romanje_avgust_2020

Sprememba romanja v S Makedonijo

Spoštovani!

Glede na epidemiološko stanje v S Makedoniji sporočamo, da avgustovsko romanje v to državo odpade. Namesto njega smo pripravili program romanja na Madžarsko, ki vam ga pošiljamo in priporočamo. Prosimo sporočite vaše odločitve. Akontacijo ki ste jo že plačali za romanje v Makedonijo, vam bomo prenesli za romanje na Madžarsko.

Hvala da razumete vse te spremembe, žal je na delu »višja sila«, ki se ji moramo nekako prilagoditi.

Sporočamo tudi, da v juliju in avgustu pisarna Komisariata za Sveto deželo ne bo odprta, bomo pa vsak dan dopoldne dosegljivi za klice in  e-pošto, tako da se naši kontakti ne bodo prekinili. Z običajnim delovnim časom bomo začeli spet s 1. septembrom.

 

Mojca Sojar, Komisariat za Sveto deželo

Tržaška 85, 1000 Ljubljana, tel.: +386 41 652 350, e-naslov: komisariat@rkc.siwww.sveta-dezela.si

ROMANJE MARIA ZELL, SZOMBATHELY (SAVARIJA), ZALAVAR (ZLATOGRAD), ESZTERGON, BUDIMPEŠTA 

od 17. do 19. avgusta  2020, avtobus, 3 dni/2 noči  >>več o romanju

Namen romanja je odkrivanje lepot dežele naših sosedov, srečanje na božjepotnih svetiščih Maria Zell (Marijino Celje), Sv. Martin v Savariji, Blatograd, Estergon in ogled Budimpešte.

 

PROGRAM:

  1. dan, 17.8.: zjutraj ob 5h odhod avtobusa izpred cerkve v Šenčurju, ob 5.30 izpred cerkve na Viču in ob 5.45 iz avtobusne postaje v Ljubljani (št. 30). Vožnja proti božjepotnemu svetišču Marija Zell v Avstriji. Božjepotno opravilo in sveta maša okrog poldneva. Nadaljevanje vožnje na Madžarsko do Sombotheja, rojstnega kraja sv. Martina. Tam namestitev in večerja.
  2. dan: proti Blatogradu na zahodu Blatnega jezera, z ogledom ostankov bazilike iz 9. stoletja (pred naselitvijo Madžarov). Nadaljevanje proti Esztergomu ob Donavi, kjer počivajo madžarski primasi in do Budimpešte; namestitev in večerja.
  3. dan: zjutraj obisk stolnice sv. Štefana, Matjaževe cerkve, sv. maša, nekaj časa prosto in popoldne odhod proti domu, s prihodom v poznih večernih urah.

 

Cena romanja: 350€, pri udeležbi nad 40 romarjev. Če je romarjev manj, pa 390€.

Cena vključuje:

  • celotno avtobusno vožnjo,
  • namestitev v hotelih s polpenzioni (zajtrk in večerja),
  • vstopnine, ki so navedene v programu,
  • nezgodno zavarovanje.

Doplačilo za enoposteljno sobo – 60€.

 

Prijavite se do 25. julija 2020, prijava je potrjena ko je poravnan prvi del – 200€, drugi plača 10 dni pred odhodom. Prijave sprejemamo takoj, oz. do zasedbe mest na avtobusu.

 

S seboj je potrebno imeti osebni dokument in obrazno masko za vožnjo z avtobusom.

 

Program pripravil in romanje vodi –  p. Peter