurij, mučenec; danes teden pa Bela nedelja in nedelja Božjega usmiljenja.

Jutrišnji ponedeljek je velikonočni ponedeljek. Sveta maša tukaj v Hrastju bo zjutraj ob 8- ih.

Veroučenci ta teden nimate verouka, imate velikonočne počitnice.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 18.4. ob 8- ih za pokojnega Janeza Novak

Sobota, 23.4. ob 19- ih za pokojno Štefanijo in Franca Mohar

Nedelja, 24.4. ob 8- ih na Prebačevem za rajne starše Zupanc in ženo Marinko

 

6. POSTNA – CVETNA NEDELJA – 10. april 2022

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Stanislav, škof in mučenec; torek Viktor, mučenec; sredo Martin I., papež; četrtek, petek in soboto sveto velikonočno tridnevje; danes teden pa velika noč, slovesni praznik Gospodovega vstajenja.

Ob smrti in pogrebu rajne Frančiške Kadivec ste Kadivčevi darovali za pet svetih maš in dar za obnove strehe pri našem župnišču.

Iskrena hvala in Bog vam povrni za darove, ki ste jih preteklo nedeljo namenili za obnove strehe našega župnišča. Zbrali ste 470,5 €.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 11.4. ob 19- ih za pokojno Frančiško Kadivec, 7. dan

Nedelja, 17.4. ob 8- ih za rajnega Jožeta, obl. in Marijo Erzar

V četrtek, petek in soboto zvečer ob 19- ih lepo vabljeni k velikonočnemu tridnevju k farni cerkvi v Šenčur, v  nedeljo zjutraj ob 6- ih pa k slovesni vstajenjski procesiji.

V soboto zjutraj ob 7- ih bo v Šenčurju blagoslov vode in ognja, ki ga boste potlej od 7.30 dalje lahko dobili tudi v cerkvi tu v Hrastju. Blagoslov velikonočnih jedi na Prebačevem bo ob 14- ih, tu v Hrastju pa ob 15- ih.

Naši škofje nas vabijo in prosijo, da nabirko pri sveti maši na veliki četrtek namenimo za pomoč v Ukrajini. Že v naprej iskrena hvala in Bog povrni za solidarno podporo.

Na pobudo Kongregacije za vzhodne Cerkve bo na veliki petek, 15. aprila 2022, po vsej Cerkvi potekala tradicionalna nabirka za Sveto deželo, ki je namenjena zbiranju sredstev za podporo kristjanov na Bližnjem vzhodu. Sredstva bodo tako kot vsako leto doslej namenjena ohranjanju prisotnosti kristjanov v deželi, kjer je Jezus Kristus prvič oznanil svoj nauk, trpel, umrl na križu in vstal od mrtvih. Z zbranimi darovi se poleg vzdrževanja edinstvene kulturne dediščine finančno podpirajo tudi socialni, izobraževalni in romarski programi, pomaga se mladim družinam ter drugim ogroženim skupinam ljudi. Starodavno nabirko za kristjane v Jeruzalemu je spodbujal že apostol Pavel, papeži so vseskozi skrbeli za vez med krščanstvom in Sveto deželo, zadnji dokument v ta namen pa je podpisal sv. papež Pavel VI. leta 1974. Slovenski škofje se najlepše zahvaljujejo vsem vernikom in duhovnikom, ki so leta 2021 za Sveto deželo darovali 101.817,54 €.

 

5. POSTNA – TIHA NEDELJA – 3. april 2022

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Izidor, škof in cerkveni učitelj; torek Julijana, redovnica; sredo Viljem, opat; četrtek Herman, opat; petek Julija, redovnica; soboto Hugo, škof; danes teden pa šesta postna ali cvetna nedelja.

V naši cerkvi imamo novo spovednico, ki smo jo v dar dobili iz bazilike na Brezjah. Urediti moramo še nekaj zaključnih mizarskih popravil in prihodnjo nedeljo bomo našo novo spovednico tudi blagoslovili. Boste pa prihodnjo soboto od 17- ih dalje imeli priložnost za sveto spoved. Lepo vabljeni k poglobljeni velikonočni spovedi.

Prihodnja nedelja bo sicer šesta postna in cvetna nedelja. Pri sveti maši bo tudi blagoslov butaric, oljk in ostalega zelenja. Oljčne vejice že danes lahko vzamete ob izhodu iz cerkve. Darovi, ki jih boste ob tem darovali, bodo namenjeni za obnovo in vzdrževanje cerkva na naši slovenski obali.

Prihodno nedeljo bomo imeli župnijski postni romarski shod na Tabor pri Podbrezjah. Ob 15.30 bomo molili križev pot, ki ga letos pripravljajo člani Župnijskega pastoralnega sveta. Po križevem potu bo sveta maša. Če morda kdo potrebuje prevoz, naj se javi v župnišču v Šenčurju.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Sobota, 9.4. ob 19- ih za pokojnega Vinka Vilfan

Nedelja, 10.4. ob 8- ih za zdravo pamet ter za mir doma in po svetu

 

4. POSTNA NEDELJA – 27. marec 2022

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Bojan, knez; torek Bertold, redovni ustanovitelj; sredo Amadej, vojvoda; četrtek Benjamin, diakon in mučenec; petek Tomaž Tolentinski, mučenec; soboto Frančišek Paolski, redovni ustanovitelj; danes teden pa peta postna ali tiha nedelja.

Prihodnja nedelja bo prva v mesecu in bo pri sveti maši v Hrastju ofer ali darovanje za obnovo strehe na župnišču.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Sreda, 30.3. ob 19- ih za pokojnega Jerneja Pipan, 30. dan

Sobota, 2.4. ob 19- ih za pokojno Metko Kadivec

Nedelja, 3.4. ob 8- ih za pokojno Ano Zupan

 

3. POSTNA NEDELJA – 20. marec 2022

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Hugolin, eremit; torek Lea, spokornica; sredo Rebeka, redovnica; četrtek Oskar, škof; petek slovesni praznik Gospodovega oznanjenja Devici Mariji; soboto Evgenija, mučenka; danes teden pa četrta postna nedelja.

V petek bomo obhajali slovesni praznik Gospodovega oznanjenja Devici Mariji, ki je hkrati tudi materinski dan. Vsem materam iskrene čestitke za dar materinstva. Sveta maša tu v Hrastju bo popoldan ob 17- ih.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Petek, 25.3. ob 17- ih za pokojnega Marjana Kadivec

Sobota, 26.3. ob 19- ih za pokojnega Janeza Jerman

Nedelja, 27.3. ob 8- ih v zahvalo in priprošnjo za zdravje

 

2. POSTNA NEDELJA – 13. marec 2022

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Pavlina, redovnica; torek Placid, redovnik; sredo Hilarij in Tacijan, mučenca; četrtek Patrik, škof; petek Ciril Jeruzalemski, škof in cerkveni učitelj; soboto Jožef, Jezusov rednik; danes teden pa tretja postna nedelja.

V soboto bomo obhajali praznik svetega Jožefa. V Velesovem bo dekanijsko romarsko srečanje vseh generacij naših družin. Ob 11- ih bo najprej molitev križevega pota, sledila bo sveta maša, ki ji bo predsedoval upokojeni mariborski nadškof msgr. dr. Marjan Turenšek. Ob koncu svete maše bodo litanije v čast in priprošnjo svetemu Jožefu in blagoslov z Najsvetejšim. Lepo vabljeni!

