2015 marec » župnija sv. Jurija, Šenčur
 • župnija sv. Jurija, Šenčur

 • Farni list 4/2015

31. marec 2015

Farni list 4/2015

oznanila Na voljo je Farni list: 4/2015.

V njem lahko med drugim preberete:

 • BOGOSLUŽJE VELIKEGA TEDNA
 • ROMANJE V LURD IN ARS
 • „MARKOVA PROCESIJA“

Na strani Farnega lista lahko preberete tudi Oznanila za Hrastje.25. marec 2015

Zbiranje podpisov za razpis referenduma o spremembah družinskega zakona

Z spremembami družinskega zakona poslanska večina ukinja dosedanjo zakonsko zvezo moža in žene ter uvaja novo zakonsko zvezo »dveh oseb«. Takšno razumevanje zakonske zveze nasprotuje naravnemu in moralnemu zakonu ter nauku Katoliške Cerkve. Sprejeti zakon zadeva vse nas in bo imel posledice na številnih področjih kot so: posvojitve otrok, diskriminacija matičarjev, učiteljev, vzgojiteljev, sodnikov, spremembe šolskih programov, omejevanje pravice staršev, da v šolah vzgajajo svoje otroke v skladu s svojim prepričanjem, vsiljevanje nove ideologije zasebno vzgojnim izobraževalnim ustanovam, ki so odvisne od državnega sofinanciranja itd..
Gre torej za zelo pomembne zgodovinske trenutke s kakršnimi se kot Katoliška skupnost v samostojni Sloveniji še nismo soočili. Zato vas vse vabimo k osebni in skupni molitvi za vse naše družine. Hkrati vas lepo prosimo, da se čim prej z veljavnim osebnim dokumentom oglasite na upravnih enotah oziroma krajevnih uradih ter z oddajo svojega podpisa izrazite podporo referendumu, na katerem bomo lahko zaščitili vrednoto zakonske zveze in pravice otrok.
Svoj podpis lahko oddate na vsaki upravni enoti v času uradnih ur. V krajevnem uradu naše občine v Šenčurju boste svoj podpis lahko oddali v sredo, na praznik Gospodovega oznanjenja, ko bomo praznovali tudi materinski dan, in sicer dopoldan od 7.30 do 12- ih in od 13- ih do 17- ih. Pred občino bo tudi stojnica, kjer boste lahko dobili še podrobne informacije. V cerkvi pri verskem tisku pa lahko že vzamete pripravljene formularje za vaš podpis oziroma vaš glas v podporo referenduma.

   19. marec 2015

Koncert ob materinskem dnevu

Koncert ob materinskem dnevu

V nedeljo, 22. marca 2015, je bil v dvorani Doma krajanov Šenčur ob materinskem dnevu koncert Rad bi povedal svetu ob materinskem dnevu. Sodelavali so CeOPZ Vesela srca, CeMePZ »Vse za Jur´ja« župnije Šenčur, Skupina Želvice iz Vrtca pri OŠ Šenčur in Otroška folklorna skupina Vrtavke.

Več slik je tukaj (foto Dominik Kosirnik).16. marec 2015

Škofovsko posvečenje Franca Šuštarja

V nedeljo, 15. marca 2015, je bila popoldne v ljubljanski stolnici slovesnost škofovskega posvečenja ljubljanskega pomožnega škofa Franca Šuštarja.
Za škofovsko geslo si izbral besede iz Pavlovega pisma Filipljanom: „Gospod je blizu“ (Flp 4,5). Ta misel, to zagotovilo in ta resnica naj ostaja neomajen steber tvojega škofovskega služenja. Gospod je blizu. Z nami je do konca sveta. S teboj je in bo vsak trenutek tvojega življenja. Vedno se v trdni veri naslanjaj na njegovo bližino, je dejal v pridigi nadškof Stanislav Zore.

Več na Radiu Ognjišče. Več slik je tukaj.8. marec 2015

Farni list 3/2015

oznanila Na voljo je Farni list: 3/2015.

V njem lahko med drugim preberete:

 • NOVI ČLANI ŽUPNIJSKEGA PASTORALNEGA SVETA
 • ŠKOFOVSKO POSVEČENJE msgr. dr. Franca Šuštarja
 • ŠKOFJELOŠKI PASIJON

Na strani Farnega lista lahko preberete tudi Oznanila za Hrastje.6. marec 2015

Praznik celodnevnega češčenja Svetega Rešnjega Telesa

V petek, 6. marca, bomo pri naši župnijski cerkvi obhajali slovesni praznik celodnevnega češčenja Svetega Rešnjega Telesa. Ta dan naša župnija v imenu celotne ljubljanske nadškofije moli za potrebe slovenske Cerkve in naroda.

