2. NEDELJA MED LETOM – 16. januar 2022
GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Anton Puščavnik, opat, torek Marjeta ogrska, kneginja; sredo Makarij, opat; četrtek Sebastijan, mučenec; petek neža, devica in mučenka; sobota Vincencij, diakon in mučenec; danes teden pa tretja nedelja med letom.

V torek bomo začeli z molitveno osmino za edinost kristjanov. V teh dneh se torej v molitvi še večkrat spomnimo za večjo enovitost in povezanost med nami.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane iz hišnih številk od 81 do 90.

 

NEDELJA JEZUSOVEGA KRSTA – 9. januar 2022

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Viljem, opat; torek Pavlin Oglejski, škof; sredo Tatjana, mučenka; četrtek Hilarij, škof in cerkveni učitelj; petek Oton, prior; soboto Absalom, škof; danes teden pa druga nedelja med letom.

Otroci imate v tem tednu ponovno redni verouk.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane iz hišnih številk od 71 do 80.

 

DRUGA NEDELJA PO BOŽIČU – 2. januar 2022

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek se spominjamo presvetega Jezusovega imena; torek goduje Angela Folinjska, redovnica; sredo Milena, devica; četrtek slovesni praznik Gospodovega razglašenja ali sveti trije kralji; petek Rajmund, duhovnik; soboto Severin, opat; danes teden pa nedelja Jezusovega krsta.

V sredo bomo obhajali tretji sveti večer. Ne pozabimo na družinsko molitev in blagoslov naših domov. V četrtek bomo obhajali slovesni praznik Gospodovega razglašenja ali sveti trije kralji. Sveta maša tu v Trbojah bo zvečer ob 18- ih. Otroci povabljeni, da k sveti maši pred jaslice prinesete darove, ki ste jih v adventni akciji Otroci za otroke zbrali in namenili za otroke v misijonih. Starši spodbujajte otroke k vzgoji za solidarnost in darežljivost. Sicer pa otroci ta teden še nimate rednega verouka, povabljeni pa v četrtek k sveti maši.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane iz hišnih številk od 61 do 70.

Ob smrti in pogrebu pokojne Marije Čebašek ste namesto sveč in cvetja na grob darovali Seknetovi za dve sveti maši, po eno sveto mašo pa Gregor in Ženja Rozman z družino ter Marko in Metoda z družino.

Iskrena hvala in Bog povrni za darove, ki ste jih ob božiču namenili za obnovo fasade pri naši cerkvi. Pri polnočnici ste zbrali ste 595 €, na božič pa 615 €. Skupno ste ob božiču za svojo cerkev torej zbrali 1.210 €.

 

NEDELJA SVETE DRUŽINE – 26. december 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Janez, apostol in evangelist; v torek se spominjamo nedolžnih otrok, ki so zaradi Herodove trdosrčnosti morali pretrpeti mučeniško smrt; v sredo goduje Tomaž Becket, škof in mučenec; četrtek Feliks I., papež; petek Silvester, papež; soboto novo leto in praznik Marije Božje Matere; danes teden pa druga nedelja po božiču.

V petek bo Silvestrovo in drugi sveti večer. Zvečer ne pozabite na družinsko molitev in blagoslov svojih domov. Sveta maša tu v Trbojah bo zvečer ob 18- ih.

V soboto bo novo leto in praznik Marije Božje Matere. Sveta maša v Trbojah bo dopoldan ob 10- ih.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane iz hišnih številk od 51 do 60.

 

ČETRTA ADVENTNA NEDELJA –  19. december 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Evgen, mučenec; torek Peter Kanizij, duhovnik in cerkveni učitelj; sredo Frančiška Cabrini, redovna ustanoviteljica; četrtek Janez Kancij, duhovnik; petek Adam in Eva, naša prastarša; soboto božič- zapovedani praznik Gospodovega rojstva; danes teden pa nedelja svete družine in god svetega Štefana.

V petek bomo obhajali prvi sveti večer. Ta večer še posebej ne pozabimo na družinsko molitev in blagoslov naših domov. Ob polnoči povabljeni k polnočnici.

V soboto bomo obhajali božič- praznik Gospodovega rojstva. Slovesna sveta maša tu v Trbojah bo dopoldan ob 10- ih. Ob koncu svete maše bo ofer ali darovanje za obnovo fasade pri naši cerkvi.

V nedeljo bomo obhajali praznik svete nazareške družine in god svetega Štefana. Pri sveti maši bo tudi blagoslov soli. Blagoslovljeno sol potlej lahko dodamo naši hrani in krmi za živino.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane iz hišnih številk od 41 do 50.

