PRVA ADVENTNA NEDELJA, 28. november 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Filomen, mučenec; torek Andrej, apostol; sredo Eligij, škof; četrtek Natalija, mučenka; petek Frančišek Ksaver, duhovnik; soboto Janez Damaščan, duhovnik in cerkveni učitelj; danes teden pa druga adventna nedelja.

Ta petek bo prvi v mesecu in bo dopoldan obhajilo bolnikov po domovih.

Prihodnja nedelja bo prva v mesecu in bo pri sveti maši ofer ali darovanje za obnovo strehe pri župnišču v Hrastju.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 29.11. ob 18- ih v Hrastju za pokojnega Franca in Štefanijo Pipan ter Barbaro Kos

Sobota, 4.12. ob 19- ih v Hrastju za zdravje v družini

Nedelja, 5.12. ob 8- ih v Hrastju za pokojnega Janeza Malež

 

21. november 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Cecilija, mučenka; torek Klemen I., papež; sredo Andrej in drugi vietnamski mučenci; četrtek Katarina Aleksandrijska, devica in mučenka; petek Valerijan, škof; soboto Virgil in Modest, škofa; danes teden pa prva adventna nedelja.

Teden, ki je pred nami, je zaznamovan tudi s poslanstvom Karitas. Po vsej župniji bomo zbirali ozimnico in druge darove za vse, ki znotraj naše župnije potrebujejo našo pomoč in solidarnost. Termini in zbirna mesta so oznanjena v Farnem listu. Tu v Hrastju boste svode darove lahko oddali v soboto dopoldan od 9- ih do 13- ih v župnišču.

V ponedeljek goduje sveta Cecilija, ki je zavetnica cerkvene glasbe in pevcev. Ob tej priložnosti se torej iskreno zahvaljujemo našim organistom, zborovodjem in pevcem za dragoceno sodelovanje pri svetih mašah. Po priprošnji svete Cecilije naj vam torej Bog povrne s svojim blagoslovom.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 22.11. ob 18- ih v Hrastju za pokojnega Ivana Belehar ter rajne starše Belehar in Jenko

Petek, 26.11. ob 18- ih v Trbojah za pokojnega Rajkota Osel

Sobota, 27.11. ob 19- ih v Hrastju za pokojnega Ludvika Vrhovnik, obl.

Nedelja, 28.11. ob 8- ih na Prebačevem za pokojnega Jožefa Rozman, 30. dan

Nedelja, 28.11. ob 10- ih v Trbojah za pokojnega Staneta Hlebčar

 

14. november 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Leopold, knez; torek Marjeta Škotska, kraljica; sredo Elizabeta Ogrska, redovnica; četrtek se spominjamo posvetitve bazilik svetega Petra in Pavla v Rimu; petek goduje Matilda, redovnica; soboto Edmund, kralj; danes teden pa praznik Kristusa Kralja vesoljstva.

Zaradi zelo slabih razmer in okoliščin virusa CIVID- 19 lepo prosimo, da se tudi glede obiska svetih maš odgovorno držimo pogojev PCT. Pa pri tem ne gre le za nadzora inšpektorjev, pač pa predvsem za odgovornost do sebe in vseh drugih, ki jih srečujemo.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Petek, 12.11. ob 18- ih v Trbojah za pokojno Marjano Lavrič, obl.

Sobota, 13.11. ob 19- ih v Hrastju za pokojnega Stanislava Juhant

Nedelja, 14.11. ob 8- ih v Hrastju za pokojnega Janeza Malež in Jerneja Dolinar

Nedelja, 14.11. ob 10- ih v Trbojah za pokojnega Ivana Kepec

Ponedeljek, 15.11. ob 18- ih v Hrastju za pokojno Petro Arnež, obl.

Petek, 19.11. ob 18- ih v Trbojah za pokojno Frančiško Pogačar

Sobota, 20.11. ob 19- ih v Hrastju za pokojne iz družine Zevnik

Nedelja, 21.11. ob 8- ih v Hrastju za pokojno Frančiško Pavič, 30. dan

Nedelja, 21.11. ob 10- ih v Trbojah za pokojno Marijo in Davorina Jenko

 

Spoštovani farani!

Test je potrdil, da sem pozitiven na COVID-19. Od petka, 5. novembra, in vse tja do ponedeljka, 15. novembra, moram biti v izolaciji. V karanteni ostajajo tudi ostali duhovniki iz našega župnišča. Vsi smo sicer cepljeni, vendar bodo iz previdnosti tudi oni ostali v karanteni. Zato v soboto, 6. novembra, in v nedeljo, 7. novembra, tu v Hrastju ne bo svete maše. Vse oznanjene mašne namene bomo duhovniki maševali zasebno v župnišču. Prosim za razumevanje. Kako bo prihodnji teden, boste obveščeni naknadno. Vsi skupaj ostanimo previdni in odgovorni za zdravje nas vseh. Prosim tudi za molitveno podporo.