Iskrena hvala in Bog vam povrni za darove, ki ste jih preteklo nedeljo namenili za obnove strehe pri našem župnišču. Zbrali ste 301 €.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Sobota, 19.3. ob 19- ih za pokojnega Marjana Kadivec

Nedelja, 20.3. ob 8- ih za pokojno Alojzijo Čebašek

Za solidarnost ljudem iz Ukrajine zbira pomoč tudi naša Župnijska Karitas Šenčur. Prosimo vas za hrano z daljšim rokom trajanja in higienske pripomočke. Darujete lahko tudi denarna sredstva. Kdor želi svoj prispevek nakazati preko TRR lahko dobi položnico v župnijski cerkvi v Šenčurju ob verskem tisku. Sicer pa bo Župnijska Karitas zbirala vaše darove od ponedeljka, 14. marca, do sobote, 26. marca in sicer vedno pol ure pred sveto mašo, torej od 18.30 do 19- ih v kaplaniji poleg župnišča. Lahko pa boste oddali svoje darove tudi tu v Hrastju in sicer v soboto, 19. marca, zjutraj od 9- ih do 11- ih in popoldan od 17- ih do 19- ih v župnišču. Iskrena hvala in Bog vam povrni!

 

1. POSTNA NEDELJA – 6. marec 2022

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Perpetua in Felicita, mučenki; torek Janez od Boga; sredo Frančiška Rimska, redovnica; četrtek Makarij, škof; petek Benedikt, škof; soboto Inocenc I., papež; danes teden pa druga postna nedelja.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Sreda, 9.3. ob 18- ih za pokojnega Jerneja Pipan, 7. dan

Sobota, 12.3. ob 19- ih za pokojne starše Kristino in Slavkota Kavčič ter Jožeta Knific

Nedelja, 13.3. ob 8- ih za pokojno Vido Kadivec

Sedaj ob koncu svete maše bo ofer ali darovanje za obnove strehe pri našem župnišču. Že v naprej iskrena hvala in Bog povrni.

 

8. NEDELJA MED LETOM – 27. februar 2022

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Roman, opat; torek Albin, škof; sredo pepelnica in začetek postnega časa; četrtek goduje Anzelm, opat; petek Kazimir, poljski kraljevič; soboto Hadrijan, mučenec; danes teden pa prva postna nedelja.

V tem tednu imate otroci ponovno redni verouk.

V sredo bo pepelnica in začetek postnega časa. V Hrastju bo sveta maša zvečer ob 18- ih. Med sveto mašo bo obred pepelenja.

Prihodnja nedelja bo prva v mesecu in bo pri sveti maši v Hrastju ofer ali darovanje za obnovo strehe tamkajšnjega župnišča. V nedeljo bo pri farni cerkvi v Šenčurju praznik celodnevnega češčenja Svetega Rešnjega Telesa. Farani iz vseh podružnic imate svojo molitveno uro popoldan ob 15- ih. Lepo vabljeni tudi k ostalim uram češčenja. Ves spored je objavljen v Farnem listu.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Sreda, 2.3. ob 18- ih za pokojnega Jerneja Pipan – sv. maša zadušnica

Sobota, 5.3. ob 19- ih za pokojnega Vinkota Vilfan, obl.

Nedelja, 6.3. ob 8- ih v zahvalo in priprošnjo za zdravje

 

7. NEDELJA MED LETOM – 20. februar 2022

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Peter Damiani, škof in cerkveni učitelj; torek praznik sedeža apostola Petra; sredo Polikarp, škof in mučenec; četrtek Matija, apostol; petek Valburga, opatinja; soboto Aleksander, škof; danes teden pa osma nedelja med letom.

V tem tednu otroci nimate šolskega pouka in zato tudi nimate verouka. Ne pozabite pa na molitev in sveto mašo.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Sobota, 26.2. ob 19- ih za zdravje, Božji blagoslov in razumevanje v družini

Nedelja, 27.2. ob 8- ih na Prebačevem za pokojnega Jožeta Knific, obl.

 

6. NEDELJA MED LETOM – 13. februar 2022

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Valentin, mučenec; torek Klavdij, redovnik; sredo Julijana, mučenka; četrtek Silvin, škof; petek Frančišek Regis, duhovnik in mučenec; soboto Konrad, spokornik; danes teden pa sedma nedelja med letom.

Iskrena hvala in Bog vam povrni za darove, ki ste jih preteklo nedeljo namenili za obnovo strehe pri našem župnišču. Zbrali ste 235,3 €.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Sobota, 19.2. ob 19- ih za pokojnega Janeza Novak

Nedelja, 20.2. ob 8- ih za pokojnega Janeza Maleš

 

5. NEDELJA MED LETOM – 6. februar 2022

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Rihard, kralj; torek Hieronim, redovni ustanovitelj; sredo Apolonija, devica in mučenka; četrtek Sholastika, devica; petek Lurška Mati Božja; soboto Feliks, opat; danes teden pa šesta nedelja med letom.

Sedaj ob koncu svete maše bo še ofer ali darovanje za obnovo strehe našega župnišča. Že v naprej iskrena hvala in Bog povrni za vsak vaš velikodušen dar.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 7.2. ob 18- ih za zdravje in Božji blagoslov

Sobota, 12.2. ob 19- ih za pokojnega Jankota Stare, obl.

Nedelja, 13.2. ob 8- ih za pokojnega Vinkota Šimnovec, Franca Novak in Jano Saje

 

4. NEDELJA MED LETOM – 30. januar 2022

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Janez Bosco, duhovnik in redovni ustanovitelj; torek Brigita, devica; sredo svečnica ali praznik Gospodovega darovanja v templju; četrtek Blaž, škof in mučenec; petek Andrej Corsini, škof; soboto Agata, devica in mučenka; danes teden pa peta nedelja med letom.

V sredo bo svečnica ali praznik Gospodovega darovanja v templju. Sveta maša v Hrastju bo zvečer ob 18- ih. Pri sveti maši bo tudi blagoslov sveč.

V četrtek bomo obhajali god svetega Blaža, ki je priprošnjik zoper bolezni v grlu. Zvečer ob 18- ih vabljeni k sveti maši v Šenčur, da boste lahko prejeli tudi blagoslov za zdravje na priprošnjo svetega Blaža.

Prihodnji petek bo prvi v mesecu in bo dopoldan obhajilo bolnikov po domovih. Tudi prihodnja nedelja bo prva v mesecu in bo pri sveti maši v Hrastju ofer ali darovanje za obnovo strehe pri tukajšnjem župnišču.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 31.1. ob 18- ih za pokojnega Franca Novak, obl. – Hrastje 11

Sreda, 2.2. ob 18- ih za pokojne starše, brate in sestre Anžlovar

Sobota, 5.2. ob 9- ih na Prebačevem za pokojno Ano Zupan, 30. dan

Sobota, 5.2. ob 19- ih za pokojno Darijo Kalan

Nedelja, 6.2. ob 8- ih za pokojnega Antona Jeretina

 

3. NEDELJA MED LETOM – 23. januar 2022

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Frančišek Saleški, škof in cerkveni učitelj; torek se spominjamo spreobrnitve apostola Pavla; sredo godujeta Timotej in Tit, škofa; četrtek Angela Merici, devica in redovna ustanoviteljica; petek Tomaž Akvinski, duhovnik in cerkveni učitelj; soboto Valerij, škof; danes teden pa bo četrta nedelja med letom.

Ob smrti in pogrebu rajne Ane Zupan ste darovali še za dve sveti maši.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 24.1. ob 18- ih za pokojnega Ivana in Marijo Omers

Sobota, 29.1. ob 19- ih za pokojne starše in brata Janeza Starc

Nedelja, 30.1. ob 8- ih na Prebačevem za pokojno Antonijo Zupan, obl.

 

DRUGA NEDELJA MED LETOM – 16. januar 2022

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Anton Puščavnik, opat, torek Marjeta ogrska, kneginja; sredo Makarij, opat; četrtek Sebastijan, mučenec; petek neža, devica in mučenka; sobota Vincencij, diakon in mučenec; danes teden pa tretja nedelja med letom.

V torek bomo začeli z molitveno osmino za edinost kristjanov. V teh dneh se torej v molitvi še večkrat spomnimo za večjo enovitost in povezanost med nami.