Udeležba pri sv. maši je po državnih navodilih in smernicah naših škofov dovoljena pod pogojem, da vse udeležene osebe izpolnjujejo pogoj PCT (preboleli, cepljeni ali testirani). Pri otrocih zadošča samotestiranje, podobno kot pri pouku v šoli. Med božičnimi prazniki bo nadzor o izpolnjevanju PCT pogojev še bolj poostren, zato ponovno prosimo, da s seboj k sv. maši prinašate potrdila PCT in osebni dokument, s katerim boste lahko potrdili verodostojnost potrdila. Prosimo za razumevanje in odgovorno obnašanje ter ravnanje drug do drugega.

 

TRETJA ADVENTNA NEDELJA 12. december 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Lucija, devica in mučenka; torek Janez od križa, duhovnik in cerkveni učitelj; sredo Kristina, devica; četrtek Albina, mučenka; petek Lazar iz Betanije, svetopisemski mož; soboto Gacijan, škof; danes teden pa četrta adventna nedelja.

V četrtek bomo začeli z devetdnevno duhovno pripravo na božične praznike. K devetdnevnici, ki jo bomo vsak večer obhajali pri farni cerkvi v Šenčurju znotraj svete maše ob 18- ih, še posebej lepo vabljene družine z otroci, zlasti prvoobhajanci.

Prihodnjo nedeljo nam bodo skavti k sveti maši prinesli Luč miru iz Betlehema, ki jo boste potlej lahko že ponesli na svoje domove.

Priložnost za sveto spoved imate vsako nedeljo pol ure pred sveto mašo.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane iz hišnih številk od 21 do 30.

Udeležba pri sv. maši je po državnih navodilih in smernicah naših škofov dovoljena pod pogojem, da vse udeležene osebe izpolnjujejo pogoj PCT (preboleli, cepljeni ali testirani). Pri otrocih zadošča samotestiranje, podobno kot pri pouku v šoli. Med božičnimi prazniki bo nadzor o izpolnjevanju PCT pogojev še bolj poostren, zato ponovno prosimo, da s seboj k sv. maši prinašate potrdila PCT in osebni dokument, s katerim boste lahko potrdili verodostojnost potrdila. Prosim za razumevanje in odgovorno obnašanje ter ravnanje drug do drugega.

Na spletni strani župnije Šenčur imate pojasnilo in navodila za razdelitev dela dohodnine med upravičenci v Katoliški cerkvi v Sloveniji. V letošnjem letu je namreč prišlo do spremembe in po novi uredbi lahko 1% dohodnine namenite tudi domači župniji. To za vas ne predstavlja nobenih stroškov, ker vam bo ta procent dohodnine tako ali tako odvzet, s svojo privolitvijo pa ga lahko namenite svoji župniji. Že v naprej iskrena hvala in Bog povrni!

 

DRUGA ADVENTNA NEDELJA – 5. december 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Nikolaj ali Miklavž, škof; torek Ambrož, škof in cerkveni učitelj; sredo praznik Brezmadežnega spočetja Device Marije; četrtek Valerija, mučenka; petek Judita, svetopisemska žena; soboto Damaz I., papež; danes teden pa tretja adventna nedelja.

V sredo bomo obhajali slovesni praznik Brezmadežnega spočetja Device Marije. Sveta maša bo zvečer ob 18- ih.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane iz hišnih številk od 11 do 20.

Mašni nameni za prihodnji mesec in pol so objavljeni na oglasni deski pod zvonikom in pa na spletni strani župnije Šenčur.

 

PRVA ADVENTNA NEDELJA, 28. november 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Filomen, mučenec; torek Andrej, apostol; sredo Eligij, škof; četrtek Natalija, mučenka; petek Frančišek Ksaver, duhovnik; soboto Janez Damaščan, duhovnik in cerkveni učitelj; danes teden pa druga adventna nedelja.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane iz hišnih številk od 1 do 10.

Mašni nameni za prihodnji mesec in pol so objavljeni na oglasni deski pod zvonikom in pa na spletni strani župnije Šenčur.

Iskrena hvala in Bog vam povrni za darove, ki ste jih preteklo nedeljo namenili za obnovo fasade pri naši cerkvi. Zbrali ste 780 €.

 

Mašni nameni za december 2021

Nedelja, 5.12. ob 10- ih za pokojnega Ivana Zupan

Sreda, 8.12. ob 18- ih za pokojno Ivanko Rozman

Petek, 10.12. ob 18- ih za pokojno Tončko Bohinc

Nedelja, 12.12. ob 10- ih v zahvalo za zdravje

Petek, 17.12. ob 18- ih za pokojne Vodnikove

Nedelja, 19.12. ob 10- ih za pokojnega Janeza Stare, obl.