 

Šenčur, 5. november 2021                                                                                Urban Kokalj, župnik

31. oktober 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek slovesni praznik vseh svetih; torek se spominjamo vseh vernih rajnih oziroma vseh duš v vicah; sredo goduje Viktorin Ptujski, škof in mučenec; četrtek Karel Boromejski, škof; petek Zaharija in Elizabeta, starša Janeza Krstnika; sobota očak Abraham in Sara, svetopisemska žena; danes teden pa 32. nedelja med letom, ki je hkrati tudi zahvalna nedelja.

V ponedeljek bomo obhajali slovesni in zapovedani praznik vseh svetih in bomo slavili vse tiste, ki so sicer res umrli za ta svet, vendar se že veselijo večne sreče v Bogu. Sveta maša v Hrastju bo zjutraj ob 8- ih. Popoldan ob 14- ih pa povabljeni k sveti maši v Šenčur. Tej sveti maši bo sledilo molitveno bogoslužje na pokopališču in blagoslov grobov. V primeru slabega vremena bo to bogoslužje ob koncu svete maše kar v cerkvi. Pred to popoldansko sveto mašo bo molitev rožnega venca za duše v vicah. Zvečer povabljeni, da tudi po domovih molite rožni venec za svoje drage rajne oziroma za duše v vicah.

V torek se bomo spominjali vseh trpečih duš v vicah, ki se za večno srečo v Bogu še očiščujejo in zanjo zorijo. Sveta maša v Hrastju bo popoldan ob 17- ih.

Prihodnja nedelja bo prva v mesecu in bo v Hrastju ofer za obnovo strehe pri župnišču.

Zaradi zelo slabih razmer in okoliščin virusa CIVID- 19 lepo prosimo, da se tudi glede obiska svetih maš odgovorno držimo pogojev PCT. Pa pri tem ne gre le za nadzora inšpektorjev, pač pa predvsem za odgovornost do sebe in vseh drugih, ki jih srečujemo.

 

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 1.11. ob 8- ih v Hrastju za pokojnega Pavla Erzar in starše Kokalj

Ponedeljek, 1.11. ob 14- ih v Trbojah za priporočene rajne

Torek, 2.11. ob 17- ih v Hrastju za pokojnega Vinka Šimnovec, 7. dan

Torek, 2.11. ob 18- ih v Trbojah za priporočene rajne

Petek, 5.11. ob 18- ih v Trbojah za pokojnega Andreja Kosec, obl.

Sobota, 6.11. ob 19- ih v Hrastju za pokojno Ano in Vinka Novak

Nedelja, 7.11. ob 8- ih v Hrastju za pokojne starše Kastelic in Ovijač ter brata Vinka in Marijo Ovijač

Nedelja, 7.11. ob 10- ih v Trbojah za pokojnega Staneta Vehovec

 

24. oktober 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Darija ali Darinka, mučenka; torek Lucijan, mučenec; sredo Sabina, mučenka; četrtek Simon in Juda Tadej, apostola; petek Ermelinda ali Linda, devica; soboto Marcel, mučenec; danes teden pa 31. nedelja med letom ali žegnanjska nedelja.

V tem tednu imate otroci šolske počitnice, zato te dni tudi ne bo verouka. Vsi skupaj pa ne pozabite na sveto mašo, obisk pokopališč in molitve za naše drage rajne.

Prihodnjo soboto dopoldan boste pri farni cerkvi v Šenčurju od 8- ih zjutraj in vse tja do 12- ih imeli priložnost za sveto spoved. Spovedoval bo spiritual Bogoslovnega semenišča g. Gregor Celestina. Smo namreč pred praznikom vseh svetih in skozi ves mesec november bomo za duše v vicah lahko darovali popolni odpustek, če bomo le opravili sveto spoved, vredno prejeli sveto obhajilo, obiskali pokopališče in molili po namenu svetega očeta. Povabljeni torej, da v okviru vsega omenjenega pomagamo tudi trpečim dušam v vicah.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 25.10. ob 19- ih na Prebačevem za pokojno Urško Grašič

Petek, 29.10. ob 19- ih v Trbojah za pokojnega Matija in Marijo Jenko

 Sobota, 30.10. ob 10- ih v Trbojah za pokojno Ivanko Rozman

                         ob 16- ih v Trbojah na čast Svetemu Duhu

Sobota, 30.10. ob 19- ih v Hrastju za pokojnega Karla – Heinza Wandel

Nedelja, 31.10. ob 8- ih na Prebačevem za pokojno mamo Frančiško in sina Ivana Maselj

Nedelja, 31.10. ob 10- ih v Trbojah za pokojno Anico Lumpert

 

17. oktober 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Luka, evangelist; torek Pavel od križa, duhovnik; sredo Irena, mučenka; četrtek Uršula in tovarišice, device in mučenke; petek Janez Pavel II., papež; soboto Janez Kapistran duhovnik; danes teden pa 30. nedelja med letom, ki je hkrati tudi misijonska nedelja in bo pri sveti maši namenska nabirka za misijone.

