Šmarnice na Prebačevem » župnija sv. Jurija, Šenčur
  • župnija sv. Jurija, Šenčur

  • Šmarnice na Prebačevem

3. junij 2011

Šmarnice na Prebačevem

Šmarnice so lepa pobožnost, ki se je v večjem številu udeležujejo tudi otroci. Že kar tradicionalno so nekaj posebnega šmarnice na Prebačevem. Zelo zavzeto jih vodi dr. Stojan Kostanjevec. Poleg same šmarnične pobožnosti imajo šmarničarji tudi kakšen dobrodelni cilj in na koncu zabavno prireditev. Letos pa so za popestritev imeli še nočni obisk živalskega vrta. V nadaljevanju lahko preberete, kaj so sami napisali. Vse slike.

Šmarničarji v živalskem vrtu

Šmarničarji s Prebačevega smo se v petek, 20. maja 2011, po šmarnicah odpravili na nočni obisk živalskega vrta v Ljubljani. Več kot 80 mladih in starih šmarničarjev je uživalo v iskanju živali, hranjenju slona in žiraf. Božali smo tenreka, činčilo in si hladili vratove s pitonom. Medsebojno druženje in srečanje z živalmi smo zaključili sredi noči. Z mislijo na prijetna doživetja smo se tudi sami odpravili k zasluženemu počitku. Slike iz živalskega vrta.

Šmarnični talenti

V petek, 27. maja 2011, smo na Prebečevem spoznavali bogate talente otrok, ki vsak večer obiskujejo šmarnice. Petje, ples, dramske uprizoritve in igranje na različne inštrumente so polepšali deževen majski večer več kot stotim udeležencem šmarnic in druženja po njih. Ob pesmi in glasbi niso manjkale niti dobrote, ki so jih pripravile gospodinje. Jera in Klavdija sta predstavili tudi šmarnično himno, ki sta jo napisali in zapeli kar sami. Slike prebačevskih talentov.

Takole gre …

O,o,o … pri šmarnicah zlo je lepo.

O,o,o … pri šmarnicah mamo se fino.

O,o,o … pri šmarnicah zlo je lepo.

Pri šmarnicah zlo je lepo, ker tam veliko pojemo.

Na začetku zmolimo desetko, pol pa preberemo pripovedko.

Na konc pa še litanije zmolimo

in s tem Marijo počastimo.

Na konc pa še piknik čaka nas.

Tam jemo hrenovke in na ves glas smejimo se.

Potem pa svoje talente pokažemo in zmagovalca določimo.

Potem vsi srečni odidemo.

Po končani prireditvi smo razglasili zmagovalce. Zmagovalci so bili vsi nastopajoči.

Svoj talent so izkazali tudi nekaj dni pred tem, ko so s svojimi risbami in pismom razveselili stanovalce Doma starejših v Preddvoru. Veseli smo, da smo s svojo mladostjo lahko prižgali »iskrico veselja v njihovih srcih« – kot je povedala šmarničarka Ana.

Objavljeno: petek, 3. junij 2011 ob 4:17 v kategoriji Dogodki, Fotografije. Odzive nanj lahko slediš preko RSS 2.0 povezave. Komentarji in pingi trenutno niso možni.

...

  • Božja beseda za danes

  • Zadnje objavljene slike

  • blaženi Alojzij Grozde

  • Alojzij Grozde