Za novejša oznanila (po 1. avgustu 2023) poglejte na smledniško župnijsko stran.

 

16. NEDELJA MED LETOM – TRBOJE (23.7.2023)

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Krištof, mučenec; torek Jakob, apostol; sredo Joahim in Ana, starši Device Marije; četrtek Gorazd, Kliment in drugi učenci svetega Cirila in Metoda; petek Viktor, papež; soboto Marta, marija in Lazar, Gospodovi gostitelji; danes teden pa 17. nedelja med letom.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane hišnih številk od 61 do 70.

Sedaj pred sklepnim blagoslovom bomo še molili za blagoslov nas voznikov, naših prevoznih sredstev in nalepk svetega Krištofa. Potlej pa povabljeni, da počakate pred cerkvijo oziroma pri svojih avtomobilih, ki jih bomo še blagoslovili z blagoslovljeno vodo, ob tem boste prejeli molitev k svetemu Krištofu za srečno vožnjo in nalepko MIVA, hkrati pa povabljeni, da v zahvalo za vsak srečno prevožen kilometer darujete hvaležen dar, ki bo namenjen za prevozna sredstva naših misijonarjev. Bog povrni!

 

15. NEDELJA MED LETOM – 16. julij 2023

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Aleš, spokornik; torek Friderik ali Miroslav, škof in mučenec; sredo Justa, mučenka; četrtek Marjeta Antiohijska, mučenka; petek Danijel, prerok; soboto Marija Magdalena, svetopisemska žena; danes teden pa 23. nedelja med letom, ki je hkrati tudi Krištofova nedelja.

Naslednji ponedeljek, 24. julija, goduje sveti Krištof, ki je zavetnik vseh voznikov in priprošnjik za srečno vožnjo. Prihodnjo nedeljo, 23. julija, bomo zato obhajali Krištofovo nedeljo. Po sveti maši bo blagoslov avtomobilov. Ob tem povabljeni, da v zahvalo za vsak srečno prevožen kilometer darujete dar, ki bo namenjen za prevozna sredstva naših misijonarjev.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane hišnih številk od 41 do 50.

 

14. NEDELJA MED LETOM –  9. julij 2023

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Amalija, redovnica; torek Benedikt, opat in zavetnik Evrope; sredo Mohor in Fortunat, mučenca; četrtek Evgen, škof in mučenec; petek Inocenc XI, papež; soboto Bonaventura, škof in cerkveni učitelj; danes teden pa 15. nedelja med letom.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane hišnih številk od 21 do 30.

Iskrena hvala in Bog vam povrni za darove, ki ste jih preteklo nedeljo namenili za našo cerkev. Zbrali ste 328 €.

 

13. NEDELJA MED LETOM – 2. julij 2023

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Tomaž, apostol; torek Urh, škof; sredo Ciril in Metod, slovanska apostola in sozavetnika Evrope; četrtek Marija Goretti, devica in mučenka; petek Vilibald, škof; soboto Kilijan, škof in mučenec; danes teden pa 14. nedelja med letom.

Ta petek bo prvi v mesecu in bo dopoldan obhajilo bolnikov po domovih.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane hišnih številk od 11 do 20.

 

12. NEDELJA MED LETOM – 25. junij 2023

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Ciril Aleksandrijski, škof in cerkveni učitelj; torek Ema Krška, kneginja; sredo Irenej, škof, cerkveni učitelj in mučenec; četrtek slovesni praznik apostolov Petra in Pavla; petek prvi mučenci Rimske Cerkve; soboto Estera, svetopisemska žena; danes teden pa 13. nedelja med letom.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane hišnih številk od 1 do 10.

Prihodnja nedelja bo prva v mesecu in bo pri sveti maši namenska nabirka za našo cerkev.

Na oglasni deski pod zvonikom in na spletni strani župnije Šenčur so objavljeni mašni nameni za prihodnji mesec.

 

11. NEDELJA MED LETOM – 18. junij 2023

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Romuald, opat in redovni ustanovitelj; torek Adalbert, škof; sredo Alojzij Gonzaga, redovnik; četrtek Janez Fisher in Tomaž More, mučenca; petek Jožef Cafasso, redovnik; soboto rojstvo Janeza Krstnika; danes teden pa 12. nedelja med letom.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane iz Žerjavke.

 

10. NEDELJA MED LETOM – 11. junij 2023

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Eskil, mučenec; torek Anton Padovanski , redovnik in cerkveni učitelj; sredo Valerij, mučenec; četrtek Vid, mučenec; petek praznik Srca Jezusovega; soboto Brezmadežno srce Marijino; danes teden pa 11. nedelja med letom.

Iskrena hvala in Bog vam povrni za darove, ki ste jih prejšnjo nedeljo namenili za našo cerkev. Zbrali ste  443 €.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane iz hišnih številk od 121 do 150.

 

NEDELJA SVETE TROJICE – 4. junij 2023

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Bonifacij, škof in mučenec; torek Norbert, škof in redovni ustanovitelj; sredo Robert, opat; četrtek zapovedani praznik Svetega Rešnjega Telesa in Krvi; petek Primož in Felicijan, mučenca; soboto Bogumil, škof; danes teden pa 10. nedelja med letom.

V četrtek bomo obhajali zapovedani praznik Svetega Rešnjega Telesa in Krvi. Sveta maša bo ob 19- ih. Po sveti maši bo slovesna procesija v čast Svetemu Rešnjemu Telesu. Prosimo za pomoč in sodelovanje. Otroci povabljeni, da pred Najsvetejšim posipate cvetje. V kolikor bo v četrtek nestanovitno vreme, bo procesija prihodnjo nedeljo po sveti maši.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane iz hišnih številk od 111 do 120.

 

BINKOŠTNA NEDELJA – 28. maj 2023

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek binkoštni ponedeljek in praznik Marije, Matere Cerkve; torek goduje Kancijan in drugi oglejski mučenci; sredo se spominjamo obiskanja Device Marije; četrtek goduje Justin, mučenec; petek Erazem, škof; soboto Karel in drugi ugandski mučenci; danes teden pa nedelja Svete Trojice.

Prihodnja nedelja bo prva v mesecu in bo pri sveti maši namenska nabirka za vzdrževanje naše cerkve.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane iz hišnih številk od 101 do 110.

Na oglasni deski pod zvonikom in na spletni strani župnije Šenčur so oznanjeni mašni nameni za prihodnji mesec.

Vaš bodoči novi župnik g. David Jensterle vas skupaj z župnijo Smlednik vabi na župnijsko romanje, ki bo od 13. do 15. oktobra k farnemu patronu svetemu Urhu na Bavarskem. Program romanja je objavljen na oglasni deski pod zvonikom in spletni strani župnije Šenčur. Prijavite se pri gospodu župniku Davidu.

 

MAŠNI NAMENI ZA MESEC JUNIJ

Petek, 2.6. ob 19- ih za pokojnega Gorazda Knific, obl.

Nedelja, 4.6. ob 10- ih za pokojnega Rajkota Osel

Četrtek, 8.6. ob 19- ih za pokojno Manco in Antona Lavrič

Petek, 9.6. ob 19- ih za srečo in zdravje v družini

Nedelja, 11.6. ob 10- ih za pokojnega Albina Rozman

Petek, 16.6. ob 19- ih za pokojno Gabrijelo Kosec

Nedelja, 18.6. ob 10- ih za pokojno Ljudmilo Hočevar

Petek, 23.6. ob 19- ih za pokojno Marijo in starše Kokalj

Nedelja, 25.6. ob 10- ih za pokojno Tončko Bohinc

Petek, 30.6. ob 19- ih za pokojno Irmo Pirc

 

7. VELIKONOČNA NEDELJA – 21. maj 2023

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Marjeta, redovnica; torek Evtihij, opat; sredo Marija Pomagaj; četrtek Urban, papež; petek Filip Neri, duhovnik; soboto Alojzij Grozde, mučenec; danes teden pa binkoštna nedelja.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane iz hišnih številk od 96 do 100.

 

6. VELIKONOČNA NEDELJA – 14. maj 2023

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Zofija, mučenka; torek Janez Nepomuk, duhovnik in mučenec; sredo Jošt, puščavnik; četrtek praznik Gospodovega vnebohoda; petek Krispin, redovnik; soboto Bernardin, duhovnik; danes teden pa sedma velikonočna nedelja.

V četrtek je praznik Gospodovega vnebohoda. Sveta maša bo skupaj s šmarnicami ob 19- ih. Sicer pa bomo v sredo imeli tako imenovano urno mašo, pri kateri bomo prosili za odvrnitev hude ure neurja, toče, potresov, pa tudi suše. Pri tej svet maši običajno molimo litanije vseh svetnikov in tako tudi njih prosimo, da pri Bogu posredujejo s svojo priprošnjo za blagoslov naših polj in vsega našega dela. Blagoslovili bomo tudi vodo s katero bomo potem blagoslovili naša polja, vrtove, travnike in gozdove.

Prihodnjo nedeljo bomo pri sveti maši obhajali slovesnost prvega svetega obhajila. V prednjih klopeh dajmo prednost prvoobhajance in njihovim domačim. V teh dneh še večkrat molimo za prvoobhajance, da bi vse življenje negovali svojo vero v Evharističnega Jezusa.

Iskrena hvala in Bog vam povrni za darove, ki ste jih preteklo nedeljo namenili za obnovo strehe naše cerkve. Zbrali ste 246 €.

 

5. VELIKONOČNA NEDELJA – 7. maj 2023

 GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek obletnica posvetitve ljubljanske stolnice; torek goduje Izaija, prerok; sredo Job, svetopisemski mož; četrtek Aleksander, papež in mučenec; petek Leopold Mandić, redovnik; soboto Fatimska mati Božja; danes teden pa šesta velikonočna nedelja.

Veroučenci imate ta teden ponovno redni verouk.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane iz hišnih številk od 91 do 95.

 

4. VELIKONOČNA NEDELJA – nedelja Dobrega Pastirja – 30. april 2023

 GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Jožef Delavec; torek Atanazij, škof in cerkveni učitelj; sredo Filip in Jakob, apostola; četrtek Florjan, mučenec; petek Gotard, škof; soboto Dominik Savio, dijak; danes teden pa peta velikonočna nedelja in nedelja Dobrega Pastirja.

Veroučenci ta teden še nimate verouka.

Jutri v ponedeljek začenjamo s šmarnično pobožnostjo, ki bo skozi ves mesec maj vsak večer ob 19- ih. Starši in stari starši spodbudite otroke in vnuke k šmarnični pobožnosti ter veri in zaupanju v Marijino varstvo.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane iz hišnih številk od 71 do 80.

Ta petek bo prvi v mesecu in bo dopoldan obhajilo bolnikov po domovih. Tudi prihodnja nedelja bo prva v mesecu in bo pri sveti maši namenska nabirka za našo cerkev.

 

MAŠNI NAMENI ZA MESEC MAJ

Torek, 25.4. ob 19- ih za pokojno Marijo Miklošič, 7. dan

Petek, 28.4. ob 19- ih za pokojno Slavi Šetina

Nedelja, 30.4. ob 10- ih za pokojnega Milana Jenčič

Petek, 5.5. ob 19- ih za pokojnega Pavelna Klemenčič

Nedelja, 7.5. ob 10- ih za pokojne Matevževe

Petek, 12.5. ob 19- ih za pokojnega Jana in starše Žun

Nedelja, 14.5. ob 10- ih za pokojnega Pavelna Klemenčič, 30. dan

Sreda, 17.5. ob 19- ih urna maša – za Božji blagoslov na polju

Četrtek, 18.5. ob 19- ih za pokojno Marijo Miklošič, 30. dan

Petek, 19.5. ob 19- ih za pokojnega Vinkota Dolinšek, obl.

Nedelja, 21.5. ob 10- ih za pokojno Ano Šter

Petek, 26.5. ob 19- ih za pokojnega Staneta Vehovec

Nedelja, 28.5. ob 10- ih za pokojno Tončko Bohinc

 

3. VELIKONOČNA NEDELJA – 23. april 2023

 GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Fidelis, duhovnik in mučenec; torek Marko, evangelist; sredo Marija, Mati dobrega sveta; četrtek Cita, dekla in devica; petek Peter Chanel, duhovnik in mučenec; soboto Katarina Sienska, devica in cerkvena učiteljica; danes teden pa četrta velikonočna nedelja in nedelja Dobrega Pastirja.

Veroučenci ta teden ponovno nimate verouka.

V tednu v katerega vstopamo bomo obhajali molitveno osmino za duhovne poklice. Povabljeni, da se v teh dneh v molitvi večkrat spomnimo nas duhovnikov in mladih, ki v sebi prepoznavajo duhovni poklic, da bodo z našo podporo lažje sprejeli odločitev.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane iz hišnih številk od 61 do 70.

 

2. VELIKONOČNA, BELA NEDELJA IN NEDELJA BOŽJEGA USMILJENJA – 16. april 2023

 GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Robert, opat; torek Sabina, redovna ustanoviteljica; sredo Leon IX., papež; četrtek Anastazij, opat; petek Anzelm, škof in cerkveni učitelj; soboto Hugo, škof; danes teden pa tretja velikonočna nedelja.

V soboto zjutraj ob 8- ih bomo obhajali slovesnost svete birme. V cerkvi dajmo prednost birmancem, botrom in njihovim ožjim družinskim članom. V tem tednu še več molimo za letošnje birmance, da bi bili vse življenje razpoložljivi za vodenje Svetega Duha.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane iz hišnih številk od 41 do 50.

Ker je prihodnjo nedeljo dopoldan ob 10- ih v Šenčurju slovesnost svete birme, bo tu v Trbojah izjemoma sveta maša zjutraj ob 8- ih.

Iskrena hvala in Bog vam povrni za darove, ki ste jih na veliko noč darovali za našo cerkev. Zbrali ste 1.161,50 €.

 

VELIKA NOČ, GOSPODOVO VSTAJENJE – 9. april 2023

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek velikonočni ponedeljek; torek Stanislav, škof in mučenec; sredo Julij I., papež;  četrtek Martin I., papež in mučenec; petek Valerijan, mučenec; soboto Helena, kneginja; danes teden pa druga velikonočna nedelja ali bela nedelja in nedelja Božjega usmiljenja.

Jutri bomo obhajali velikonočni ponedeljek. Sveta maša bo dopoldan ob 10- ih.