Ob smrti in pogrebu rajne Ane Zupan ste poleg sveč in cvetja na grob darovali še za sedem svetih maš.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 17.1. ob 18- ih za pokojno Miro Rogelj

Sobota, 22.1. ob 19- ih za pokojnega Franca Omers

Nedelja, 23.1. ob 8- ih za pokojnega Janeza Novak

 

NEDELJA JEZUSOVEGA KRSTA – 9. januar 2022

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Viljem, opat; torek Pavlin Oglejski, škof; sredo Tatjana, mučenka; četrtek Hilarij, škof in cerkveni učitelj; petek Oton, prior; soboto Absalom, škof; danes teden pa druga nedelja med letom.

Otroci imate v tem tednu ponovno redni verouk.

Iskrena hvala in Bog vam povrni za darove, ki ste jih prejšnjo nedeljo namenili za obnovo strehe pri našem župnišču v Hrastju. Zbrali ste 430,8 €.

Ob smrti in pogrebu rajne Ane Zupan ste poleg sveč in cvetja na grob darovali: mož Štefan za deset svetih maš; ključarji celotne naše šenčurske župnije za devet svetih maš; prijatelji za pet svetih maš; po tri svete maše Šimnovi otroci, Brankovi, sosedje in Kadivčevi otroci; po dve sveti maši Novakovi in sestra Mira; po eno sveto mašo pa Jana in Bogdan, svakinja Micka, Nina in Tjaša, Antonija Jerman, Petrovčevi, Slavko in Darka Rozman, Vido in Mojca Kalan, Milena in Boštjan Kovič, Grogčevi, Joži Dolenc z družino, Marinka Korenčan z družino, Franci in Helena Brezar z družino, Sašo Eling z družino, Jenkoletovi, Mihčevi, Pavel Novak z družino, Pavletovi in Mehovi. Poleg svetih maš pa ste darovali še dar za cerkev na Prebačevem: mož Štefan, Jana in Bogdan ter svakinja Micka, prijatelji, Grogčevi, sosedje in Kadivčevi otroci.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 10.1. ob 18- ih za pokojnega Franca Peternelj

Sreda, 12.1. ob 18- ih na Prebačevem za pokojno Ano Zupan, 7. dan

Sobota, 15.1. ob 19- ih za rajne iz družine Zmrzlikar in Perčič

Nedelja, 16.1. ob 8- ih za zdravje, Božji blagoslov in Marijino varstvo

 

DRUGA NEDELJA PO BOŽIČU – 2. januar 2022

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek se spominjamo presvetega Jezusovega imena; torek goduje Angela Folinjska, redovnica; sredo Milena, devica; četrtek slovesni praznik Gospodovega razglašenja ali sveti trije kralji; petek Rajmund, duhovnik; soboto Severin, opat; danes teden pa nedelja Jezusovega krsta.

V sredo bomo obhajali tretji sveti večer. Ne pozabimo na družinsko molitev in blagoslov naših domov. V četrtek bomo obhajali slovesni praznik Gospodovega razglašenja ali sveti trije kralji. Sveta maša tu v Hrastju bo zvečer ob 18- ih. Otroci povabljeni, da k sveti maši pred jaslice prinesete darove, ki ste jih v adventni akciji Otroci za otroke zbrali in namenili za otroke v misijonih. Starši spodbujajte otroke k vzgoji za solidarnost in darežljivost. Sicer pa otroci ta teden še nimate rednega verouka, povabljeni pa v četrtek k sveti maši.

Sedaj ob koncu svete maše bo še ofer ali darovanje za obnovo strehe pri našem župnišču v Hrastju.

 

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 3.1. ob 18- ih za pokojnega Jerneja Dolinar

Četrtek, 6.1. ob 18- ih za pokojnega Antona Kostanjevec, obl.

Sobota, 8.1. ob 19- ih za rajne Petrovčeve

Nedelja, 9.1. ob 8- ih za rajnega očeta Alojzija Knific in sestro Danico Vajda

 

NEDELJA SVETE DRUŽINE – 26. december 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Janez, apostol in evangelist; v torek se spominjamo nedolžnih otrok, ki so zaradi Herodove trdosrčnosti morali pretrpeti mučeniško smrt; v sredo goduje Tomaž Becket, škof in mučenec; četrtek Feliks I., papež; petek Silvester, papež; soboto novo leto in praznik Marije Božje Matere; danes teden pa druga nedelja po božiču.

V petek bo Silvestrovo in drugi sveti večer. Zvečer ne pozabite na družinsko molitev in blagoslov svojih domov.

V soboto bo novo leto in praznik Marije Božje Matere. Sveta maša v Hrastju bo zvečer ob 19- ih.

Prihodnja nedelja bo prva v mesecu in bo pri sveti maši v Hrastju ofer ali darovanje za obnovo strehe pri tukajšnjem župnišču.

 

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 27.12. ob 18- ih v Hrastju za pokojnega Jankota Stare

Sobota, 1.1. ob 19- ih v Hrastju za rajnega Marjana Kadivec

Nedelja, 2.1. ob 8- ih v Hrastju za rajne iz družine Belehar in Nastran

 

ČETRTA ADVENTNA NEDELJA – 19. december 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Evgen, mučenec; torek Peter Kanizij, duhovnik in cerkveni učitelj; sredo Frančiška Cabrini, redovna ustanoviteljica; četrtek Janez Kancij, duhovnik; petek Adam in Eva, naša prastarša; soboto božič- zapovedani praznik Gospodovega rojstva; danes teden pa nedelja svete družine in god svetega Štefana.

Udeležba pri sv. maši je po državnih navodilih in smernicah naših škofov dovoljena pod pogojem, da vse udeležene osebe izpolnjujejo pogoj PCT (preboleli, cepljeni ali testirani). Pri otrocih zadošča samotestiranje, podobno kot pri pouku v šoli. Med božičnimi prazniki bo nadzor o izpolnjevanju PCT pogojev še bolj poostren, zato ponovno prosimo, da s seboj k sveti maši prinašate potrdila PCT in osebni dokument, s katerim boste lahko potrdili verodostojnost potrdila. Prosimo za razumevanje in odgovorno obnašanje ter ravnanje drug do drugega.

V petek bomo obhajali prvi sveti večer. Sveta maša tu v Hrastju bo zvečer ob 19- ih. Ta večer še posebej ne pozabimo na družinsko molitev in blagoslov naših domov.

V soboto bomo obhajali božič- praznik Gospodovega rojstva. Slovesna sveta maša tu v Hrastju bo zjutraj ob 8- ih.

V nedeljo bomo obhajali praznik svete nazareške družine in god svetega Štefana. Pri sveti maši ob 8- ih na Prebačevem bo tudi blagoslov soli. Blagoslovljeno sol potlej lahko dodamo naši hrani in krmi za živino.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 20.12. ob 18- ih v Hrastju za rajnega Ivana Omers

Petek, 24.12. ob 19- ih v Hrastju za rajnega Franca Omers, obl.

Sobota, 25.12. ob 8- ih v Hrastju za rajno Marijo Ovniček

Nedelja, 26.12. ob 8- ih na Prebačevem za rajne starše Kos in Perčič ter Antona Kostanjevec

 

TRETJA ADVENTNA NEDELJA 12. december 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Lucija, devica in mučenka; torek Janez od križa, duhovnik in cerkveni učitelj; sredo Kristina, devica; četrtek Albina, mučenka; petek Lazar iz Betanije, svetopisemski mož; soboto Gacijan, škof; danes teden pa četrta adventna nedelja.

V četrtek bomo začeli z devetdnevno duhovno pripravo na božične praznike. K devetdnevnici, ki jo bomo vsak večer obhajali pri farni cerkvi znotraj svete maše ob 18- ih, še posebej lepo vabljene družine z otroci, zlasti prvoobhajanci.

Prihodnjo nedeljo nam bodo skavti k sveti maši prinesli Luč miru iz Betlehema, ki jo boste potlej lahko že ponesli na svoje domove.

Iskrena hvala in Bog vam povrni za darove, ki ste jih preteklo nedeljo namenili za obnovo strehe pri našem župnišču. Zbrali ste 406,3 €.

