2013 november » župnija sv. Jurija, Šenčur
  • župnija sv. Jurija, Šenčur

  • Celonočno češčenje, sobota, 23. na nedeljo, 24. novembra

22. november 2013

Celonočno češčenje, sobota, 23. na nedeljo, 24. novembra

fjs_9039

Časi, v katerih živimo, niso kaj prida obetavni. Na vseh področjih našega življenja in delovanja spoznavamo človeško krhkost, negotovost in nemoč. Pa ne gre zgolj za gospodarska vprašanja, pač pa še bolj za usmerjenost celotne družbe, katere sestavni del smo tudi mi kristjani in zato prav vsi nosimo svoj delež odgovornosti. Gre namreč najprej za naše osebno življenje, ki naj bi bilo vedno in povsod prežeto z vero in njenimi vrednotami, ki naj se potem odražajo v življenju naših družin, sosesk, na ravni domačega kraja in župnije ter celotne družbe. In to je nam, kristjanom, izziv ter priložnost za pričevanje in pristno oznanjevanje naše vere. Več »16. november 2013

Letni koncert zbora Vse za Jur’ja

V soboto, 16. novembra 2013, po sveti maši ob 18. uri bo Cerkveni mešani pevski zbor župnije Šenčur “Vse za Jur’ja”  priredil letni koncert.

Iz koncertnega lista: Člane zbora že štiri leta druži in povezuje veselje do petja, molitve in slavljenja Gospoda, druži nas prijateljstvo, dobra volja in razigranost. Cerkvena zborovska glasba, ki jo prepevamo, je zaklad, ki ga je vredno odkrivati in z njim bogatiti svojo vero in molitev. 

Koncertni list si lahko pogledate Koncertni list tukaj.

 16. november 2013

Farni list 13/2013

oznanila Na voljo je Farni list: 13/2013.

V njem lahko med drugim preberete:

  • CELONOČNO ČEŠČENJE V NOČI IZ SOBOTE, 23. NA NEDELJO, 24. NOVEMBRA
  • TEDEN KARITAS
  • OBISK SVETEGA MIKLAVŽA

Na isti strani je tudi povezava na Bogoslužni list podružnice Hrastje.8. november 2013

Zahvalna nedelja in zakonski jubileji

Na zahvalno nedeljo, 3. novembra, smo pri sveti maši ob 10. uri praznovali zakonske jubileje. Tokrat je priznanja ob jubileju dobilo 34 parov. Od tega kar 12 z 50 in več leti zakonskega življenja.

Več slik svete maše je tukaj, jubilanti so pa tukaj.

fjs_6331 fjs_6331 fjs_6373 jubilanti-skupinska8. november 2013

Vsi sveti

V petek, 1. novembra, smo obhajali zapovedani praznik vseh svetih in se veselili vseh tistih, ki so ob prehodu iz tega sveta že zaživeli večnost pri Bogu. Gre za velik praznik naše vere v posmrtno življenje in Božjo slavo v nebesih. Tudi mi, ki še ostajamo na tem svetu, si želimo, da se nekoč zberemo s poveličano Cerkvijo pri Bogu v nebesih. Zvečer so mladi na pokopališču ob križu pripravili krajše molitveno bogoslužje. Vse slike.1. november 2013

Diakonsko posvečenje 2013 v ljubljanski nadškofiji

V nedeljo, 27. oktobra 2013 je ob 15 uri novomeški škof mons. Andrej Glavan v župnijski cerkvi sv. Petra v Selcih podelil diakonsko posvečenje bogoslovcema Andreju Nagliču iz župnije Ribno in Mohorju Rihtaršičuiz župnije Selca. Nagličevi sorodniki izvirajo iz Olševka in je s tem tudi naša župnija povezana z novoposvečenima diakonoma.

Več slik je tukaj.  • Božja beseda za danes

  • Zadnje objavljene slike

  • blaženi Alojzij Grozde

  • Alojzij Grozde