V četrtek zvečer ob 18- ih se bodo birmanci devetega razreda zvečer ob 18- ih v farni cerkvi v Šenčurju srečali s svojim birmovalcem nadškofom msgr. Stanislavom Zoretom. Med sveto mašo bosta gospod nadškof in njegov tajnik g. Boštjan Prevc na voljo za sveto spoved. V petek zvečer ob 18- ih pa se bodo z birmovalcem nadškofom Zoretom srečali še birmanci osmega razreda. Tudi ta večer bosta nadškof in tajnik med sveto mašo na voljo za sveto spoved. V petek po sveti maši se bo v Šenčurju g. nadškof srečal še z vsemi sodelavci obeh župnij. Ključarji, pevci, pritrkovalci, člani ŽPS in kateheti  lepo vabljeni v petek k sveti maši v Šenčur in na srečanje z nadškof, ki bo sledilo sveti maši.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane iz hišnih številk od 21 do 30.

Sedaj po sklepnem blagoslovu bo ofer ali darovanje za našo cerkev. Že v naprej iskrena hvala in Bog povrni za vsak velikodušen dar.

 

6. POSTNA, CVETNA NEDELJA – 2. april 2023

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Sikst I., papež in mučenec; torek Izidor, škof in cerkveni učitelj; sredo Julijana, redovnica; četrtek, petek in sobota sveto velikonočno tridnevje; danes teden pa velika noč in največji praznik naše vere, praznik Gospodovega vstajenja.

V sredo dopoldan bo obhajilo bolnikov po domovih.

V četrtek bomo obhajali veliki četrtek. Zvečer ob 19- ih lepo vabljeni k sveti maši.

V petek bomo obhajali veliki petek, spominski dan Jezusove smrti na križu. Zvečer ob 19- ih lepo vabljeni k obredom velikega petka.

V soboto bomo obhajali veliko soboto in spominski dan, ko je Jezus ležal v grobu. Zjutraj ob 7- ih bo blagoslov velikonočnega ognja in vode. Popoldan ob 16- ih bo blagoslov velikonočnih jedi. Zvečer ob 19- ih pa bomo obhajali slovesno velikonočno vigilijo.

Prihodnjo nedeljo bomo obhajali veliko noč in največji praznik naše vere, praznik Gospodovega vstajenja od mrtvih. Vstajenjska procesija in slovesna vstajenjska sveta maša bo zjutraj ob 8- ih. Ob koncu svete maše bo ofer ali darovanje za našo cerkev.

Sedaj po sveti maši lepo vabljeni na pokopališče, kjer bomo blagoslovili obnovljen križ. Ob tej priložnosti iskrena hvala županu gospodu Cirilu Kozjeku in naši domači občini Šenčur za sodelovanje in pomoč pri kritju nastalih stroškov.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane iz hišnih številk od 21 do 30.

 

5. POSTNA, TIHA NEDELJA – 26. marec 2023

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Peregrin, redovnik; torek Bojan, knez; sredo Bertold, redovni ustanovitelj; četrtek Amadej, vojvoda; petek Kornelija, mučenka; soboto Tomaž Tolentinski, mučenec; danes teden pa šesta postna ali cvetna nedelja.

Odslej bodo med tednom večerne svete maše ob 19- ih.

Prihodnja nedelja bo že šesta postna ali cvetna nedelja. Pri sveti maši bo blagoslov butaric, oljk in drugega zelenja. Oljke že danes lahko vzamete ob izhodu iz cerkve. Prostovoljni darovi so namenjeni za vzdrževanje cerkva na naši slovenski obali. Prihodnjo nedeljo bo po sveti maši na pokopališču blagoslov obnovljenega križa. Lepo vabljeni torej, da se po sveti maši zberemo k bogoslužju blagoslova križa.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane iz hišnih številk od 11 do 20.

 

MAŠNI NAMENI ZA MESEC APRIL 2023

Petek, 31.3. ob 19- ih po namenu

Sobota, 1.4. ob 19- ih za pokojnega Albina Rozman, 30. dan

Nedelja, 2.4. ob 10- ih za pokojno Marijo in Franca Čebašek

Četrtek, 6.4. ob 19- ih za pokojnega Staneta Knific

Petek, 7.4. ob 19- ih obredi velikega petka

Sobota, 8.4. ob 19- ih za pokojno Ivanko Rozman

Nedelja, 9.4. ob 8- ih za pokojne starše Kosec

Ponedeljek, 10.4. ob 10- ih za pokojnega Stankota Vehovec, obl.

Petek, 14.4. ob 19- ih za pokojno Ljudmilo Hočevar

Nedelja, 16.4. ob 10- ih za pokojnega Jana Žun

Petek, 21.4. ob 19- ih za pokojno Ano Šter

Sobota, 22.4. ob 8- ih za pokojnega Janeza in starše Stare

                                     za pokojne starše Šetina

                                     za pokojno Irmo Pirc

                                     za pokojnega Albina Rozman

Nedelja, 23.4. ob 8- ih za pokojno Ivanko Rozman

Petek, 28.4. ob 19- ih za pokojno Slavi Šetina

Nedelja, 30.4. ob 10- ih za pokojnega Milana Jenčič

 

4. POSTNA, SREDPOSTNA NEDELJA – 19. marec 2023

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Martin, škof; torek Hugolin, eremit; sredo Lea, spokornica; četrtek Rebeka, redovnica; petek Oscar, škof in mučenec; soboto praznik Gospodovega oznanjenja Devici Mariji; danes teden pa peta postna ali tiha nedelja.

Jutri v ponedeljek bo zvečer ob 20- ih v cerkvi v Šenčurju srečanje za starše in botre letošnjih birmancev.

V torek zvečer ob 20- ih bo seja Župnijskega pastoralnega sveta.

V soboto bomo obhajali praznik Gospodovega oznanjenja Devici Mariji in praznik materinstva. Sveta maša bo dopoldan ob 10- ih.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane iz hišnih številk od 1 do 10.

 

3. POSTNA NEDELJA – 12. marec 2023

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Kristina, mučenka; torek Pavlina, redovnica; sredo Placid, redovnik; četrtek Herbert, škof; petek Patrik, škof; soboto Jožef, Jezusov rednik; danes teden pa četrta postna nedelja.

Iskrena hvala in Bog vam povrni za darove, ki ste jih preteklo nedeljo namenili za ogrevanje naše cerkve in župnišča. Zbrali ste  310 €.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane iz soseske v Žerjavki.

 

2. POSTNA NEDELJA – 5. marec 2023

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Nika, redovnica; torek Perpetua in Felicita, mučenki; sredo Janez od Boga, redovni ustanovitelj; četrtek Frančiška Rimska, redovna ustanoviteljica; petek 40 mučencev iz Armenije; soboto Benedikt, škof; danes teden pa tretja postna nedelja.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane hišnih številk od 121 do 150.

Ob smrti in pogrebu pokojnega Albina Rozman ste poleg sveč in cvetja na grob darovali bratje in sestra za sedem svetih maš; po tri svete maše pa Janez Hočevar in Gregor Rozman z družino.

Verjetno ste že slišali, da je bila v naselju Zalog pri Cerkljah odkrita visoko nalezljiva ptičja gripa. Pojav bolezni povzroči velike stroške lastniku pa tudi drugim rejcem kokoši, puranov ter druge perutnine. Za bolezen so dovzetne vse vrste ptic tako domače kot divje. Pri domači perutnini je potek bolezni še posebno dramatičen. Pogine lahko do 80 % kokoši. Zdravila zoper to bolezen ni. Edini način, da se zaustavi širjenje je, da se upošteva vsa pravila, ki preprečujejo prenos bolezni. Posebej zaskrbljujoče je, ker je bila  na isti lokaciji kot je bila ugotovljena bolezen pri domačih kokoših nesnicah ugotovljena bolezen tudi pri poginjenih vrabcih. Vsi, ki imate kokoši ali kakršnokoli drugo perutnino postorite vse, da vaše kokoši in prostor kjer so kokoši ter krma ne pridejo v stik z vrabci in drugimi divjimi pticami ali njihovimi iztrebki. Uprava za varno hrano vljudno naproša vse, da upoštevate tudi vse druge ukrepe, ki so bili objavljeni. Z doslednim upoštevanjem pravil  bo obdobje omejitev relativno kratko ter še znosno.

 

MAŠNI NAMENI ZA MESEC MAREC

Petek, 3.3. ob 18- ih za pokojne starše Šetina

Sobota, 4.3. ob 18- ih za pokojnega Albina Rozman, 7. dan

Nedelja, 5.3. ob 10- ih za pokojnega Alojzija Čebašek– Trboje 62

Petek, 10.3. ob 18- ih za pokojne starše Jenko

Nedelja, 12.3. ob 10- ih za pokojno Gabrijelo Kosec

Petek, 17.3. ob 18- ih za pokojnega Rajkota Jenko

Nedelja, 19.3. ob 10- ih za pokojnega Jožeta Šter

Petek, 24.3. ob 18- ih za pokojno Irmo Pirc, obl.

Sobota, 25.3. ob 10- ih za pokojne starše Stanonik

Nedelja, 26.3. ob 10- ih za pokojne iz družine Bizjak in Pirc

 

1. POSTNA NEDELJA – 26. februar 2023

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Bzilij, redovnik; torek Roman, opat; sredo Albin, škof; četrtek Karel, grof; petek Kunigunda, kraljica; soboto Kazimir, poljski kraljevič; danes teden pa druga postna nedelja.

Ta petek bo prvi v mesecu in bo dopoldan obhajilo bolnikov po domovih. Tudi prihodnja nedelja bo prva v mesecu in bo pri sveti maši namenska nabirka za ogrevanje naše cerkve in župnišča.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane hišnih številk od 111 do 120.

Na oglasni deski pod zvonikom in na spletni strani župnije Šenčur so objavljeni mašni nameni za mesec marec.

 

7. NEDELJA MED LETOM – 19. februar 2023

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Jacinta in Frančišek, fatimska pastirčka; torek Peter Damiani, škof in cerkveni učitelj; sredo pepelnica in začetek postnega časa; četrtek Polikarp, škof in mučenec; petek Matija, apostol; soboto Valburga, opatinja; danes teden pa prva postna nedelja.

V sredo bo pepelnica in začetek postnega časa. Sveta maša za pokojnega župnika Alojzija Oražma bo zvečer ob 18- ih. Med sveto mašo bo obred pepeljenja. Ta dan je tudi strogi post. Postna postava.

V postnem času bomo vsak petek in vsako nedeljo pol ure pred sveto mašo molili križev pot. Lepo vabljeni k tej postni pobožnosti premišljevanja Gospodovega trpljenja, ki je istočasno tudi poglobljena priprava na velikonočno sveto spoved.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane hišnih številk od 101 do 110.

 

6. NEDELJA MED LETOM – 12. februar 2023

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Jordan, redovnik; torek Valentin, duhovnik in mučenec; sredo Klavdij, redovnik; četrtek Julijana, mučenka; petek Silvin, škof; soboto Frančišek Regis, duhovnik in mučenec; danes teden pa sedma nedelja med letom.

Ta teden imate otroci ponovno redni verouk.

Iskrena hvala in Bog vam povrni za darove, ki ste jih preteklo nedeljo zbrali za ogrevanje naše cerkve in župnišča. Zbrali ste  538 €.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane hišnih številk od 96 do 100.

 

5. NEDELJA MED LETOM – 5. februar 2023

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Pavel Miki in drugi japonski mučenci; torek Rihard, kralj; sredo Hieronim, redovni ustanovitelj; četrtek Apolonija, devica in mučenka; petek Sholastika, devica; soboto Lurška Mati Božja; danes teden pa šesta nedelja med letom.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane hišnih številk od 91 do 95.

IZ ŽUPNIJSKE STATISTIKE V LETU 2022

V letu 2022 je bilo v naši župniji: 4 krsti (2 zakonska in 2 nezakonska; 2 dečka in 2 deklici), 9 prvoobhajancev (4 dečki in 5 deklic), svete birme v lanskem letu nismo imeli, 1 poroka, cerkvenih pogrebov je bilo 8 (3 prevideni in 5 neprevidenih; moških je umrlo 3, najstarejši 86 let, najmlajši 63 let, povprečna starost 73 let; žensk je umrlo 5, najstarejša 92 let, najmlajša 63 let, povprečna starost 79 let; povprečna starost vseh umrlih je 76 let). V lanskem letu je v naši župniji umrl en faran s COVID- 19. Vzrok smrti so največkrat obolenja srca, pljučnica in rakava obolenja.

 

4. NEDELJA MED LETOM – 29. januar 2023

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Martina, devica in mučenka; torek Janez Bosco, redovni ustanovitelj; sredo Brigita Irska, devica; četrtek praznik Jezusovega darovanja v templju ali svečnica; petek Blaž, škof in mučenec; soboto Oskar, škof; danes teden pa 5. nedelja med letom.

V četrtek bomo obhajali svečnico oziroma praznik Jezusovega darovanja v templju. Sveta maša in blagoslov sveč bo zvečer ob 18- ih.

Ta petek bo prvi v mesecu in bo dopoldan obhajilo bolnikov po domovih. Prosimo, da v župnišče sporočite kdo od bolnih ali ostarelih ne more priti k sveti maši in bi ga duhovnik lahko obiskal na domu in ga oskrbel s svetimi zakramenti.

V petek bomo tudi obhajali god svetega Blaža in ste zvečer ob 18- ih lepo vabljeni k sveti maši in blagoslovu za zdravje prav po priprošnji svetega Blaža.

Prihodnja nedelja bo prva v mesecu in bo pri sveti maši namenska nabirka za ogrevanje naše cerkve in župnišča.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane hišnih številk od 71 do 80.

Naši prvoobhajanci so ta vikend na duhovni obnovi na Bledu. Slovesnost prvega svetega obhajila tu v Trbojah bo v nedeljo, 21. maja, pri sveti maši ob 10- ih. Slovesnost svete birme pa bo v soboto, 22. aprila, zjutraj ob 8- ih. Srečanje za starše in botre birmancev bo skupaj s straši in botri birmancev iz Šenčurja in sicer v petek, 17. februarja, ob 19- ih v Domu krajanov v Šenčurju. Gost večera bo dramski igralec Gregor Čušin. Tudi devetdnevnica za birmance pred samo sveto birmo bo skupna v Šenčurju. Birmanci devetega razreda bodo imeli duhovno obnovo od 17. do 19. marca, birmanci osmega razreda pa od 24. do 26. marca, skupaj z birmanci iz Šenčurja. Tudi za birmance bodo duhovne vaje pri sestrah Hčere Marije Pomočnice na Bledu.

 

3. NEDELJA MED LETOM – 22. januar 2023

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Henrik, redovnik; torek Frančišek Saleški, škof in cerkveni učitelj; sredo se spominjamo spreobrnjenja apostola Pavla, četrtek godujeta Timotej in Tit, petek Angela Merici, devica in redovna ustanoviteljica; soboto Tomaž Akvinski, duhovnik in cerkveni učitelj; danes teden pa četrta nedelja med letom.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane hišnih številk od 61 do 70.

