2014 marec » župnija sv. Jurija, Šenčur
  • župnija sv. Jurija, Šenčur

  • Prvoobhajanci na duhovnem vikendu na Bledu

26. marec 2014

Prvoobhajanci na duhovnem vikendu na Bledu

V petek, 14. marca so se prvoobhajanci odpravili na duhovni vikend k sestram Hčeram Marije Pomočnice na Bled. Sestra Martina sporoča: … da je bil je lep vikend in pravi, da so otroci neverjetno odprti za Božje. Molimo pa,da bi to seme Božjega našlo ugodne razmere za rast, predvsem v domači zemlji, družini.

Na spletni strani HMP si tukaj lahko pogledate prispevek o teh duhovnih vajah, ki ga je napisala animatorka Bernarda. Več slik je v galeriji tukaj.



13. marec 2014

Naši romarji v Sveti deželi

V torek, 11. marca, so naši sofarani začeli enotedensko romanje v Sveto deželo. Zjutraj ob 7. uri so v župnijski cerkvi obhajali sveto mašo s prošnjo za srečno pot. Vsem, ki ostajate
doma, se priporočajo v molitev za varno pot in srečno vrnitev, romarji pa vam tudi obljubljajo molitveni spomin na svetih krajih Jezusovega življenja, trpljenja, smrti in vstajenja ter našega odrešenja. Naj to romanje vsem romarjem, našim domačim in vsej župniji doprinese Božji blagoslov!

Besedilo in slike Stojan Kostanjevec

Utrinki s poti

Več fotografij lahko pogledate v galeriji tukaj.

Že prvi dan smo obiskali kar precej krajev, kar je videti na spodnjih slikah. Sicer se menjavata dež in sonce. Vsi se počutimo dobro. Danes nas čaka ogled Nazareta in premestitev v drug hotel. Mašo smo imeli na gori Tabor (v sredo zjutraj).

     Več »



8. marec 2014

Farni list 3/2014

oznanila Na voljo je Farni list: 3/2014.

V njem lahko med drugim preberete:

  • POVZETEK ZAPISNIKA SEJE ŽPS
  • ROMANJE V SVETO DEŽELO
  • PRAZNIK GOSPODOVEGA OZNANJENJA IN MATERINSKI DAN


2. marec 2014

Praznik celodnevnega čaščenja SRT

V četrtek, 6. marca, bomo pri naši župnijski cerkvi obhajali slovesni praznik celodnevnega češčenja Svetega Rešnjega Telesa.

Ta dan naša župnija v imenu celotne ljubljanske nadškofije moli za potrebe Cerkve in naroda. Zato si radi vzemimo čas za molitev po Božjem blagoslovu in varstvu naših družin, domače župnije, celotne Cerkve in slovenskega naroda. Jutranjo sveto mašo ob 8. uri bo daroval dolgoletni župnik v Kranju prelat Stanislav Zidar, ki je sedaj duhovni pomočnik v Lahovčah v župniji Cerklje. Ob koncu svete maše bomo Jezusa v Najsvetejšem zakramentu izpostavili v češčenje in molitev. Zvečer ob 18. uri bo sklep češčenja s petimi litanijami Srca Jezusovega in slovesno sveto mašo, ki jo bo vodil g. Jure Ferlež, župnik v Dobu pri Domžalah. Pri obeh svetih mašah bo priložnost za sveto spoved. Popoldne od 16. ure dalje bo spovedoval frančiškan p. Franci Seničar. Slike iz lanskega češčenja. Več »



2. marec 2014

Pepelnica in postni čas

5. marca bomo s pepelnično sredo začeli sveti postni čas. Ta dan lepo vabljeni k sveti maši in obredu pepeljenja. Vernemu človeku pepel ni samo znamenje krhkosti in minljivosti, pač pa najprej znamenje pokore in prenovitve. Kakor ogenj snov prenovi v pepel, tako naj bi se tudi človek s pokoro prerodil v novega človeka. Postni čas je torej priložnost, ko lahko več pozornosti posvetimo odpovedi, žrtvi, poglobljeni molitvi, sveti spovedi, odpuščanju, spravi in spreobrnjenju. Poglavitna spodbuda k vsemu temu nam bo premišljevanje Jezusovega trpljenja in smrti, zato bomo v postnem času ob petkih in nedeljah pol ure pred svetimi mašami molili križev pot. pepelenje

Več »



  • Božja beseda za danes

  • Zadnje objavljene slike

  • blaženi Alojzij Grozde

  • Alojzij Grozde