2015 september » župnija sv. Jurija, Šenčur
  • župnija sv. Jurija, Šenčur

29. september 2015

socialni-teden-2015

Socialna akademija letos že sedmič organizira Socialni teden v okviru katerega se po širni Sloveniji odvija preko 40 dogodkov. Poslanica Socialnega tedna letos govori o iskanju dialoga na vseh področjih naše družbe. V okviru ‘Iskanja dialoga v vzgoji in medsebojnih odnosih’ se pridružujemo z dogodkom tudi v Šenčurju.
Celoten program najdete na spletu http://socialniteden.si/.

Vljudno vas vabimo, da pridete v četrtek, 1.10.2015, ob 19.30. uri, v Šenčur, v Dom krajanov, Kranjska cesta 1, kjer nas bo Kaja Kosec, mag.mag. nagovorila pod naslovom ‘Dialog o dialogu’.

Predavateljica se bo osredotočila na dialog: kaj dialog je in kaj ni, kako ga razumemo v današnji družbi in kaj je njegov resničen namen. Predstavljena bo dialoška metoda in osrednje dialoške veščine. Predavanje bo uvod v dialog v praksi.

Kaja Kosec je dvakrat magistrirala na Katoliški Univerzi Leuven, Belgija. Magistrirala je iz smeri krščanska etika in se v delih poglabljala v tematike poslovne etike. Iz tega naslova danes poučuje in trenira etiko v poslovnem okolju. V sklopu študija se je formalno izobrazila tudi v dialoški metodi.
Danes v zavodu Za dialog v Medvodah razvija in izvaja dialoški pristop na več ravneh. Še posebej je aktivna v dialoških skupinah, kjer posamezniki v skupinskem dialogu razvijajo strpno komunikacijo, razvijajo kritično mišljenje in preko veščin dialoga gradijo odnose. Posamezniki tako preko dialoške interakcije skupaj gradijo ožjo ali širšo skupnost oziroma povezovalno družbo.13. september 2015

Farni list 10/2015

oznanila Na voljo je Farni list: 10/2015.

V njem lahko med drugim preberete:

Na strani Farnega lista lahko preberete tudi Oznanila za Hrastje.  • Božja beseda za danes

  • Zadnje objavljene slike

  • blaženi Alojzij Grozde

  • Alojzij Grozde