 

2. NEDELJA MED LETOM – 15. januar 2023

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Marcel, papež; torek Anton Puščavnik, opat; sredo Marjeta Ogrska, kneginja; četrtek Makarij, opat; petek Sebastijan, mučenec; soboto Neža, devica in mučenka; danes teden pa tretja nedelja med letom.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane hišnih številk od 41 do 50.

 

MARIJA, SV. BOŽJA MATI, novo leto – 1. januar 2023

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Bazilij in Gregor Nacianški, škofa in cerkvena učitelja; torek Genovefa, devica; sredo Angela Folinjska, redovnica; četrtek Milena, devica; petek slovesni praznik Gospodovega razglašenja ali sveti trije kralji; soboto Rajmund, duhovnik; danes teden pa nedelja Jezusovega krsta.

Veroučenci v tem tednu še nimate verouka, zagotovo pa v petek na praznik svetih treh kraljev pridite k sveti maši.

V petek bomo obhajali slovesni praznik Gospodovega razglašenja ali praznik svetih treh kraljev. Veroučenci povabljeni, da ta dan prinesete v cerkev k jaslicam darove, ki ste jih v adventnem času zbrali v misijonski akciji Otroci za otroke. Sveta maša tu v Trbojah bo zvečer ob 18- ih.

Na spletni strani župnije Šenčur in na oglasni deski pod zvonikom so objavljene svete maše za prihodnja dva meseca.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane hišnih številk od 11 do 20.

Iskrena hvala in Bog vam povrni za darove, ki ste jih ob božiču darovali za vzdrževanje naše cerkve in župnišča. Zbrali ste 1.165 €.

 

MAŠNI NAMENI ZA JANUAR 2023

Nedelja, 1.1. ob 10- ih za pokojnega Andreja Kosec

Petek, 6.1. ob 18- ih za pokojne iz družine Jenkole

Nedelja, 8.1. ob 10- ih za pokojno Frančiško Čebašek – Trboje 62

Petek, 13.1. ob 18- ih za pokojno Terezijo Bohinc, 30. dan

Nedelja, 15.1. ob 10- ih za pokojno Tončko Bohinc

Petek, 20.1. ob 18- ih za pokojno Slavico Šetina, 30. dan

Nedelja, 22.1. ob 10- ih za pokojno Julko Kepec, obl.

Petek, 27.1. ob 18- ih za pokojno Manco in Antona Lavrič

Nedelja, 29.1. ob 10- ih za pokojnega Staneta Hlebčar

Četrtek, 2.2. ob 18- ih za pokojno Ivano in Jakoba Jenko

Petek, 3.2. ob 18- ih za pokojno Ljudmilo Hočevar

Nedelja, 5.2. ob 10- ih za pokojno Ivanko Rozman

Petek, 10.2. ob 18- ih za pokojno Mihelo in Jožeta Jenko

Nedelja, 12.2. ob 10- ih za pokojno Milko in Vinkota Prestor

Petek, 17.2. ob 18- ih za pokojnega Rajkota Osel

Nedelja, 19.2. ob 10- ih za pokojnega Ivana Kepec

Petek, 24.2. ob 18- ih za pokojnega Staneta Knific

Nedelja, 26.2. ob 10- ih za pokojne starše Dolinšek

 

BOŽIČ, Gospodovo rojstvo – 25. december 2022

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Štefan, diakon in prvi mučenec; torek Janez, apostol in evangelist; sredo se spominjamo nedolžnih otrok; četrtek Tomaž Becket, škof in mučenec; petek praznik svete družine; soboto Silvester, papež; danes teden pa novo leto in praznik Marije Božje Matere.

Jutri v ponedeljek bomo obhajali god svetega Štefana, diakona in prvega mučenca. Sveta maša bo dopoldan ob 10- ih. Pri sveti maši bo blagoslov soli. Jutri praznujemo tudi praznik naše državne samostojnosti. Molimo torej tudi za našo domovino. Zvečer ob 19.30 pa nas pihalni orkester naše občine Šenčur vabi na koncert, ki bo v športni dvorani Osnovne šole Šenčur.

V soboto bo Silvestrovo in drugi sveti večer. Zvečer ne pozabimo na družinsko molitev in blagoslov naših domov.

Prihodnjo nedeljo bomo začeli novo koledarsko leto in obhajali praznik Marije, Božje Matere. Pri sveti maši se ji bomo izročili tudi v litanijah in prejeli evharistični blagoslov.

Poleg že oznanjenih svetih maš v tem tednu bo v torek popoldan ob 17- ih tu v Trbojah še sveta maša ob sedmem dnevu pogreba za pokojno Slavico Šetina.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane hišnih številk od 1 do 10.

Sedaj po sklepnem blagoslovu bo ofer ali darovanje za vzdrževanje naše cerkve in župnišča. Že v naprej iskrena hvala in Bog povrni…

 

ČETRTA ADVENTNA NEDELJA – 18. december 2022

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Urban V., papež; torek Dominik, opat; sredo Pater Kanizij, duhovnik in cerkveni učitelj; četrtek Frančiška Cabrini, redovna ustanoviteljica; petek Janez Kancij, duhovnik; soboto Adam in Eva, prastarši; danes teden pa božič, zapovedani praznik Gospodovega rojstva.

Poleg že oznanjenih svetih maš v tem tednu bo v torek zvečer ob 19- ih tu v Trbojah še sveta maša ob sedmem dnevu pogreba za pokojno Zinko Bohinc.

Skozi ves teden povabljeni zvečer ob 18- ih v Šenčur k devetdnevnici pred božičem. Še prav posebej lepo vabljeni prvoobhajnci, birmanci in ostali veroučenci.

V petek bomo v Šenčurju imeli priložnost za božično sveto spoved. Dopoldan od 10- ih do 12.30 in popoldan od 14- ih do 19- ih bo spovedoval spiritual Bogoslovnega semenišča g. Gregor Celestina. Lepo vabljeni k zakramentu sprave.

V soboto bomo obhajali prvi sveti večer. Ne pozabimo na družinsko molitev in blagoslov naših domov. Kdor le more naj se nam pridruži pri polnočnici.

V nedeljo bomo obhajali božič, zapovedani praznik Gospodovega rojstva. Ob koncu svete maše bo ofer ali darovanje za vzdrževanje naše cerkve in župnišča.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane iz Žerjavke.

 

TRETJA ADVENTNA NEDELJA – 11. december 2022

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Finian, opat; torek Lucija, devica in mučenka; sredo Janez od križa, duhovnik in cerkveni učitelj; četrtek Karel, duhovnik; petek Adela, kraljica; soboto Viviana, opatinja; danes teden pa četrta adventna nedelja.

Prihodnjo soboto bo dopoldan od 9- ih do 13- ih v Šenčurju potekal oratorijski program za otroke. Lepo vabljeni vsi veroučenci…

Prihodnjo nedeljo nam bodo k sveti maši skavti prinesli plamen Luči iz Betlehema. Povabljeni, da njen plamen s pomenljivim sporočilom ponesemo po naših domovih.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane hišnih številk med 121 in 150.

Iskrena hvala in Bog vam povrni za darove, ki ste jih preteklo nedeljo namenili za ogrevanje naše cerkve in župnišča. Zbrali ste 359 €.

 

DRUGA ADVENTNA NEDELJA – 4. december 2022

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Saba, opat; torek Nikolaj ali Miklavž, škof; sredo Ambrož, škof in cerkveni učitelj; četrtek praznik Brezmadežnega spočetja Device Marije; petek Valerija, mučenka; soboto Loretska Mati Božja; danes teden pa tretja adventna nedelja.

V četrtek bomo obhajali praznik Brezmadežnega spočetja Device Marije. Zvečer ob 18- ih lepo vabljeni k sveti maši.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane hišnih številk med 111 in 120.

 

PRVA ADVENTNA NEDELJA – 27. november 2022

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Katarina Laboure, redovnica; torek Filomen, mučenec; sredo Andrej, apostol; četrtek Edmund, mučenec; petek Vivijana, mučenka; soboto Frančišek Ksaver, duhovnik; danes teden pa druga adventna nedelja.

Prihodnja nedelja bo prva v mesecu in bo pri sveti maši namenska nabirka ogrevanje našega župnišča in cerkve.

V petek zvečer ob 19- ih bo seja Župnijskega pastoralnega sveta.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane hišnih številk med 101 in 110.

Na oglasni deski pod zvonikom in tu v nadaljevanju so objavljeni mašni nameni za mesec december.

 

MAŠNI NAMENI ZA DECEMBER 2022

Petek, 2.12. ob 18- ih za pokojnega Ivana Kepec – starejši

Nedelja, 4.12. ob 10- ih za pokojno Ivanko Čebašek

Četrtek, 8.12. ob 18- ih za pokojno Ano Šter, 30. dan

Petek, 9.12. ob 18- ih za pokojnega Staneta Knific

Nedelja, 11.12. ob 10- ih za pokojno Anico Lumpert in vse rajne Angelne

Petek, 16.12. ob 18- ih za pokojno Marijo Čebašek – Trboje 91

Nedelja, 18.12. ob 10- ih za pokojnega Janeza Stare

Petek, 23.12. ob 18- ih za pokojne Medvedove in rajnega Rajka Starc

Nedelja, 25.12. ob polnoči za pokojne starše Rogelj

Nedelja, 25.12. ob 10- ih za pokojno Cilko Čebašek

Ponedeljek, 26.12. ob 10- ih za pokojne starše Stanonik in Trojanšek ter vsi rajni Jurjevi

Petek, 30.12. ob 18- ih za pokojne starše Rozman – Trboje 53

 

NEDELJA KRISTUSA KRALJA – 20. november 2022

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek se spominjamo darovanja Device Marije; torek goduje Cecilija, devica in mučenka; sredo Klemen, papež in mučenec; četrtek Andrej in drugi vietnamski mučenci; petek Katarina Aleksandrijska, mučenka; soboto Valerijan, škof; danes teden pa prva adventna nedelja.

Teden, ki ga začenjamo je še posebej posvečen poslanstvu Karitas. Letošnje vodilo tedna Karitas poteka pod geslom Skupaj delajmo dobro. Tudi v Šenčurju bomo v petek od 16- ih do 18- ih v kaplaniji poleg župnišča zbirali hrano in druge darove za pomoči potrebnih med nami. K Župnijski Karitas Šenčur tudi iz Trboj prihaja nekaj posameznikov po pomoč in je pravično in pošteno, da tudi iz tukajšnje soseske prejmemo podporo, predvsem pa je pomenljivo, da vsi skupaj gojimo čut solidarnosti in pomoči. Istočasno lahko oddate tudi svoje darove za Bogoslovno semenišče. Že v naprej iskrena hvala in Bog povrni za solidarno pomoč.

V torek goduje sveta Cecilija, ki je zavetnica cerkvene glasbe. Vsem pevcem iskrene čestitke k svojemu prazniku. Hvala za vaš doprinos k svetemu bogoslužju. Naj vam sveta Cecilija izprosi potrebnega Božjega blagoslova in varstva.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane hišnih številk med 96. do 100.

Zakon o dohodnini omogoča davčnim zavezancem, da sami odločate, komu boste namenili do 1-odstotni delež odmerjene dohodnine, ki ga država namenja za donacije ustanovam, ki so na seznamu upravičencev. Davčni zavezanci lahko torej del dohodnine, ki ga od vas v vsakem primeru vzame država in ne pomeni nikakršne dodatne davčne obremenitve, preusmerite v donacijsko podporo upravičenim organizacijam. Na seznamu dohodninskih upravičencev je tudi naša župnija Trboje (davčna številka 52746658). Namenitev dela dohodnine lahko oddate preko spleta na portalu https://edavki.durs.si. Sicer pa lahko obrazec za namenitev dela dohodnine dobite na elktronski povezavi eDavki – Namenitev dela dohodnine za donacije – obrazci ali v cerkvi ob verskem tisku in ga najkasneje do 31. decembra s priporočeno pošto posredujete na naslov Finančni urad Ljubljana, p. p. 107, 1001 Ljubljana. Na spletni strani edavki lahko preko povezave preverite, komu ste namenili donacijo iz dohodnine in v kakšnem znesku. Podatek je viden samo vam. Vaša odločitev za vas ne predstavlja nobene dodatne finančne obremenitve. Letos ste župniji Trboje iz naslova donacije dohodnine že nakazali 225,57 €. Vaši darovi so namenjeni vzdrževanju domače cerkve. Iskrena hvala in Bog povrni vsem, ki ste donacijo iz dohodnine že namenili za našo župnijo.

 

33. NEDELJA MED LETOM – 13. november 2022

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Lovrenc Irski, škof; torek Albert Veliki, škof in cerkveni učitelj; sredo Marjeta Škotska, kraljica; četrtek Elizabeta Ogrska, redovnica; petek se spominjamo posvetitve bazilik svetega Petra in Pavla v Rimu; soboto goduje Neža Asiška, devica; danes teden pa nedelja Kristusa Kralja.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane hišnih številk med 91. do 95.

Iskrena hvala in Bog vam povrni za darove, ki ste jih preteklo nedeljo namenili za vzdrževanje naše cerkve in župnišča. Zbrali ste 640 €.

 

32. NEDELJA MED LETOM – 6. november 2022, zahvalna nedelja

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Engelbert, škof; torek Bogomir, škof; sredo se spominjamo posvetitve lateranske bazilike v Rimu; četrtek goduje Leon Veliki, papež in cerkveni učitelj; petek Martin, škof; soboto Jozafat, škof in mučenec; danes teden pa 33. nedelja med letom.

Veroučenci imate ta teden ponovno redni verouk.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane hišnih številk med 71. do 80.

Sedaj ob koncu svete maše bo ofer ali darovanje za vzdrževanje naše cerkve in župnišča.

 

31. NEDELJA MED LETOM – 30. oktober 2022

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Volbenk, škof; torek zapovedani praznik vseh svetih; sredo spomin vseh vernih rajnih ali vernih duš dan; četrtek Viktorin Ptujski, škof in mučenec; petek Karel Boromejski; škof; soboto Zaharija in Elizabeta, starši Janeza Krstnika; danes teden pa 32. nedelja med letom, ki je hkrati tudi zahvalna nedelja.

V torek bomo obhajali zapovedani praznik vseh svetih. Sveta maša tu v Trbojah bo popoldan ob 14- ih. Sledilo bo krajše molitveno bogoslužje na pokopališču in blagoslov grobov.

V sredo se bomo spominjali vseh vernih rajnih oziroma duš v vicah. Sveta maša bo zvečer ob 18- ih. Po sveti maši bo zunaj pred cerkvijo pri spominski plošči vojnih žrtev še krajše molitveno bogoslužje.

Prihodnja nedelja bo zahvalna nedelja in bo ob koncu svete maše ofer ali darovanje za vzdrževanje naše cerkve in župnišča.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane hišnih številk med 61. do 70.