Prihodnjo nedeljo bo pri farni cerkvi v Šenčurju popoldan ob 15- ih bo sveta maša za vse bolne in starejše. Sveto bogoslužje bo vodil kanonik in prelat Anton Slabe. Med sveto mašo bo priložnost za prejem bolniškega maziljenja, priložnost za sveto spoved pa bo od 14.30 dalje.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 18.10. ob 19- ih na Prebačevem za pokojno Mici in Naceta Ušlakar

Petek, 22.10. ob 19- ih v Trbojah za pokojnega Tineta Bonča

Sobota, 23.10. ob 19- ih v Hrastju za zdravje v družini

Nedelja, 24.10. ob 8- ih v Hrastju za pokojne iz družine Vehovec in Zavrl

Nedelja, 24.10. ob 10- ih v Trbojah za pokojno Tončko Bohinc

 

10. oktober 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Janez XXIII., papež; torek Maksimiljan Celjski, škof in mučenec; sredo Koloman, mučenec; četrtek Kalist, papež in mučenec; petek Terezija Avilska, devica in cerkvena učiteljica; soboto Marjeta Marija Alakok, devica in redovnica; danes teden pa 29. nedelja med letom.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 11.10. ob 19- ih na Prebačevem za pokojne Martnjavove in Šumjove

Petek, 15.10. ob 19- ih v Trbojah za pokojne starše Čebašek – Trboje 62

Sobota, 16.10. ob 19- ih v Hrastju za pokojne iz družine Starc in Medved

Nedelja, 17.10. ob 8- ih v Hrastju za duhovnike in nove duhovne poklice ter njihovo stanovitnost

Nedelja, 17.10. ob 10- ih v Trbojah za pokojne starše Čebašek – Trboje 11

Hvala vsem, ki ste oddali svoje predloge za članstvo v Župnijskem pastoralnem svetu. Za sosesko v Hrastju je največ podpore dobila Marinka Kuralt, na Prebačevem pa Stojan Kostanjevec. To sredo zvečer ob 20- ih bo v Šenčurju prva seja nove zasedbe članov.

Na zahvalno nedeljo bomo pri farni cerkvi v Šenčurju praznovali zakonske jubileje. Vsi zakonski pari, ki v tem letu praznujete svoj okrogli zakonski jubilej (5, 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50, 55, in 60 let zakonskega življenja), se torej čimprej prijavite g. župniku Urbanu, da bomo ob zahvalni nedelji lažje oblikovali sveto bogoslužje.

V župnijski pisarni tudi sprejemamo molitvene namene za naše drage rajne. Zanje bomo še posebej molili skozi ves mesec november pri svetih mašah med tednom.

Iskrena hvala in Bog vam povrni za darove, ki ste jih preteklo nedeljo pri ofru ali darovanju namenili za obnovo strehe našega župnišča. Zbrali ste 437,91 €.

 

3. oktober 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Frančišek Asiški, redovni ustanovitelj; torek Marija Favstina Kowalska, reodovnica; sredo Bruno, duhovnik in ustanovitelj kartuzijanov; četrtek Rožnovenska Mati Božja; petek Benedikta, devica in mučenka; soboto Abraham in Sara, svetopisemski par; danes teden pa 28. nedelja med letom in slovesni praznik našega farnega žegnanja.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 4.10. ob 19- ih na Prebačevem za pokojnega Franca Globočnik, obl.

Petek, 8.10. ob 19- ih v Trbojah za pokojno Ivanko Rozman

Sobota, 9.10. ob 19- ih v Hrastju za pokojnega Igorja Dolenc

Nedelja, 10.10. ob 8- ih v Hrastju za pokojno Alojzijo in Janeza Čebašek, obl.

Nedelja, 10.10. ob 10- ih v Trbojah za pokojne starše Stare

Po sklepnem blagoslovu bo zdaj še ofer ali darovanje za obnovo strehe na župnišču.

