2012 julij » župnija sv. Jurija, Šenčur
  • župnija sv. Jurija, Šenčur

  • Blagoslov obnovljenega župnišča v Hrastju

29. julij 2012

Blagoslov obnovljenega župnišča v Hrastju

4. julija je minilo eno leto odkar je umrl duhovnik g. Miloš Briški. Od takrat je bilo župnišče v Hrastju prazno. S prvim avgustom zato tja prihaja g. Ivan Mihelič, ki je bil zadnja leta župnik v Bukovščici v Selški dolini. V sredo, 1. avgusta, s sveto mašo ob 19- ih smo ga v Hrastju slovesno sprejeli. Pri tej sveti maši je sodeloval tudi arhidiakon stolni kanonik in prelat Anton Slabe. Več slik je tukaj.

sprejem-g-mihelica-13 sprejem-g-mihelica-27 sprejem-g-mihelica-34 sprejem-g-mihelica-45

V tem letu je bilo župnišče v Hrastju izpraznjeno in smo zato vse stanovanjske prostore temeljito obnovili. Obnovitvena dela so končana in v soboto, 28. julija, po sveti maši ob 19- ih, smo obnovljeno župnišče tudi blagoslovili. Več slik je tukaj.

 blagoslov_hrastje-15 blagoslov_hrastje-28 blagoslov_hrastje-3728. julij 2012

Krištofova nedelja

Da lahko misijonarji opravljajo svoje človekoljubno poslanstvo, potrebujejo prevozna sredstva. Njihovo delo je večinoma v krajih, ki so zelo oddaljeni od večjih središč. Dobro vozilo jim omogoča, da lahko prevažajo v te kraje hrano, gradbeni material, učitelje, katehete in otroke, predvsem pa bolnike in tako rešujejo življenja. Krištofova nedelja nas tako povezuje z Božjo dobroto in Božjim varstvom.

V nedeljo, 22. julija je bil po vseh svetih mašah blagoslov avtomobilov in nabirka za misijonska vozila. Več slik tukaj.

   fjs_963422. julij 2012

Ponovitev biserne maše p. Valerijana

p. Valirijan Jenko je v soboto 21. junija 2012 pri večerni sveti maši v šenčurski cerkvi obhajal ponovitev biserne maše (več na strani radia Ognjišče), ki jo je imel 20. maja 2012 v Merrylandsu v Sydneyu. Sveto mašo je ob somaševanju g. župnika Urbana Kokalja vodil p. Polikarp.

Več slik.

   22. julij 2012

Farni list 8/2012

oznanila Na voljo je Farni list: 8/2012.

OB SKLEPU ORATORIJA 2012

Oratorij je za mlade in otroke prav gotovo zelo koristna priložnost ne le za zapolnitev nekaj dnevov med počitnicami, pač še bolj za katehezo o Bogu in veri, o mladostni izkušnji življenja župnije in Cerkve, pa tudi o skupnem socialnem oblikovanju med večjim številom otrok in mladih. Po verski plati je torej oratorij najprej priložnost za medsebojno pričevanje v veri, po človeški plati pa priložnost za rast osebnosti in človeške zrelosti. V obeh ozirih je letošnji oratorij zelo lepo uspel. K temu je največ pripomogel g. kaplan, ki je brez posebnega naglašanja prevzel vlogo glavnega voditelja. V veliko pomoč in spodbudo ste mu bili tisti, ki ste pred leti kot animatorji na oratorijih že sodelovali. Iz svojih dragocenih izkušenj ste pripravljali nove animatorje, ki so na oratoriju z veliko mero navdušenja, veselja in resnosti že prevzemali vodenje skupin, katehez, delavnic ter veščin v igrah in športu.
Ponovno se iskreno zahvaljujemo vsem sponzorjem, ki ste letošnji oratorij podprli tudi z materialnimi dobrinami. Prvi in glavni sponzor je naša Občina Šenčur in se posebej zahvaljujemo županu g. Mirotu Kozelju. Občini sledijo naslednji sponzorji: Rešet d.o.o., Avtocenter Vrtač d.o.o., MA-SER Zastopstvo in servis Marjan Kadivec s.p., Biofit d.o.o., Logar trade d.o.o., Jurčič & C.O. d.o.o., Pivovarna Union d.d., RO-tehnologija d.o.o., KMS- strojna oprema d.o.o., Matjaž Rode s.p., Avto Hi-Fi Vidmar Darko s.p., LES Kern d.o.o., AMD Šenčur, Pekarna Grosuplje d.o.o., Mlekarstvo Podjed d.o.o., Picerija in kruhkerija Gorjanc, Picerija pod kostanji, Geoset d.o.o., Mesarstvo Čadež, Nektar natura, Krovstvo, kleparstvo in tesarstvo Uroš Puhar s.p. in Papirnica Karun d.o.o. Hvala tudi gospodinjam za pecivo. Posebej pa smo hvaležni vsem, ki ste za oratorij molili in prosili za Božjo previdnost, za blagoslov in varstvo.

Naj vse naše molitve, žrtve in prizadevanja pri delu z mladimi obrodijo trajne sadove. Vsem skupaj še enkrat iskrena hvala in Bog povrni!9. julij 2012

Farno peš romanje na Brezje

Marijina slika v stranski kapeli
Farno peš romanje na Brezje bo v noči iz petka, 13., na soboto, 14. julija. Odhod izpred župnišča bo ob 1.30, sveta maša na Brezjah pa bo ob 7. uri.8. julij 2012

Šenčurski oratorij 2012

V Šenčurju smo zaključili letošnji oratorij. Udeležilo se ga je okrog 100 otrok. Zanje je skrbelo 24 animatorjev.

Več si poglejte na podstrani oratorija.

   

35-slika-084 038-slika-056  098-slika-121  • Božja beseda za danes

  • Zadnje objavljene slike

  • blaženi Alojzij Grozde

  • Alojzij Grozde