 

30. NEDELJA MED LETOM: misijonska nedelja (23. oktober 2022)

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Anton Marija Claret, škof in redovni ustanovitelj; torek Darija, mučenka; sredo Lucijan, mučenec; četrtek Sabina, mučenka; petek Simon in Juda Tadej, apostola; soboto Ermenilda, devica; danes teden pa 31. nedelja med letom.

Danes popoldan ob 15- ih bo v Šenčurju sveta maša za starejše in bolne. Sveto mašo bo daroval prelat Stanislav Zidar iz Lahovč. Pol ure pred sveto mašo bo molitev rožnega venca in priložnost za sveto spoved. Med sveto mašo bo tudi priložnost za prejem zakramenta bolniškega maziljenja.

V petek popoldan od 15- ih do 19- ih boste pri farni cerkvi v Šenčurju imeli priložnost za sveto spoved. Spovedoval bo spiritual Bogoslovnega semenišča g. Gregor Celestina. Povabljeni torej k zakramentu sprave, da bomo ob prazniku vseh svetih in skozi ves mesec november lahko darovali popolni odpustek za naše drage rajne.

Na zahvalno nedeljo, 6. novembra, bomo v Šenčurju pri sveti maši ob 10- ih praznovali zakonske jubileje. Zakonski pari, ki v tem letu praznujete zakonski jubilej vabljeni, da se javite v župnišču, da bomo pripravili omenjeno jubilejno bogoslužje.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane hišnih številk med 41. do 50.

 

29. NEDELJA MED LETOM – 16. oktober 2022

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Ignacij Antiohijski, škof in mučenec; torek Luka, evangelist; sredo Pavel od križa, duhovnik; četrtek Irena, mučenka; petek Uršula in tovarišice, device in mučenke; soboto Janez Pavel II., papež; danes teden pa 30. nedelja med letom, ki je hkrati tudi misijonska nedelja.

Prihodnjo soboto bomo tu v Trbojah imeli celodnevno češčenje svetega Rešnjega Telesa. Dopoldan ob 10- ih bo prva sveta maša, ki ji bodo sledile naslednje molitvene ure: od 11- ih do 12- ih skupna molitev za vse, od 12- ih do 13- ih duhovniki, od 13- ih do 14- ih Župnijski pastoralni svet, od 14- ih do 15- ih veroučenci vseh razredov, od 15- ih do 16- ih skupna molitev za vse, ob 16- ih bo sklep češčenja z litanijami Srca Jezusovega, zahvalno pesmijo in sveto mašo, ki jo bo daroval kaplan g. Martin Leban. Priložnost za sveto spoved boste imeli dopoldan od 10- ih do 12- ih in popoldan od 14- ih dalje. Pred praznikom vseh svetih izkoristimo priložnost za sveto spoved, da bomo skozi ves mesec november lahko za duše v vicah namenili popolni odpustek. Tudi sicer vabljeni k molitvi za osebne in skupne potrebe.

Prihodnjo nedeljo popoldan ob 15- ih bo v Šenčurju sveta maša za starejše in bolne. Sveto mašo bo daroval prelat Stanislav Zidar iz Lahovč. Pol ure pred sveto mašo bo molitev rožnega venca in priložnost za sveto spoved. Med sveto mašo bo tudi priložnost za prejem zakramenta bolniškega maziljenja. V kolikor kdo od starejših potrebuje prevoz, naj sporoči v župnišče.

Na zahvalno nedeljo, 6. novembra, bomo v Šenčurju pri sveti maši ob 10- ih praznovali zakonske jubileje. Zakonski pari, ki v tem letu praznujete 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50, 55, 60 ali 65 let skupnega življenja, ste vabljeni, da se čimprej prijavite v župnišču, da bomo lažje pripravili omenjeno jubilejno bogoslužje.

Tu v trbojskem župnišču že lahko dobite Marijanske koledarje. Povabljeni tudi, da oddate molitvene namene za drage rajne. Zanje bomo še posebej molili pri sveti maši na praznik vseh svetih in na vernih duš dan.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane hišnih številk med 21. do 30.

 

28. NEDELJA MED LETOM – 9. oktober 2022

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Danijel, škof; torek Janez XXIII., papež; sredo Maksimiljan Celjski, škof in mučenec; četrtek Koloman, mučenec; petek Kalist, papež in mučenec; soboto Terezija Velika ali Terezija Avilska, devica in cerkvena učiteljica; danes teden pa 29. nedelja med letom.

Iskrena hvala in Bog vam povrni za darove, ki ste jih preteklo nedeljo namenili za našo cerkev. Zbrali ste 195 €.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane hišnih številk med 11. do 20.

 

27. NEDELJA MED LETOM – 2. oktober 2022

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Frančišek Borgia, redovnik; torek Frančišek Asiški, redovni ustanovitelj; sredo Marija Favstina Kowalska, redovnica; četrtek Bruno, redovni ustanovitelj; petek Rožnovenska Mati Božja; soboto Benedikta, devica in mučenka; danes teden pa 28. nedelja med letom in v Šenčurju slovesni praznik našega farnega žegnanja.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane hišnih številk med 1. do 10.

 

26. NEDELJA MED LETOM – 25. september 2022

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Kozma in Damjan, mučenca; torek Vincencij Pavelski, duhovnik in redovni ustanovitelj; sredo Venčeslav, mučenec; četrtek Mihael, Gabrijel in Rafael, nadangeli; petek Hieronim, duhovnik in cerkveni učitelj; soboto Terezija Deteta Jezusa, devica in cerkvena učiteljica; danes teden pa 27. nedelja med letom, ki je hkrati tudi rožnovenska nedelja in žegnanje v Vogljah s slovesno sveto mašo dopoldan ob 9.30.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane iz Žerjavke.

Prihodnja nedelja bo prva v mesecu in bo pri sveti maši namenska nabirka za vzdrževanje naše cerkve.

 

MAŠNI NAMENI ZA PRIHODNJA DVA MESECA

Nedelja, 2.10. ob 10- ih za pokojno Francko in Franca Pogačar

Petek, 7.10. ob 18- ih za pokojne starše Ješe in Iztoka Kržišnik

Nedelja, 9.10. ob 10- ih za pokojno Tončko Bohinc

Petek, 14.10. ob 18- ih za pokojno Manco in Antona Lavrič

Nedelja, 16.10. ob 10- ih za pokojne starše Čebašek – Trboje 11

Petek, 21.10. ob 18- ih za pokojnega Mirka Debeljak

Sobota, 22.10. ob 10- ih za pokojne starše Jenko

                        ob 16- ih za pokojno Ljudmilo Hočevar

Nedelja, 23.10. ob 10- ih za pokojne starše Šetina

Petek, 28.10. ob 18- ih za pokojnega Milana Jenčič ter Ivano in starše Jenko

Nedelja, 30.10. ob 10- ih za pokojne starše in Jana Žun

Torek, 1.11. ob 14- ih za priporočene rajne

Sreda, 2.11. ob 18- ih za priporočene rajne

Petek, 4.11. ob 18- ih za pokojnega Staneta Vehovec

Nedelja, 6.11. ob 10- ih za pokojnega Andreja Kosec, obl.

Sreda, 9.11. ob 18- ih za pokojnega Ivana Zupan, obl.

Petek, 11.11. ob 18- ih za pokojne starše in brata Mohorič

Nedelja, 13.11. ob 10- ih za pokojno Ivanko Rozman

Sreda, 16.11. ob 18- ih za zdravje

Petek, 18.11. ob 18- ih za pokojno Gabrijelo Kosec

Nedelja, 20.11. ob 10- ih za pokojno Vilmo Gorjup

Sreda, 23.11. ob 18- ih za rajne iz družine Kolar in Kočar

Petek, 25.11. ob 18- ih za pokojne starše Rogelj

Nedelja, 27.11. ob 10- ih za pokojne starše Stare

Sreda, 30.11. ob 18- ih za pokojno Irmo Pirc

 

25. NEDELJA MED LETOM – 18. september 2022

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Januarij, škof in mučenec; torek Andrej in drugi korejski mučenci; sredo Matej, apostol in evangelist; četrtek Mavricij, mučenec; petek pater Pij, redovnik; soboto Anton Martin Slomšek, škof; danes teden pa 26. nedelja med letom, ki je hkrati tudi Slomškova nedelja in žegnanje na Olševku s slovesno sveto mašo zjutraj ob 8- ih.

V petek zvečer ob 19- ih bo seja Župnijskega pastoralnega sveta.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane hišnih številk od 121 do 150.

 

24. NEDELJA MED LETOM – 11. 2022

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek spomin Marijinega imena; torek Janez Zlatousti, škof in cerkveni učitelj; sredo praznik povišanja svetega križa; četrtek Žalostna Mati Božja; petek Kornelij in Ciprijan, mučenca; soboto Robert, škof in cerkveni učitelj; danes teden pa 25. nedelja med letom in žegnanje na Prebačevem s slovesno sveto mašo ob 8- ih.

Danes popoldan ob 15- ih lepo vabljeni na romarski shod v Velesovem. Slovesnost bo vodil apostolski nuncij v Iraku nadškof msgr. dr. Mitja Leskovar.

V soboto bo v Stični potekalo vseslovensko srečanje katoliške mladine. Vsi mladi lepo vabljeni, prijavite se pri gospodu kaplanu.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane hišnih številk od 111 do 120.

 

23. NEDELJA MED LETOM – 4. september 2022

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Mati Terezija, devica in redovna ustanoviteljica; torek Zaharija, prerok; sredo Regina, devica in mučenka; četrtek mali šmaren ali praznik rojstva Device Marije; petek Peter Klaver, duhovnik; soboto Nikolaj Tolentinski, spokornik; danes teden pa 24 nedelja med letom in žegnanje v Hrastju s slovesno sveto mašo zjutraj ob 8- ih.

Ta teden začenjamo z rednim veroukom. Urnik je bil objavljen že v prejšnji številki Farnega lista, na oglasni deski pod zvonikom in na župnijski spletni strani.

Odslej bodo tukaj v Trbojah večerne svete maše ob 18- ih.

V četrtek bomo obhajali mali šmaren ali praznik rojstva Device Marije. Sveta maša bo zvečer ob 18- ih.

V soboto bo na Brezjah molitveni shod za duhovnike in nove duhovne poklice. Ob 10- ih bo sveta maša, pred njo pa molitvena ura, ki jo oblikuje naša šenčurska dekanija. Lepo vabljeni, da se v čim večjem številu skupaj z našim nadškofom in krajevno Cerkvijo zedinimo v molitvi za nas duhovnike in nove duhovne poklice. Še prav posebej lepo vabljene družine naših ministrantov, ki bodo po sveti maši imeli srečanje z gospodom nadškofom msgr. Stanislavom Zoretom.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane hišnih številk od 101 do 110.

Najbrž ste že seznanjeni, da je Ministrstvo za kulturo RS že 31. maja 2022 obvestilo Slovensko škofovsko konferenco, da je Vlada RS z 31. majem 2022 odpravila vse omejitve iz področja omejevanja širjenja bolezni COVID-19. S tem so odpravljeni vsi še preostali ukrepi znotraj verskih objektov (razkuževanje rok in razdalja med osebami). Vsekakor pa je pravično in pošteno, da prihajamo k svetimi mašami le zdravi in se ob morebitnih simptomih okužbe prehodno testiramo. Tudi razkuževanje rok ostaja priporočljivo. Kar zadeva prejemanja svetega obhajila naj dodatno spomnimo, da odslej lahko ponovno prejemate sveto obhajilo tudi »na usta oziroma na jezik«, kar še posebej iz praktičnih razlogov priporočamo otrokom in starejšim…

 

22. NEDELJA MED LETOM – 28. avgust 2022

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek se spominjamo mučeništva Janeza Krstnika, torek goduje Feliks, mučenec; sredo Pavlin, škof; četrtek Egidij ali Tilen, opat; petek Marjeta, devica in mučenka; soboto Gregorij Veliki, papež in cerkveni učitelj; danes teden pa 23. nedelja med letom in žegnanje v Hotemažah s slovesno sveto mašo zjutraj ob 8- ih.

Ta teden bomo imeli vpis otrok v prvi razred verouka. Vpis bo v župnijski pisarni v Šenčurju in sicer v torek dopoldan od 9- ih do 12- ih in v četrtek popoldan od 15- ih do 17- ih. Starši, ki ste poročeni, prinesite s seboj družinsko knjižico.

Iskrena hvala in Bog vam povrni za darove, ki ste jih ob žegnanju preteklo nedeljo pri ofru namenili za našo cerkev. Zbrali ste 883,50 €.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane hišnih številk od 96 do 100.

 

21. NEDELJA MED LETOM – 21. avgust 2022

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek se spominjamo Device Marije Kraljice; torek goduje Roza iz Lime, devica in redovnica; sredo Jernej, apostol; četrtek Ludvik IX., francoski kralj; petek Zeferin, papež in mučenec; soboto Monika, mati svetega Avguština; danes teden pa 22. nedelja med letom ter žegnanje na Lužah s slovesno sveto mašo zjutraj ob 8- ih in v Voklem s slovesno sveto mašo dopoldan ob 10- ih.

Prihodnjo nedeljo bo dopoldan ob 10- ih slovesno sveto mašo v Voklem vodil naš nadškof msgr. Stanislav Zore, ki bo posvetil nov daritveni oltar in blagoslovil nov ambon. V oltar bo umestil relikvije blaženega Alojzija Grozdeta. Po sveti maši bo še blagoslov obnovljene ceste in infrastrukture v vasi. Po končanem bogoslužju bo družabno srečanje. Zaradi nadškofe svete maše v Voklem bo prihodnjo nedeljo tu v Trbojah izjemoma sveta maša že zjutraj ob 8- ih.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane hišnih številk od 91 do 95.

Ob žegnanju se z g. župnikom in dekanom Urbanom iskreno zahvaljujeva vsem, ki zavzeto sodelujete pri urejenem bogoslužju. Hvala cerkovniku in pomočnikom, pa ministrantom, pevcem, pritrkovalcem in vsem ženam za čiščenje in krašenje cerkve ter skrb pri cerkvenem perilu. Iskrena hvala vsem, ki ste tudi v novem pastoralnem letu pripravljeni sodelovati pri veroučni katehezi.  Vsem skupaj naj predvsem Bog povrne s svojim blagoslovom. Pred sklepnim blagoslovu bomo zapeli zahvalno pesem in se z njo zahvalili Dobremu Bogu za ves blagoslov, ki smo ga deležni. Po blagoslovu bo ofer ali darovanje za našo cerkev. Povabljeni, da se po sveti maši pred cerkvijo zadržimo v prijateljskem pogovoru. Hvala tudi gospodinjam in vsem, ki ste poskrbeli vse potrebno za pogostitev ob prijateljskem srečanju.