 

26. september 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Vincencij Pavelski, duhovnik; torek Venčeslav, mučenec; sredo Mihael, Gabriel in Rafael, nadangeli; četrtek Hieronim, duhovnik in cerkveni učitelj; petek Terezija Deteta Jezusa, devica in cerkvena učiteljica; soboto angeli varuhi; danes teden pa 27. nedelja med ali rožnovenska nedelja in žegnanje v Vogljah s slovesno sveto mašo dopoldan ob 9.30.

Ta petek bo prvi v mesecu in bo dopoldan obhajilo bolnikov po domovih.

Prihodnja nedelja bo prva v mesecu in bo v Hrastju pri sveti maši ofer ali darovanje za obnovo strehe na tukajšnjem župnišču.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 27.9. ob 19- ih na Prebačevem za pokojnega Miha, obl. in Marijo Knific

Petek, 1.10. ob 19- ih v Trbojah za pokojno Ano Bilban

Sobota, 2.10. ob 19- ih v Hrastju za zdravo pamet

Nedelja, 3.10. ob 8- ih v Hrastju za pokojnega Marjana Kadivec

Nedelja, 3.10. ob 10- ih v Trbojah za pokojno Ivanko Čebašek

Odslej bodo tudi ob sobotah zvečer svete maše ob 19- ih!

 

5. september 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Zaharija, prerok; torek Regina, devica in mučenka; sredo praznik Marijinega rojstva ali mali šmaren; četrtek Peter Klaver, duhovnik; petek Nikolaj Tolentinski, spokornik; soboto Prot in Hijacint, mučenca; danes teden pa 24. nedelja med letom in žegnanje na Prebačevem s slovesno sveto mašo zjutraj ob 8- ih.

Uslužbenci in sodelavci Radia Ognjišče so letošnje kolesarsko romanje Od Marije k Mariji podnaslovili „Od prijatelja k prijatelju.“ Kolesarili bodo po naših krajih in se želijo srečati tudi z vami – našimi župljani, poslušalci in PROjevci (tisti, ki Radio Ognjišče tudi finančno podpirate). Zato povabljeni, da jih pričakamo v torek, 7. septembra, zjutraj ob 9- ih pred našo župnijsko cerkvijo v Šenčurju, da se z njimi osebno srečamo. Vabljeni, da v dneh od 6. do 8. septembra Radiu Ognjišče še bolj intenzivno prisluhnemo, saj bodo te dni veliko govorili o naših krajih. Za srečanje pred našo cerkvijo prosimo gospodinje za pecivo…

V sredo bomo obhajali pranik Marijinega rojstva ali mali šmaren. Sveta maša v Hrastju bo zjutraj ob 8- ih.

Prihodnjo nedeljo bo na Prebačevem praznik žegnanja in bo v nedeljo zjutraj pri sveti maši ob 8- ih ofer ali darovanje za tukajšnjo cerkev.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 6.9. ob 19- ih na Prebačevem za pokojnega Ivana Maselj

Sreda, 8.9. ob 8- ih v Hrastju za pokojne Martnjavove

Sreda, 8.9. ob 19- ih v Trbojah za pokojno Cilko Čebašek

Petek, 10.9. ob 19- ih v Trbojah za pokojne starše Hribar

Sobota, 11.9. ob 20- ih v Hrastju za pokojnega Jankota Stare

Nedelja, 12.9. ob 8- ih na Prebačevem za sosesko – žegnanje

Nedelja, 12.9. ob 10- ih v Trbojah za pokojnega župnika Lojzeta Oražem

 

29. avgust 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Feliks, mučenec; torek Rajmund, redovnik; sredo Egidij ali Tilen, opat; četrtek Marjeta, devica in mučenka; petek Gregor Veliki, papež in cerkveni učitelj; soboto Rozalija, devica; danes teden pa 23 nedelja med letom ali angelska nedelja ter žegnanje v Hrastju s slovesno sv. mašo zjutraj ob 8- ih in žegnanje v Hotemažah s slovesno sv. mašo zjutraj ob 8.30.

V tem tednu bomo v župnijski pisarni v Šenčurju imeli vpis otrok v prvi razred župnijskega verouka. Vpis bo v torek dopoldan v času uradnih ur od 9- ih do 12- ih ter v sredo in četrtek popoldan od 15- ih do 17- ih. Starši, ki ste cerkveno poročeni prinesite s seboj tudi družinske knjižice.

Ta petek bo prvi v mesecu in bo dopoldan obhajilo bolnikov po domovih.

Prihodnjo nedeljo bo v Hrastju praznik žegnanja in bo v soboto in nedeljo pri sveti maši ofer ali darovanje za tukajšnjo cerkev.

Na voljo je nova številka Farnega lista z urnikom verouka v prihodnjem pastoralnem letu. V kolikor bodo otroci zaradi okoliščin epidemije lahko hodili k pouku v šolo, bomo tudi veroučno katehezo lahko vršili v »živo« v veroučnih učilnicah.

