2014 julij » župnija sv. Jurija, Šenčur
  • župnija sv. Jurija, Šenčur

  • Farni list 8/2014

27. julij 2014

Farni list 8/2014

oznanila Na voljo je Farni list: 8/2014.

V njem lahko med drugim preberete:

  • 15. avgust: VELIKI ŠMAREN – MARIJINO VNEBOVZETJE
  • FARNO PEŠ ROMANJE NA BREZJE
  • HVALEŽNOST ZA VSE …13. julij 2014

Slovesnost zlate maše g. Antona Slabeta

Več slik slovesnosti je tukaj.

V nedeljo, 13. julija, smo pri sveti maši ob 10. uri obhajali zlati jubilej mašništva našega dolgoletnega župnika in sedanjega arhidiakona prelata Antona Slabeta. Gospod zlatomašnik je med sveto mašo tudi blagoslovil obnovljeno fasado naše farne cerkve. Osrednji nagovor med sveto mašo je imel njegova eminenca kardinal dr. Franc Rode. Sveti maši, katere se je udeležilo tudi lepo število narodnih noš, je sledilo še prijateljsko srečanje pred cerkvijo ob spremljavi Orkestra občine Šenčur.

Kard. Franc Rode, Zlata maša prelata Antona Slabeta, pridiga
Šenčur, 13. julija 2014

Evharistična daritev, h kateri smo se zbrali danes v Šenčurju, je posebno slovesna in polna svetega veselja in hvaležnosti Bogu za dar duhovništva, ki ga je pred 50 leti prejel vaš nekdanji župnik g. prelat Anton Slabe. Veselje in hvaležnost za vse milosti, ki jih je Gospod Bog po njegovih rokah skozi desetletja delil vernim kristjanom tega kraja: koliko krščenih otrok! Koliko parov pripravljenih na sveti zakon! Koliko razdeljenih obhajil, koliko potolaženih v spovednici! Koliko bolnikov, ki so, okrepljeni s sveto popotnico in bolniškim maziljenjem, v veri in upanju prestopili prag večnosti! In koliko kristjanov, ki so ob svetlem zgledu krščanskega življenja in trdne vere svojega pastirja ohranili vero v časih preganjanja in jo predali svojim otrokom! Za vse to se s povzdignjenim glasom v prekipevajočem veselju zahvaljujemo Bogu in današnjemu slavljencu. Več »7. julij 2014

Srebrna maša g. Cirila Isteniča

V nedeljo, 6. julija 2014, je v Javorjah nad Poljanami obhajal srebrni jubilej mašništva naš nekdanji župnik g. Ciril Istenič. Slovesnosti so se udeležili tudi njegovi sošolci iz bogoslovja in tudi precej naših župljanov. Za vse prisotne je bilo po sveti maši pred župniščem še druženje s pogostitvijo.
Več slik je tukaj.1. julij 2014

Oratorij 2014

Torek, 1. julij; prvi dan oratorija

Na prvi julijski sicer najprej nekoliko nevspodbudno deževni dan smo v Šenčurju začeli letošnji oratorij. Zbralo se nas je lepo število tako, da je na delavnicah kar živahno.

Glavni junak v oratorijski zgodbi je apostol Peter, ribič, ki je na Jezusovo osebno vabilo postal eden izmed dvanajstih apostolov, po Jezusovi smrti in vstajenju pa prvi papež.

Več slik je tukaj.

Sreda, 2. julij, drugi dan oratorija

Današnji dan se je začel popolnoma običajno – tokrat brez težav z dežjem :) – in končal s super, najboljšimi vodnimi igrami. Vmes pa smo spoznali trenutek, ko je Simon postal Peter, Peter – skala. Apostol poln vere, ljubezni in zaupanja. Peter, skozi čudeže, v Jezusu tudi prepozna Božjega sina in izpove vero vanj. Zato nas je skozi današnji dan spremljal simbol skala ter vrednota vere.

Vse skupaj pa lahko povzamemo s ključem: »Ti si Peter – skala.« (Mt 16,18)

Več slik je tukaj.

Četrtek, 3. julija, tretji dan oratorija

Utrip tretjega dne oratorija v nekaj slikah. Več slik je tukaj.

Petek, 4. julija, četrti dan oratorija

Danes smo se odpravili k cerkvama v Srednji vasi, kjer smo nadaljevali v živahnem razpoloženju naš oratorij. Več slik je tukaj.

Sobota, 5. julija, peti dan oratorija

Tokratni dan je poleg dogajanja dopoldne imel še nadaljevanje v igrah animatorjev popoldne. Več slik je tukaj.1. julij 2014

Maša za domovino in proslava v Vogljah

V torek, 24. junija 2014 na praznik Janeza Krstnika, je bila v Vogljah že tradicionalno osrednja občinska proslava ob dnevu državnosti. Slovesnost se je začela z mašo za domovino. Pridigal je letošnji častni občan šenčurske občine, zlatomašnik in arhidiakon prelat Anton Slabe. Vsebino njegove pridige si lahko preberete v nadaljevanju.

Po sveti maši je zaradi slabega vremena sledila proslava v dvorani. Slavnostni govornik je bil Ciril Kozjek. Celotni kulturni program je pripravil KUD Utrip pod vodstvom Ivanke Lipar. Sodeloval je Orkester občine Šenčur, otroška folklorna skupina vrtavke, učenci podružnične šole Voklo z igrico o Petru Klepcu in Ženski komorni pevski zbor Carmen manet Gimnazije Kranj pod vodstvom Primoža Kerštanja z bogatim izborom pesmi.

Več slik je tukaj.

Več »  • Božja beseda za danes

  • Zadnje objavljene slike

  • blaženi Alojzij Grozde

  • Alojzij Grozde