2014 november » župnija sv. Jurija, Šenčur
  • župnija sv. Jurija, Šenčur

  • 5 let CeMePZ župnije Šenčur

26. november 2014

5 let CeMePZ župnije Šenčur

Misel in želja po novem pevskem zboru v Šenčurju sta bili znotraj župnije navzoči že več let. Božja previdnost je zbližala prave ljudi – polne dobre volje, iskrenega namena, globoke vere in pripravljenosti za dejavno sodelovanje znotraj Cerkve, znotraj župnije.

Na pobudo gospoda župnika Urbana Kokalja, smo 1. 9. 2009 pričeli z vajami novega pevskega zbora, ki vseskozi išče ustrezno pot in globino vere ter izvaja prakso dobrega in uspešnega sodelovanja v župniji.

Člani zbora vsako vajo sestavljajo nerazdružljivo celoto 26 pevcev z istim namenom: služiti Bogu z najbolj osebno molitvijo – petjem.

Zbor poleg rednega prepevanja pri bogoslužju v farni cerkvi svetega Jurija, zelo rad pripravi samostojne koncerte, se udeležuje občinske revije.

Zbor zadnji dve leti vodi Katja Križnar, na orglah pa vseh pet let spremlja Mateja Golorej.

Na predvečer goda sv. Cecilije, smo v župnijski cerkvi sv. Jurija pripravili svoj letni koncert. Kot gostje so se nam pridružile članice Vokalne skupine Cimre.

 

Mateja Golorej

Več slik je tukaj.24. november 2014

Ljubljanska nadškofija ima novega nadškofa

Msgr. Stanislav Zore je med slovesno sveto mašo v ljubljanski stolnici prejel škofovsko posvečenje in bil umeščen za 36. rezidencialnega škofa ljubljanske nadškofije. Škofje posvečevalci so bili nuncij mons. Juliusz Janusz, novomeški škof msgr. Andrej Glavan in celjski škof Stanislav Lipovšek. Slovesnosti se je udeležil tudi kardinal Franc Rode. Msgr. Stanislav Zore si je za škofovsko geslo izbral svetopisemske besede “Veselite se v Gospodu”, ker je v njih, kot je dejal v intervjuju za Družino, povzeta vsa zgodba, ki jo ima Bog s človekom.

Posvečevalec nuncij mons. Juliusz Janusz je v svoji pridigi med drugim izpostavil želje vseh vernikov s slikovito primerjavo Tromostovja: “Na poti od Prešernovega trga do stolnice lahko izberete enega od treh mostov, ki se stekajo in se povežejo na drugi strani brega. Morda je občasno v škofiji tako, da škofijski duhovniki izberejo en most, redovniki in redovnice drugi in končno verniki tretjega. Moje in naše želje so, da bi ta različnost poti, ki je upravičena, vodila do stolnice, do škofa, kot porok edinosti, da bi skupaj šli pod njegovim vodstvom Kristusu naproti.”

(več na Radiu Ognjišče)

Več slik je tukaj.

 16. november 2014

Farni list 12/2014

oznanila Na voljo je Farni list: 12/2014.

V njem lahko med drugim preberete:

  • CELONOČNO ČEŠČENJE SVETEGA REŠNJEGA TELESA V NAŠI ŽUPNIJSKI CERKVI SVETEGA JURIJA
  • TEDEN KARITAS (od 24. do 30. novembra)
  • ORATORIJSKI DAN
  • OBISK SVETEGA MIKLAVŽA


13. november 2014

Letni koncert

letni koncert

 

V petek, 21. novembra 2014 po sveti maši ob 18. uri lepo vabljeni v cerkev sv. Jurija na letni koncert CeMePZ “Vse za Jur´ja” župnije Šenčur.9. november 2014

Zakonski jubileji 2014

Na zahvalno nedeljo, 9. novembra, smo pri sveti maši ob 10. uri praznovali zakonske jubileje. Prijavilo se je 26 parov, ki letos praznujejo od 10 do 60 let skupnega življenja. Naj vse Bog še naprej blagoslavlja. Več slik je tukaj.

Jubilanti s slikami so v nadaljevanju.
Več »4. november 2014

1. november – praznik vseh svetih: OD SVETNIKOV SE UČIMO…

Vsi sveti – veseli praznik

Praznik vseh svetih je vesel praznik, ki vlije vsako leto veliko tolažbe in poguma vsem, ki so podali na pot Kristusovih blagrov, da morejo s potrpežljivostjo in ljubeznijo zmagovati nad svojimi notranjimi in prav tako zunanjimi bridkostmi in težavami (prim C 8).

To je slovesni godovni dan naših dragih, v Kristusu starejših bratov in sester, ki so dober boj izbojevali, tek dokončali, vero ohranili (prim. 2 Tim 4,7).

Zdaj se radujejo v neizrekljivem in veličastnem veselju (prim. 1 Pt 1,8), s svojim zgledom svetijo tudi nam, kažejo kako priti do zmage ter nas podpirajo s svojo priprošnjo, ki je v zelo veliko oporo naši slabosti.

Več »  • Božja beseda za danes

  • Zadnje objavljene slike

  • blaženi Alojzij Grozde

  • Alojzij Grozde