 

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 30.8. ob 19- ih v Hrastju za pokojno Alojzijo Čebašek

Petek, 3.9. ob 19- ih v Trbojah za pokojnega Dušana Žunič, obl.

Sobota, 4.9. ob 20- ih v Hrastju za pokojnega Franca Novak

Nedelja, 5.9. ob 8- ih v Hrastju za sosesko – žegnanje

Nedelja, 5.9. ob 10- ih v Trbojah za pokojnega Jana in starše Žun

 

22. avgust 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Roza iz Lime; devica in redovnica; torek Jernej, apostol; sredo Ludvik IX., kralj; četrtek Zeferin, papež in mučenec; petek Monika, mati svetega Avguština; soboto Avguštin, škof in cerkveni učitelj; danes teden pa 22. nedelja med letom in žegnanje na Lužah s slovesno sveto mašo zjutraj ob 8- ih in žegnanje v Voklem s slovesno sveto mašo dopoldan ob 10- ih.

Prihodnjo nedeljo dopoldan ob 10- ih pri farni cerkvi v Šenčurju ne bo svete maše, povabljeni pa v Voklo, kjer bo ob prazniku žegnanja dopoldan ob 10- ih tudi slavje biserne maše našega kanonika in prelata Vinka Prestorja. Slovesnost bo vodil naš dolgoletni župnik kanonik in prelat Anton Slabe.

 

Mašni nameni za prihodnji teden:

Sreda, 25.8. ob 19- ih v Hrastju za pokojno Marijo Brezar

Petek, 27.8. ob 19- ih v Trbojah za pokojnega Andreja Kosec

Sobota, 28.8. ob 20- ih v Hrastju za pokojnega Miloša Briški in Ivana Mihelič

Nedelja, 29.8. ob 8- ih na Prebačevem za pokojne starše Zupan in ženo Marinko

Nedelja, 29.8. ob 10- ih v Trbojah za zdravje

 

15. avgust 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Rok, romar in spokornik; torek Hijacint, duhovnik; sredo Helena, cesarica; četrtek Janez Eudes, duhovnik; petek Bernard, opat in cerkveni učitelj; soboto Pij X., papež; danes teden pa 21. nedelja med letom in žegnanje na Visokem s slovesno sveto mašo ob 8.30.

V ponedeljek je god sv. Roka, ki je priprošnjik zoper kužne bolezni. Sv. Rok je lepo upodobljen v stranskem oltarju v cerkvi v Hotemažah. Zvečer ob 20- ih torej lepo vabljeni k sv. maši in prošnji procesiji v Hotemaže, da se sv. Roku priporočimo za odvrnitev nadležnega virusa COVID- 19 in drugih nalezljivih bolezni. V primeru dežja bodo v cerkvi ob koncu svete maše litanije na čast svetemu Roku in blagoslov z Najsvetejšim.

 

Mašni nameni za prihodnji teden:

Sreda, 18.8. ob 19- ih v Hrastju za pokojne iz družine Glastovec

Petek, 20.8. ob 19- ih v Trbojah za pokojno Ivano Rozman

Sobota, 21.8. ob 20- ih v Hrastju za pokojnega Roberta Zevnik, obl.

Nedelja, 22.8. ob 8- ih V Hrastju  za Božji blagoslov v družini

Nedelja, 22.8. ob 10- ih v Trbojah za pokojnega Jožeta in Pavlo Čarman

 

1. avgust 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Evzebij, škof; torek Lidija, svetopisemska žena; sredo Janez Marija Vianej, arški župnik; četrtek Marija Snežna; petek se spominjamo Jezusove spremenitve na gori; soboto goduje Sikst II., papež in mučenec; danes teden pa 19 nedelja med letom in žegnanje v Srednji vasi s slovesno sveto mašo zjutraj ob 8.30.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 2.8. ob 19- ih na Prebačevem za pokojne starše Alojza in Heleno Knific

Petek, 6.8. ob 19- ih v Trbojah za pokojnega Toneta Lavrič

Sobota, 7.8. ob 20- ih v Hrastju za Božji blagoslov na polju

Nedelja, 8.8. ob 8- ih V Hrastju  za pokojno Marijo, obl. in Jožeta Erzar

Nedelja, 8.8. ob 10- ih v Trbojah za pokojne starše Šetina

Sedaj ob koncu svete maše (1. avgusta) bo še ofer ali darovanje za tukajšnjo cerkev.

 

25. julij 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Joahim in Ana, starša Device Marije; torek Gorazd, Kliment in drugi učenci svetega Cirila in Metoda; sredo Viktor, papež; četrtek Marta, svetopisemska žena; petek Krizolog, škof in cerkveni učitelj; soboto Ignacij Lojolski, redovni ustanovitelj; danes teden pa 18. nedelja med letom.

