2012 september » župnija sv. Jurija, Šenčur
  • župnija sv. Jurija, Šenčur

  • “Dober glas seže v deveto vas”, koncert v Cerkljah

29. september 2012

“Dober glas seže v deveto vas”, koncert v Cerkljah

Plakat koncerta "Dober glas seže v deveto vas"

V soboto, 29. septembra bo ob 20. uri v kulturnem domu Ignacija Borštnika 3. tradicionalni koncert opernih arij in samospevov. Poleg Davida Jagodica bodo nastopili še Jerica Steklasa, Irena Weber, Suzana Zorko in Janez Dolinar.

Vabljeni.29. september 2012

Blagoslov obnovljene mežnarije na Olševku

V letošnjem letu smo temeljito obnovili mežnarijo na Olševku. Hišo smo najprej odkrili, nekoliko pozidali, namestili celotno novo ostrešje, kritino, leseni opaž, prepleskali zunanjo fasado, zamenjali vhodna in notranja vrata, obnovili tlake, napravili novo centralno ogrevanje s pečjo in vsemi radiatorji, vse notranje prostore skupaj z okni na novo prepleskali, odstranili drvarnico ter uredili dvorišče in sadovnjak.
Vsa omenjena dela smo na praznik žegnanja v nedeljo, 30. septembra, po sv. maši še blagoslovili.

Iskrena zahvala in veliko priznanje Olševčanom, ki ste zelo velikodušno podprli obnovitvena dela. Tokrat nismo obnavljali cerkve ali župnišča, pač pa nek „tretji“ objekt, pa ste mnogi kljub temu zelo intenzivno in darežljivo sodelovali. Bog Vam povrni! Več slik.

 18. september 2012

V Slovenijo prihaja Čenstohovska MarijaIkona Čenstohovske Marije, ki roma »Od oceana do oceana«, se bo med 17. in 20. septembrom 2012 ustavila tudi v Sloveniji.

Poljska ikona na avtomobilski prikolici potuje na svetovnem romanju po vsej Evropi, od Pacifika (Vladivostok) do Atlantika (Fatima). V spodbujanje molitve za obvarovanje življenja, zakonske zveze in družine bo obiskala več kot 20 držav, med njimi tudi Slovenijo. Romanje ikone je edinstven dogodek že zato, ker je po tisočletni ločitvi povezal Katoliško in Pravoslavno cerkev.

V Sloveniji bo imela milostna podoba naslednje glavne postanke:

Lendava17.9., 9.00 – 13.00

Maribor17.9., 16.00 – 18.9., 9.00 (stolna cerkev)

Koper18.9., 17.00 (sv. Marko) – 19.9., 11.00 (stolna cerkev)

Ljubljana19.9., 13.00 – 20.9., 11.00 (stolna cerkev)

   

Več slik iz nočnega češčenja Čenstohovske Marije v ljubljanski stolnici.

Novo mesto20.9., 13.00 – 20.9., 16.00 (stolna cerkev)

Krajši postanki bodo  v vmesnih krajih in bodo objavljeni na Facebooku: »Za življenje Čenstohovska Marija v Sloveniji«.

Vabljeni! Za obvarovanje življenja, poroke in družine! Več informacij: From Ocean to Ocean18. september 2012

Blagoslov obnovitvenih del na Prebačevem

Pri cerkvi Povišanja svetega križa na Prebačevem smo v zadnjih mesecih delno obnovili električno inštalacijo in klopi, celotno notranjost cerkve pa smo na novo prepleskali.

Blagoslov obnovitvenih del je bil na žegnanjsko nedeljo, 16. septembra, pri sveti maši ob 8- ih. To nedeljo je bila na Prebačevem sveta maša tudi ob 10- ih. Vse slike.

   14. september 2012

Okrogla miza o medgeneracijskih odnosih

Socialna akademija Ljubljana organizira na temo medgeneracijskega sodelovanja  Socialni teden od 17.9. do 22.9.2012.

Med 33 dogodki po vsej Sloveniji enega organiziramo tudi v naši Župniji. V torek 18. septembra 2012 ob 19.30 bomo v župnijski dvorani za okroglo mizo  z gosti Janjo Frelih Gorjanc, Špelo Tušek Strniša in patrom Mihom Sekolovnikom,  osvetlili medgeneracijske odnose. Pod naslovom SKOZI ODNOSE, ZAMERE IN KRIVICE V DRUŽINI DO SVOBODE KOT MILOSTI se bomo približali pomenljivosti in vplivu odnosov v družini. Kakšne so temne strani nerazumevanj in svetle strani sprejemanja, odpuščanja in zadostitve. Zanimalo nas bo zakaj je vedno manj spoštovanja, prevzemanja odgovornosti, ali se bremena prejšnjih rodov prištevajo k našim generacijam?

Več lahko vidite na spletni strani http://www.socialniteden.si/medgeneracijski-odnosi/.14. september 2012

Farni list 10/2012

oznanila Na voljo je Farni list: 10/2012.

V njem lahko med drugim preberete:

  • OKROGLA MIZA O MEDGENERACIJSKIH ODNOSIH
  • CELODNEVNO ČEŠČENJE SV. REŠNJEGA TELESA V HRASTJU
  • 100 LET FRANČIŠKOVEGA SVETNEGA REDA V NAŠI ŽUPNIJI

V ŠOLSKO IN PASTORALNO LETO Z BOŽJIM BLAGOSLOVOM

Že v prejšnji številki Farnega lista smo bili povabljeni, da molimo za blagoslov novega pastoralnega leta, še posebej kar zadeva delo z otroki in mladimi. Pri župnijski cerkvi bomo še posebej prosili za blagoslov verouka in šole na Slomškovo nedeljo, to je 23. septembra, pri sv. maši ob 10- ih. To nedeljo prinesite otroci s seboj k sv. maši tudi šolske in veroučne potrebščine, ki jih bomo blagoslovili.3. september 2012

O župniji Šenčur v oddaji Naša fara

Na podstrani o župniji Šenčur si lahko pogledate videoprispevek o našem kraju, ki ga je v avgustu 2012 za MediaTV pripravila Maja Korošec.2. september 2012

Jubilej cerkve sv. Jerneja v Voklem

Letos obhajamo 150. letnico cerkve svetega Jerneja v Voklem. To obletnico smo počastili ob letošnjem žegnanju.

V petek, 24. avgusta, ko goduje zavetnik cerkve in vasi sveti Jernej, je bila zvečer ob 20- ih slovesna sveta maša, ki jo je vodil g. Ivan Mihelič iz Hrastja.

V soboto, 25.avgusta, je bila zvečer ob 20- ih slovesna sveta maša, pri kateri je sodeloval župnijski otroški pevski zbor „Vesela srca“. Sveto mašo je vodil naš kaplan g. Gregor Rogelj, po sveti maši pa je bil koncert župnijskega mešanega pevskega zbora „Vse za Jurja“. Med koncertom je rojak kanonik in prelat g. Vinko Prestor imel slavnostni nagovor.

V nedeljo, 26. avgusta, je bilo ob 8.30 glavno slavje s slovesno sveto mašo, ki jo je vodil stolni kanonik in ravnatelj Bogoslovnega semenišča msgr. dr. Franc Šuštar.

Več slik.  • Božja beseda za danes

  • Zadnje objavljene slike

  • blaženi Alojzij Grozde

  • Alojzij Grozde