 

20. NEDELJA MED LETOM – TRBOJE (14.8.2022)

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek zapovedani praznik marijinega vnebovzetja ali veliki šmaren; torek goduje Rok, romar in spokornik; sredo Evzebij, papež in mučenec; četrtek Helena, cesarica; petek Sikst III., papež; soboto Bernard, opat in cerkveni učitelj; danes teden pa 21. nedelja med letom in žegnanje na Visokem s slovesno sveto mašo zjutraj ob 8.30 in žegnanje tukaj v Trbojah s slovesno sveto mašo dopoldan ob 10- ih.

Jutri v ponedeljek bomo obhajali zapovedani praznik Marijinega vnebovzetja ali veliki šmaren. Sveta maša bo dopoldan ob 10- ih.

Ta petek izjemoma tu v Trbojah ne bo svete maše, ker imamo v Šenčurju obisk afriškega duhovnika g. Ernesta Lumamba iz Zambije, ki deluje v Bocvani in sicer blizu mesta Francistown. Somaševanje ob 19- ih bo vodil generalni vikar ljubljanske nadškofije škof msgr. dr. Franci Šuštar, v pridigi pa nas bo nagovoril gospod Ernest. Pri sveti maši bo nabirka zanj in za njegovo župnijo. Predhodno lahko v župnijski pisarni v Šenčurju zanj darujete tudi mašne namene, da mu tudi na ta način izrazimo podporo in solidarnost. Namesto petka bo tu v Trbojah tokrat sveta maša v četrtek zvečer ob 19- ih.

Prihodnjo nedeljo bomo obhajali tudi praznik žegnanja in zlato mašo g. Janeza Modica. Ob koncu svete maše bo ofer ali darovanje za našo cerkev. Po sveti maši pa bo pred cerkvijo pogostitev in prosimo gospodinje za pecivo.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane hišnih številk od 81 do 90.

 

19. NEDELJA MED LETOM – 7. avgust 2022

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Dominik, duhovnik in redovni ustanovitelj; torek Terezija Benedikta od križa, redovnica in mučenka ter sozavetnica Evrope; sredo Lovrenc, diakon in mučenec; četrtek Klara, devica in redovna ustanoviteljica; petek Ivana Šantalska, vdova in redovnica; soboto Radegunda, kraljica in redovna ustanoviteljica; danes teden pa 20. nedelja med letom in žegnanje v Srednji vasi s slovesno sveto mašo zjutraj ob 8.30.

Na oglasni deski pod zvonikom in šenčurski župnijski spletni strani je že objavljen urnik verouka za novo pastoralno leto.

V noči iz petka na soboto bomo imeli farno peš romanje na Brezje. Odhod izpred župnišča v Šenčurju bo ponoči ob enih. Ob 7- ih zjutraj bo na Brezjah sveta maša. Kdor le more naj se nam pridruži peš, sicer pa zjutraj vsaj pri sveti maši. Razlogov za romanje in sveto mašo ter molitev pri Mariji Pomagaj na Brezjah imamo dovolj.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane hišnih številk od 71 do 80.

 

Mašni nameni za avgust in september 2022

Petek, 5. avgust ob 19- ih za pokojne Pintarjeve

Nedelja, 7. avgust ob 10- ih za pokojnega Staneta Vehovec

Petek, 12. avgust ob 19- ih za pokojne Mileževe

Nedelja, 14. avgust ob 10- ih za pokojno Gabrijelo Kosec

Ponedeljek, 15. avgust ob 10- ih za sosesko v Trbojah in Žerjavki, za pokojne starše in Jana Žun

Četrtek, 18. avgust ob 19- ih za pokojno Pavlo Knific

Nedelja, 21. avgust ob 10- ih za pokojno mamo Ivano in Janeza Stare

Petek, 26. avgust ob 19- ih za pokojnega Andreja Kosec

Nedelja, 28. avgust ob 8- ih za pokojnega Jožeta Čarman

Petek, 2. september ob 19- ih za pokojnega Dušana Žunič

Nedelja, 4. september ob 10- ih za pokojne starše Čebašek – Trboje 62

Četrtek, 8. september ob 18- ih v zahvalo za Božje varstvo

Petek, 9. september ob 18- ih za pokojne starše Hribar

Nedelja, 11. september ob 10- ih za pokojnega župnika Alojzija Oražem, obl.

Petek, 16. september ob 18- ih za pokojno Slavko Šturm

Nedelja, 18. september ob 10- ih za pokojnega Ivana Kepec

Petek, 23. september ob 18- ih za pokojno Mihelo in Jožeta Jenko

Nedelja, 25. september ob 10- ih za pokojnega Staneta Vehovec

Petek, 30. september ob 18- ih za pokojnega Milana Jenčič

 

18. NEDELJA MED LETOM – 31. julij 2022

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Alfonz Marija Ligvorij, škof in cerkveni učitelj; torek Evzebij, škof; sredo Konrad, redovnik; četrtek Janez Marija Vianej, duhovnik; petek Marija Snežna; soboto se spominjamo Jezusove spremenitve na gori; danes teden pa bo 19. nedelja med letom.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane hišnih številk od 61 do 70.

 

17. NEDELJA MED LETOM – 24. julij 2022

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Jakob- starejši, apostol; torek Joahim in Ana, starša Device Marije; sredo Gorazd, Kliment in drugui učenci Cirila in Metoda; četrtek Viktorm papež; petek Marta, Marija in Lazar, Gospodovi gostitelji; soboto Peter Krizolog, škof in cerkveni učitelj; danes teden pa 18. nedelja med letom.

Danes obhajamo tudi Krištofovo nedeljo. Sveti Krištof je zavetnik vseh voznikov in priprošnjik za srečno vožnjo zato bo sedaj po sveti maši blagoslov avtomobilov. Ob blagoslovu vozil boste prejeli nalepko in molitev svetega Krištofa, ob tem pa povabljeni, da darujete svoj dar, ki bo namenjen za prevozna sredstva naših misijonarjev. Ob vseh nesrečah, ki se dogajajo po naših cestah je prav, da smo hvaležni za vsak srečno prevožen kilometer. Darovi ob blagoslovu naših vozil, naj bodo izraz naše hvaležnosti in hkrati tudi izraz naše solidarnosti z misijonarji.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane hišnih številk od 51 do 60.

Poleg že oznanjenih svetih maš bo jutri v ponedeljek zvečer ob 19- ih tu v Trbojah še sveta maša s prošnjo za dež. Povabljeni torej, da bomo skupaj molili in prosili za potreben blagoslov mirnega dežja.

 

16. NEDELJA MED LETOM – 17. julij 2022

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Friderik ali Miroslav, škof in mučenec; torek Justa, mučenka; sredo Marjeta Antiohijska, devica in mučenka; četrtek Danijel, prerok; petek Marija Magdalena, svetopisemska žena; soboto Brigita, redovnica in sozavetnica Evrope; danes teden pa 17. nedelja med letom, ki je hkrati tudi Krištofova nedelja.

Prihodnjo nedeljo bomo obhajali Krištofovo nedeljo. Po sveti maši bo blagoslov avtomobilov. Sveti Krištof je namreč zavetnik vseh voznikov in priprošnjik za srečno vožnjo. Ob blagoslovu vozil boste lahko darovali svoje darove, ki bodo namenjeni za prevozna sredstva naših misijonarjev. Ob vseh nesrečah, ki se dogajajo po naših cestah je prav, da smo hvaležni za vsak srečno prevožen kilometer. Darovi ob blagoslovu naših vozil, naj bodo izraz naše hvaležnosti in hkrati tudi izraz naše solidarnosti z misijonarji.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane hišnih številk od 41 do 50.

 

15. NEDELJA MED LETOM – 10. julij 2022

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Benedikt, opat in zavetnik Evrope; torek Mohor in Fortunat, mučenca; sredo Henrik, kralj; četrtek Bogdan, škof; petek Bonaventura, škof in cerkveni učitelj; soboto Karmelska Mati Božja; danes teden pa 16. nedelja med letom.

Iskrena hvala in Bog vam povrni za darove, ki ste jih preteklo nedeljo namenili za našo cerkev. Zbrali ste 227 €.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane hišnih številk od 21 do 30.

Kljub poletni vročini prihajajmo k svetim mašam v dolgih hlačah in rokavih čez ramena. K tej drži kulture oblačenja in spoštovanja do Svetega vzgajamo tudi mlade in otroke. Tudi nam duhovnikom je vroče, ko smo pri svetih mašah in pogrebih poleg osebne obleke oblečeni še v liturgična oblačila, pa zdržimo in ohranjamo nivo kulture in predvsem spoštljiv odnos do Svetega in Božjega.

 

14. NEDELJA MED LETOM – 3. julij 2022

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Urh, škof; torek Ciril in Metod, slovanska apostola; sredo Marija Goretti, devica in mučenka; četrtek Vilibald, škof; petek Kilijan, škof in mučenec; soboto Evgen III., papež; danes teden pa 15. nedelja med letom.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane hišnih številk od 11 do 20.

 

13. NEDELJA MED LETOM – 26. junij 2022

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Ema Krška, vdova; torek Irenej, škof in mučenec; sredo Peter in Pavel, apostola; četrtek prvi mučenci rimske Cerkve; Petek Oliver, škof in mučenec; soboto Bernardin, redovnik; danes teden pa 14. nedelja med letom.

V sredo bomo obhajali slovesni praznik apostolov Petra in Pavla. Zvečer ob 19.30 lepo vabljeni k sveti maši v farno cerkev v Šenčurju, ko bomo praznovali zlati jubilej mašniškega posvečenja našega duhovnega pomočnika gospoda Janeza Modica. Slovesnost bo vodil nadškof msgr. Stanislav Zore.

Ta petek bo prvi v mesecu in bo dopoldan obhajilo bolnikov po domovih. Tudi prihodnja nedelja bo prva v mesecu in bo pri sveti maši namenska nabirka za vzdrževanje naše cerkve.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane hišnih številk od 1 do 10.

 

12. NEDELJA MED LETOM – (19. junij 2022)

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Florentina, opatinja; torek Alojzij Gonzaga, redovnik; sredo Janez Fisher in Tomaž More, mučenca; četrtek praznik rojstva Janeza Krstnika; petek praznik Srca Jezusovega; soboto Marijino Brezmadežno srce; danes teden pa 13. nedelja med letom.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane iz Žerjavke hišnih številk od 1 do 14.

V soboto bomo praznovali praznik naše državnosti. Zvečer ob 19- ih povabljeni v Šenčur k sveti maši za domovino. Tudi sicer radi molimo za našo domovino, njene predstavnike in vse nas državljane, še prav posebej pa za Cerkev v naši domovini.

 

NEDELJA SVETE TROJICE – 12. junij 2022

GODOVI V PRIHODNJEM TEDNU: v ponedeljek Anton Padovanski, duhovnik in cerkveni učitelj; torek Valerij, mučenec; sredo Vid, mučenec; četrtek zapovedani praznik Svetega Rešnjega Telesa in Krvi; petek Albert, tretjerednik; soboto Marko in Marcelijan, mučenca; danes teden pa 12. nedelja med letom.

V četrtek bomo obhajali zapovedani praznik Svetega Rešnjega Telesa in Krvi. Sveta maša bo zvečer ob 19- ih, po sveti maši pa procesija na čast Svetemu Rešnjemu Telesu. Povabljeni, da pripravite vse potrebno za procesijo in da se procesije v čim večjem številu in v duhovni zbranosti tudi udeležite.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane hišnih številk od 121 do 150. V petek bo sveta maša izjemoma ob 18- ih!

Iskrena hvala in Bog vam povrni za darove, ki ste jih preteklo nedeljo namenili za vzdrževanje naše farne cerkve. Zbrali ste 410 €.

 

BINKOŠTNA NEDELJA – 5. junij 2022

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Marija, Mati Cerkve; torek Robert, opat; sredo Medard, škof; četrtek Primož in Felicijan, mučenca; petek Bogumil, škof; soboto Barnaba, apostol; danes teden pa nedelja svete trojice.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane hišnih številk od 111 do 120.

Za prihodnjo nedeljo v oznanilih po pomoti sveta maša ni objavljena. V nedeljo dopoldan ob 10- ih vsekakor sveta maša bo in sicer za pokojno Ljudmilo Hočevar.

POROČITI SE ŽELITA

Ženin: Nejc Košir, ing. medijske produkcije, k. v., samski, sin Bojana in Nevenke, rojene Hamer, biva Trboje 68, župnija Trboje

in

Nevesta: Anja Novak, vrtnarski tehnik, k. v., samska, hči Darka in Milene, rojene Lipar, biva Trboje 68, župnija Trboje.

 

7. VELIKONOČNA NEDELJA – 29. maj 2022

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Kancijan in drugi oglejski mučenci; torek se spominjamo obiskanja Device Marije; sredo goduje Justin, mučenec; četrtek Erazem, škof; petek Karel in drugi ugandski mučenci; soboto Kvirin, škof in mučenec; danes teden pa binkoštna nedelja.

Prihodnja nedelja bo prva v mesecu in bo pri sveti maši namenska nabirka za vzdrževanje naše farne cerkve.

 

6. VELIKONOČNA NEDELJA – 22. maj 2022

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Evtihij, opat; torek Marija Pomočnica kristjanov – Marija Pomagaj; sredo Urban I., papež; četrtek praznik Gospodovega vnebohoda; petek blaženi Alojzij Grozde, mučenec; soboto Just, škof; danes teden pa sedma velikonočna nedelja.

V sredo zvečer ob 19- ih bodo šmarnice skupaj z urno ali poljsko mašo, ko bomo še posebej molili za odvrnitev hude ure neurja in toče. Zaupajmo v Božji blagoslov in varstvo pri vsem našem delu.

Tudi v četrtek, ko bomo obhajali praznik Gospodovega vnebohoda, bodo zvečer ob 19- ih šmarnice skupaj s praznično sveto mašo.

 

5. VELIKONOČNA NEDELJA – 15. maj 2022

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Janez Nepomuk, duhovnik in mučenec; torek Jošt, puščavnik; sredo Feliks, mučenec; četrtek Krišpin, redovnik; petek Bernardin, duhovnik; soboto Timotej, diakon in mučenec; danes teden pa šesta velikonočna nedelja.

Na oglasni deski pod zvonikom in tu spodaj je objavljen dopolnjen seznam svetih maš v Trbojah.

V soboto bomo dopoldan ob 10- ih obhajali slovesnost prvega svetega obhajila. Pri tej slovesnosti dajmo v cerkvi prednost prvoobhajancem, njihovim družinam in sorodnikom. Sicer pa te dni radi molimo za mladi rod, da bi ohranjal vero in zaupanje v Evharističnega Jezusa, ki je živi Bog med nami.