Udeležba pri sv. maši je po državnih navodilih in smernicah naših škofov dovoljena pod pogojem, da vse udeležene osebe izpolnjujejo pogoj PCT (preboleli, cepljeni ali testirani). Pri otrocih zadošča samotestiranje, podobno kot pri pouku v šoli. Med božičnimi prazniki bo nadzor o izpolnjevanju PCT pogojev še bolj poostren, zato ponovno prosimo, da s seboj k sv. maši prinašate potrdila PCT in osebni dokument, s katerim boste lahko potrdili verodostojnost potrdila. Prosim za razumevanje in odgovorno obnašanje ter ravnanje drug do drugega.

Na župnijski spletni strani imate pojasnilo in navodila za razdelitev dela dohodnine med upravičenci v Katoliški cerkvi v Sloveniji. V letošnjem letu je namreč prišlo do spremembe in po novi uredbi lahko 1% dohodnine namenite tudi domači župniji. To za vas ne predstavlja nobenih stroškov, ker vam bo ta procent dohodnine tako ali tako odvzet, s svojo privolitvijo pa ga lahko namenite svoji župniji. Že v naprej iskrena hvala in Bog povrni.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 13.12. ob 18- ih v Hrastju za rajno Marijo Rekar in sorodnike Vidmar

Sobota, 18.12. ob 19- ih v Hrastju za rajne iz družine Novak in Mrak

Nedelja, 19.12. ob 8- ih v Hrastju za rajnega Antona in Marijo Čebašek

 

DRUGA ADVENTNA NEDELJA – 5. december 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Nikolaj ali Miklavž, škof; torek Ambrož, škof in cerkveni učitelj; sredo praznik Brezmadežnega spočetja Device Marije; četrtek Valerija, mučenka; petek Judita, svetopisemska žena; soboto Damaz I., papež; danes teden pa tretja adventna nedelja.

V sredo bomo obhajali slovesni praznik Brezmadežnega spočetja Device Marije. Sveta maša tu v Hrastju bo zvečer ob 18- ih.

Sedaj ob koncu svete maše bo še ofer ali darovanje za obnovo strehe pri župnišču.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 6.12. ob 18- ih v Hrastju v zahvalo in priprošnjo za zdravje

Sreda, 8.12. ob 18- ih v Hrastju za rajnega Marjana Kadivec, obl.; za rajna brata Mateja in Cirila Jeretina

Sobota, 11.12. ob 19- ih v Hrastju za rajnega Franca Novak, Jano Saje in Vinkota Šimnovec

Nedelja, 12.12. ob 8- ih v Hrastju za rajne starše Ovijač in Kastelic ter strica Stankota Kastelic

 

PRVA ADVENTNA NEDELJA, 28. november 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Filomen, mučenec; torek Andrej, apostol; sredo Eligij, škof; četrtek Natalija, mučenka; petek Frančišek Ksaver, duhovnik; soboto Janez Damaščan, duhovnik in cerkveni učitelj; danes teden pa druga adventna nedelja.

Ta petek bo prvi v mesecu in bo dopoldan obhajilo bolnikov po domovih.

Prihodnja nedelja bo prva v mesecu in bo pri sveti maši ofer ali darovanje za obnovo strehe pri župnišču v Hrastju.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 29.11. ob 18- ih v Hrastju za pokojnega Franca in Štefanijo Pipan ter Barbaro Kos

Sobota, 4.12. ob 19- ih v Hrastju za zdravje v družini

Nedelja, 5.12. ob 8- ih v Hrastju za pokojnega Janeza Malež

 

21. november 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Cecilija, mučenka; torek Klemen I., papež; sredo Andrej in drugi vietnamski mučenci; četrtek Katarina Aleksandrijska, devica in mučenka; petek Valerijan, škof; soboto Virgil in Modest, škofa; danes teden pa prva adventna nedelja.

Teden, ki je pred nami, je zaznamovan tudi s poslanstvom Karitas. Po vsej župniji bomo zbirali ozimnico in druge darove za vse, ki znotraj naše župnije potrebujejo našo pomoč in solidarnost. Termini in zbirna mesta so oznanjena v Farnem listu. Tu v Hrastju boste svode darove lahko oddali v soboto dopoldan od 9- ih do 13- ih v župnišču.

V ponedeljek goduje sveta Cecilija, ki je zavetnica cerkvene glasbe in pevcev. Ob tej priložnosti se torej iskreno zahvaljujemo našim organistom, zborovodjem in pevcem za dragoceno sodelovanje pri svetih mašah. Po priprošnji svete Cecilije naj vam torej Bog povrne s svojim blagoslovom.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 22.11. ob 18- ih v Hrastju za pokojnega Ivana Belehar ter rajne starše Belehar in Jenko

Petek, 26.11. ob 18- ih v Trbojah za pokojnega Rajkota Osel

Sobota, 27.11. ob 19- ih v Hrastju za pokojnega Ludvika Vrhovnik, obl.

Nedelja, 28.11. ob 8- ih na Prebačevem za pokojnega Jožefa Rozman, 30. dan

Nedelja, 28.11. ob 10- ih v Trbojah za pokojnega Staneta Hlebčar

 

14. november 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Leopold, knez; torek Marjeta Škotska, kraljica; sredo Elizabeta Ogrska, redovnica; četrtek se spominjamo posvetitve bazilik svetega Petra in Pavla v Rimu; petek goduje Matilda, redovnica; soboto Edmund, kralj; danes teden pa praznik Kristusa Kralja vesoljstva.

Zaradi zelo slabih razmer in okoliščin virusa CIVID- 19 lepo prosimo, da se tudi glede obiska svetih maš odgovorno držimo pogojev PCT. Pa pri tem ne gre le za nadzora inšpektorjev, pač pa predvsem za odgovornost do sebe in vseh drugih, ki jih srečujemo.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Petek, 12.11. ob 18- ih v Trbojah za pokojno Marjano Lavrič, obl.

Sobota, 13.11. ob 19- ih v Hrastju za pokojnega Stanislava Juhant

Nedelja, 14.11. ob 8- ih v Hrastju za pokojnega Janeza Malež in Jerneja Dolinar

Nedelja, 14.11. ob 10- ih v Trbojah za pokojnega Ivana Kepec

Ponedeljek, 15.11. ob 18- ih v Hrastju za pokojno Petro Arnež, obl.

Petek, 19.11. ob 18- ih v Trbojah za pokojno Frančiško Pogačar

Sobota, 20.11. ob 19- ih v Hrastju za pokojne iz družine Zevnik

Nedelja, 21.11. ob 8- ih v Hrastju za pokojno Frančiško Pavič, 30. dan

Nedelja, 21.11. ob 10- ih v Trbojah za pokojno Marijo in Davorina Jenko

 

Spoštovani farani!

Test je potrdil, da sem pozitiven na COVID-19. Od petka, 5. novembra, in vse tja do ponedeljka, 15. novembra, moram biti v izolaciji. V karanteni ostajajo tudi ostali duhovniki iz našega župnišča. Vsi smo sicer cepljeni, vendar bodo iz previdnosti tudi oni ostali v karanteni. Zato v soboto, 6. novembra, in v nedeljo, 7. novembra, tu v Hrastju ne bo svete maše. Vse oznanjene mašne namene bomo duhovniki maševali zasebno v župnišču. Prosim za razumevanje. Kako bo prihodnji teden, boste obveščeni naknadno. Vsi skupaj ostanimo previdni in odgovorni za zdravje nas vseh. Prosim tudi za molitveno podporo.

 

Šenčur, 5. november 2021                                                                                Urban Kokalj, župnik

31. oktober 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek slovesni praznik vseh svetih; torek se spominjamo vseh vernih rajnih oziroma vseh duš v vicah; sredo goduje Viktorin Ptujski, škof in mučenec; četrtek Karel Boromejski, škof; petek Zaharija in Elizabeta, starša Janeza Krstnika; sobota očak Abraham in Sara, svetopisemska žena; danes teden pa 32. nedelja med letom, ki je hkrati tudi zahvalna nedelja.

