| Oratorij » župnija sv. Jurija, Šenčur
  • župnija sv. Jurija, Šenčur

  • V začetku je bila Beseda …

| Oratorij

17. oratorij župnije Šenčur

je letos potekal od srede, 4. do nedelje, 8. julija 2012.

Zgodba Oratorija 2012 Grem jaz predstavi sveto Marijo Dominiko Mazzarello. Rodila se je leta 1837 v vasi Mornese v severni Italiji, naši zahodni sosednji državi. Imela je dvanajst bratov in sester. Si predstavljate, koliko je to? Če bi hotel vsak imeti svojo sobo, bi morali živeti v gradu. Ona pa je živela na preprosti kmetiji. Svetnica je postala, ker je imela rada Jezusa in je zelo rada pomagala staršem ter skrbela za mlajše bratce in sestrice. Ko je odrasla, je bila prva, ki je rekla grem jaz k dekletom, ki tolikokrat niso imele prave družbe in so dneve preživljale same. Zanje je pripravljala oratorij skozi vse leto. To je bilo dogodivščin! Ste tudi vi pripravljeni na dogodivščine? Ja? Potem gremo v Mornese!

Vse slike letošnjega oratorija.

.-.-.

Sreda, prvi dan oratorija

Po zbiranju pred cerkvijo smo z dvigom zastave “uradno” začeli letošnji šenčurski oratorij, ki poteka pod naslovom Grem jaz. Množica otrok je nato zavzeto prisluhnila zgodbi, ki so jo odigrali animatorji. Sledilo je petje v cerkvi, razdelitev in delo po skupinah. Več slik je tukaj.

 26-fjs_8793  67-fjs_8895

Četrtek, drugi dan oratorija

Nov dan oratorija, nova zgodba, nova doživetja. Dan za vodne igre za kar je poskrbelo tudi vreme. Več slik je tukaj.
   

Petek, tretji dan oratorija

Tokrat si lahko lahko pogledate tudi nekaj slik iz posameznih delavnic. Seveda ni manjkalo tudi skupno druženje. Več slik je tukaj.

 15-slika-020  35-slika-042
Čas oratorija je že tak, da se bolj družimo. Dopoldne z otroki popoldne pa včasih animatorji še kaj “ušpičimo”. In smo skočili na Bled. Več slik je tukaj.
   

Sobota, četrti dan oratorija

Grem jaz! In smo šli v Srednjo vas. Šenčurska fara ima veliko zanimivih kotičkov. Cerkvici v srednji vasi in njuna okolica sta vsekakor vredni obiska. Dan je ponovno prehitro minil. Več slik je tukaj.

  35-slika-084 49-slika-105

Nedelja, zadnji dan oratorija

Tokratno druženje smo začeli z sodelovanjem pri deseti sveti maši in nadaljevali z piknikom ob cerkvi. Niso manjkale niti razne igre.

Hvala vsem, ki ste omogočili tako dober potek letošnjega oratorija. Najprej hvala vsem, ki nas podpirate z molitvijo, nato animatorjem, brez katerih oratorija ne bi bilo in potem še tudi vsem sponzorjem (spisek), ki so materialno pomagali. Več slik je tukaj.

 038-slika-056 098-slika-121 105-slika-128
.-.-.

Sponzorji oratorija 2012 v Šenčurju

 Občina Šenčur Rešet d.o.o. Avtocenter Vrtač d.o.o. MA-SER Zastopstvo in servis Marjan Kadivec s.p.
Biofit d.o.o. Logar trade d.o.o. Jurčič & C.O. d.o.o. Pivovarna Union d.d.
RO-tehnologija d.o.o. KMS-strojna oprema d.o.o. Matjaž Rode s.p. Avto Hi-Fi Vidmar Darko s.p.
LES Kern d.o.o. AMD Šenčur Pekarna Grosuplje d.o.o. Mlekarstvo Podjed d.o.o.
Picerija in kruhkerija Gorjanc Picerija pod kostanji Geoset d.o.o. Mesarstvo Čadež
Nektar natura Krovstvo, kleparstvo in tesarstvo Uroš Puhar s.p. Papirnica Karun d.o.o.
Gospodinje, ki ste prispevale domače pecivo

.-.-.

O oratoriju

Oratorij traja le nekaj poletnih dni, kar je za marsikoga morda prekratko. Da pa vse kar se med oratorijem dogaja, poteka pravilno, morajo animatorji vložiti že veliko prej kar precej truda in svojega časa. Imajo več srečanj, kjer se seznanijo z temo in pripravljajo program za vsak dan. V okviru teh priprav so letos imeli animatorji dodatne priprave/izobraževanje tudi v Cerknici. Več v sliki tukaj (foto Franci Brezar).

   

Projekt Oratorij je nacionalni projekt, katerega namen je promocija, podpora in koordinacija župnijskih oratorijev. Njegov nosilec je Salezijanska mladinska pastorala. Že od leta 1995 Salezijanska mladinska pastorala skupaj s sodelavci (sestre hčere Marije Pomočnice, animatorji in voditelji oratorijev, Mladinski ceh, Medškofijski odbor za mladino – od 2007) izdaja priročnike za poletni oratorij. Od istega časa prireja tudi pomladanska srečanja animatorjev oratorijev, ki so namenjena predstavitvi gradiv in usposabljanju za izvedbo, ter jesenska srečanja animatorjev oratorijev, ki so namenjena skupnemu praznovanju.

Od leta 2002 so se skupaj z Mladinsko akademijo začela pripravljati in voditi širša usposabljanja za Oratorij.
Vlogo karizmatične navzočnosti znotraj projekta Oratorij opravljajo salezijanci in sestre hčere Marije Pomočnice.

Več o tem tukaj

_

Sponzorstvo ali donatorstvo

Res, da je Oratorij projekt, ki je zasnovan pa prostovoljnem delu, vendar pri organizaciji izletov in nakupu materialov za delavnice nastanejo preveliki stroški, ki bi jih lahko krili sami. Zato Vas prosimo za Vašo pomoč. Če nam lahko kaj pomagate, nam pišite na elektronski naslov. Vsem sponzorjem se že vnaprej zahvaljujemo in smo jim zelo hvaležni saj le z vašo pomočjo lahko izvedemo ta projekt.

123

Pošlji sporočilo

Moraš biti prijavljen za vnos komentarja.

  • Božja beseda za danes

  • Zadnje objavljene slike

  • blaženi Alojzij Grozde

  • Alojzij Grozde