2012 december » župnija sv. Jurija, Šenčur
 • župnija sv. Jurija, Šenčur

 • Božična igra Voglje

30. december 2012

Božična igra Voglje

V nedeljo 30. decembra 2012, na praznik Svete družine, so ob 15.30 v dvorani kulturnega doma v Vogljah otroci in mladi predstavili Božično igro. Da je bilo zelo pestro in zanimivo, je videti tudi na slikah tukaj.30. december 2012

Nedelja Sv. družine

Starša sta iskala sina, Jezusa in ga po treh dneh našla. Lahko si predstavljamo, da jima ni bilo lahko in da sta ga z veliko skrbjo iskala. Jezus je bil star 12 let, bližal se je 13 letu starosti, ko postane vsak hebrejski otrok “sin postave”. Postane odgovoren pred Bogom pri spolnjevanju vseh Mojzesovih zapovedi. Odgovor, ki ga Jezus izreče staršema: “Mar nista vedela, da moram biti v tem, kar je mojega Očeta?” izraža popolno vdanost Očetu, od katerega prihaja vsako očetovstvo na nebu in na zemlji. S temi besedami je Jezus pokazal, da je versko zrel.

  29. december 2012

Božična igra pri Novakovih

V božičnem času se spominjamo dogodkov okrog Jezusovega rojstva. Te so nam v igri predstavili tudi mladi na Prebačevem pri Novakovih.

Avtorica besedila igrice je Zdenka Candellari, režiserka pa Vesna Mozetič. Enkratno sceno pa je pripravil Boštjan Kovič s Prebačevega. Igrali so otroci in odrasli s Prebačevega in Hrastja. Igralcev je bilo več kot 20.

Več slik je tukaj.26. december 2012

God sv. Štefana, maša in blagoslov konj v Srednji vasi

V sredo, 26. decembra, praznujemo god prvega mučenca svetega Štefana v Sloveniji pa tudi dan samostojnosti in enotnosti. Ob 10. uri je bila sveta maša v Srednji vasi, po njej pa blagoslov konj.

Več slik je tukaj.25. december 2012

Božični zvoki

Za lepše razpoloženje v božičnem času še nekaj zvočnih/video posnetkov pri katerih so sodelovali naši župljani.

 • Zvočni posnetek priredbe Svete noči, ki jo je napisal Janez Jocif, izvedel pa APZ Tone Tomšič:

Sveta Noč

 

 • Dva videoposnetka božičnih pesmi: Sveta noč in Iz ljubezni do človeka, ki ju je napisal David Taljat, izvedla pa Francka Šenk:

Več »24. december 2012

Jezus prihaja, večerna sveta maša

Letošnje božične praznike smo začeli z večerno sveto mašo, pred katero so mladi v igri in pesmi predstavili Jezusovo rojstvo.

Iz pridige: … Jezus prihaja v družini. Božja ljubezen, božja vsemogočnost se tako približa človeku, da pride med nas kot otrok. Tako, kot je vsak izmed nas prišel na svet, je tudi Bog prišel na svet. Kot nebogljen otrok, kot dojenček. In prihaja v družino. Družini želi doprinesti svoj smisel, vrednost in pomen. Prihaja zato, da bi mogel družine vseh časov, tudi v današnje družine v katerih živimo in iz katerih izhajamo, oplemenititi z svojo prisotnostjo, da bi v naše družine prinesel odrešenje. …
Več slik je tukaj.22. december 2012

Vesela srca razveseljujejo

Pravijo, da je glasba hrana ljubezni, zato smo se pevci cerkvenega otroškega pevskega zbora »Vesela srca« iz Šenčurja odločili, da v tem prelepem adventnem času ljubezen in veselje ponesemo tudi med druge.
V soboto, 22. decembra 2012, smo odšli v Dom starejših občanov Naklo. Sobotno dopoldne smo jim popestrili s prepevanjem ritmično duhovnih pesmi. S pesmima Tukaj sem Gospod in Bodi z menoj smo pričeli naš koncert, ki smo ga obarvali z znanimi Pavčkovimi recitali, Jezusa smo prosili naj nam vedno kaže pravo pot, po kateri upamo in verujemo, da se bomo podajali z nasmehom v očeh.
Z mislimi smo odrinilil na globoko ter tudi preko plesa pokazali, kako zelo dober je naš Gospod. V zaključku smo se spomnili  Jezusove in naše matere Marije, se ji zahvalili za njeno ljubezen in dobroto ter zaključili z mislijo, da bo za vse prišel ta srečni dan, ko bomo poleteli k Jezusu, kjer bomo srečni in veseli tako kot danes, dan na dan.

Več slik je tukaj.15. december 2012

Sv. Ambrož, zavetnik čebelarjev

V petek, 7. decembra je godoval sv. Ambrož, zavetnik čebel in čebelarjev. Zato je bila v nedeljo, 9. decembra deseta maša darovana za čebelarje. Već slik je tukaj.8. december 2012

Celonočno češčenje

Letos avgusta je nadškof dr. Anton Stres dal pobudo, da bi v noči na 15. avgust, ko praznujemo praznik Marijinega vnebovzetja, po župnijah obhajali celonočno češčenje Najsvetejšega in molili za duhovnike, nove duhovne poklice, naše družine in ostale potrebe Cerkve znotraj ljubljanske nadškofije. Ker smo bili takrat še v času počitnic in dopustov, smo omenjeno nadškofovo pobudo prestavili na noč iz 7. na 8. december, ko bomo praznovali praznik Marijinega brezmadežnega spočetja. To noč bomo torej v župnijski cerkvi imeli celonočno češčenje Jezusa v svetem Rešnjem Telesu.

Slike iz nočnega češčenja. Slike iz zaključne sv. maše.

fjs_9039 cescenje-011 cescenje-019 cescenje-043

Več »7. december 2012

Farni list 13/2012

oznanila Na voljo je Farni list: 13/2012.

V njem lahko med drugim preberete:

 • DEVETDNEVNICA PRED BOŽIČEM
 • BOŽIČ – GOSPODOVO ROJSTVO
 • OBISK KOLEDNIKOV


 • Božja beseda za danes

 • Zadnje objavljene slike

 • blaženi Alojzij Grozde

 • Alojzij Grozde