Prihodnja nedelja bo prva v mesecu in bo v Hrastju ofer ali darovanje za domačo cerkev.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 26.7. ob 19- ih na Prebačevem za pokojnega Franca Knific, 30. dan

Sreda, 28.7. ob 19- ih v Hrastju za pokojno Petro Arnež

Petek, 30.7. ob 19- ih v Trbojah za pokojno Cilko Čebašek

Sobota, 31.7. ob 20- ih v Hrastju za pokojno Ano, Metoda in Mateja Jeretina ter Ano Pezdirc in vse rajne sorodnike

Nedelja, 1.8. ob 8- ih V Hrastju  za zdravje

Nedelja, 1.8. ob 10- ih v Trbojah za pokojno Ivano Rozman, 30. dan

Ker danes obhajamo tudi Krištofovo nedeljo, bo sedaj še blagoslov vseh voznikov, podobic oziroma nalepk svetega Krištofa in vseh prevoznih sredstev. Ob blagoslovu vaših vozil in tudi sicer povabljeni, da v zahvalo za vsak srečno prevožen kilometer darujete svoj hvaležni dar, ki bo namenjen za prevozna sredstva naših misijonarjev.

 

18. julij 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Justa, mučenka; torek Marjeta Antiohijska, devica in mučenka; sredo Danijel, prerok; četrtek Marija Magdalena, svetopisemska žena; petek Brigita, redovnica; soboto Krištof, mučenec; danes teden pa 17. nedelja med letom, ki je hkrati tudi Krištofova nedelja.

V soboto goduje sveti Krištof, ki je priprošnjik za srečno in varno vožnjo. Prihodnjo nedeljo bomo torej obhajali Krištofovo nedeljo in bo po sveti maši na Prebačevem blagoslov podobic in nalepk svetega Krištofa ter avtomobilov in vseh drugih prevoznih sredstev. Tu v Hrastju bo blagoslov prevoznih sredstev s podobicami svetega Krištofa že v soboto po večerni sveti maši. Ob samem blagoslovu vozil povabljeni, da v zahvalo za vsak srečno prevožen kilometer darujete hvaležen dar, ki bo namenjen za prevozna sredstva naših misijonarjev. Že v naprej iskrena hvala in Bog Povrni!

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 19.7. ob 19- ih na Prebačevem za pokojnega Jerneja Čebašek

Sreda, 21.7. ob 19- ih v Hrastju za pokojnega Staneta in Bernardo Čebašek

Petek, 23.7. ob 19- ih v Trbojah za pokojnega Staneta Vehovec

Sobota, 24.7. ob 20- ih v Hrastju za pokojno Ano Kadivec

Nedelja, 25.7. ob 8- ih na Prebačevem za pokojnega Jožeta Zupan, obl.

Nedelja, 25.7. ob 10- ih v Trbojah za pokojno Marjano Lavrič

 

11. julij 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Mohor in Fortunat, mučenca; torek Evgen, škof in mučenec; sredo Inocenc XI, papež; četrtek Bonaventura, škof in cerkveni učitelj; petek Karmelska Mati Božja; soboto Aleš; danes teden pa 16. nedelja med letom.

 

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 12.7. ob 19- ih na Prebačevem za pokojnega Bojana Udovič, obl.

Sobota, 17.7. ob 20- ih v Hrastju na čast Svetemu Duhu za spreobrnjenje

Nedelja, 18.7. ob 8- ih v Hrastju za pokojnega Draga Zaplotnik

Nedelja, 18.7. ob 10- ih v Trbojah za pokojno Cilko Čebašek

Iskrena hvala in Bog vam povrni za darove, ki ste jih preteklo nedeljo pri ofru namenili za cerkev. Zbrali ste 292,20 €.

 

4. julij 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Ciril in Metod, slovanska apostola; torek Marija Goretti, devica in mučenka; sredo Vilibald, škof; četrtek Kilijan, škof in mučenec; petek Veronika, mistkinja; danes teden pa 15. nedelja med letom.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 5.7. ob 19- ih na Prebačevem za pokojnega Franca Knific, 7. dan in za pokojnega Mirka Debeljak

Petek, 9.7. ob 19- ih v Trbojah za pokojnega Staneta Knific

Sobota, 10.7. ob 20- ih v Hrastju za zdravje in Božje varstvo v družini

Nedelja, 11.7. ob 8- ih v Hrastju za pokojno sestro in dva brata Novak

Nedelja, 11.7. ob 10- ih v Trbojah za pokojno Tončko Bohinc

Sedaj po sveti maši bo ofer ali darovanje za tukajšnjo cerkev v Hrastju.

