Fotografije 2012 » župnija sv. Jurija, Šenčur
  • župnija sv. Jurija, Šenčur

  • V začetku je bila Beseda …

Fotografije 2012

pasijon

46 fotografij

Božični čas

Božični čas v naši fari. Album vsebuje slike več dogodkov: božična igra pred večerno božično mašo v Šenčurju, polnočnica na Olševku, polnočnica v Šenčurju, maša ob 10. ri na Božič v Šenčurju, Štefanovo v Srednji vasi, božična igra pri Novakovih

Vesela srca v Naklem

12 fotografij

maša za čebelarje

V petek, 7. decembra je godoval sv. Ambrož, zavetnik čebel in čebelarjev. Zato je bila v nedeljo, 9. decembra deseta maša darovana za čebelarje.

10 fotografij

celonočno češčenje

16 fotografij

Vse za Jurja

Slike zbora Vse za Jurja

oratorijski dan

V soboto 1. decembra smo imeli v Šenčurju oratorijski dan. S katehezo smo začeli ob 9. uri, nato pa smo izdelovali adventne venčke. V nedeljo pri deseti maši smo venče tudi blagoslovili.

43 fotografij

sv. Cecilija

V četrtek, 22. novembra je godovala sv. Cecilija, zavetnica cerkvene glasbe in pevcev. Ta dan so sv. maši ob 18. uri v farni cerkvi sodelavoali pevci iz zborov v naši župniji. Foto: Dominik Kosirnik

17 fotografij

Zakonski jubilanti

Na zahvalno nedeljo, 4. novembra, smo pri sv. maši ob poleg hvaležnosti za vsakdanje darove izrekli še zahvale zakonskim jubilantom. V letu vere je tudi zgledno zakonsko življenje pričevanje in velika vzpodbuda celotni župnijski skupnosti. Foto Dominik Kosirnik

50 fotografij

Diakonsko posvečenje v ljubljanski nadškofiji

V nedeljo, 28. oktobra 2012 je ljubljanski nadškof metropolit msgr dr. Anton Stres v župniji Šmartno pri Litiji podelil diakonsko posvečenje bogoslovcem Martinu Golobu, Branku Setnikarju (kot bogoslovec je pomagal tudi v naši župniji) in Marku Mohorju Stegnarju.

125 fotografij

romanje ključarjev

20. oktobra 2012 smo se z ključarji in njihovimi ženami odpravili na slovensko obalo. Ustavili smo se v Kopru, kjer smo se srečali z škofom Jurijem Bizjakom. Ogledali smo si stolni cerkvi v Kopru in Piranu, Piranska župnijska cerkev je tako, kot naša, posvečena svetemu Juriju. Spremljal nas je frančiškan p. Franci Seničar, ki je bil pred leti v Strunjanu tudi župnik in dobro pozna kraje našega romanja. Glavni cilj je bil obisk dolgoletne Marijine romarske poti v Strunjanu. Letos tam praznujejo 500 let Marijinega prikazovanja. Tu smo imeli tudi sveto mašo.

87 fotografij

Farno žegnanje, blagoslov vežic

V nedeljo, 14. oktobra 2012, smo praznovali praznik farnega žegnanja. Po sveti maši ob 10. uri je bil še blagoslov obnovljenih mrliških vežic. Dograjen je bil nadstrešek z stekleno streho, obnovljen tlak in prostori mrliških vežic. Na sprednji strani vežic je sedaj postavljen tudi velik križ.

40 fotografij

blagoslov mežnarije na Olševku

Na žegnanjsko nedeljo, 30. septembra 2012, smo na Olševku blagoslovili obnovljeno mežnarijo

38 fotografij

Čenstohovska Marija v Ljubljanski stolnici

Ikona Marije iz Čenstohove na Poljskem na avtomobilski prikolici potuje na svetovnem romanju po vsej Evropi, od Pacifika (Vladivostok) do Atlantika (Fatima). V spodbujanje molitve za obvarovanje življenja, zakonske zveze in družine bo obiskala več kot 20 držav, med njimi tudi Slovenijo. od srede, 19. septembra do četrtka 20. septembra 2012 je bila za češčenje izpostavljena v Ljubljanski stolnici.

13 fotografij

Prebačevo, obnova notranjosti cerkve

Pri cerkvi Povišanja svetega križa na Prebačevem smo v zadnjih mesecih delno obnovili električno inštalacijo in klopi, celotno notranjost cerkve pa smo na novo prepleskali.

11 fotografij

150 let cerkve sv. Jerneja v Voklem

Letos obhajamo 150. letnico cerkve svetega Jerneja v Voklem. To obletnico smo počastili ob letošnjem žegnanju. V petek, 24. avgusta, ko goduje zavetnik cerkve in vasi sveti Jernej, je bila zvečer ob 20- ih slovesna sveta maša, ki jo je vodil g. Ivan Mihelič iz Hrastja. V soboto, 25.avgusta, je bila zvečer ob 20- ih slovesna sveta maša, pri kateri je sodeloval župnijski otroški pevski zbor „Vesela srca.“ Sveto mašo je vodil naš kaplan g. Gregor Rogelj, po sveti maši pa je bil koncert župnijskega mešanega pevskega zbora „Vse za Jurja“. Med koncertom je rojak kanonik in prelat Vinko Prestor imel slavnostni nagovor. V nedeljo, 26. avgusta, je bilo ob 8.30 glavno slavje s slovesno sveto mašo, ki jo je vodil stolni kanonik in ravnatelj Bogoslovnega semenišča msgr. dr. Franc Šuštar. Po sveti maši je bila pred cerkvijo pogostitev in prijateljsko srečanje.

66 fotografij

Sprejem g. Miheliča v Hrastju

S prvim avgustom je v Hrastje prišel g. Ivan Mihelič, ki je bil zadnja leta župnik v Bukovščici v Selški dolini.

48 fotografij

Blagoslov obnovljenega župnišča v Hrastju

V soboto, 28. julija, po sveti maši ob 19- ih, je župnik Urban Kokalj blagoslovil obnovljeno župnišče v Hrastju.

42 fotografij

Krištofova nedelja

Blagoslov vozil na Krištofovo nedeljo

p. Valerijan v Šenčurju

p. Valirijan Jenk je v soboto, 21. junija 2012 pri večerni sveti maši v šenčurski cerkvi obhajal ponovitev biserne maše, ki jo je imel 20. maja 2012 v Merrylandsu v Sydneyu. Sveto mašo je ob somaševanju g. župnika Urbana Kokalja vodil p. Polikarp.

37 fotografij

Oratorij 2012

Oratorij 2012

Prva obhajila 2012

Prva obhajila v župniji: Olševek, Šenčur, Hrastje in Voglje

srečanje cerkvenih pevskih zborov Adergas

Adergas, 22. januar 2012

100 fotografij

...

  • Božja beseda za danes

  • Zadnje objavljene slike

  • blaženi Alojzij Grozde

  • Alojzij Grozde