Sobota, 25.12. ob polnoči za pokojno Vilmo Gorjup

Sobota, 25.12. ob 10- ih za pokojno Cilko Čebašek

Nedelja, 26.12. ob 10- ih za pokojne starše Stanonik

Sreda, 29.12. ob 18- ih za pokojno Marijo Čebašek, 7. dan

Petek, 31.12. ob 18- ih za pokojnega Antona Lavrič, obl.

Sobota, 1.1. ob 10- ih za pokojne starše Čebašek – Trboje 11

Nedelja, 2.1. ob 10- ih za pokojnega Andreja Kosec

Četrtek, 6.1. ob 18- ih za pokojne starše Stare

Petek, 7.1. ob 18- ih za pokojne Anškove

Nedelja, 9.1. ob 10- ih za pokojno Frančiško Čebašek – Trboje 62

Petek, 14.1. ob 18- ih za pokojno Marjano Lavrič

Nedelja, 16.1. ob 10- ih za pokojno Ivanko Rozman

Petek, 21.1. ob 18- ih po namenu

Sobota, 22.1. ob 9- ih za pokojno Marijo Čebašek, 30. dan

Nedelja, 23.1. ob 10- ih za pokojne starše in sorodnike Novak

 

21. november 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Cecilija, mučenka; torek Klemen I., papež; sredo Andrej in drugi vietnamski mučenci; četrtek Katarina Aleksandrijska, devica in mučenka; petek Valerijan, škof; soboto Virgil in Modest, škofa; danes teden pa prva adventna nedelja.

V ponedeljek goduje sveta Cecilija, ki je zavetnica cerkvene glasbe in pevcev. Ob tej priložnosti se torej iskreno zahvaljujemo našim organistom, zborovodjem in pevcem za dragoceno sodelovanje pri svetih mašah. Po priprošnji svete Cecilije naj vam torej Bog povrne s svojim blagoslovom.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo farane iz Žerjavke.

Prihodnjo nedeljo bo pri sveti maši predstavitev nove zasedbe članov Župnijskega pastoralnega sveta, ki ste jih skupaj z župnikom za petletno obdobje predlagali farani na letošnjo Slomškovo nedeljo, 26. septembra. Člani bodo ob koncu svete maše prejeli nadškofova imenovanja.

 

14. november 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Leopold, knez; torek Marjeta Škotska, kraljica; sredo Elizabeta Ogrska, redovnica; četrtek se spominjamo posvetitve bazilik svetega Petra in Pavla v Rimu; petek goduje Matilda, redovnica; soboto Edmund, kralj; danes teden pa praznik Kristusa Kralja vesoljstva.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo stanovalce hišnih številk med 121 in 150.

Ker prejšnji teden na zahvalno nedeljo ni bilo svete maše in z njo tudi ne ofra ali darovanja za fasado naše cerkve, bo ofer prihodnjo nedeljo na praznik Kristusa Kralja vesoljstva. Poravnati namreč moramo še 5.113 € dolga. Že v naprej iskrena hvala in Bog povrni za vsak velikodušen dar.

Zaradi zelo slabih razmer in okoliščin virusa CIVID- 19 lepo prosimo, da se tudi glede obiska svetih maš odgovorno držimo pogojev PCT. Pa pri tem ne gre le za morebitnega nadzora inšpektorjev, pač pa predvsem za odgovornost do sebe in vseh drugih, ki jih srečujemo.

Mašni nameni za prihodnji mesec

Petek, 19.11. ob 18- ih za pokojno Frančiško Pogačar

Nedelja, 21.11. ob 10- ih za pokojno Marijo in Davorina Klemenčič

Petek, 26.11. ob 18- ih za pokojnega Rajkota Osel

Nedelja, 28.11. ob 10- ih za pokojnega Staneta Hlebčar

Petek, 3.12. ob 18- ih za pokojno Frančiško in Franca Pogačar

 

Spoštovani farani!

Test je potrdil, da sem pozitiven na COVID-19. Od petka, 5. novembra, in vse tja do ponedeljka, 15. novembra, moram biti v izolaciji. V karanteni ostajajo tudi ostali duhovniki iz našega župnišča. Vsi smo sicer cepljeni, vendar bodo iz previdnosti tudi oni ostali v karanteni. Zato v petek,, 5. novembra, in v nedeljo, 7. novembra, tu v Trbojah ne bo svete maše. Vse oznanjene mašne namene bomo duhovniki maševali zasebno v župnišču. Prosim za razumevanje. Kako bo prihodnji teden, boste obveščeni naknadno. Vsi skupaj ostanimo previdni in odgovorni za zdravje nas vseh. Prosim tudi za molitveno podporo.