 

Mašni nameni za prihodnja dva meseca

Petek, 13.5. ob 19- ih za pokojnega Jožeta in Mihelo Jenko

Nedelja, 15.5. ob 10- ih za pokojne starše in Jana Žun

Petek, 20.5. ob 19- ih za pokojno mamo Slavko Šturm

Nedelja, 22.5. ob 10- ih za pokojnega Jožefa in Mileno Rozman

Sreda, 25.5. ob 19- ih poljska maša- za blagoslov polja (soseska Trboje in Žerjavka)

Četrtek, 26.5. ob 19- ih za pokojno Ivanko Rozman

Petek, 27.5. ob 19- ih za pokojno Ivano Jenko

Nedelja, 29.5. ob 10- ih za pokojnega Rajka Osel, obl.

Petek, 3.6. ob 19- ih za pokojno Mihelo in Jožeta Jenko

Nedelja, 5.6. ob 10- ih za pokojno Minko Čebašek

Petek, 10.6. ob 19- ih za pokojno Mari Čebašek

Četrtek, 16.6. ob 19- ih za pokojno Ivanko Rozman

Petek, 17.6. ob 19- ih za pokojno Irmo Pirc

Nedelja, 19.6. ob 10- ih za pokojno Gabrijelo Kosec

Petek, 24.6. ob 19- ih za pokojno Slavko Sajevec

Nedelja, 26.6. ob 10- ih za pokojno Manco Lavrič

Petek, 1.7. ob 19- ih za pokojno Ivanko Jenko

Nedelja, 3.7. ob 10- ih za pokojno Ivanko Rozman

Petek, 8.7. ob 19- ih za pokojnega Andreja in Gabrijelo Kosec

Nedelja, 10.7. ob 10- ih za pokojne Vodnikove

Petek, 15.7. ob 19- ih za pokojno Ljudmilo Hočevar

Nedelja, 17.7. ob 10- ih za pokojno Irmo Pirc

Petek, 22.7. ob 19- ih za pokojno Ivanko Rozman

Nedelja, 24.7. ob 10- ih za pokojno Gabrijelo Kosec

Petek, 29.7. ob 19- ih poljska maša- za blagoslov polja (soseska Trboje in Žerjavka)

Nedelja, 31.7. ob 10- ih za pokojno Ljudmilo Hočevar

 

4. VELIKONOČNA NEDELJA – 8. maj 2022

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Izaija, prerok; torek Janez Avilski, duhovnik in cerkveni učitelj; sredo Pankracij, mučenec; četrtek Leopold Mandić, redovnik; petek se spominjamo Fatimke Matere Božje; soboto goduje Bonifacij, mučenec; danes teden pa 5. velikonočna nedelja.

Pritrkovalci in vsi ljubitelji zvonjenja lepo vabljeni danes popoldan ob 15- ih v Voklo na gorenjsko srečanje pritrkovalcev. V cerkvi bo najprej krajše bogoslužje, potlej pa se nam bodo pritrkovalci predstavili s svojim pritrkavanjem.

V ponedeljek zvečer ob 20- ih bo v farni cerkvi v Šenčurju srečanje za starše letošnjih prvoobhajancev. Starši prvoobhajancev lepo vabljeni.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane iz hišnih številk od 91 do 95.

 

3. VELIKONOČNA NEDELJA – 1. maj 2022

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Atanazij, škof in cerkveni učitelj; torek Filip in Jakob, apostola; sredo Florijan, mučenec; četrtek Gotard, škof; petek Dominik Savio, dijak; v soboto se spominjamo obletnice posvetitve ljubljanske stolnice; danes teden pa bo četrta velikonočna nedelja.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane iz hišnih številk od 91 do 95.

V torek začenjamo z rednim veroukom, s šmarnično pobožnostjo pa nocoj ob 19- ih.

Pritrkovalci in vsi ljubitelji zvonjenja lepo vabljeni prihodnjo nedeljo popoldan ob 15- ih v Voklo na gorenjsko srečanje pritrkovalcev. V cerkvi bo najprej krajše bogoslužje, potlej se nam bodo pritrkovalci predstavili s svojim pritrkavanjem in ob koncu bo sledilo še prijateljsko druženje.

 

2. VELIKONOČNA, BELA NEDELJA – 24. april 2022

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Marko, evangelist; torek Marija Mati dobrega sveta; sredo Cita, dekla; četrtek Peter Chanel, duhovnik in mučenec; petek Katarina Sienska, devica in cerkvena učiteljica; soboto Pij V., papež; danes teden pa tretja velikonočna nedelja.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane iz hišnih številk od 81 do 90.

Veroučenci imate ta teden prvomajske počitnice. Z rednim veroukom bomo ponovno za čeli v torek, 3. maja, s šmarnično pobožnostjo pa prihodnjo nedeljo ob 19- ih.

Iskrena hvala in Bog povrni za darove, ki ste jih na prvo nedeljo v mesecu namenili za našo domačo cerkev. Zbrali ste 490 €. Na veliko noč ste pri ofru zbrali 1.030 €. Vseh namenskih darov za domačo cerkev ste v zadnjem mesecu torej zbrali 1.520 €. S temi darovi smo zdaj poravnali vse dolgove glede obnove fasade pri naši cerkvi. Bi pa tudi v prihodnje vsako prvo nedeljo v mesecu ohranili namensko nabirko za urejanje in vzdrževanje naše župnijske cerkve. Bog povrni vsem, ki tudi v tem oziru razumete potrebe Cerkve in njenega poslanstva.

 

VELIKA NOČ – GOSPODOVO VSTAJENJE – 17. april 2022

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek velikonočni ponedeljek; torek Leon IX., papež; sredo Teotim, škof; četrtek Anzelm, škof in cerkveni učitelj; petek Hugo, škof; soboto, Jurij, mučenec; danes teden pa Bela nedelja in nedelja Božjega usmiljenja.

Jutrišnji ponedeljek je velikonočni ponedeljek. Sveta maša tukaj v Trbojah bo dopoldan ob 10- ih.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane iz hišnih številk od 71 do 80.

Sedaj ob koncu svete maše bo ofer ali darovanje za našo cerkev.

 

6. POSTNA – CVETNA NEDELJA – 10. april 2022

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Stanislav, škof in mučenec; torek Viktor, mučenec; sredo Martin I., papež; četrtek, petek in soboto sveto velikonočno tridnevje; danes teden pa velika noč, slovesni praznik Gospodovega vstajenja.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane iz hišnih številk od 61 do 70.

Ob smrti in pogrebu pokojne Ljudmile Hočevar je mož Janez daroval za pet svetih maš, bratje in sestra za osem svetih maš ter nečak Gregor Rozman za tri svete maše.

Naši škofje nas vabijo in prosijo, da nabirko pri sveti maši na veliki četrtek namenimo za pomoč v Ukrajini. Že v naprej iskrena hvala in Bog povrni za solidarno podporo.

Na pobudo Kongregacije za vzhodne Cerkve bo na veliki petek, 15. aprila 2022, po vsej Cerkvi potekala tradicionalna nabirka za Sveto deželo, ki je namenjena zbiranju sredstev za podporo kristjanov na Bližnjem vzhodu. Sredstva bodo tako kot vsako leto doslej namenjena ohranjanju prisotnosti kristjanov v deželi, kjer je Jezus Kristus prvič oznanil svoj nauk, trpel, umrl na križu in vstal od mrtvih. Z zbranimi darovi se poleg vzdrževanja edinstvene kulturne dediščine finančno podpirajo tudi socialni, izobraževalni in romarski programi, pomaga se mladim družinam ter drugim ogroženim skupinam ljudi. Starodavno nabirko za kristjane v Jeruzalemu je spodbujal že apostol Pavel, papeži so vseskozi skrbeli za vez med krščanstvom in Sveto deželo, zadnji dokument v ta namen pa je podpisal sv. papež Pavel VI. leta 1974. Slovenski škofje se najlepše zahvaljujejo vsem vernikom in duhovnikom, ki so leta 2021 za Sveto deželo darovali 101.817,54 €.

Veroučenci ta teden nimate verouka, povabljeni pa k svetemu velikonočnemu tridnevju. V četrtek bomo obhajali veliki četrtek. Dopoldan ob 9- ih bo v ljubljanski stolnici krizmena maša. Zvečer ob 19- ih pa lepo vabljeni k sveti maši Gospodove večerje, ko se bomo še posebej spominjali Jezusove zadnje večerje s svojimi apostoli in pa postavitve svete evharistije, mašniškega posvečenja in zapovedi ljubezni. Po sveti maši bo priložnost za molitev z Jezusom na Oljski gori in za sveto spoved.

V petek bomo obhajali veliki petek, ki je spominski dan Gospodovega trpljenja in smrti na križu. Popoldan ob 15- ih bomo molili križev pot, zvečer ob 19- ih pa bomo obhajali bogoslužje velikega petka.

V soboto bomo obhajali veliko soboto. Zjutraj ob 7- ih bo blagoslov vode in ognja. Tekom dneva povabljeni k molitvi ob Božjem grobu. Popoldan ob 16- ih bo blagoslov jedi. Zvečer ob 19- ih bo slovesna velikonočna vigilija.

V nedeljo bomo obhajali slovesni praznik Gospodovega vstajenja od mrtvih. Zjutraj ob 6- ih lepo vabljeni k vstajenjski procesiji v Šenčur ali ob 6.30 v Smlednik. Tu v Trbojah bo slovesna sveta maša dopoldan ob 10- ih. Ob koncu svete maše bo ofer ali darovanje za našo cerkev.

 

5. POSTNA – TIHA NEDELJA – 3. april 2022

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Izidor, škof in cerkveni učitelj; torek Julijana, redovnica; sredo Viljem, opat; četrtek Herman, opat; petek Julija, redovnica; soboto Hugo, škof; danes teden pa šesta postna ali cvetna nedelja.

V petek boste od 17- ih dalje imeli priložnost za sveto spoved. Lepo vabljeni k poglobljeni velikonočni spovedi.

Prihodnja nedelja bo šesta postna in cvetna nedelja. Pri sveti maši bo blagoslov butaric, oljk in ostalega zelenja. Oljčne vejice že danes lahko vzamete ob izhodu iz cerkve. Darovi, ki jih boste ob tem darovali, bodo namenjeni za obnovo in vzdrževanje cerkva na naši slovenski obali.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane iz hišnih številk od 51 do 60.

Prihodno nedeljo povabljeni skupaj z župnijo Šenčur na postni romarski shod na Tabor pri Podbrezjah. Ob 15.30 bomo molili križev pot, sledila bo sveta maša. Če morda kdo potrebuje prevoz, naj se javi v župnišču v Šenčurju.

 

4. POSTNA NEDELJA – 27. marec 2022

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Bojan, knez; torek Bertold, redovni ustanovitelj; sredo Amadej, vojvoda; četrtek Benjamin, diakon in mučenec; petek Tomaž Tolentinski, mučenec; soboto Frančišek Paolski, redovni ustanovitelj; danes teden pa peta postna ali tiha nedelja.

Prihodnja nedelja bo prva v mesecu in bo pri sveti maši namenska nabirka za fasado pri naši cerkvi.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane iz hišnih številk od 41 do 50.

Ob smrti in pogrebu pokojne Gabrijele Kosec ste poleg sveč in cvetja na grob darovali: domači za pet svetih maš in dar za domačo cerkev; po dve sveti maši Staretovi in Purgarjevi; po eno sveto mašo pa Novakovi, Žunovi, Gregor Rozman, Angelni, družina Pečan, Stegnarjevi in Stane Čebašek.

Ob smrti in pogrebu pokojne Irme Pirc pa ste poleg sveč in cvetja na grob darovali Rekarjevi iz Trboj za dve sveti maši, po eno sveto mašo pa Rekarjevi iz Utika, Natalija Ipavec in Purgarjevi.

Na oglasni deski pod zvonikom in na spletni strani župnije Šenčur so objavljene svete maše za prihodnja dva meseca.

 

Mašni nameni za prihodnja dva meseca

Ponedeljek, 28.3. 19- ih za pokojno Gabrijelo Kosec, 7. dan

Petek, 1.4. 19- ih za pokojnega Mirka Debeljak

Sobota, 2.4. 9- ih za pokojno Irmo Pirc, 7. dan

Nedelja, 3.4. ob 10- ih za pokojnega Joža Šter

Petek, 8.4. ob 19- ih za pokojnega Staneta Knific

Nedelja, 10.4. ob 10- ih za pokojnega Staneta Vehovec, obl.

Četrtek, 14.4. 19- ih za pokojnega Jana Žun, obl.

Sobota, 16.4. 19- ih za pokojne starše in brata Mohorič

Nedelja, 17.4. ob 10- ih za pokojno Ivanko Rozman

Ponedeljek, 18.4. 10- ih za pokojne starše Rogelj

Petek, 22.4. ob 19- ih za pokojno Gabrijelo Kosec, 30. dan

Nedelja, 24.4. ob 10- ih za pokojno Mari Čebašek

Petek, 29.4. ob 19- ih za pokojno Irmo Pirc, 30. dan

Nedelja, 1.5. ob 10- ih za pokojno Ivanko Rozman

Petek, 6.5. ob 19- ih za pokojne starše Dolinšek

Nedelja, 8.5. ob 10- ih za pokojnega Borisa Justin, obl.

Petek, 13.5. ob 19- ih za pokojnega Jožeta in Mihelo Jenko

Nedelja, 15.5. ob 10- ih za pokojne starše in Jana Žun

Petek, 20.5. ob 19- ih za pokojno mamo Slavko Šturm

Nedelja, 22.5. ob 10- ih za pokojnega Jožefa in Mileno Rozman

Petek, 27.5. ob 19- ih za pokojno Ivano Jenko

Nedelja, 29.5. ob 10- ih za pokojnega Rajka Osel, obl.

 

3. POSTNA NEDELJA – 20. marec 2022

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Hugolin, eremit; torek Lea, spokornica; sredo Rebeka, redovnica; četrtek Oskar, škof; petek slovesni praznik Gospodovega oznanjenja Devici Mariji; soboto Evgenija, mučenka; danes teden pa četrta postna nedelja.

V petek bomo obhajali slovesni praznik Gospodovega oznanjenja Devici Mariji, ki je hkrati tudi materinski dan. Vsem materam iskrene čestitke za dar materinstva. Zvečer ob 18- ih lepo vabljeni k sveti maši, pol ure prej pa k molitvi križevega pota.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane iz hišnih številk od 21 do 30.

 

2. POSTNA NEDELJA – 13. marec 2022

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Pavlina, redovnica; torek Placid, redovnik; sredo Hilarij in Tacijan, mučenca; četrtek Patrik, škof; petek Ciril Jeruzalemski, škof in cerkveni učitelj; soboto Jožef, Jezusov rednik; danes teden pa tretja postna nedelja.