 

27. junij 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Irenej, škof in mučenec; torek slovesni praznik apostolov Petra in Pavla; sredo se spominjamo prvih mučencev Rimske Cerkev; četrtek goduje Estera, svetopisemska žena; petek Ptujskogorska Mati Božja; soboto Tomaž, apostol; danes teden pa 14. nedelja med letom.

Prihodnjo nedelja bo prva v mesecu in bo v Hrastju pri sveti maši ofer ali darovanje za cerkev svetega Mateja.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 28.6. ob 19- ih na Prebačevem za pokojnega Aleša, Katarino in  Brankota Rozman

Torek, 29.6. ob 19- ih v Hrastju za zdravje v družini

Sreda, 30.6. ob 19- ih v Hrastju za pokojne iz družine Omers

Petek, 2.7. ob 19- ih v Trbojah za pokojnega Andreja Osel

Sobota, 3.7. ob 20- ih v Hrastju za pokojnega Marjana Kadivec

Nedelja, 4.7. ob 8- ih v Hrastju za pokojne iz družine Nastran

Nedelja, 4.7. ob 10- ih v Trbojah za pokojnega Staneta Vehovec

 

20. junij 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Alojzij Gonzaga, redovnik; torek Janez Fisher in Tomaž More, mučenca; sredo Jožef Cafasso, redovnik; četrtek praznik rojstva Janeza Krstnika; petek goduje Viljem, opat; soboto Ciril Aleksandrijski, škof in cerkveni učitelj; danes teden pa 13. nedelja med letom.

Prihodnjo nedeljo bo popoldan ob 16- ih pri farni cerkvi v Šenčurju slovesnost biserne maše našega kanonika in prelata Vinka Prestorja. Slovesnost bo vodil nadškof msgr. Stanislav Zore. Lepo vabljeni.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 21.6. ob 19- ih na Prebačevem za pokojno Alojzijo Čebašek

Torek, 22.6. ob 19- ih v Hrastju za pokojnega Jerneja Čebašek

Sreda, 23.6. ob 19- ih v Hrastju v zahvalo za dar vere in za Božje varstvo

Petek, 25.6. ob 19- ih v Trbojah za pokojnega Toneta Lavrič

Sobota, 26. 6. ob 20- ih v Hrastju za pokojne iz družine Zmrzlikar in Perčič

Nedelja, 27. 6. ob 8- ih na Prebačevem za pokojno Urško Grašič

Nedelja, 27.6. ob 10- ih v Trbojah za pokojno Marjano Lavrič

 

13. junij 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Valerij, mučenec; torek Vid, mučenec; sredo Beno, škof; četrtek Albert, tretjerednik; petek Marko in Marcelijan, mučenca; soboto Nazarij, škof; danes teden pa 12. nedelja med letom.

Prihodnjo nedeljo bo dopoldan ob 11- ih pri farni cerkvi v Šenčurju slovesnost svete birme. Zaradi okoliščin COVIDA- 19 povabljeni le ožji sorodniki naših birmancev.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Petek, 18.6. ob 19- ih v Trbojah za pokojno Štefanijo Markič

Sobota, 19. 6. ob 20- ih v Hrastju za pokojnega Marjana Kadivec

Nedelja, 20. 6. ob 8- ih v Hrastju za pokojnega Bogomirja Belehar

Nedelja, 20.6. ob 8- ih v Trbojah za birmance; za pokojnega Andreja Kosec in starše Drenovec

                       ob 10- ih v Trbojah za pokojnega župnika Alojzija Oražem

 

6. junij 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Robert, opat; torek Medard, škof; sredo Primož in Felicijan, mučenca; četrtek Bogomil, škof; petek praznik Srca Jezusovega; soboto se spominjamo Marijinega brezmadežnega srca; danes teden pa bo 11. nedelja med letom.

Mašni nameni za prihodnji teden:

Ponedeljek, 7. 6. ob 19- ih na Prebačevem za Božji blagoslov na polju

Petek, 11. 6. ob 19- ih v Trbojah za pokojne iz družine Mohar

Sobota, 12. 6. ob 20- ih v Hrastju za pokojnega Marjana, Vido in Toneta Kadivec ter Tilko Kuralt

Nedelja, 13. 6. ob 8- ih v Hrastju za pokojno Rozalijo in Franca Rozman, obl.

Nedelja, 13.6. ob 10- ih v Trbojah za pokojno Cilko Čebašek

Sedaj ob koncu svete maše bo še ofer ali darovanje za tukajšnjo cerkev.

 

23. maj 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Marija Pomočnica kristjanov; torek Urban I., papež; sredo Filip Neri, duhovnik; četrtek blaženi Alojzij Grozde, mučenec; petek Just, škof; soboto Maksim emonski, škof; danes teden pa nedelja svete trojice.

