2013 julij » župnija sv. Jurija, Šenčur
  • župnija sv. Jurija, Šenčur

  • Farni list 9/2013

28. julij 2013

Farni list 9/2013

oznanila Na voljo je Farni list: 9/2013.

V njem lahko med drugim preberete:

  • NOVI KAPLAN SE PREDSTAVI
  • BLAGOSLOV OBNOVITVENIH DEL
  • ZAHVALA OB SKLEPU ORATORIJA

Na isti strani je tudi povezava na Bogoslužni list podružnice Hrastje.7. julij 2013

Branko Setnikar, nova maša

V nedeljo, 7. julija 2013, je v Polhovem Gradcu slovesno obhajal novo mašo Branko Setnikar, ki je kot bogoslovec pomagal tudi v naši župniji.

Novomašnik Branko Setnikar se je rodil v Ljubljani staršema Branku in Katarini in je prvi od štirih otrok. Z družino je skoraj vse življenje živel v župniji Ljubljana-Štepanja vas. Tam je prejel zakrament svetega krsta, prvega svetega obhajila in svete birme, obiskoval sveto mašo, bil skavt, član mladinske skupine in birmanski animator. Šele v zadnjem času, ko je vstopil v bogoslovno semenišče in obiskoval teološko fakulteto, se je z domačimi preselil na Setnik in se vključil v župnijo Polhov Gradec.

Brankovo novomašno geslo je: »Srce govori srcu.«. Razlago gesla podaja z besedami zaslužnega papeža Benedikta XVI.: »Ni pravega spoznanja brez ljubezni, brez notranjega odnosa, brez globokega sprejemanja drugega. Pastir se ne more zadovoljiti s tem, da pozna imena in datume. Svoje ovce mora poznati tudi s srcem.« (vir tukaj)

Več slik je v fotogaleriji.3. julij 2013

Oratorij 2013 – Bog je z nami

Zgodba za Oratorij 2013 Bog je z nami svoje osrednje sporočilo zajema iz knjige Zgodbe iz Narnije: Potovanje Jutranje zarje Cliva Staplesa Lewisa (v letošnjem letu bomo obhajali 50. obletnico avtorjeve smrti).
Junakov zgodbe je tokrat več (izstopa deček Evstahij s svojo zgodbo spreobrnjenja). Različen nabor oseb kaže na različne življenjske zgodbe in težave, s katerimi posadka Jutranje zarje prihaja pred leva Aslana, velikega kralja in stvarnika dežele Narnije, v kateri se njihove prigode dogajajo. Aslan vsakega izmed njih rešuje in nagovarja osebno, vsem pa vseskozi daje spoznanje o svoji ljubeči bližini in vsenavzočnosti, opogumlja in govori: Bodite pogumni! Jaz sem! Ne bojte se!

Aslan je lik, ki v Zgodbah iz Narnije simbolizira Jezusa in on je tisti, h kateremu pluje posadka Jutranje zarje v naši zgodbi. Ladja, na kateri plujejo, simbolizira cerkveno občestvo, ki se skupaj izogiba čerem in premaguje viharje na morju v zaupanju in veri.

Smo v letu vere, ki tudi nas spodbuja, da svojo plovbo na valovih življenja osmislimo v zavedanju, da nas vodi Božja roka in drži njegova desnica. Iz sledečega izhaja tudi geslo oratorija in naš zaupen odgovor nanj: Bog je z nami – nismo sami!

Prvi dan, 3. julij 2013 (slike 1, slike 2)

oratorij-2013-prvi-dan-014 oratorij-2013-prvi-dan-g-j-021 oratorij-2013-prvi-dan-g-j-073 oratorij-2013-prvi-dan-055

Drugi dan (slike 1slike 2)

 oratorij-2013-drugi-dan-g-j-009 oratorij-2013-drugi-dan-g-j-126 oratorij-2013-drugi-dan-g-j-120

Tretji dan (vse slike tretjega dne)

oratorij-2013-tretji-dan-g-j-006 oratorij-2013-tretji-dan-g-j-049 oratorij-2013-tretji-dan-g-j-069 oratorij-2013-tretji-dan-m-j-007

Srečanje z animatorji iz Cerkelj (vse slike)

Četrti dan (slike 1, slike 2)

Zaključek in piknik s starši (slike)3. julij 2013

Počitnikovanje za pevce in ministrante

Portorož, 25. do 28. junij 2013. Šenčurski in olševski ministranti ter cerkveni pevčki smo se na Dan samostojnosti in enotnosti odpeljali proti Portorožu, kjer smo v župnišču preživeli čudovite skupne dni. Po jutranjem vstajanju sta sledila skupna molitev in zajtrk. Po vsakem obroku smo pospravili naše prostore, da smo ves čas vzdrževali urejenost našega začasnega bivališča. Ko smo vse primerno uredili, smo se podali na pot najzanimivejšega morskega dogajanja. V morju smo veliko plavali, skakali, se potapljali, se zabavali na napihljivih vodnih igralih in podobno. Ker nam vreme ni bilo najbolj naklonjeno in so zato občasno po vodi skakali samo najpogumnejši, smo se na plaži veliko tudi kartali. Po dopoldanskem zabavanju je sledilo odlično kosilo, za katerega sta poskrbeli gospodinji Damjana Žugec in Irma Golorej. Po kosilo nam je prijal počitek, po njem pa zopet vodne aktivnosti.

Večer smo začeli z večerno mašo, se spet podkrepili z jedačo in dan zaključili s sprehodom ter kot se za počitnikovanje na morju spodobi s slastnim sladoledom. Hvala gospodu župniku, da nam je omogočil tako prijetne dni in gospodu kaplanu za vodenje le-teh. Več slik je v fotogaleriji tukaj.  • Božja beseda za danes

  • Zadnje objavljene slike

  • blaženi Alojzij Grozde

  • Alojzij Grozde