2016 januar » župnija sv. Jurija, Šenčur
  • župnija sv. Jurija, Šenčur

  • Spevi angelske noči

24. januar 2016

Spevi angelske noči

V soboto, 23. januarja 2016 sta pri sveti maši ob 18. uri v župnijski cerkvi sodelovala Komorni zbor Gallus Kranj in CeMePZ Sveti Mihael Olševek. Po sveti maši sta oba zbora pripravila še koncert božičnih pesmi pod naslovom Spevi angelske noči. Oba zbora vodi Mojca Gabrijel, organistki sta bili Barbara Pibernik in Nada Naglič, solistka pa Francka Šenk. Več slik je tukaj.16. januar 2016

Farni list 1/2016

oznanila Na voljo je Farni list: 1/2016.

V njem lahko med drugim preberete:

Na strani Farnega lista lahko preberete tudi Oznanila za Hrastje (10. januar 2016).10. januar 2016

Praznik svete družine

V nedeljo, 27. decembra, smo obhajali praznik svete družine. Sveto mašo ob 10. uri je daroval kardinal dr. Franc Rode. Blagoslovil je otroke in noseče
matere. Pri sveti maši je s krstom božji otrok postala Tinka Kadivec.

Več slik je tukaj.10. januar 2016

Štefanovo na Prebačevem

V soboto, 26. decembra 2014, je ob 18. uri na Novakovem dvorišču (Prebačevo) potekala tradicionalna božična prireditev na kateri smo si lahko ogledali božično igro, prisluhnili pevcem in se družili s prijatelji ob pecivu in čaju.

Več slik je tukaj.8. januar 2016

Praznik sv. Štefana v Srednji vasi

V soboto, 26. decembra smo praznovali god prvega mučenca svetega Štefana. Pri svetih mašah je bil blagoslov soli, ki jo lahko dodamo hrani ljudi in krmi za živino. Ob 10. uri je bila sveta maša tudi v Srednji vasi in po njej že tradicionalni blagoslov konj.

Več slik je tukaj.

Orkester Šenčur8. januar 2016

Jaslice

Jaslice so kipci ali slike, postavljeni za božične praznike kot ponazoritev Kristusovega rojstva.
Prva znana upodobitev živih jaslic sega v leto 1223, ko je sv. Frančišek Asiški v Grecciu (Italija) obhajal božični večer v votlini nad vasjo.
Na Slovenskem so prvi postavili jaslice. To je bilo v cerkvi sv. Jakoba v Ljubljani leta 1644. V njih so poldrugi meter visoke osebe, kipi, v zaporednih različnih prizorih predstavljale božične skrivnosti.
Nekaj jaslic v naših cerkvah si lahko ogledate tukaj.8. januar 2016

Božična zgodba in otroška božična maša

V četrtek, 24. decembra, smo praznovali sveti večer Jezusovega rojstva. Sveta maša svetega večera pri farni cerkvi je bila ob 18. uri. Najprej so mladi v božični igrici prikazali doživljanje božiča. Pri sveti maši so peli otroci otroškega zbora.

Več slik si lahko pogledate tukaj.1. januar 2016

Misijon v naši fari

misijon v župniji ŠenčurOd 11. do 20. decembra smo imeli v naši fari MISIJON. Potekal je pod geslom Pridi in me bolje spoznaj.

Vodili so ga misijonarji patri frančiškani: p. Marjan Čuden, provincial; p. Marjan Čuk, definitor in p. Peter Lavrih, komisar za Sveto deželo.

TUKAJ si med drugim lahko ogledate slike iz dogajanja med misijonom (klik na sliko na vrhu strani, ki se odpre), program misjona, molitev …

Vse fotogalerije misijona so tukaj.

pater Peter Lavrih Maša v sredo, 16. decembra, vodi koprski škof msgr. dr. Jurij Bizjak. Klik za več slik. Sobota, 19. december, maša za otroke. Klik za več slik. Nedelja, 20. december. Zaključek, molitve na pokopališču. Vodi nadškof msgr. Stanislav Zore. Nedelja, 20. december. Zaključna sveta maša. Vodi nadškof msgr. Stanislav Zore.

Molimo, da bi sadovi misijona čim dlje delovali med nami.  • Božja beseda za danes

  • Zadnje objavljene slike

  • blaženi Alojzij Grozde

  • Alojzij Grozde