2012 februar » župnija sv. Jurija, Šenčur
  • župnija sv. Jurija, Šenčur

  • Duhovne vaje za zakonce

11. februar 2012

Duhovne vaje za zakonce

Duhovne vaje za zakonce, ki jih bo vodil jezuit p. Andrej Benda, bodo od 17. do 19. februarja tokrat zaradi enostavnejše organizacije v Velesovem. Začetek bo v petek, 17. februarja, ob 16. uri.


10. februar 2012

Vseslovensko romanje na Brezje – molitvena ura za družino

.

V soboto, 18. februarja 2012

vabljeni na romanje na Brezje,

kjer bo ob 15. uri molitvena ura za družino in ob 16. uri sveta maša, ki jo bo daroval nadškof msgr. dr. Anton Stres.

Gospodu se bomo zahvalili za vse prejete milosti v naših družinah in skupaj z brezjansko Materjo Marijo, ki nas varuje in je naša priprošnjica, prosili za spoštovanje vrednote družine v naši domovini.

Vabljeni vsi!5. februar 2012

Lurška mati božja – svetovni dan bolnikov (11. februar)

lurška MarijaSvetovni dan bolnikov spodbuja k prebujanju čuta za bolne in trpeče, pa tudi za vse ostale, ki so v stiskah in potrebujejo tolažbo in pomoč. Cerkev povezuje praznovanje svetovnega dneva bolnikov z obletnico prikazovanja Marije v francoskem mestu Lurd, ker so s tem krajem povezana številna uradno potrjena in nepotrjena čudežna ozdravljenja. Cerkev je Marijina prikazovanja potrdila ravno na obletnico prvega prikazanja, zato ta dan obhajamo spomin Lurške Matere Božje.
11. februarja 1858 je šla štirinajstletna Bernardka s sestro in sosedo nabirat drva k rečici Gave. Bernardka je zaostala, ko si je sezula nogavice, da bi prebredla vodo. Bila je pred votlino in v njej je zagledala čudovito lepo Gospo v belem, ki jo je smehljaje povabila naprej in skupaj sta molili rožni venec. Prijateljici nista nič videli. Čez tri dni je Bernardka z nekaj dekleti spet šla k votlini in Gospa, ki se ji je spet prikazala, je z njo govorila v lurškem narečju, ki je mešanica španščine in francoščine. Rekla ji je, naj prihaja naslednjih petnajst dni vsak dan k votlini. Doma so ji strogo branili. Tudi mestne oblasti so ji hotele preprečiti prihod k votlini. »Obljubila sem Gospe,« je dejala Bernardka in je kljub temu tja prihajala vsak dan. Zbiralo se je vedno več pobožnih gledalcev in radovednežev. Pri prikazanju 24. februarja je Gospa naročila Bernardki: »Pokora! Molite za spreobrnjenje grešnikov!« Naslednji dan ji je velela, naj gre pit vodo iz majhne luže blizu votline. Ker vode ni mogla zajeti, je začela kopati z rokami in iz zemlje je privrel studenec, ki teče še danes in ob katerem so že mnogi bolniki ozdraveli po tem, ko so se v tej vodi, speljani v kopeli, umili.


5. februar 2012

Farni list 2/2012

oznanila Na voljo je Farni list: 2/2012.

.  • Božja beseda za danes

  • Zadnje objavljene slike

  • blaženi Alojzij Grozde

  • Alojzij Grozde