2014 junij » župnija sv. Jurija, Šenčur
 • župnija sv. Jurija, Šenčur

 • Farni list 7/2014

28. junij 2014

Farni list 7/2014

oznanila Na voljo je Farni list: 7/2014.

V njem lahko med drugim preberete:

 • SLOVESNOST ZLATE MAŠE IN BESEDA ZLATOMAŠNIKA ANTONA SLABETA
 • POLETNI ORATORIJ
 • KRIŠTOFOVA NEDELJA


24. junij 2014

Birmanci na Brezjah

V soboto, 21. junija smo z birmanci romali peš na Brezje. Tam smo se srečali s škofom Jurijem Bizjakom in imeli sveto mašo, kar je še polepšalo lep dan.

Več slik je tukaj.21. junij 2014

Praznik svetega Rešnjega Telesa

V četrtek, 19. junija, smo obhajali zapovedani praznik Svetega Rešnjega Telesa in Krvi. Gre za praznik, ko vsa Cerkev usmerja pozornost presveti evharistiji, poglablja vero v skrivnostno navzočnost Jezusa med nami ter izraža zahvalo Bogu za milosti Rešnjega Telesa in Krvi. To vero in osebno pripadnost Kristusu in Cerkvi ob tem prazniku izpričamo tudi v slovesni procesiji, ki je bila po večerni sveti maši.

Več slik je tukaj.19. junij 2014

Oratorij 2014: “Na tvojo besedo”

Ali ste že slišali, kaj bo tema Oratorija 2014??

zgodba oratorijaGlavni junak Oratorija bo apostol Peter, ribič, ki je na Jezusovo osebno vabilo postal eden izmed dvanajsterih apostolov, po Jezusovi smrti in vstajenju pa prvi papež. V svojem življenju se je spopadal s svojo vihravostjo in bojazljivostjo, a ga je odnos s Kristusom v moči Svetega Duha končno docela spremenil. Svojo ljubezen in zvestobo Bogu je na koncu izpričal s pogumnim darovanjem življenja za vero.

Geslo, ki nas bo spremljalo tekom Oratorija 2014, bodo Petrove besede “Na tvojo besedo“. Naslov se nanaša na dogodek na začetku Jezusovega oznanjevanja, ko je po celonočnem lovu izkušenim ribičem s Petrom na čelu zapovedal, naj še enkrat odrinejo na globoko in vržejo mreže. Čeprav je bil to nesmiseln ukaz z vidika vsega, kar je Peter vedel o ribolovu, je Jezusu odvrnil: “Učenik, vso noč smo se trudili, pa nismo nič ujeli, a na tvojo besedo bom vrgel mreže” (Lk 5,5). In zajeli so toliko rib, da so se mreže začele kar trgati …

Petrove besede torej izražajo njegovo vero v Jezusa in tudi nas vabijo k njej, hkrati pa označujejo Petrovo poslanstvo “ribiča ljudi”.

TUKAJ si lahko naložite prijavnico.

Vir: tukaj18. junij 2014

Slovesnost svete birme

V nedeljo, 15. junija 2014 smo v farni cerkvi obhajali slovesnost svete birme. Birmovalec je bil stiški opat Janez Novak. Birmanci so se z njim srečali že v torek, 10. junija.

Vse slike so tukaj.8. junij 2014

Slovesnost prvega svetega obhajila

Na binkoštno nedeljo, 8. junija 2014, smo v farni cerkvi prisostvovali slovesnosti prvega svetega obhajila. Med mašo je Janez Žugec tudi prejel zakrament krsta.

Več slik je v fotogaleriji tukaj.
1. junij 2014

Farni list 6/2014

oznanila Na voljo je Farni list: 6/2014.

V njem lahko med drugim preberete:

 • SVETA PAPEŽA JANEZ XXIII. IN JANEZ PAVEL II.
 • SLOVESNOST PRVEGA SVETEGA OBHAJILA IN SVETE BIRME
 • PRAZNIK SVETEGA REŠNJEGA TELESA IN KRVI


 • Božja beseda za danes

 • Zadnje objavljene slike

 • blaženi Alojzij Grozde

 • Alojzij Grozde