Jutranjo sveto mašo ob 8- ih bo daroval katehet in vzgojitelj v Zavodu svetega Stanislava gospod Gregor Celestina. Ob koncu svete maše bomo Jezusa v Najsvetejšem zakramentu izpostavili v češčenje in molitev.

Zvečer ob 18- ih bo sklep češčenja s petimi litanijami Srca Jezusovega in slovesno sveto mašo vodil rektor Bogoslovnega semenišča in stolni kanonik msgr. dr. Franc Šuštar.

Med jutranjo sveto mašo in popoldne od 16- ih dalje boste imeli tudi priložnost za sveto spoved.

Seznam molitvenih ur:

– ob 8- ih sveta maša

– od 9.00 do 10.00 možje in fantje

– od 10.00 do 11.00 tiha in zasebna molitev

– od 11.00 do 12.00 farani iz vseh podružnic

– od 12.00 do 13.00 duhovniki

– od 13.00 do 14.00 žene in dekleta

– od 14.00 do 15.00 Prenova v duhu

– od 15.00 do 16.00 tiha in zasebna molitev

– od 16.00 do 17.00 Frančiškova skupina

– od 17.00 do 18.00 skupna molitev

– ob 18- ih sklep češčenja, litanije Srca Jezusovega in sveta maša4. marec 2015

Shod koalicije “Za otroke gre” pred parlamentom

fjs_2295

Koalicija Za otroke gre! je popoldne 3. marca 2015 pred državnim zborom pripravila shod, na katerem so se zbrali mame, očetje, otroci, sestre, bratje, tete, strici, dedki in babice iz vse Slovenije. Gre za koalicijo posameznikov, gibanj, skupin in organizacij, ki podpirajo vrednote družine ter ostro nasprotujejo predlaganim spremembam Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, ki so ga sprejeli poslanci v državnem zboru.

Sovoditelj »Koalicije Za otroke gre!« Aleš Primc je spregovoril o poti, ki nas čaka, ker so poslanci zakon sprejeli. „Ne bo lahko, je pa naloga častna in cilj, ki je pred nami najvišji, ki si ga lahko kot starši zamislimo: t.j. dobro naših otrok“ Zatrdil je, da niso proti nikomur, so pa kot starši dolžni, da naredijo vse, kar je v njihovi moči za dobro njihovih otrok. „Naša naloga je, da predstavimo argumente in damo ljudem možnost, da odločijo oni, ne pa politična elita, ki je čedalje bolj odtujena od resničnih težav ljudi. Naša prva naloga je, da damo ljudem resnično možnost izbire. Pri tem prosimo tudi medije, da to omogočijo.“

Ker so poslanke in poslanci danes sprejeli predlog Združene levice, je njihova prva naloga zbrati podpise za pobudo za referendum. Nato pa bodo predvidoma čez en teden že začeli zbirati potrebnih 40.000 podpisov pred upravnimi enotami. „Mnogi ste pri tem delu že sodelovali in veste, kako velik zalogaj je to. Potrebna je odlična organizacija po vsej državi, pred vsemi upravnimi enotami in krajevnimi uradi. Podpisi, ki jih bodo državljanke in državljani oddali, morajo priti v fizični obliki k nam v Koalicijo »Za otroke gre!«, da jih bomo lahko potem oddali kot zahtevo za referendum. Vse, ki ste od 16. marca naprej kakšen dan ali pa le nekaj ur pripravljeni nameniti zbiranju podpisov na stojnicah, vabim da obiščete spletno stran 24kul.si, kjer boste prejeli vsa potrebna navodila za sodelovanje. Seveda pa ste vsi vabljeni, da oddate svoj podpis za referendum na upravnih enotah“. Zbrane je povabil, naj to sporočilo prenesejo tudi svojim sorodnikom, prijateljem, sodelavcem in znancem.

Delno povzeto po spletni strani Radia Ognjišče. Več tukaj. Več slik je tukaj. • Božja beseda za danes

 • Zadnje objavljene slike

 • blaženi Alojzij Grozde

 • Alojzij Grozde