V soboto bomo obhajali praznik svetega Jožefa. V Velesovem bo dekanijsko romarsko srečanje vseh generacij naših družin. Ob 11- ih bo najprej molitev križevega pota, sledila bo sveta maša, ki ji bo predsedoval upokojeni mariborski nadškof msgr. dr. Marjan Turenšek. Ob koncu svete maše bodo litanije v čast in priprošnjo svetemu Jožefu in blagoslov z Najsvetejšim. Lepo vabljeni!

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane iz hišnih številk od 11 do 20.

Iskrena hvala in Bog vam povrni za darove, ki ste jih preteklo nedeljo namenili za fasado pri naši cerkvi. Zbrali ste 649 €.

Za solidarnost ljudem iz Ukrajine zbira pomoč tudi naša Župnijska Karitas Šenčur. Prosimo vas za hrano z daljšim rokom trajanja in higienske pripomočke. Darujete lahko tudi denarna sredstva. Kdor želi svoj prispevek nakazati preko TRR lahko dobi položnico v župnijski cerkvi v Šenčurju ob verskem tisku.

Sicer pa bo Župnijska Karitas zbirala vaše darove od ponedeljka, 14. marca, do sobote, 26. marca in sicer vedno pol ure pred sveto mašo, torej od 18.30 do 19- ih v kaplaniji poleg župnišča v Šenčurju.

Iskrena hvala in Bog vam povrni!

 

1. POSTNA NEDELJA – 6. marec 2022

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Perpetua in Felicita, mučenki; torek Janez od Boga; sredo Frančiška Rimska, redovnica; četrtek Makarij, škof; petek Benedikt, škof; soboto Inocenc I., papež; danes teden pa druga postna nedelja.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane iz hišnih številk od 1 do 10.

 

8. NEDELJA MED LETOM – 27. februar 2022

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Roman, opat; torek Albin, škof; sredo pepelnica in začetek postnega časa; četrtek goduje Anzelm, opat; petek Kazimir, poljski kraljevič; soboto Hadrijan, mučenec; danes teden pa prva postna nedelja.

V tem tednu imate otroci ponovno redni verouk.

V sredo bo pepelnica in začetek postnega časa. Ta dan v Trbojah ne bo svete maše, povabljeni pa k farni cerkvi v Šenčur, kjer bo sveta maša zjutraj ob 8- ih in zvečer ob 18- ih. Pri obeh svetih mašah bo obred pepelenja.

V četrtek ob 19- ih bo seja ŽPS.

Prihodnja nedelja bo prva v mesecu in bo pri sveti maši namenska nabirka za fasado naše cerkve. Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane iz Žerjavke hišnih številk od 1 do 14.

 

7. NEDELJA MED LETOM – 20. februar 2022

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Peter Damiani, škof in cerkveni učitelj; torek praznik sedeža apostola Petra; sredo Polikarp, škof in mučenec; četrtek Matija, apostol; petek Valburga, opatinja; soboto Aleksander, škof; danes teden pa osma nedelja med letom.

V tem tednu otroci nimate šolskega pouka in zato tudi nimate verouka. Ne pozabite pa na molitev in sveto mašo.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane iz hišnih številk od 121 do 150.

 

6. NEDELJA MED LETOM – 13. februar 2022

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Valentin, mučenec; torek Klavdij, redovnik; sredo Julijana, mučenka; četrtek Silvin, škof; petek Frančišek Regis, duhovnik in mučenec; soboto Konrad, spokornik; danes teden pa sedma nedelja med letom.

Iskrena hvala in Bog vam povrni za darove, ki ste jih preteklo nedeljo namenili fasado pri naši cerkvi. Zbrali ste 324 €.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane iz hišnih številk od 111 do 120.

 

5. NEDELJA MED LETOM – 6. februar 2022

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Rihard, kralj; torek Hieronim, redovni ustanovitelj; sredo Apolonija, devica in mučenka; četrtek Sholastika, devica; petek Lurška Mati Božja; soboto Feliks, opat; danes teden pa šesta nedelja med letom.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane iz hišnih številk od 101 do 110.

 

4. NEDELJA MED LETOM – 30. januar 2022

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Janez Bosko, duhovnik in redovni ustanovitelj; torek Brigita, devica; sredo svečnica ali praznik Gospodovega darovanja v templju; četrtek Blaž, škof in mučenec; petek Andrej Corsini, škof; soboto Agata, devica in mučenka; danes teden pa peta nedelja med letom.

V sredo bo svečnica ali praznik Gospodovega darovanja v templju. Sveta maša bo zvečer ob 18- ih. Pri sveti maši bo tudi blagoslov sveč.

V četrtek bomo obhajali god svetega Blaža, ki je priprošnjik zoper bolezni v grlu. Zvečer ob 18- ih vabljeni k sveti maši v Šenčur, da boste lahko prejeli tudi blagoslov za zdravje na priprošnjo svetega Blaža.

Prihodnja nedelja bo prva v mesecu in bo pri sveti maši namenska nabirka za fasado na naši cerkvi. Ostaja nam še dobrih 2.000 evrov dolga.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane iz hišnih številk od 96 do 100.

 

Mašni nameni od januarja do marca 2022

Petek, 28.1. 18- ih za pokojnega Joža Šter

Nedelja, 30.1. ob 10- ih za pokojno Julijano Kepec, obl.

Sreda, 2.2. ob 18- ih za pokojnega Alojzija Čebašek, obl. – Trboje 62

Petek, 4.2. ob 18- ih za pokojne starše Šetina

Nedelja, 6.2. ob 10- ih za pokojnega Rajkota Osel

Petek, 11.2. ob 18- ih za pokojnega Tineta Bonča, obl.

Nedelja, 13.2. ob 10- ih za pokojno Marjano Lebič

Petek, 18.2. ob 18- ih za pokojnega Matija in Marijo Jenko

Nedelja, 20.2. ob 10- ih za pokojnega Staneta Knific

Petek, 25.2. ob 18- ih za pokojnega Staneta Vehovec

Nedelja, 27.2. ob 10- ih za pokojne starše Rogelj

Petek, 4.3. ob 18- ih za priporočene rajne

Nedelja, 6.3. ob 10- ih za pokojnega Milana Jenčič

Petek, 11.3. ob 18- ih za pokojno Mari Čebašek

Nedelja, 13.3. ob 10- ih za pokojnega župnika Alojzija Oražem

Petek, 18.3. ob 18- ih za pokojno Marjano Lavrič

Nedelja, 20.3. ob 10- ih za pokojno Miro Jakelj, obl.

Petek, 25.3. ob 18- ih za pokojnega Antona in Jožefo Miklavčič ter Staneta Lavrih

Nedelja, 27.3. ob 10- ih za pokojnega Andreja Kosec in starše Drenovec

 
3. NEDELJA MED LETOM – 23. januar 2022

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Frančišek Saleški, škof in cerkveni učitelj; torek se spominjamo spreobrnitve apostola Pavla; sredo godujeta Timotej in Tit, škofa; četrtek Angela Merici, devica in redovna ustanoviteljica; petek Tomaž Akvinski, duhovnik in cerkveni učitelj; soboto Valerij, škof; danes teden pa bo četrta nedelja med letom.

Na oglasni deski pod zvonikom in tu zgoraj so objavljene svete maše za prihodnja dva meseca.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane iz hišnih številk od 91 do 95.

 

2. NEDELJA MED LETOM – 16. januar 2022
GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Anton Puščavnik, opat, torek Marjeta ogrska, kneginja; sredo Makarij, opat; četrtek Sebastijan, mučenec; petek neža, devica in mučenka; sobota Vincencij, diakon in mučenec; danes teden pa tretja nedelja med letom.

V torek bomo začeli z molitveno osmino za edinost kristjanov. V teh dneh se torej v molitvi še večkrat spomnimo za večjo enovitost in povezanost med nami.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane iz hišnih številk od 81 do 90.

 

NEDELJA JEZUSOVEGA KRSTA – 9. januar 2022

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Viljem, opat; torek Pavlin Oglejski, škof; sredo Tatjana, mučenka; četrtek Hilarij, škof in cerkveni učitelj; petek Oton, prior; soboto Absalom, škof; danes teden pa druga nedelja med letom.

Otroci imate v tem tednu ponovno redni verouk.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane iz hišnih številk od 71 do 80.

 

DRUGA NEDELJA PO BOŽIČU – 2. januar 2022

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek se spominjamo presvetega Jezusovega imena; torek goduje Angela Folinjska, redovnica; sredo Milena, devica; četrtek slovesni praznik Gospodovega razglašenja ali sveti trije kralji; petek Rajmund, duhovnik; soboto Severin, opat; danes teden pa nedelja Jezusovega krsta.

V sredo bomo obhajali tretji sveti večer. Ne pozabimo na družinsko molitev in blagoslov naših domov. V četrtek bomo obhajali slovesni praznik Gospodovega razglašenja ali sveti trije kralji. Sveta maša tu v Trbojah bo zvečer ob 18- ih. Otroci povabljeni, da k sveti maši pred jaslice prinesete darove, ki ste jih v adventni akciji Otroci za otroke zbrali in namenili za otroke v misijonih. Starši spodbujajte otroke k vzgoji za solidarnost in darežljivost. Sicer pa otroci ta teden še nimate rednega verouka, povabljeni pa v četrtek k sveti maši.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane iz hišnih številk od 61 do 70.

Ob smrti in pogrebu pokojne Marije Čebašek ste namesto sveč in cvetja na grob darovali Seknetovi za dve sveti maši, po eno sveto mašo pa Gregor in Ženja Rozman z družino ter Marko in Metoda z družino.

Iskrena hvala in Bog povrni za darove, ki ste jih ob božiču namenili za obnovo fasade pri naši cerkvi. Pri polnočnici ste zbrali ste 595 €, na božič pa 615 €. Skupno ste ob božiču za svojo cerkev torej zbrali 1.210 €.

 

NEDELJA SVETE DRUŽINE – 26. december 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Janez, apostol in evangelist; v torek se spominjamo nedolžnih otrok, ki so zaradi Herodove trdosrčnosti morali pretrpeti mučeniško smrt; v sredo goduje Tomaž Becket, škof in mučenec; četrtek Feliks I., papež; petek Silvester, papež; soboto novo leto in praznik Marije Božje Matere; danes teden pa druga nedelja po božiču.

V petek bo Silvestrovo in drugi sveti večer. Zvečer ne pozabite na družinsko molitev in blagoslov svojih domov. Sveta maša tu v Trbojah bo zvečer ob 18- ih.

V soboto bo novo leto in praznik Marije Božje Matere. Sveta maša v Trbojah bo dopoldan ob 10- ih.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane iz hišnih številk od 51 do 60.

 

ČETRTA ADVENTNA NEDELJA –  19. december 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Evgen, mučenec; torek Peter Kanizij, duhovnik in cerkveni učitelj; sredo Frančiška Cabrini, redovna ustanoviteljica; četrtek Janez Kancij, duhovnik; petek Adam in Eva, naša prastarša; soboto božič- zapovedani praznik Gospodovega rojstva; danes teden pa nedelja svete družine in god svetega Štefana.

V petek bomo obhajali prvi sveti večer. Ta večer še posebej ne pozabimo na družinsko molitev in blagoslov naših domov. Ob polnoči povabljeni k polnočnici.

V soboto bomo obhajali božič- praznik Gospodovega rojstva. Slovesna sveta maša tu v Trbojah bo dopoldan ob 10- ih. Ob koncu svete maše bo ofer ali darovanje za obnovo fasade pri naši cerkvi.

V nedeljo bomo obhajali praznik svete nazareške družine in god svetega Štefana. Pri sveti maši bo tudi blagoslov soli. Blagoslovljeno sol potlej lahko dodamo naši hrani in krmi za živino.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane iz hišnih številk od 41 do 50.

Udeležba pri sv. maši je po državnih navodilih in smernicah naših škofov dovoljena pod pogojem, da vse udeležene osebe izpolnjujejo pogoj PCT (preboleli, cepljeni ali testirani). Pri otrocih zadošča samotestiranje, podobno kot pri pouku v šoli. Med božičnimi prazniki bo nadzor o izpolnjevanju PCT pogojev še bolj poostren, zato ponovno prosimo, da s seboj k sv. maši prinašate potrdila PCT in osebni dokument, s katerim boste lahko potrdili verodostojnost potrdila. Prosimo za razumevanje in odgovorno obnašanje ter ravnanje drug do drugega.

 

TRETJA ADVENTNA NEDELJA 12. december 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Lucija, devica in mučenka; torek Janez od križa, duhovnik in cerkveni učitelj; sredo Kristina, devica; četrtek Albina, mučenka; petek Lazar iz Betanije, svetopisemski mož; soboto Gacijan, škof; danes teden pa četrta adventna nedelja.

V četrtek bomo začeli z devetdnevno duhovno pripravo na božične praznike. K devetdnevnici, ki jo bomo vsak večer obhajali pri farni cerkvi v Šenčurju znotraj svete maše ob 18- ih, še posebej lepo vabljene družine z otroci, zlasti prvoobhajanci.

Prihodnjo nedeljo nam bodo skavti k sveti maši prinesli Luč miru iz Betlehema, ki jo boste potlej lahko že ponesli na svoje domove.

Priložnost za sveto spoved imate vsako nedeljo pol ure pred sveto mašo.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane iz hišnih številk od 21 do 30.

Udeležba pri sv. maši je po državnih navodilih in smernicah naših škofov dovoljena pod pogojem, da vse udeležene osebe izpolnjujejo pogoj PCT (preboleli, cepljeni ali testirani). Pri otrocih zadošča samotestiranje, podobno kot pri pouku v šoli. Med božičnimi prazniki bo nadzor o izpolnjevanju PCT pogojev še bolj poostren, zato ponovno prosimo, da s seboj k sv. maši prinašate potrdila PCT in osebni dokument, s katerim boste lahko potrdili verodostojnost potrdila. Prosim za razumevanje in odgovorno obnašanje ter ravnanje drug do drugega.

Na spletni strani župnije Šenčur imate pojasnilo in navodila za razdelitev dela dohodnine med upravičenci v Katoliški cerkvi v Sloveniji. V letošnjem letu je namreč prišlo do spremembe in po novi uredbi lahko 1% dohodnine namenite tudi domači župniji. To za vas ne predstavlja nobenih stroškov, ker vam bo ta procent dohodnine tako ali tako odvzet, s svojo privolitvijo pa ga lahko namenite svoji župniji. Že v naprej iskrena hvala in Bog povrni!

 

DRUGA ADVENTNA NEDELJA – 5. december 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Nikolaj ali Miklavž, škof; torek Ambrož, škof in cerkveni učitelj; sredo praznik Brezmadežnega spočetja Device Marije; četrtek Valerija, mučenka; petek Judita, svetopisemska žena; soboto Damaz I., papež; danes teden pa tretja adventna nedelja.

