2014 januar » župnija sv. Jurija, Šenčur
 • župnija sv. Jurija, Šenčur

 • Iz župnijske statistike za leto 2013

12. januar 2014

Iz župnijske statistike za leto 2013

mozetic_deteV letu 2013 je bilo v naši župniji:

 • 57 krstov (29 zakonskih in 28 nezakonskih; 32 dečkov in 25 deklic),
 • 63 prvoobhajancev (36 dečkov in 27 deklic),
 • 190 birmancev (107 fantov in 83 deklet),
 • 11 porok (24 oklicev),
 • 65 cerkvenih pogrebov (29 previdenih in kar 36 neprevidenih; moških je umrlo 30, najstarejši 90 let, najmlajši 37 let, povprečna starost 72 let; žensk je umrlo 35, najstarejša 97 let, najmlajša 42 let, povprečna starost 78 let; povprečna starost obojih je 75 let).


12. januar 2014

Božični koncert zbora Vse za Jur’ja

 

V ponedeljek, 6. januarja 2014, po sveti maši ob 18. uri je v župnijski cerkvi v Šenčurju Cerkveni mešani pevski zbor “Vse za Jur’ja” pripravil lep koncert božičnih pesmi. Kot gostje so nastopile tudi pevke Cerkvenega ženskega pevskega zbora iz Kokre.

Več slik je tukaj, v nadaljevanju pa sledijo še trije videoposnetki. Več »12. januar 2014

Farni list 1/2014

oznanila Na voljo je Farni list: 1/2014.

V njem lahko med drugim preberete:

Na isti strani je tudi povezava na Bogoslužni list podružnice Hrastje.11. januar 2014

Sporočilo jaslic v naši farni cerkvi

V jaslicah v farni cerkvi je letos predstavljena celotna fara. Jasličar Florjan Zarnik je skozi vse leto iz lesa izdeloval farno cerkev in vseh 9 podružničnih cerkva. Popolnoma identične so pravim cerkvam in zvonikom, razsvetljene in v jaslicah postavljene okoli farne cerkve, kot stojijo v okolju samem. Od vsake podružnične cerkve vodi pot k farni cerkvi, simbolično, kot se povezujejo podružnice v faro. Od farne cerkve svetega Jurija pa pot vodi k jaslicam, k štalici, ki stoji pod daritvenim oltarjem, saj se Jezus, rojen v hlevu, zdaj vsak dan daruje na oltarju za vse nas. Novorojeno Dete je največje in najlepše darilo nam vsem, saj nas potrošništvo in doba računalnikov odvračata od miru in topline, ki jo prinaša mali Jezus, h kateremu naj iskreno vodijo vse naše poti. Od farne cerkve gre pot do novorojenega Kralja po strmini navzdol in navzgor, na poti se ob kapelici lahko priporočimo farnemu zavetniku in ga prosimo za blagoslov, se odžejamo pri vodnjaku, se spočijemo, občudujemo marljive čebele, stopimo na obisk k sosedu in skrbno naredimo, kar moramo, pri vsem tem pa nas na poti čaka in vodi Dete, ki še danes kliče kralje in pastirje. Kliče vse, ki iščemo. V svetu, v katerem je vse manj kraljev in vse več Herodov, iščemo smisel, veselje, srečo.

Vse to nam daje Novorojeni. Jezus nam sebe daje v dar preko križa, zato mu dajmo v dar svoje srce. V jaslicah pot pelje tudi nazaj, od štalice k našim vasem. Blagoslov Novorojenega Kralja, ki smo se mu prišli poklonit, ponesimo na svoje domove.

Dani Svetelj

Več fotografij Janeza Ribnikarja si lahko pogledate tukaj. • Božja beseda za danes

 • Zadnje objavljene slike

 • blaženi Alojzij Grozde

 • Alojzij Grozde