2011 december » župnija sv. Jurija, Šenčur
  • župnija sv. Jurija, Šenčur

  • Božična zgodba na Prebačevem

30. december 2011

Božična zgodba na Prebačevem

V ponedeljek, 26. decembra 2011 smo na Prebačevem pri Novakovih ponovno lahko spremljali božično zgodbo. V igri so tokrat predstavili težave, ki nastajajo med generacijami in so običajno posledica premajhne medsebojne povezanosti in zaradi premalo časa namenjenega skupnemu življenju v družini. Več slik.29. december 2011

God sv. Štefana, blagoslov konj v Srednji vasi

V ponedeljek, 26. decembra 2011 smo praznovali god prvega mučenca sv. Štefana.

Ob 10. uri je v Srednji vasi sv. mašo daroval stolni kanonik in prelat Borut Košir, ki je tudi blagoslovil obnovljeni oltar sv. Štefana.

Po sv. maši je bil še tradicionalni blagoslov konj.

Sodeloval je tudi Pihalni orkester občine Šenčur. Več slik.26. december 2011

Vse za Jurja v Ljubljani

V dneh pred božičnimi prazniki smo se člani župnijskega pevskega zbora “Vse za Jurja” podali v prestolnico, kjer smo se najprej z ladjico popeljali po Ljubljanici, nato pa prepevali ter mimoidočim naznanjali srečo, da se je v revni štalci rodil Odrešenik, ki vsem prinaša Mir in Luč srca. Vse slike.
IMG_3564


24. december 2011

Koledniki

koledniki 2010
Tudi letos bodo med božičnimi prazniki z nami koledniki, ki bodo zbirali darove za misijone. Obiskali bodo le tiste domove, za katere boste izpolnili prijavnico in tako povabili kolednike na svoj dom.
Prijavnice lahko dobite in oddate v župnišču ali ob verskem tisku v cerkvi.
Koledniki vas bodo obiskali na god sv. Štefana v ponedeljek, 26. decembra, popoldan. Le na Prebačevem vas bodo koledniki obiskovali v sredo, 28. decembra, tekom dneva.Darove, ki jih veroučenci zbirate pri adventni akciji Otroci za otroke, boste na praznik Gospodovega razglašenja ali svetih treh kraljev prinesli v cerkev pred jaslice.


10. december 2011

Farni list 13/2011

oznanila Na voljo je Farni list: 13/2011.

Poglejte si dogodke v pripravi na božični in novoletni čas, o luči miru iz Betlehema, …  • Božja beseda za danes

  • Zadnje objavljene slike

  • blaženi Alojzij Grozde

  • Alojzij Grozde