V sredo bomo obhajali slovesni praznik Brezmadežnega spočetja Device Marije. Sveta maša bo zvečer ob 18- ih.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane iz hišnih številk od 11 do 20.

Mašni nameni za prihodnji mesec in pol so objavljeni na oglasni deski pod zvonikom in pa na spletni strani župnije Šenčur.

 

PRVA ADVENTNA NEDELJA, 28. november 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Filomen, mučenec; torek Andrej, apostol; sredo Eligij, škof; četrtek Natalija, mučenka; petek Frančišek Ksaver, duhovnik; soboto Janez Damaščan, duhovnik in cerkveni učitelj; danes teden pa druga adventna nedelja.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane iz hišnih številk od 1 do 10.

Mašni nameni za prihodnji mesec in pol so objavljeni na oglasni deski pod zvonikom in pa na spletni strani župnije Šenčur.

Iskrena hvala in Bog vam povrni za darove, ki ste jih preteklo nedeljo namenili za obnovo fasade pri naši cerkvi. Zbrali ste 780 €.

 

Mašni nameni za december 2021

Nedelja, 5.12. ob 10- ih za pokojnega Ivana Zupan

Sreda, 8.12. ob 18- ih za pokojno Ivanko Rozman

Petek, 10.12. ob 18- ih za pokojno Tončko Bohinc

Nedelja, 12.12. ob 10- ih v zahvalo za zdravje

Petek, 17.12. ob 18- ih za pokojne Vodnikove

Nedelja, 19.12. ob 10- ih za pokojnega Janeza Stare, obl.

Sobota, 25.12. ob polnoči za pokojno Vilmo Gorjup

Sobota, 25.12. ob 10- ih za pokojno Cilko Čebašek

Nedelja, 26.12. ob 10- ih za pokojne starše Stanonik

Sreda, 29.12. ob 18- ih za pokojno Marijo Čebašek, 7. dan

Petek, 31.12. ob 18- ih za pokojnega Antona Lavrič, obl.

Sobota, 1.1. ob 10- ih za pokojne starše Čebašek – Trboje 11

Nedelja, 2.1. ob 10- ih za pokojnega Andreja Kosec

Četrtek, 6.1. ob 18- ih za pokojne starše Stare

Petek, 7.1. ob 18- ih za pokojne Anškove

Nedelja, 9.1. ob 10- ih za pokojno Frančiško Čebašek – Trboje 62

Petek, 14.1. ob 18- ih za pokojno Marjano Lavrič

Nedelja, 16.1. ob 10- ih za pokojno Ivanko Rozman

Petek, 21.1. ob 18- ih po namenu

Sobota, 22.1. ob 9- ih za pokojno Marijo Čebašek, 30. dan

Nedelja, 23.1. ob 10- ih za pokojne starše in sorodnike Novak

 

21. november 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Cecilija, mučenka; torek Klemen I., papež; sredo Andrej in drugi vietnamski mučenci; četrtek Katarina Aleksandrijska, devica in mučenka; petek Valerijan, škof; soboto Virgil in Modest, škofa; danes teden pa prva adventna nedelja.

V ponedeljek goduje sveta Cecilija, ki je zavetnica cerkvene glasbe in pevcev. Ob tej priložnosti se torej iskreno zahvaljujemo našim organistom, zborovodjem in pevcem za dragoceno sodelovanje pri svetih mašah. Po priprošnji svete Cecilije naj vam torej Bog povrne s svojim blagoslovom.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane iz Žerjavke.

Prihodnjo nedeljo bo pri sveti maši predstavitev nove zasedbe članov Župnijskega pastoralnega sveta, ki ste jih skupaj z župnikom za petletno obdobje predlagali farani na letošnjo Slomškovo nedeljo, 26. septembra. Člani bodo ob koncu svete maše prejeli nadškofova imenovanja.

 

14. november 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Leopold, knez; torek Marjeta Škotska, kraljica; sredo Elizabeta Ogrska, redovnica; četrtek se spominjamo posvetitve bazilik svetega Petra in Pavla v Rimu; petek goduje Matilda, redovnica; soboto Edmund, kralj; danes teden pa praznik Kristusa Kralja vesoljstva.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo stanovalce hišnih številk med 121 in 150.

Ker prejšnji teden na zahvalno nedeljo ni bilo svete maše in z njo tudi ne ofra ali darovanja za fasado naše cerkve, bo ofer prihodnjo nedeljo na praznik Kristusa Kralja vesoljstva. Poravnati namreč moramo še 5.113 € dolga. Že v naprej iskrena hvala in Bog povrni za vsak velikodušen dar.

Zaradi zelo slabih razmer in okoliščin virusa CIVID- 19 lepo prosimo, da se tudi glede obiska svetih maš odgovorno držimo pogojev PCT. Pa pri tem ne gre le za morebitnega nadzora inšpektorjev, pač pa predvsem za odgovornost do sebe in vseh drugih, ki jih srečujemo.

Mašni nameni za prihodnji mesec

Petek, 19.11. ob 18- ih za pokojno Frančiško Pogačar

Nedelja, 21.11. ob 10- ih za pokojno Marijo in Davorina Klemenčič

Petek, 26.11. ob 18- ih za pokojnega Rajkota Osel

Nedelja, 28.11. ob 10- ih za pokojnega Staneta Hlebčar

Petek, 3.12. ob 18- ih za pokojno Frančiško in Franca Pogačar

 

Spoštovani farani!

Test je potrdil, da sem pozitiven na COVID-19. Od petka, 5. novembra, in vse tja do ponedeljka, 15. novembra, moram biti v izolaciji. V karanteni ostajajo tudi ostali duhovniki iz našega župnišča. Vsi smo sicer cepljeni, vendar bodo iz previdnosti tudi oni ostali v karanteni. Zato v petek,, 5. novembra, in v nedeljo, 7. novembra, tu v Trbojah ne bo svete maše. Vse oznanjene mašne namene bomo duhovniki maševali zasebno v župnišču. Prosim za razumevanje. Kako bo prihodnji teden, boste obveščeni naknadno. Vsi skupaj ostanimo previdni in odgovorni za zdravje nas vseh. Prosim tudi za molitveno podporo.

Šenčur, 5. november 2021                                                                  Urban Kokalj, župnik

 

31. oktober 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek slovesni praznik vseh svetih; torek se spominjamo vseh vernih rajnih oziroma vseh duš v vicah; sredo goduje Viktorin Ptujski, škof in mučenec; četrtek Karel Boromejski, škof; petek Zaharija in Elizabeta, starša Janeza Krstnika; sobota očak Abraham in Sara, svetopisemska žena; danes teden pa 32. nedelja med letom, ki je hkrati tudi zahvalna nedelja.

V župnišču še lahko oddate molitvene namene za priporočene rajne. V župnišču lahko tudi dobite Marijanske koledarje.

V ponedeljek bomo obhajali slovesni in zapovedani praznik vseh svetih in bomo slavili vse tiste, ki so sicer res umrli za ta svet, vendar se že veselijo večne sreče v Bogu. Sv. maša v Trbojah bo popoldan ob 14- ih. Sveti maši bo sledilo molitveno bogoslužje na pokopališču in blagoslov grobov. V primeru slabega vremena bo to bogoslužje ob koncu svete maše kar v cerkvi. Zvečer povabljeni, da tudi po domovih molite rožni venec za svoje drage rajne oziroma za duše v vicah.

V torek se bomo v bogoslužnem koledarju spominjali vseh trpečih duš v vicah, ki se za večno srečo v Bogu še očiščujejo in zanjo zorijo. Sveta maša bo zvečer ob 18- ih. Po sveti maši bo še krajše molitveno bogoslužje pred cerkvijo oziroma ob spominski plošči žrtev medvojnega in povojnega nasilja.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo stanovalce hišnih številk med 111 in 120.

Prihodnjo nedeljo bomo obhajali zahvalno nedeljo. Ob koncu svete maše bo ofer ali darovanje za fasado na naši farni cerkvi. Poravnati moramo še 5.113 € dolga. Že v naprej iskrena hvala in Bog povrni za vsak velikodušen dar.

Zaradi zelo slabih razmer in okoliščin virusa CIVID- 19 lepo prosimo, da se tudi glede obiska svetih maš odgovorno držimo pogojev PCT. Pa pri tem ne gre le za morebitnega nadzora inšpektorjev, pač pa predvsem za odgovornost do sebe in vseh drugih, ki jih srečujemo.

 

24. oktober 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Darija ali Darinka, mučenka; torek Lucijan, mučenec; sredo Sabina, mučenka; četrtek Simon in Juda Tadej, apostola; petek Ermelinda ali Linda, devica; soboto Marcel, mučenec; danes teden pa 31. nedelja med letom ali žegnanjska nedelja.

V župnišču lahko oddate molitvene namene za priporočene rajne. V župnišču lahko tudi dobite Marijanske koledarje.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo stanovalce hišnih številk med 101 in 110.

V tem tednu imate otroci šolske počitnice, zato te dni tudi ne bo verouka. Vsi skupaj pa ne pozabite na sveto mašo, obisk pokopališč in molitev za naše drage rajne, v soboto pa še posebej na praznik celodnevnega češčenja in molitev pred Najsvetejšim.

V soboto, 30. oktobra, bomo torej tu v Trbojah obhajali praznik celodnevnega češčenja Svetega Rešnjega Telesa. Dopoldan ob 10- ih bo sveta maša, ki jo bo daroval župnik g. Urban Kokalj. Sledile bodo molitvene ure: od 11- ih do 12- ih žene in dekleta, od 12- ih do 13- ih možje in fantje; od 13- ih do 13.30 veroučenci tretje triade, od 13.30 do 14- ih veroučenci druge triade, od 14- ih do 14.30 veroučenci prve triade, od 14.30 do 15.30 duhovniki, od 15.30 do 16- ih skupna molitev, ob 16- ih sklep češčenja z litanijami Srca Jezusovega, zahvalno pesmijo in sveto mašo, ki jo bo vodil kaplan g. Martin Leban. Lepo povabljeni, da si ta dan vzamemo čas za češčenje Najsvetejšega in za molitev celotne krajevne Cerkve v naši ljubljanski nadškofiji. Priložnost za sveto spoved bo dopoldan od 9.30 do 11.30 in popoldan od 15.30 do konca svete maše. Smo pred praznikom vseh svetih in skozi ves mesec november bomo za duše v vicah lahko darovali popolni odpustek, če bomo le opravili sveto spoved, vredno prejeli sveto obhajilo, obiskali pokopališče in molili po namenu svetega očeta. Povabljeni torej, da v okviru vsega omenjenega pomagamo tudi trpečim dušam v vicah.

 

17. oktober 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Luka, evangelist; torek Pavel od križa, duhovnik; sredo Irena, mučenka; četrtek Uršula in tovarišice, device in mučenke; petek Janez Pavel II., papež; soboto Janez Kapistran duhovnik; danes teden pa 30. nedelja med letom, ki je hkrati tudi misijonska nedelja in bo pri sveti maši namenska nabirka za misijone.

V sredo zvečer ob 19- ih bo v župnišču seja Župnijskega pastoralnega sveta z novo zasedbo. Hvala vsem, ki ste oddali glasovnice s svojimi predlogi.

V župnišču lahko oddate molitvene namene za priporočene rajne.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo stanovalce hišnih številk med 95 in 100.

Prihodnjo nedeljo bo pri farni cerkvi v Šenčurju ob 15- ih sv. maša za bolne in starejše. Sv. mašo bo vodil kanonik Anton Slabe. Med sv. mašo bo priložnost za prejem bolniškega maziljenja, priložnost za sv. spoved pa bo od 14.30 dalje.

PRAZNIK CELODNEVNEGA ČEŠČENJA SV. REŠNEJGA TELESA

V soboto, 30. oktobra, bomo tu v Trbojah obhajali praznik celodnevnega češčenja Svetega Rešnjega telesa. Dopoldan ob 10- ih bo sveta maša, ki jo bo daroval župnik g. Urban Kokalj. Sledile bodo molitvene ure: od 11- ih do 12- ih žene in dekleta, od 12- ih do 13- ih možje in fantje; od 13- ih do 13.30 veroučenci tretje triade, od 13.30 do 14- ih veroučenci druge triade, od 14- ih do 14.30 veroučenci prve triade, od 14.30 do 15.30 duhovniki, od 15.30 do 16- ih skupna molitev, ob 16- ih sklep češčenja z litanijami Srca Jezusovega, zahvalno pesmijo in sveto mašo, ki jo bo vodil kaplan g. Martin Leban. Lepo povabljeni, da si ta dan vzamemo čas za češčenje Najsvetejšega in za molitev celotne krajevne Cerkve v naši ljubljanski nadškofiji. Priložnost za sveto spoved bo dopoldan od 9.30 do 11.30 in popoldan od 15.30 do konca svete maše. Smo pred praznikom vseh svetih in skozi ves mesec november bomo za duše v vicah lahko darovali popolni odpustek, če bomo le opravili sveto spoved, vredno prejeli sveto obhajilo, obiskali pokopališče in molili po namenu svetega očeta. Povabljeni torej, da v okviru vsega omenjenega pomagamo tudi trpečim dušam v vicah.

 

Mašni nameni za oktober in november 2021

Petek, 1.10. ob 19- ih za pokojno Ano Bilban

Nedelja, 3.10. ob 10- ih za pokojno Ivanko Čebašek

Petek, 8.10. ob 19- ih za pokojno Ivanko Rozman

Nedelja, 10.10. ob 10- ih za pokojne starše Stare

Petek, 15.10. ob 19- ih za pokojne starše Čebašek – Trboje 62

Nedelja, 17.10. ob 10- ih za pokojne starše Čebašek – Trboje 11

Petek, 22.10. ob 19- ih za pokojnega Tineta Bonča, obl.

Nedelja, 24.10. ob 10- ih za pokojno Tončko Bohinc

Petek, 29.10. ob 19- ih za pokojnega Matija in Marijo Jenko

Sobota, 30.10. ob 10- ih za pokojno Ivanko Rozman

                        ob 16- ih na čast Svetemu Duhu

Nedelja, 31.10. ob 10- ih za pokojno Anico Lumpert

Ponedeljek, 1.11. ob 14- ih za priporočene rajne

Torek, 2.11. ob 18- ih za priporočene rajne

Petek, 5.11. ob 18- ih za pokojnega Andreja Kosec, obl.

Nedelja, 7.11. ob 10- ih za pokojnega Staneta Vehovec

Petek, 12.11. ob 18- ih za pokojno Marjano Lavrič, obl.

Nedelja, 14.11. ob 10- ih za pokojnega Ivana Kepec