V ponedeljek bomo obhajali slovesni in zapovedani praznik vseh svetih in bomo slavili vse tiste, ki so sicer res umrli za ta svet, vendar se že veselijo večne sreče v Bogu. Sveta maša v Hrastju bo zjutraj ob 8- ih. Popoldan ob 14- ih pa povabljeni k sveti maši v Šenčur. Tej sveti maši bo sledilo molitveno bogoslužje na pokopališču in blagoslov grobov. V primeru slabega vremena bo to bogoslužje ob koncu svete maše kar v cerkvi. Pred to popoldansko sveto mašo bo molitev rožnega venca za duše v vicah. Zvečer povabljeni, da tudi po domovih molite rožni venec za svoje drage rajne oziroma za duše v vicah.

V torek se bomo spominjali vseh trpečih duš v vicah, ki se za večno srečo v Bogu še očiščujejo in zanjo zorijo. Sveta maša v Hrastju bo popoldan ob 17- ih.

Prihodnja nedelja bo prva v mesecu in bo v Hrastju ofer za obnovo strehe pri župnišču.

Zaradi zelo slabih razmer in okoliščin virusa CIVID- 19 lepo prosimo, da se tudi glede obiska svetih maš odgovorno držimo pogojev PCT. Pa pri tem ne gre le za nadzora inšpektorjev, pač pa predvsem za odgovornost do sebe in vseh drugih, ki jih srečujemo.

 

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 1.11. ob 8- ih v Hrastju za pokojnega Pavla Erzar in starše Kokalj

Ponedeljek, 1.11. ob 14- ih v Trbojah za priporočene rajne

Torek, 2.11. ob 17- ih v Hrastju za pokojnega Vinka Šimnovec, 7. dan

Torek, 2.11. ob 18- ih v Trbojah za priporočene rajne

Petek, 5.11. ob 18- ih v Trbojah za pokojnega Andreja Kosec, obl.

Sobota, 6.11. ob 19- ih v Hrastju za pokojno Ano in Vinka Novak

Nedelja, 7.11. ob 8- ih v Hrastju za pokojne starše Kastelic in Ovijač ter brata Vinka in Marijo Ovijač

Nedelja, 7.11. ob 10- ih v Trbojah za pokojnega Staneta Vehovec

 

24. oktober 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Darija ali Darinka, mučenka; torek Lucijan, mučenec; sredo Sabina, mučenka; četrtek Simon in Juda Tadej, apostola; petek Ermelinda ali Linda, devica; soboto Marcel, mučenec; danes teden pa 31. nedelja med letom ali žegnanjska nedelja.

V tem tednu imate otroci šolske počitnice, zato te dni tudi ne bo verouka. Vsi skupaj pa ne pozabite na sveto mašo, obisk pokopališč in molitve za naše drage rajne.

Prihodnjo soboto dopoldan boste pri farni cerkvi v Šenčurju od 8- ih zjutraj in vse tja do 12- ih imeli priložnost za sveto spoved. Spovedoval bo spiritual Bogoslovnega semenišča g. Gregor Celestina. Smo namreč pred praznikom vseh svetih in skozi ves mesec november bomo za duše v vicah lahko darovali popolni odpustek, če bomo le opravili sveto spoved, vredno prejeli sveto obhajilo, obiskali pokopališče in molili po namenu svetega očeta. Povabljeni torej, da v okviru vsega omenjenega pomagamo tudi trpečim dušam v vicah.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 25.10. ob 19- ih na Prebačevem za pokojno Urško Grašič

Petek, 29.10. ob 19- ih v Trbojah za pokojnega Matija in Marijo Jenko

 Sobota, 30.10. ob 10- ih v Trbojah za pokojno Ivanko Rozman

                         ob 16- ih v Trbojah na čast Svetemu Duhu

Sobota, 30.10. ob 19- ih v Hrastju za pokojnega Karla – Heinza Wandel

Nedelja, 31.10. ob 8- ih na Prebačevem za pokojno mamo Frančiško in sina Ivana Maselj

Nedelja, 31.10. ob 10- ih v Trbojah za pokojno Anico Lumpert

 

17. oktober 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Luka, evangelist; torek Pavel od križa, duhovnik; sredo Irena, mučenka; četrtek Uršula in tovarišice, device in mučenke; petek Janez Pavel II., papež; soboto Janez Kapistran duhovnik; danes teden pa 30. nedelja med letom, ki je hkrati tudi misijonska nedelja in bo pri sveti maši namenska nabirka za misijone.

Prihodnjo nedeljo bo pri farni cerkvi v Šenčurju popoldan ob 15- ih bo sveta maša za vse bolne in starejše. Sveto bogoslužje bo vodil kanonik in prelat Anton Slabe. Med sveto mašo bo priložnost za prejem bolniškega maziljenja, priložnost za sveto spoved pa bo od 14.30 dalje.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 18.10. ob 19- ih na Prebačevem za pokojno Mici in Naceta Ušlakar

Petek, 22.10. ob 19- ih v Trbojah za pokojnega Tineta Bonča

Sobota, 23.10. ob 19- ih v Hrastju za zdravje v družini

Nedelja, 24.10. ob 8- ih v Hrastju za pokojne iz družine Vehovec in Zavrl

Nedelja, 24.10. ob 10- ih v Trbojah za pokojno Tončko Bohinc

 

10. oktober 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Janez XXIII., papež; torek Maksimiljan Celjski, škof in mučenec; sredo Koloman, mučenec; četrtek Kalist, papež in mučenec; petek Terezija Avilska, devica in cerkvena učiteljica; soboto Marjeta Marija Alakok, devica in redovnica; danes teden pa 29. nedelja med letom.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 11.10. ob 19- ih na Prebačevem za pokojne Martnjavove in Šumjove

Petek, 15.10. ob 19- ih v Trbojah za pokojne starše Čebašek – Trboje 62

Sobota, 16.10. ob 19- ih v Hrastju za pokojne iz družine Starc in Medved

Nedelja, 17.10. ob 8- ih v Hrastju za duhovnike in nove duhovne poklice ter njihovo stanovitnost

Nedelja, 17.10. ob 10- ih v Trbojah za pokojne starše Čebašek – Trboje 11

Hvala vsem, ki ste oddali svoje predloge za članstvo v Župnijskem pastoralnem svetu. Za sosesko v Hrastju je največ podpore dobila Marinka Kuralt, na Prebačevem pa Stojan Kostanjevec. To sredo zvečer ob 20- ih bo v Šenčurju prva seja nove zasedbe članov.

Na zahvalno nedeljo bomo pri farni cerkvi v Šenčurju praznovali zakonske jubileje. Vsi zakonski pari, ki v tem letu praznujete svoj okrogli zakonski jubilej (5, 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50, 55, in 60 let zakonskega življenja), se torej čimprej prijavite g. župniku Urbanu, da bomo ob zahvalni nedelji lažje oblikovali sveto bogoslužje.

V župnijski pisarni tudi sprejemamo molitvene namene za naše drage rajne. Zanje bomo še posebej molili skozi ves mesec november pri svetih mašah med tednom.

Iskrena hvala in Bog vam povrni za darove, ki ste jih preteklo nedeljo pri ofru ali darovanju namenili za obnovo strehe našega župnišča. Zbrali ste 437,91 €.

 

3. oktober 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Frančišek Asiški, redovni ustanovitelj; torek Marija Favstina Kowalska, reodovnica; sredo Bruno, duhovnik in ustanovitelj kartuzijanov; četrtek Rožnovenska Mati Božja; petek Benedikta, devica in mučenka; soboto Abraham in Sara, svetopisemski par; danes teden pa 28. nedelja med letom in slovesni praznik našega farnega žegnanja.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 4.10. ob 19- ih na Prebačevem za pokojnega Franca Globočnik, obl.

