2012 junij » župnija sv. Jurija, Šenčur
  • župnija sv. Jurija, Šenčur

  • Ministranti in pevci otroškega zbora v Portorožu

30. junij 2012

Ministranti in pevci otroškega zbora v Portorožu

Od ponedeljka, 25. do četrtka, 28. junija 2012 so bili ministranti in pevci otroškega pevskega zbora iz Šenčurja in Olševka po končanem šolskem letu na morskih počitnicah v Portorožu.

Več slik tukaj.

24-slika-148  35-p1010703 26. junij 2012

Farni list 7/2012

oznanila Na voljo je Farni list: 7/2012.

POVZETEK ZAPISNIKA SEJE ŽPS (23. maj 2012)

Po uvodni molitvi smo začeli s pogovorom na temo o izzivih prihodnosti – Bog z nami. Živimo v svetu, ki se z naglico razvija, prihaja do globalnih sprememb in s tem tudi problemov. Zanima nas drža kristjana ob novo nastalih situacijah kot so: naglo povečanje prebivalstva in s tem povezane migracije; okoljske spremembe – onesnaženost, omejena količina naravnih virov energije in vode; posamezniki, ki bogatijo in izkoriščajo ostale… Kristjan se v teh situacijah bori za nedotakljivost življenja, ohranitev družine kot osnovne celice človeka, ščiti človeka v eksistenci… Več »9. junij 2012

Poletni oratorij 2012

 

17. oratorij župnije Šenčur bo letos od srede, 4. do nedelje, 8. julija 2012.

Zgodba Oratorija 2012 Grem jaz predstavi sveto Marijo Dominiko Mazzarello. Rodila se je leta 1837 v vasi Mornese v severni Italiji, naši zahodni sosednji državi. Imela je dvanajst bratov in sester. Si predstavljate, koliko je to? Če bi hotel vsak imeti svojo sobo, bi morali živeti v gradu. Ona pa je živela na preprosti kmetiji. Svetnica je postala, ker je imela rada Jezusa in je zelo rada pomagala staršem ter skrbela za mlajše bratce in sestrice. Ko je odrasla, je bila prva, ki je rekla grem jaz k dekletom, ki tolikokrat niso imele prave družbe in so dneve preživljale same. Zanje je pripravljala oratorij skozi vse leto. To je bilo dogodivščin! Ste tudi vi pripravljeni na dogodivščine? Ja? Potem gremo v Mornese!

Prijave na letošnji oratorij lahko oddate vsako nedeljo po sv. maši (ob 10. uri) oziroma vsak četrtek popoldan v župnišču. Sprejemali bomo otroke od 6 leta dalje. Glede na število animatorjev smo se letos odločili, da bo število otrok omejeno na 100. Le tako bomo lahko zagotovili primerno izvajanje oratorijskega programa. Več »9. junij 2012

Praznik Svetega Rešnjega Telesa in Krvi

V četrtek, 7. junija, smo obhajali praznik Svetega Rešnjega Telesa in Krvi. Po večerni sv. maši je bila v Šenčurju slovesna procesija. Ta procesija je zunanje znamenje naše povezanosti v evharističnem Jezusu kar smo pokazali tudi z svojo udeležbo. Ključarji so nosili laterne, fantje bandera, prvoobhajanci in ostali otroci pa cvetje za posipanje pred Najsvetejšim. Vse slike.

   


8. junij 2012

Prva sveta obhajila v župniji

fjs_6349

»Jaz sem živi kruh, ki sem prišel iz nebes. Če kdo jé od tega kruha, bo živel vekomaj. Kruh pa, ki ga bom dal jaz, je moje meso za življenje sveta« (Jn 6,51).

V nedeljo, 13. maja je bilo pri slovesni sveti maši prvo obhajilo na Olševku, 20. maja v farni cerkvi v Šenčurju in 27. maja v Hrastjah in Vogljah.

Vse slike so tukaj.

   • Božja beseda za danes

  • Zadnje objavljene slike

  • blaženi Alojzij Grozde

  • Alojzij Grozde