Madonna della Corona

ROMANJE NA BOROMEJSKE OTOKE K ŽALOSTNI MATERI BOŽJI (Madonna della Corona) in v PADOVO, k p. LEOPOLDU MANDIĆU

Z avtobusom, od 4. do 6. septembra 2023,  tri dni/dve nočitvi

Potek romanja

1. dan, ponedeljek, 4. september: odhod avtobusa ob 5.30 izpred župnijske cerkve v Šenčurju; ob 6.15 postanek pred cerkvijo na Viču (Tržaška 85, Ljubljana). Nadaljevanje vožnje proti Italiji po Vipavski dolini (Vrtojba), do svetišča v skali – Madonna della Corona (prevod Žalostna Mati božja ali s trnjem kronana Marija). Romarski obisk, sveta maša, okrepčilo iz lastnih rezerv. Popoldne nadaljevanje do namestitve (2 noči) v bližini Lago Maggiore (Ispra), večerja in nočitev.

2. dan, torek, 5. september: ogled spomenika Karla Boromejskega, ki se dviga nad jezerom Maggiore (wikipedia). Svetnik je  bil član družine Boromejskih in ključna osebnost družbe in katoliške Cerkve 16. stoletja. Sveta maša v cerkvi ob jezeru, nekdanjem eremitorijem. V Stresi se vkrcamo na ladjico za Isola Bella ali Isola Pescatori, ogled palače in vrtov. Povratek v hotel, večerja in nočitev.

3. dan, sreda, 6. september: po zajtrku vzpon v notranjost mogočnega kipa Karla Boromejskega,  ki nam bo omogočil veličasten pogled na Lago Maggiore.  Nadaljevanje romanja  proti  Padovi (wikipedia) in p. Leopoldu Mandiću (wikipedia), ki je priprošnjik za bolnike z rakom. V svetišču sveta maša in čas za osebno molitev. Prihod v Šenčur in Ljubljano v večernih urah (do 22.00).

PRISPEVEK ZA ROMANJE: 290 EUR za člane Društva, nečlani 30 EUR več.

Doplačilo za enoposteljno sobo 40 EUR.

V prispevek je vključeno:

  • avtobusna vožnja s cestninami in taksami na celotni poti,
  • namestitev v dvo/troposteljnih sobah, dvakrat polpenzion (Hotel Europa, Ispra),
  • vožnja z ladja po jezeru,
  • zdravstveno in nezgodno zavarovanje za tujino.

V prispevek ni vključeno: vstopnina  v kip Karla Boromejskega (cca. 5 EUR), prevoz z ladjico in vstopnina na otok Bella (palača in vrtovi, cca. 17 EUR).

Prijava: po e-pošti ali s spletno prijavnico (tukaj).

Po prejemu prijave pošljemo podatke za plačilo prvega dela romanja – 150 EUR.

 

Program pripravil:  p. Peter Lavrih, ofm, CTS