Petek, 8.10. ob 19- ih v Trbojah za pokojno Ivanko Rozman

Sobota, 9.10. ob 19- ih v Hrastju za pokojnega Igorja Dolenc

Nedelja, 10.10. ob 8- ih v Hrastju za pokojno Alojzijo in Janeza Čebašek, obl.

Nedelja, 10.10. ob 10- ih v Trbojah za pokojne starše Stare

Po sklepnem blagoslovu bo zdaj še ofer ali darovanje za obnovo strehe na župnišču.

 

26. september 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Vincencij Pavelski, duhovnik; torek Venčeslav, mučenec; sredo Mihael, Gabriel in Rafael, nadangeli; četrtek Hieronim, duhovnik in cerkveni učitelj; petek Terezija Deteta Jezusa, devica in cerkvena učiteljica; soboto angeli varuhi; danes teden pa 27. nedelja med ali rožnovenska nedelja in žegnanje v Vogljah s slovesno sveto mašo dopoldan ob 9.30.

Ta petek bo prvi v mesecu in bo dopoldan obhajilo bolnikov po domovih.

Prihodnja nedelja bo prva v mesecu in bo v Hrastju pri sveti maši ofer ali darovanje za obnovo strehe na tukajšnjem župnišču.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 27.9. ob 19- ih na Prebačevem za pokojnega Miha, obl. in Marijo Knific

Petek, 1.10. ob 19- ih v Trbojah za pokojno Ano Bilban

Sobota, 2.10. ob 19- ih v Hrastju za zdravo pamet

Nedelja, 3.10. ob 8- ih v Hrastju za pokojnega Marjana Kadivec

Nedelja, 3.10. ob 10- ih v Trbojah za pokojno Ivanko Čebašek

Odslej bodo tudi ob sobotah zvečer svete maše ob 19- ih!

 

5. september 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Zaharija, prerok; torek Regina, devica in mučenka; sredo praznik Marijinega rojstva ali mali šmaren; četrtek Peter Klaver, duhovnik; petek Nikolaj Tolentinski, spokornik; soboto Prot in Hijacint, mučenca; danes teden pa 24. nedelja med letom in žegnanje na Prebačevem s slovesno sveto mašo zjutraj ob 8- ih.

Uslužbenci in sodelavci Radia Ognjišče so letošnje kolesarsko romanje Od Marije k Mariji podnaslovili „Od prijatelja k prijatelju.“ Kolesarili bodo po naših krajih in se želijo srečati tudi z vami – našimi župljani, poslušalci in PROjevci (tisti, ki Radio Ognjišče tudi finančno podpirate). Zato povabljeni, da jih pričakamo v torek, 7. septembra, zjutraj ob 9- ih pred našo župnijsko cerkvijo v Šenčurju, da se z njimi osebno srečamo. Vabljeni, da v dneh od 6. do 8. septembra Radiu Ognjišče še bolj intenzivno prisluhnemo, saj bodo te dni veliko govorili o naših krajih. Za srečanje pred našo cerkvijo prosimo gospodinje za pecivo…

V sredo bomo obhajali pranik Marijinega rojstva ali mali šmaren. Sveta maša v Hrastju bo zjutraj ob 8- ih.

Prihodnjo nedeljo bo na Prebačevem praznik žegnanja in bo v nedeljo zjutraj pri sveti maši ob 8- ih ofer ali darovanje za tukajšnjo cerkev.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 6.9. ob 19- ih na Prebačevem za pokojnega Ivana Maselj

Sreda, 8.9. ob 8- ih v Hrastju za pokojne Martnjavove

Sreda, 8.9. ob 19- ih v Trbojah za pokojno Cilko Čebašek

Petek, 10.9. ob 19- ih v Trbojah za pokojne starše Hribar

Sobota, 11.9. ob 20- ih v Hrastju za pokojnega Jankota Stare

Nedelja, 12.9. ob 8- ih na Prebačevem za sosesko – žegnanje

Nedelja, 12.9. ob 10- ih v Trbojah za pokojnega župnika Lojzeta Oražem

 

29. avgust 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Feliks, mučenec; torek Rajmund, redovnik; sredo Egidij ali Tilen, opat; četrtek Marjeta, devica in mučenka; petek Gregor Veliki, papež in cerkveni učitelj; soboto Rozalija, devica; danes teden pa 23 nedelja med letom ali angelska nedelja ter žegnanje v Hrastju s slovesno sv. mašo zjutraj ob 8- ih in žegnanje v Hotemažah s slovesno sv. mašo zjutraj ob 8.30.

V tem tednu bomo v župnijski pisarni v Šenčurju imeli vpis otrok v prvi razred župnijskega verouka. Vpis bo v torek dopoldan v času uradnih ur od 9- ih do 12- ih ter v sredo in četrtek popoldan od 15- ih do 17- ih. Starši, ki ste cerkveno poročeni prinesite s seboj tudi družinske knjižice.

Ta petek bo prvi v mesecu in bo dopoldan obhajilo bolnikov po domovih.

Prihodnjo nedeljo bo v Hrastju praznik žegnanja in bo v soboto in nedeljo pri sveti maši ofer ali darovanje za tukajšnjo cerkev.

Na voljo je nova številka Farnega lista z urnikom verouka v prihodnjem pastoralnem letu. V kolikor bodo otroci zaradi okoliščin epidemije lahko hodili k pouku v šolo, bomo tudi veroučno katehezo lahko vršili v »živo« v veroučnih učilnicah.

 

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 30.8. ob 19- ih v Hrastju za pokojno Alojzijo Čebašek

Petek, 3.9. ob 19- ih v Trbojah za pokojnega Dušana Žunič, obl.

Sobota, 4.9. ob 20- ih v Hrastju za pokojnega Franca Novak

Nedelja, 5.9. ob 8- ih v Hrastju za sosesko – žegnanje

Nedelja, 5.9. ob 10- ih v Trbojah za pokojnega Jana in starše Žun

 

22. avgust 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Roza iz Lime; devica in redovnica; torek Jernej, apostol; sredo Ludvik IX., kralj; četrtek Zeferin, papež in mučenec; petek Monika, mati svetega Avguština; soboto Avguštin, škof in cerkveni učitelj; danes teden pa 22. nedelja med letom in žegnanje na Lužah s slovesno sveto mašo zjutraj ob 8- ih in žegnanje v Voklem s slovesno sveto mašo dopoldan ob 10- ih.

Prihodnjo nedeljo dopoldan ob 10- ih pri farni cerkvi v Šenčurju ne bo svete maše, povabljeni pa v Voklo, kjer bo ob prazniku žegnanja dopoldan ob 10- ih tudi slavje biserne maše našega kanonika in prelata Vinka Prestorja. Slovesnost bo vodil naš dolgoletni župnik kanonik in prelat Anton Slabe.

 

Mašni nameni za prihodnji teden:

Sreda, 25.8. ob 19- ih v Hrastju za pokojno Marijo Brezar

Petek, 27.8. ob 19- ih v Trbojah za pokojnega Andreja Kosec

Sobota, 28.8. ob 20- ih v Hrastju za pokojnega Miloša Briški in Ivana Mihelič

Nedelja, 29.8. ob 8- ih na Prebačevem za pokojne starše Zupan in ženo Marinko

Nedelja, 29.8. ob 10- ih v Trbojah za zdravje

 

15. avgust 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Rok, romar in spokornik; torek Hijacint, duhovnik; sredo Helena, cesarica; četrtek Janez Eudes, duhovnik; petek Bernard, opat in cerkveni učitelj; soboto Pij X., papež; danes teden pa 21. nedelja med letom in žegnanje na Visokem s slovesno sveto mašo ob 8.30.

V ponedeljek je god sv. Roka, ki je priprošnjik zoper kužne bolezni. Sv. Rok je lepo upodobljen v stranskem oltarju v cerkvi v Hotemažah. Zvečer ob 20- ih torej lepo vabljeni k sv. maši in prošnji procesiji v Hotemaže, da se sv. Roku priporočimo za odvrnitev nadležnega virusa COVID- 19 in drugih nalezljivih bolezni. V primeru dežja bodo v cerkvi ob koncu svete maše litanije na čast svetemu Roku in blagoslov z Najsvetejšim.