Prihodnjo nedeljo bo dopoldan ob 10. uri v Hrastju slovesnost prvega svetega obhajila. K tej sveti maši povabljeni poleg prvoobhajancev in njihovih družin tudi ožji sorodniki. Vsi ostali pa povabljeni zjutraj ob 8- ih k sveti maši na Prebačevo.

Mašni nameni od 23. do 30. maja:

Ponedeljek, 24. 5. ob 19- ih na Prebačevem za pokojnega Janeza Jerman

Torek, 25. 5. ob 19- ih v Hrastju za pokojno Frančiško, Janeza in Jerneja Čebašek

Sreda, 26. 5. ob 19- ih v Hrastju za pokojnega Franca Kristanc

Petek, 28. 5. ob 19- ih v Trbojah za pokojne Rozmanove – Anškove

Sobota, 29. 5. ob 20- ih v Hrastju za pokojnega Milana Zmrzlikar

Nedelja, 30. 5. ob 8- ih na Prebačevem za pokojnega Miha in Marijo Knific, obl.

Nedelja, 30. 5. ob 10- ih v Hrastju v zahvalo in priprošnjo angelu varuhu

Nedelja, 30.5. ob 10- ih v Trbojah za pokojno Frančiško Čebašek

 

16. maj 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Jošt, duhovnik in puščavnik; torek Janez I., papež in mučenec; sredo Krišpin, redovnik; četrtek Bernardin, duhovnik; petek Timotej, diakon in mučenec; soboto Emil, mučenec; nedeljo pa binkoštna nedelja.

Mašni nameni od 16. do 23. maja:

Ponedeljek, 17. 5. ob 19- ih na Prebačevem za pokojnega Jožeta Knific, obl.

Torek, 18. 5. ob 19- ih v Hrastju za Božji blagoslov na polju – soseska Hrastje

Sreda, 19. 5. ob 19- ih v Hrastju za pokojnega Viljema Kamenšek, 30. dan

Petek, 21. 5. ob 19- ih v Trbojah za pokojno Marijano Lavrič

Sobota, 22. 5. ob 20- ih v Hrastju za pokojne Petrovčeve

Nedelja, 23. 5. ob 8- ih v Hrastju za Božji blagoslov v družini

Nedelja, 23.5. ob 10- ih v Trbojah za pokojno Lucijo Kepec

 

Mašni nameni od 10. do 16. maja:

Ponedeljek, 10. 5. ob 19 v Trbojah za pokojnega Stanislava Vehovec, 30. dan

Torek, 11. 5. ob 19- ih v Hrastju urna maša

Sreda, 12. 5. ob 19- ih na Prebačevem urna maša

Četrtek, 13. 5. ob 8- ih v Hrastju za pokojnega Ivana in Marijo Omers

Četrtek, 13. 5. ob 19- ih v Trbojah za pokojnega župnika Alojzija Oražem

Petek, 14. 5. ob 19- ih v Trbojah za pokojnega Andreja Kosec

Sobota, 15. 5. ob 19- ih v Hrastju za Božji blagoslov na polju

Nedelja, 16. 5. ob 8- ih v Hrastju za pokojnega Janeza Maleš

Nedelja, 16.5. ob 10- ih v Trbojah za zdravje

Mašni nameni za 3. – 9. maj:

Ponedeljek, 3. 5. ob 19- ih na Prebačevem za pokojnega Branka Rozman, obl.

Torek, 4. 5. ob 19- ih za pokojne iz družine Omers

Sreda, 5. 5. ob 19- ih za pokojnega Janeza Kadivec, obl.

Sobota, 8. 5. ob 19- ih za pokojnega Franca Mohar in Ivano Prestor

Nedelja, 9. 5. ob 8- ih za zdravje

 

Mašni nameni za 19. april – 2. maj:

Sreda, 21. 4. ob 19- ih za pokojnega Bogomirja Belehar, obl.

Sobota, 24. 4. ob 19- ih v zahvalo za dar vere in Božje varstvo

Nedelja, 25.4. ob 8- ih za pokojne Šumljove

Ponedeljek, 26. 4. ob 19- ih za pokojnega Stanislava Juhant

Torek, 27. 4. ob 19- ih za pokojno Marijo Brezar, 30. dan

Sreda, 28. 4. ob 19- ih za pokojnega Viljema Kamenšek, 7. dan

Sobota, 1. 5. ob 19- ih za pokojnega Igorja Dolenc, obl.

Nedelja, 2. 5. ob 8- ih na Prebačevem na čast svetemu Florjanu

Urban Kokalj, župnik