2015 junij » župnija sv. Jurija, Šenčur
  • župnija sv. Jurija, Šenčur

  • Slovesnost v Voklem

28. junij 2015

Slovesnost v Voklem

V nedeljo, 28. junija, bo ob 10. uri v Voklem slovesna sveta maša, ki jo bo daroval naš arhidiakon prelat Anton Slabe. Ob koncu svete maše bo blagoslovil novo streho in fasado pri tukajšnji cerkvi svetega Jerneja. Pri sveti maši bo tudi ofer ali darovanje za domačo cerkev.28. junij 2015

Maša za domovino

V četrtek, 25. junija, smo obhajali državni praznik naše državnosti. Zato smo že v soboto, 20. junija, zvečer ob 19. uri pri farni cerkvi obhajali sveto mašo za domovino. Ob prisotnosti nekdanjih in sedanjega župana občine Šenčur je sveto mašo daroval upokojeni nadškof dr. Anton Stres.

Več slik je tukaj.

Pridiga upokojenega nadškofa dr. Antona Stresa21. junij 2015

Farni list 7/2015

oznanila Na voljo je Farni list: 7/2015.

V njem lahko med drugim preberete:

Na strani Farnega lista lahko preberete tudi Oznanila za Hrastje.8. junij 2015

Slovesnost v Srednji vasi

V nedeljo, 7. junija 2015, je bila ob 10 uri v Srednji vasi slovesna sveta maša in blagoslov nove fasade na zvoniku. Slovesnost je vodil arhidiakon in stolni kanonik prelat Anton Slabe. Foto: Franci Brezar

Več slik je tukaj.5. junij 2015

Oratorij 2015: Hočem biti svet

HOČEM BITI SVET

oratorij 2015 Ravno svetost je ena tistih najpomembnejših vrlin, ki nas vzgaja v ljubezni do Boga in bližnjega, ponižnosti, pravičnosti, čistosti in pokorščine.Takšno življenje je živel tudi sv. Dominik Savio, ki nam kot glavni junak letošnjega Oratorija kaže in nas uči zglednega življenja.Preko Dominika želimo animatorji otroke usmerjati k poti svetosti, k poti poslušanja, potrpežljivosti in izpolnjevanja dolžnosti ter napredovanja v Božji modrosti in milosti.Dominikovo življenje, v katerem ni manjkalo prijateljskega odnosa z Jezusom in Marijo, je tako za otroke zgled, ki ga je vredno posnemati.
Dragi starši!

Prijavo na letošnji oratorij lahko oddate v župnišču v času uradnih ur, po katerikoli sveti maši ali pri verouku. Na oratorij bomo sprejemali otroke, ki bodo letos dopolnili 5 let in do zaključenega osmega razreda.

Cena za posameznika znaša 25 EUR. V ceno sta vključena material za delavnice, malica in kosilo. V primeru, da boste prispevali kakšen evro več, bo naša blagajna zelo vesela.

Prijave bomo sprejemali do vključno nedelje, 14. junija 2015. Po tem datumu prijav zaradi lažje organizacije Oratorija (malica, material, delavnice) ne bomo več sprejemali.

Spremljajte tudi objave na spletni strani oratorija.

 

  Prijavnica na Oratorij 2015 PRIJAVNICA    | SPLETNA STRAN ORATORIJA


  • Božja beseda za danes

  • Zadnje objavljene slike

  • blaženi Alojzij Grozde

  • Alojzij Grozde