 

Mašni nameni za prihodnji teden:

Sreda, 18.8. ob 19- ih v Hrastju za pokojne iz družine Glastovec

Petek, 20.8. ob 19- ih v Trbojah za pokojno Ivano Rozman

Sobota, 21.8. ob 20- ih v Hrastju za pokojnega Roberta Zevnik, obl.

Nedelja, 22.8. ob 8- ih V Hrastju  za Božji blagoslov v družini

Nedelja, 22.8. ob 10- ih v Trbojah za pokojnega Jožeta in Pavlo Čarman

 

1. avgust 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Evzebij, škof; torek Lidija, svetopisemska žena; sredo Janez Marija Vianej, arški župnik; četrtek Marija Snežna; petek se spominjamo Jezusove spremenitve na gori; soboto goduje Sikst II., papež in mučenec; danes teden pa 19 nedelja med letom in žegnanje v Srednji vasi s slovesno sveto mašo zjutraj ob 8.30.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 2.8. ob 19- ih na Prebačevem za pokojne starše Alojza in Heleno Knific

Petek, 6.8. ob 19- ih v Trbojah za pokojnega Toneta Lavrič

Sobota, 7.8. ob 20- ih v Hrastju za Božji blagoslov na polju

Nedelja, 8.8. ob 8- ih V Hrastju  za pokojno Marijo, obl. in Jožeta Erzar

Nedelja, 8.8. ob 10- ih v Trbojah za pokojne starše Šetina

Sedaj ob koncu svete maše (1. avgusta) bo še ofer ali darovanje za tukajšnjo cerkev.

 

25. julij 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Joahim in Ana, starša Device Marije; torek Gorazd, Kliment in drugi učenci svetega Cirila in Metoda; sredo Viktor, papež; četrtek Marta, svetopisemska žena; petek Krizolog, škof in cerkveni učitelj; soboto Ignacij Lojolski, redovni ustanovitelj; danes teden pa 18. nedelja med letom.

Prihodnja nedelja bo prva v mesecu in bo v Hrastju ofer ali darovanje za domačo cerkev.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 26.7. ob 19- ih na Prebačevem za pokojnega Franca Knific, 30. dan

Sreda, 28.7. ob 19- ih v Hrastju za pokojno Petro Arnež

Petek, 30.7. ob 19- ih v Trbojah za pokojno Cilko Čebašek

Sobota, 31.7. ob 20- ih v Hrastju za pokojno Ano, Metoda in Mateja Jeretina ter Ano Pezdirc in vse rajne sorodnike

Nedelja, 1.8. ob 8- ih V Hrastju  za zdravje

Nedelja, 1.8. ob 10- ih v Trbojah za pokojno Ivano Rozman, 30. dan

Ker danes obhajamo tudi Krištofovo nedeljo, bo sedaj še blagoslov vseh voznikov, podobic oziroma nalepk svetega Krištofa in vseh prevoznih sredstev. Ob blagoslovu vaših vozil in tudi sicer povabljeni, da v zahvalo za vsak srečno prevožen kilometer darujete svoj hvaležni dar, ki bo namenjen za prevozna sredstva naših misijonarjev.

 

18. julij 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Justa, mučenka; torek Marjeta Antiohijska, devica in mučenka; sredo Danijel, prerok; četrtek Marija Magdalena, svetopisemska žena; petek Brigita, redovnica; soboto Krištof, mučenec; danes teden pa 17. nedelja med letom, ki je hkrati tudi Krištofova nedelja.

V soboto goduje sveti Krištof, ki je priprošnjik za srečno in varno vožnjo. Prihodnjo nedeljo bomo torej obhajali Krištofovo nedeljo in bo po sveti maši na Prebačevem blagoslov podobic in nalepk svetega Krištofa ter avtomobilov in vseh drugih prevoznih sredstev. Tu v Hrastju bo blagoslov prevoznih sredstev s podobicami svetega Krištofa že v soboto po večerni sveti maši. Ob samem blagoslovu vozil povabljeni, da v zahvalo za vsak srečno prevožen kilometer darujete hvaležen dar, ki bo namenjen za prevozna sredstva naših misijonarjev. Že v naprej iskrena hvala in Bog Povrni!

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 19.7. ob 19- ih na Prebačevem za pokojnega Jerneja Čebašek

Sreda, 21.7. ob 19- ih v Hrastju za pokojnega Staneta in Bernardo Čebašek

Petek, 23.7. ob 19- ih v Trbojah za pokojnega Staneta Vehovec

Sobota, 24.7. ob 20- ih v Hrastju za pokojno Ano Kadivec

Nedelja, 25.7. ob 8- ih na Prebačevem za pokojnega Jožeta Zupan, obl.

Nedelja, 25.7. ob 10- ih v Trbojah za pokojno Marjano Lavrič

 

11. julij 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Mohor in Fortunat, mučenca; torek Evgen, škof in mučenec; sredo Inocenc XI, papež; četrtek Bonaventura, škof in cerkveni učitelj; petek Karmelska Mati Božja; soboto Aleš; danes teden pa 16. nedelja med letom.

 

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 12.7. ob 19- ih na Prebačevem za pokojnega Bojana Udovič, obl.

Sobota, 17.7. ob 20- ih v Hrastju na čast Svetemu Duhu za spreobrnjenje

Nedelja, 18.7. ob 8- ih v Hrastju za pokojnega Draga Zaplotnik

Nedelja, 18.7. ob 10- ih v Trbojah za pokojno Cilko Čebašek

Iskrena hvala in Bog vam povrni za darove, ki ste jih preteklo nedeljo pri ofru namenili za cerkev. Zbrali ste 292,20 €.

 

4. julij 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Ciril in Metod, slovanska apostola; torek Marija Goretti, devica in mučenka; sredo Vilibald, škof; četrtek Kilijan, škof in mučenec; petek Veronika, mistkinja; danes teden pa 15. nedelja med letom.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 5.7. ob 19- ih na Prebačevem za pokojnega Franca Knific, 7. dan in za pokojnega Mirka Debeljak

Petek, 9.7. ob 19- ih v Trbojah za pokojnega Staneta Knific

Sobota, 10.7. ob 20- ih v Hrastju za zdravje in Božje varstvo v družini

Nedelja, 11.7. ob 8- ih v Hrastju za pokojno sestro in dva brata Novak

Nedelja, 11.7. ob 10- ih v Trbojah za pokojno Tončko Bohinc

Sedaj po sveti maši bo ofer ali darovanje za tukajšnjo cerkev v Hrastju.

 

27. junij 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Irenej, škof in mučenec; torek slovesni praznik apostolov Petra in Pavla; sredo se spominjamo prvih mučencev Rimske Cerkev; četrtek goduje Estera, svetopisemska žena; petek Ptujskogorska Mati Božja; soboto Tomaž, apostol; danes teden pa 14. nedelja med letom.

Prihodnjo nedelja bo prva v mesecu in bo v Hrastju pri sveti maši ofer ali darovanje za cerkev svetega Mateja.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 28.6. ob 19- ih na Prebačevem za pokojnega Aleša, Katarino in  Brankota Rozman

Torek, 29.6. ob 19- ih v Hrastju za zdravje v družini

Sreda, 30.6. ob 19- ih v Hrastju za pokojne iz družine Omers

Petek, 2.7. ob 19- ih v Trbojah za pokojnega Andreja Osel

Sobota, 3.7. ob 20- ih v Hrastju za pokojnega Marjana Kadivec

Nedelja, 4.7. ob 8- ih v Hrastju za pokojne iz družine Nastran

Nedelja, 4.7. ob 10- ih v Trbojah za pokojnega Staneta Vehovec

 

20. junij 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Alojzij Gonzaga, redovnik; torek Janez Fisher in Tomaž More, mučenca; sredo Jožef Cafasso, redovnik; četrtek praznik rojstva Janeza Krstnika; petek goduje Viljem, opat; soboto Ciril Aleksandrijski, škof in cerkveni učitelj; danes teden pa 13. nedelja med letom.

