| Božični čas 2011 » župnija sv. Jurija, Šenčur
  • župnija sv. Jurija, Šenčur

  • V začetku je bila Beseda …

| Božični čas 2011

God sv. Štefana, Srednja vas

V ponedeljek, 26. decembra 2011 smo praznovali god prvega mučenca sv. Štefana.
Ob 10. uri je v Srednji vasi sv. mašo daroval stolni kanonik in prelat Borut Košir, ki je tudi blagoslovil obnovljeni oltar sv. Štefana.
Po sv. maši je bil še tradicionalni blagoslov konj.
Sodeloval je tudi Pihalni orkester občine ŠenčurVeč slik.

Božična igra na Prebačevem

V ponedeljek, 26. decembra 2011 smo na Prebačevem pri Novakovih ponovno lahko spremljali božično zgodbo. V igri so tokrat predstavili težave, ki nastajajo med generacijami in so običajno posledica premajhne medsebojne povezanosti in zaradi premalo časa namenjenega skupnemu življenju v družini. Več slik.

Blagoslov otrok v Šenčurju

V petek, 30. decembra, ko smo obhajali praznik Svete družine, je mašo v Šenčurju vodil kardinal dr. Franc Rode, ki je tudi blagoslovil otroke. Pri sveti maši je poleg domačih duhovnikov sodeloval tudi prelat Anton Slabe. Vse slike.

Foto Damjan Crnič

Božična igra v Vogljah

Na praznik Svete družine, v petek, 30. decembra 2011, so otroci in mladi iz skupine »Splendor Gloriae« v Vogljah v dvorani v kulturnem domu zaigrali božično igro. Skupaj z velikim prerokom Izaijem, ki je živel več kot 700 let pred Kristusom in, ki je imel posebno nalogo, da je napovedal Kristusa, Boga miru, Emanuela, Mesija smo odkrili, kako »Božja luč vabi in vodi človeka, da Boga častimo!« Na koncu igre, ki je vse (starozavezne vernike in nevernike, Joahima, Ano, angele, pastirje, kralje itn.) vodila do češčenja novorojenega Jezusa v jaslicah, je nas naša bralka še vse povabila: »In ko to slišimo in vidimo, vemo, da se je tako zgodilo, smo tudi mi vsi … jaz in ti, in ti, in ti povabljeni, da usmerimo naš pogled k Bogu, da se spreobrnemo, mu damo prvo mesto v našem življenju in ga častimo!« Za zaključek so vsi otroci prejeli božji blagoslov. Več slik.

...

  • Božja beseda za danes

  • Zadnje objavljene slike

  • blaženi Alojzij Grozde

  • Alojzij Grozde