Šenčur, 5. november 2021                                                                  Urban Kokalj, župnik

 

31. oktober 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek slovesni praznik vseh svetih; torek se spominjamo vseh vernih rajnih oziroma vseh duš v vicah; sredo goduje Viktorin Ptujski, škof in mučenec; četrtek Karel Boromejski, škof; petek Zaharija in Elizabeta, starša Janeza Krstnika; sobota očak Abraham in Sara, svetopisemska žena; danes teden pa 32. nedelja med letom, ki je hkrati tudi zahvalna nedelja.

V župnišču še lahko oddate molitvene namene za priporočene rajne. V župnišču lahko tudi dobite Marijanske koledarje.

V ponedeljek bomo obhajali slovesni in zapovedani praznik vseh svetih in bomo slavili vse tiste, ki so sicer res umrli za ta svet, vendar se že veselijo večne sreče v Bogu. Sv. maša v Trbojah bo popoldan ob 14- ih. Sveti maši bo sledilo molitveno bogoslužje na pokopališču in blagoslov grobov. V primeru slabega vremena bo to bogoslužje ob koncu svete maše kar v cerkvi. Zvečer povabljeni, da tudi po domovih molite rožni venec za svoje drage rajne oziroma za duše v vicah.

V torek se bomo v bogoslužnem koledarju spominjali vseh trpečih duš v vicah, ki se za večno srečo v Bogu še očiščujejo in zanjo zorijo. Sveta maša bo zvečer ob 18- ih. Po sveti maši bo še krajše molitveno bogoslužje pred cerkvijo oziroma ob spominski plošči žrtev medvojnega in povojnega nasilja.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo stanovalce hišnih številk med 111 in 120.

Prihodnjo nedeljo bomo obhajali zahvalno nedeljo. Ob koncu svete maše bo ofer ali darovanje za fasado na naši farni cerkvi. Poravnati moramo še 5.113 € dolga. Že v naprej iskrena hvala in Bog povrni za vsak velikodušen dar.

Zaradi zelo slabih razmer in okoliščin virusa CIVID- 19 lepo prosimo, da se tudi glede obiska svetih maš odgovorno držimo pogojev PCT. Pa pri tem ne gre le za morebitnega nadzora inšpektorjev, pač pa predvsem za odgovornost do sebe in vseh drugih, ki jih srečujemo.

 

24. oktober 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Darija ali Darinka, mučenka; torek Lucijan, mučenec; sredo Sabina, mučenka; četrtek Simon in Juda Tadej, apostola; petek Ermelinda ali Linda, devica; soboto Marcel, mučenec; danes teden pa 31. nedelja med letom ali žegnanjska nedelja.

V župnišču lahko oddate molitvene namene za priporočene rajne. V župnišču lahko tudi dobite Marijanske koledarje.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo stanovalce hišnih številk med 101 in 110.

V tem tednu imate otroci šolske počitnice, zato te dni tudi ne bo verouka. Vsi skupaj pa ne pozabite na sveto mašo, obisk pokopališč in molitev za naše drage rajne, v soboto pa še posebej na praznik celodnevnega češčenja in molitev pred Najsvetejšim.

V soboto, 30. oktobra, bomo torej tu v Trbojah obhajali praznik celodnevnega češčenja Svetega Rešnjega Telesa. Dopoldan ob 10- ih bo sveta maša, ki jo bo daroval župnik g. Urban Kokalj. Sledile bodo molitvene ure: od 11- ih do 12- ih žene in dekleta, od 12- ih do 13- ih možje in fantje; od 13- ih do 13.30 veroučenci tretje triade, od 13.30 do 14- ih veroučenci druge triade, od 14- ih do 14.30 veroučenci prve triade, od 14.30 do 15.30 duhovniki, od 15.30 do 16- ih skupna molitev, ob 16- ih sklep češčenja z litanijami Srca Jezusovega, zahvalno pesmijo in sveto mašo, ki jo bo vodil kaplan g. Martin Leban. Lepo povabljeni, da si ta dan vzamemo čas za češčenje Najsvetejšega in za molitev celotne krajevne Cerkve v naši ljubljanski nadškofiji. Priložnost za sveto spoved bo dopoldan od 9.30 do 11.30 in popoldan od 15.30 do konca svete maše. Smo pred praznikom vseh svetih in skozi ves mesec november bomo za duše v vicah lahko darovali popolni odpustek, če bomo le opravili sveto spoved, vredno prejeli sveto obhajilo, obiskali pokopališče in molili po namenu svetega očeta. Povabljeni torej, da v okviru vsega omenjenega pomagamo tudi trpečim dušam v vicah.