Prihodnjo nedeljo bo popoldan ob 16- ih pri farni cerkvi v Šenčurju slovesnost biserne maše našega kanonika in prelata Vinka Prestorja. Slovesnost bo vodil nadškof msgr. Stanislav Zore. Lepo vabljeni.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 21.6. ob 19- ih na Prebačevem za pokojno Alojzijo Čebašek

Torek, 22.6. ob 19- ih v Hrastju za pokojnega Jerneja Čebašek

Sreda, 23.6. ob 19- ih v Hrastju v zahvalo za dar vere in za Božje varstvo

Petek, 25.6. ob 19- ih v Trbojah za pokojnega Toneta Lavrič

Sobota, 26. 6. ob 20- ih v Hrastju za pokojne iz družine Zmrzlikar in Perčič

Nedelja, 27. 6. ob 8- ih na Prebačevem za pokojno Urško Grašič

Nedelja, 27.6. ob 10- ih v Trbojah za pokojno Marjano Lavrič

 

13. junij 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Valerij, mučenec; torek Vid, mučenec; sredo Beno, škof; četrtek Albert, tretjerednik; petek Marko in Marcelijan, mučenca; soboto Nazarij, škof; danes teden pa 12. nedelja med letom.

Prihodnjo nedeljo bo dopoldan ob 11- ih pri farni cerkvi v Šenčurju slovesnost svete birme. Zaradi okoliščin COVIDA- 19 povabljeni le ožji sorodniki naših birmancev.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Petek, 18.6. ob 19- ih v Trbojah za pokojno Štefanijo Markič

Sobota, 19. 6. ob 20- ih v Hrastju za pokojnega Marjana Kadivec

Nedelja, 20. 6. ob 8- ih v Hrastju za pokojnega Bogomirja Belehar

Nedelja, 20.6. ob 8- ih v Trbojah za birmance; za pokojnega Andreja Kosec in starše Drenovec

                       ob 10- ih v Trbojah za pokojnega župnika Alojzija Oražem

 

6. junij 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Robert, opat; torek Medard, škof; sredo Primož in Felicijan, mučenca; četrtek Bogomil, škof; petek praznik Srca Jezusovega; soboto se spominjamo Marijinega brezmadežnega srca; danes teden pa bo 11. nedelja med letom.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 7. 6. ob 19- ih na Prebačevem za Božji blagoslov na polju

Petek, 11. 6. ob 19- ih v Trbojah za pokojne iz družine Mohar

Sobota, 12. 6. ob 20- ih v Hrastju za pokojnega Marjana, Vido in Toneta Kadivec ter Tilko Kuralt

Nedelja, 13. 6. ob 8- ih v Hrastju za pokojno Rozalijo in Franca Rozman, obl.

Nedelja, 13.6. ob 10- ih v Trbojah za pokojno Cilko Čebašek

Sedaj ob koncu svete maše bo še ofer ali darovanje za tukajšnjo cerkev.

 

23. maj 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Marija Pomočnica kristjanov; torek Urban I., papež; sredo Filip Neri, duhovnik; četrtek blaženi Alojzij Grozde, mučenec; petek Just, škof; soboto Maksim emonski, škof; danes teden pa nedelja svete trojice.

Prihodnjo nedeljo bo dopoldan ob 10. uri v Hrastju slovesnost prvega svetega obhajila. K tej sveti maši povabljeni poleg prvoobhajancev in njihovih družin tudi ožji sorodniki. Vsi ostali pa povabljeni zjutraj ob 8- ih k sveti maši na Prebačevo.

Mašni nameni od 23. do 30. maja:

Ponedeljek, 24. 5. ob 19- ih na Prebačevem za pokojnega Janeza Jerman

Torek, 25. 5. ob 19- ih v Hrastju za pokojno Frančiško, Janeza in Jerneja Čebašek

Sreda, 26. 5. ob 19- ih v Hrastju za pokojnega Franca Kristanc

Petek, 28. 5. ob 19- ih v Trbojah za pokojne Rozmanove – Anškove

Sobota, 29. 5. ob 20- ih v Hrastju za pokojnega Milana Zmrzlikar

Nedelja, 30. 5. ob 8- ih na Prebačevem za pokojnega Miha in Marijo Knific, obl.

Nedelja, 30. 5. ob 10- ih v Hrastju v zahvalo in priprošnjo angelu varuhu

Nedelja, 30.5. ob 10- ih v Trbojah za pokojno Frančiško Čebašek

 

16. maj 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Jošt, duhovnik in puščavnik; torek Janez I., papež in mučenec; sredo Krišpin, redovnik; četrtek Bernardin, duhovnik; petek Timotej, diakon in mučenec; soboto Emil, mučenec; nedeljo pa binkoštna nedelja.

Mašni nameni od 16. do 23. maja:

Ponedeljek, 17. 5. ob 19- ih na Prebačevem za pokojnega Jožeta Knific, obl.

Torek, 18. 5. ob 19- ih v Hrastju za Božji blagoslov na polju – soseska Hrastje

Sreda, 19. 5. ob 19- ih v Hrastju za pokojnega Viljema Kamenšek, 30. dan

Petek, 21. 5. ob 19- ih v Trbojah za pokojno Marijano Lavrič

Sobota, 22. 5. ob 20- ih v Hrastju za pokojne Petrovčeve

Nedelja, 23. 5. ob 8- ih v Hrastju za Božji blagoslov v družini

Nedelja, 23.5. ob 10- ih v Trbojah za pokojno Lucijo Kepec

 

Mašni nameni od 10. do 16. maja:

Ponedeljek, 10. 5. ob 19 v Trbojah za pokojnega Stanislava Vehovec, 30. dan

Torek, 11. 5. ob 19- ih v Hrastju urna maša

Sreda, 12. 5. ob 19- ih na Prebačevem urna maša

Četrtek, 13. 5. ob 8- ih v Hrastju za pokojnega Ivana in Marijo Omers

Četrtek, 13. 5. ob 19- ih v Trbojah za pokojnega župnika Alojzija Oražem

Petek, 14. 5. ob 19- ih v Trbojah za pokojnega Andreja Kosec

Sobota, 15. 5. ob 19- ih v Hrastju za Božji blagoslov na polju

Nedelja, 16. 5. ob 8- ih v Hrastju za pokojnega Janeza Maleš

Nedelja, 16.5. ob 10- ih v Trbojah za zdravje

Mašni nameni za 3. – 9. maj:

Ponedeljek, 3. 5. ob 19- ih na Prebačevem za pokojnega Branka Rozman, obl.

Torek, 4. 5. ob 19- ih za pokojne iz družine Omers

Sreda, 5. 5. ob 19- ih za pokojnega Janeza Kadivec, obl.

Sobota, 8. 5. ob 19- ih za pokojnega Franca Mohar in Ivano Prestor

Nedelja, 9. 5. ob 8- ih za zdravje

 

Mašni nameni za 19. april – 2. maj:

Sreda, 21. 4. ob 19- ih za pokojnega Bogomirja Belehar, obl.

Sobota, 24. 4. ob 19- ih v zahvalo za dar vere in Božje varstvo

Nedelja, 25.4. ob 8- ih za pokojne Šumljove

Ponedeljek, 26. 4. ob 19- ih za pokojnega Stanislava Juhant

Torek, 27. 4. ob 19- ih za pokojno Marijo Brezar, 30. dan

Sreda, 28. 4. ob 19- ih za pokojnega Viljema Kamenšek, 7. dan

Sobota, 1. 5. ob 19- ih za pokojnega Igorja Dolenc, obl.

Nedelja, 2. 5. ob 8- ih na Prebačevem na čast svetemu Florjanu

Urban Kokalj, župnik