2011 november » župnija sv. Jurija, Šenčur
  • župnija sv. Jurija, Šenčur

  • Slovesnosti ob 250-letnici župnijske cerkve

19. november 2011

Slovesnosti ob 250-letnici župnijske cerkve

napis

farni list 12/2011 zgibanka ob obletnici

V četrtek, 17. novembra, smo začeli priprave na nedeljsko slovesnost ob 250-letnici posvetitve župnijske cerkve. Sveto mašo ob 18. uri je vodil naš nekdanji župnik  g. Ciril Istenič. V pridigi je med drugim tudi povedal, da Cerkev ni samo cerkvena stavba. Cerkev brez vernikov ni nič. Več slik.


V petek, 18. novembra je sveto mašo vodil naš nekdanji župnik kanonik in prelat g. Anton Slabe, ki nas je spomnil na pomen in vrednost župnije, ki je občestvo in skupnost kristjanov. Več slik.

V soboto, 19. novembra je sveto mašo daroval generalni vikar ljubljanske nadškofije prelat Anton Markelj, ki nas je spodbujal k poslanstvu kristjanov v civilni družbi. Več slik.

Po sveti maši je bil še koncert župnijskega mešanega  pevskega zbora Vse za Jurja. Med koncertom je imel zlatomašnik, kanonik in prelat Vinko Prestor slavnostni nagovor. Več slik.

V nedeljo, 20. novembra, ob 15. uri, smo z slovesno mašo, ki jo je vodil g. nadškof in metropolit dr. Anton Stres zaključili praznovanja 250-letnice posvetitve župnijske cerkve sv. Jurija v Šenčurju. Na začetku svete maše je nadškof najprej blagoslovil vsa obsežna obnovitvena dela. Več slik.15. november 2011

Molitev za domovino in prošnje pred volitvami 2011

Vabilo predsednika SŠK

Dragi bratje in sestre! Živimo v zahtevnem času, ko se soočamo z velikimi in vsakovrstnimi težavami. Kmalu bomo morali na volitvah izbirati med različnimi ponudniki rešitev iz teh težav. Pri tem se zavedamo, da je dobra, poštena in pravična državna ureditev velik Božji dar, ki ga treba izmoliti. Zato vabim vse člane Katoliške Cerkve, da v teh dneh molimo za našo domovino in vse njene prebivalce, da nam Bog nakloni svojo modrost, ki naj nas vodi pri odločitvah, ki nas čakajo, da bomo izpolnili svojo dolžnost, ki jo imamo pred Bogom in domovino.

msgr. dr. Anton Stres

ljubljanski nadškof metropolit

predsednik SŠK

Več »12. november 2011

250-letnica župnijske cerkve

Poglejte Slovesnosti ob obnovi farne cerkve, 17. – 20. november 2011

farni list 12/2011 zgibanka ob obletnici

Farno žegnanje v obnovljeni cerkvi, 8. oktober 2011

Praznovanje 250 – letnice posvetitve župnijske cerkve in blagoslov obnovitvenih del

9. avgusta letos je minilo 250 let, odkar je prvi goriški knezonadškof Karol Mihael grof Attems posvetil župnijsko cerkev sv. Jurija v Šenčurju. Od prve posvetitve do danes je cerkev kot nema opazovalka spremljala minevanje časa in človeških usod, bila in ostala duhovno zatočišče vernikov in faranov. Z vero in s spoštovanjem do duhovne in kulturne dediščine naših prednikov smo letos obnovili njeno notranjost.

obnovljena notranjost cerkve v Šenčurju

Ob tej priložnosti bomo praznovanje 250-letnice počastili: Več »12. november 2011

Koncert za Jur’ja

Cerkveni mešani pevski zbor »Vse za Jur´ja« župnije Šenčur
vabi na:

KONCERT ob 250-letnici posvetitve farne cerkve Svetega Jurija v Šenčurju

v soboto, 19. novembra 2011 po sv. maši ob 18. uri
plakat12. november 2011

Farni list 12/2011

oznanila Na voljo je Farni list: 12/2011.

Vse o praznovanju 250. letnice posvetitve župnijske cerkve sv. Jurija v Šenčurju preberite tukaj.6. november 2011

Praznovanje zakonskih jubilejev

Zakonski jubilanti 2011

Na zahvalno nedeljo, 6. novembra, smo pri sveti maši ob 10. uri v župnijski cerkvi v Šenčurju praznovali zakonske jubileje. Najstarejši par, Franci in Vera Baligač sta praznovala že 55 let zakona. Vseh parov je bilo 30. Po sveti maši je sledilo še prijateljsko druženje v župnijski dvorani.
Sveti zakon je zakrament in božji blagoslov za vsak par, ki se odloči za skupno pot. Potrebno ga je negovati in se dostikrat kar precej potruditi, da premostimo človeške hibe in tudi vplive sveta, ki hoče razvrednotiti njegov pomen in vrednost. Na koncu koncev smo ljudje sami tisti, ki tvorimo ta svet in ga sami z svojim delovanjem ustvarjamo. Več slik.
Več »4. november 2011

Slovenija, moja dežela


>>Izjava predsednika Slovenske škofovske konference pred volitvami

>> O Volitvah 2011 na radiu Ognjišče

Veselo na volitve

4. decembra bomo na volitvah odločali o prihodnosti naše države.

Po volitvah pričakujemo rešitve za velike gospodarske težave, socialne stiske mnogih družin, za izboljšanje pravne države, ki predvsem ščiti nekatere bogataše in tepta navadnega državljana … Tudi Družinski zakonik bo zelo pomembna tema letošnjih volitev. Te volitve se zelo dotikajo naših družin, zato bodo to v veliki meri družinske volitve.
Več »1. november 2011

Spomin vseh vernih rajnih

2. novembra se vsako leto spominjamo vseh rajnih, ki še potrebujejo Božjega usmiljenja in naših molitev. Ta dan vsa vesoljna Cerkev moli za duše v vicah, ki trpijo očiščevanje svojih grehov in tako zorijo za nebesa.
Zjutraj ob 7- ih bomo v župnijski cerkvi zanje molili rožni venec.
Svete maše v farni cerkvi bodo ob 8- ih, 10- ih in ob 18- ih. Ta dan lahko dvakrat prejmemo sveto obhajilo in ga darujemo za duše v vicah.  • Božja beseda za danes

  • Zadnje objavljene slike

  • blaženi Alojzij Grozde

  • Alojzij Grozde