 

17. oktober 2021

GODOVI V TEM TEDNU: v ponedeljek Luka, evangelist; torek Pavel od križa, duhovnik; sredo Irena, mučenka; četrtek Uršula in tovarišice, device in mučenke; petek Janez Pavel II., papež; soboto Janez Kapistran duhovnik; danes teden pa 30. nedelja med letom, ki je hkrati tudi misijonska nedelja in bo pri sveti maši namenska nabirka za misijone.

V sredo zvečer ob 19- ih bo v župnišču seja Župnijskega pastoralnega sveta z novo zasedbo. Hvala vsem, ki ste oddali glasovnice s svojimi predlogi.

V župnišču lahko oddate molitvene namene za priporočene rajne.

Za čiščenje in krašenje cerkve v prihodnjem tednu prosimo stanovalce hišnih številk med 95 in 100.

Prihodnjo nedeljo bo pri farni cerkvi v Šenčurju ob 15- ih sv. maša za bolne in starejše. Sv. mašo bo vodil kanonik Anton Slabe. Med sv. mašo bo priložnost za prejem bolniškega maziljenja, priložnost za sv. spoved pa bo od 14.30 dalje.

PRAZNIK CELODNEVNEGA ČEŠČENJA SV. REŠNEJGA TELESA

V soboto, 30. oktobra, bomo tu v Trbojah obhajali praznik celodnevnega češčenja Svetega Rešnjega telesa. Dopoldan ob 10- ih bo sveta maša, ki jo bo daroval župnik g. Urban Kokalj. Sledile bodo molitvene ure: od 11- ih do 12- ih žene in dekleta, od 12- ih do 13- ih možje in fantje; od 13- ih do 13.30 veroučenci tretje triade, od 13.30 do 14- ih veroučenci druge triade, od 14- ih do 14.30 veroučenci prve triade, od 14.30 do 15.30 duhovniki, od 15.30 do 16- ih skupna molitev, ob 16- ih sklep češčenja z litanijami Srca Jezusovega, zahvalno pesmijo in sveto mašo, ki jo bo vodil kaplan g. Martin Leban. Lepo povabljeni, da si ta dan vzamemo čas za češčenje Najsvetejšega in za molitev celotne krajevne Cerkve v naši ljubljanski nadškofiji. Priložnost za sveto spoved bo dopoldan od 9.30 do 11.30 in popoldan od 15.30 do konca svete maše. Smo pred praznikom vseh svetih in skozi ves mesec november bomo za duše v vicah lahko darovali popolni odpustek, če bomo le opravili sveto spoved, vredno prejeli sveto obhajilo, obiskali pokopališče in molili po namenu svetega očeta. Povabljeni torej, da v okviru vsega omenjenega pomagamo tudi trpečim dušam v vicah.

 

Mašni nameni za oktober in november 2021

Petek, 1.10. ob 19- ih za pokojno Ano Bilban

Nedelja, 3.10. ob 10- ih za pokojno Ivanko Čebašek

Petek, 8.10. ob 19- ih za pokojno Ivanko Rozman

Nedelja, 10.10. ob 10- ih za pokojne starše Stare

Petek, 15.10. ob 19- ih za pokojne starše Čebašek – Trboje 62

Nedelja, 17.10. ob 10- ih za pokojne starše Čebašek – Trboje 11

Petek, 22.10. ob 19- ih za pokojnega Tineta Bonča, obl.

Nedelja, 24.10. ob 10- ih za pokojno Tončko Bohinc

Petek, 29.10. ob 19- ih za pokojnega Matija in Marijo Jenko

Sobota, 30.10. ob 10- ih za pokojno Ivanko Rozman

                        ob 16- ih na čast Svetemu Duhu

Nedelja, 31.10. ob 10- ih za pokojno Anico Lumpert

Ponedeljek, 1.11. ob 14- ih za priporočene rajne

Torek, 2.11. ob 18- ih za priporočene rajne

Petek, 5.11. ob 18- ih za pokojnega Andreja Kosec, obl.

Nedelja, 7.11. ob 10- ih za pokojnega Staneta Vehovec

Petek, 12.11. ob 18- ih za pokojno Marjano Lavrič, obl.

Nedelja, 14.11. ob 10- ih za pokojnega Ivana Kepec