FJ7_9751

Blagoslov obnovitvenih del na Olševku

V soboto, 29. oktobra smo na Olševku slovesno blagoslovili obnovljeno notranjost naše podružnične cerkve svetega nadangela Mihaela. Slovesno sveto mašo je ob somaševanju p. Andreja Pirša iz Duhovne družine Delo iz Vogelj, ki ima na Olševku redno večkrat tedensko sv. maše, vodil nadškof msgr. Stanislav Zore. Sodelovalo je tudi več duhovnikov iz sosednjih župnij. Za petje je poskrbel zbor Sv. Mihaela pod vodstvom Mojce Gabrijel in ob orgelski spremljavi Matica Podobnika.

Notranjost cerkve je na novo prebeljena v svetlejših tonih, na novo je napeljana elektrika in zamenjana osvetlitev, novo je ozvočenje, obnovljene so klopi, zamenjani so kamniti podboji pri stranskih vratih in vratih v zakristijo. V kratkem pride nova spovednica, nekoliko kasneje pa bodo postavljene tudi orgle, sicer rabljene a obnovljene in prilagojene. Orgelska omara je trenutno prazna.

Kot je dejal p. Andrej Pirš, cerkev sedaj sije skoraj v nebeški lepoti, ki jo bomo dopolnili s svojim obiskom in pa tudi s svojim življenjem, usmerjenim čim bolj k božjemu.

Več slik je tukaj. Foto Janko Žibert.