Fotografije 2014 » župnija sv. Jurija, Šenčur
  • župnija sv. Jurija, Šenčur

  • V začetku je bila Beseda …

Fotografije 2014

Božična igra pri Novakovih

Božična igra je tokrat predstavila trenja med generacijami. V božičnem času je pravi trenutek, da vsaj malo presežemo svoje želje in pogledamo tudi na druge.

41 fotografij

Betlehemska lučka

Na četrto adventno nedeljo, 21. decembra smo pri sveti maši ob 10. uri sprejeli Luč miru iz Betlehema.

10 fotografij

Križ Visoko

V noči na praznik vseh svetih je bil na Visoškem polju oskrunjen Šrbčev križ. V nedeljo, 7. decembra smo zato darovali zadostilno sveto mašo in blagoslovili obnovljen križ.

14 fotografij

Koncert CeMePZ župnije Šenčur, 21.11.2014

Na predvečer goda sv. Cecilije je CeMePZ župnije Šenčur v župnijski cerkvi sv. Jurija pripravil svoj letni koncert. Kot gostje so se pridružile članice Vokalne skupine Cimre.

39 fotografij

Nadškof, metropolit Stane Zore, posvetitev, stolnica

Msgr. Stanislav Zore je med slovesno sveto mašo v ljubljanski stolnici prejel škofovsko posvečenje in bil umeščen za 36. rezidencialnega škofa ljubljanske nadškofije. Škofje posvečevalci so bili nuncij mons. Juliusz Janusz, novomeški škof msgr. Andrej Glavan in celjski škof Stanislav Lipovšek. Slovesnosti se je udeležil tudi kardinal Franc Rode. (radio Ognjišče)

166 fotografij

Zakonski jubilanti

Na zahvalno nedeljo, 9. novembra, smo pri sveti maši ob 10. uri praznovali zakonske jubileje. Prijavilo se je 26 parov, ki letos praznujejo od 10 do 60 let skupnega življenja. Naj vse Bog še naprej blagoslavlja.

88 fotografij

Vsi sveti

Praznik vseh svetih je vesel praznik, ki vlije vsako leto veliko tolažbe in poguma vsem, ki so podali na pot Kristusovih blagrov, da morejo s potrpežljivostjo in ljubeznijo zmagovati nad svojimi notranjimi in prav tako zunanjimi bridkostmi in težavami (prim C 8).

10 fotografij

Andrej Naglič, ponovitev nove maše, Olševek

V nedeljo, 14. septembra, je bila ob 10. uri na Olševku slovesna sveta maša, ki jo je daroval novomašnik Andrej Naglič iz Ribnega pri Bledu. Njegov pokojni oče izhaja iz Olševka, zato so mu naši kraji domači.

86 fotografij

Gašper Berčič, novi izredni delilec sv. obhajila

Na praznik Marijinega vnebovzetja je bil pri sveti maši ob 10. uri Gašper Berčič iz Hotemaž umeščen v službo izrednega delivca svetega obhajila. Po tej službi bo lahko redno delil sveto obhajilo pri bogoslužju in tudi bolnikom po domovih.

51 fotografij

Zlata maša

420 fotografij

Ciril Istenič, srebrna maša

V nedeljo, 6. julija 2014, je g. Ciril Istenič, župnik v Javorjah nad Poljanami, ki je prej služboval tudi v Šenčurju, obhajal srebrnomašni jubilej.

114 fotografij

Oratorij 2014

Na prvi julijski sicer najprej nekoliko nespodbudno deževni dan smo v Šenčurju začeli letošnji oratorij.

Dan državnosti, Voglje

V torek, 24. junija 2014 na praznik Janeza Krstnika, je bila v Vogljah že tradicionalno osrednja občinska proslava ob dnevu državnosti.

74 fotografij

Pešromanje birmancev na Brezje

V soboto, 21. junija smo z birmanci romali peš na Brezje. Tam smo se srečali s škofom Jurijem Bizjakom in imeli sveto mašo, kar je še polepšalo lep dan.

67 fotografij

birma 2014

V nedeljo, 15. junija 2014 smo v farni cerkvi obhajali slovesnost svete birme. Birmovalec je bil stiški opat Janez Novak.

99 fotografij

Prvo obhajilo Šenčur

Na binkoštno nedeljo, 8. junija 2014, smo v farni cerkvi prisostvovali slovesnosti prvega svetega obhajila. Med mašo je Janez Žugec tudi prejel zakrament krsta.

106 fotografij

Koncert Marijinih pesmi

V četrtek, 29. maja 2014 smo v cerkvi svetega Jurija v Šenčurju lahko prisluhnili koncertu Mrijinih pesmi. Prepevali so pevci CeMePZ “Vse za Jur’ja” župnije Šenčur in CeOPZ Vesela srca.

35 fotografij

Gasilska maša, Prebačevo, maj 2014

V nedeljo, 4. maja je bila v cerkvi sv. Križa na Prebačevem gasilska maša.

50 fotografij

Blagoslov konj, 27. april 2014

Blagoslov konj ob prazniku sv. Jurija

21 fotografij

sobotna vigilija

40 fotografij

blagoslov jedi

15 fotografij

češčenje, birmanci

12 fotografij

Blagoslov ognja

25 fotografij

Veliki četrtek

Obred velikega četrtka

30 fotografij

Prvoobhajanci na duhovnem vikendu na Bledu

Duhovni vikend od 14. do 16. marca pri sestrah HMP na Bledu

14 fotografij

Romanje v Sveto deželo

V torek, 11. marca, so naši sofarani začeli enotedensko romanje v Sveto deželo. Tukaj so slike, ki so jih poslali med romanjem.

97 fotografij

Birmanci na Bledu

45 fotografij

...

  • Božja beseda za danes

  • Zadnje objavljene slike

  • blaženi Alojzij Grozde

  • Alojzij Grozde