2013 december » župnija sv. Jurija, Šenčur
  • župnija sv. Jurija, Šenčur

  • Božična igra v Vogljah

29. december 2013

Božična igra v Vogljah

Mladi pod vodstvom s. Marion so v nedeljo, 29. decembra 2013, v Kulturnem domu v Vogljah pripravili zanimivo božično igro z naslovom Ko je Bog ustvaril 25. uro – Bog je prišel v čas. Ljudje niso imeli časa. In se je Bog odločil, da dnevu doda še eno uro. Ko so angeli preverjali na Zemlji, če ta dodatna ura kaj pomaga, so ugotovili, da ne … Več slik je tukaj.29. december 2013

Božična igra pri Novakovih na Prebačevem

Na Prebačevem je čas okrog božiča kar dobro zapolnjen z raznimi dogodki. Poleg devetdnevnice pri kateri vaščani nosijo Marijin kip od hiše do hiše pri Novakovih vsako leto pripravijo božično igro. Letos je to bila zgodba o prezaposlenem poslovnežu in klovnu, ki sta pozabila na božič. Igro je napisal sodelavec radia Ognjišče, Jože Bartolj.

Več slik je tukaj.28. december 2013

God Sv. Štefana v Srednji vasi

V četrtek, 26. decembra, smo praznovali god prvega mučenca svetega Štefana. Pri sveti maši ob 10. uri je župnik Urban Kokalj med drugim dejal da, če se bomo kristjani držali tistega, kar nas Cerkev uči, bo to lahko precej spremenilo trenutne razmere v Sloveniji. Po sveti maši je sledil že tradicionalni blagoslov konj. Več slik je tukaj.28. december 2013

Božična igra v Šenčurju

Na začetku večerne maše na božični večer so v polni farni cerkvi mladi pripravili božično igro. Zraven so ob spremljavi inštrumentalistov zapeli nekaj pesmi.

Več slik je tukaj.21. december 2013

Dogajanje pred božičem

Devetdnevnica v Šenčurju

V ponedeljek, 16. decembra, smo začeli z devetdnevnico pred božičem. K večerni sveti maši ob 18. uri ste vsak dan še posebej lepo vabljeni veroučenci, ki boste skupaj z Marijo in Jožefom iskali prenočišče.

fjs_7701 fjs_7705 fjs_7717 fjs_7724

Marijo nosijo

V več krajih naše župnije že vrsto let potekajo v pripravi na božični čas posebne devetdnevnice pri katerih vaščani nosijo Marijin kip od hiše do hiše. Tako se zbirajo na Prebačevem, Visokem in še kje. Najprej pospremijo Marijin kip do družine pri kateri ostane do naslednjega dne. Tam se še nekaj časa zadržijo v skupni molitvi. Marijin kip tako lahko sprejme devet družin.

 dsc_1214_800x530  

Luč miru iz Betlehema

Na četrto adventno nedeljo, 22. decembra, bomo pri sveti maši ob 10- ih sprejeli Luč miru iz Betlehema. Povabljeni po njen plamen, da skupaj z njim v svoje domove ponesete tudi njegovo sporočilo in željo po miru in razumevanju.13. december 2013

Koncert zbora Sidro v šenčurski cerkvi

V petek, 13. decembra po sveti maši ob 18. uri je z koncertom pod naslovom “Z glasbo skozi čas” nastopil zbor Sidro. Deluje že od leta 2008. Zadnja leta ima pevske vaje v župnišču v Hrastjah. Od letošnjega oktobra ga vodi Marjeta Šolar. Več si lahko preberete v koncertnem listu Koncertni list tukaj. Več slik je tukaj, v nadaljevanju pa še videoposnetki (žal v slabši kvaliteti).

Več »13. december 2013

Farni list 14/2013

oznanila Na voljo je Farni list: 14/2013.

V njem lahko med drugim preberete:

  • POTEK PRAZNOVANJA BOŽIČNIH PRAZNIKOV
  • VEČJE ŽUPNIJSKE SLOVESNOSTI V LETU 2014
  • POVABLJENI STE, DA SE NAROČITE NA VERSKI TISK

Na isti strani je tudi povezava na Bogoslužni list podružnice Hrastje.  • Božja beseda za danes

  • Zadnje objavljene slike

  • blaženi Alojzij Grozde

  • Alojzij Grozde