2011 oktober » župnija sv. Jurija, Šenčur
  • župnija sv. Jurija, Šenčur

  • Praznik vseh svetih

30. oktober 2011

Praznik vseh svetih

FJS_5694Na zapovedani praznik vseh svetnikov, 1. novembra, bomo pri dopoldanskih svetih mašah slavili vse naše drage rajne, ki že uživajo večnost pri Bogu. Popoldne pa bomo molili za vse tiste pokojne, ki v vicah trpijo očiščevanje in si želijo Božjega usmiljenja in naših molitev. Prva dva dela rožnega venca (veseli in svetli del) bomo začeli moliti ob 13.15, nato bo sveta maša, po njej pa molitve na pokopališču. Druga dva dela rožnega venca (žalostni in častitljivi del) bomo molili ob 17. uri. Tedaj bomo molili tudi litanije vseh svetnikov in prav njih prosili naj pri Bogu posredujejo za vse duše v vicah. Zvečer ob 19. uri bo na pokopališču pri križu še krajše bogoslužje, ki ga pripravljajo mladi.
Priložnost za sveto spoved bo v farni cerkvi skozi ves teden pred samim praznikom eno uro pred sveto mašo. Vsak, ki te dni prejme zakrament svete spovedi in svetega obhajila, obišče pokopališče ter moli po namenu svetega očeta, lahko daruje popolni odpustek  za duše v vicah. Tudi to priložnost izkoristimo kot milostni dar za naše drage rajne. Slike.23. oktober 2011

Koncert Marijinih pesmi na Olševku

Rožnovenska Mati BožjaV nedeljo, 23. oktobra 2011 ob 16. uri smo v podružnični cerkvi nadangela Mihaela na Olševku lahko prisluhnili koncertu z naslovom ROŽNOVENSKI KRALJICI.

Sodelovali so: organistka prof. Angela Tomanič, sopranistka Francka Šenk in CeMPZ Sveti Mihael Olševek pod vodstvom Mojce Gabrijel.

Poslušali smo orgelske skladbe in več Marijinih pesmi. Več slik.

Več »23. oktober 2011

Misijonska nedelja

V Katoliški Cerkvi bomo v nedeljo, 23. oktobra 2011, praznovali misijonsko nedeljo. Papež Benedikt XVI. je za misijonsko nedeljo napisal poslanico z naslovom »Kakor je Oče mene poslal, tudi jaz vas pošiljam« (Jn 20,21), ki je bila prevedena tudi v slovenski jezik.

Misijonska nedelja je praznik zahvale in hvaležnosti za delovanje in poslanstvo misijonarjev ter njihovih dobrotnikov in podpornikov doma in po svetu. V misijonih trenutno deluje 73 slovenskih misijonarjev in misijonark. V Cerkvi na Slovenskem smo hvaležni za misijonsko prebujenost ljudi, ki z odgovornostjo zrejo prek meja domovine ter z molitvijo in darovi pomagajo pri premagovanju revščine, bolezni, nepismenosti ter drugih stisk in težav.

Plakat misijonske nedelje 2011 v pdf
Več »22. oktober 2011

Misijonska vas

V sklopu praznovanja misijonske nedelje je v petek, 21. in soboto 22. oktobra 2011, v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano potekala misijonska vas.

Misijonska vas je namenjena predstavitvi življenja, kulture in navad oddaljenih narodov in ljudstev z drugih celin, kjer delujejo tudi slovenski misijonarji. Obiskovalci so lahko spoznali oddaljene kraje in ljudi kot tudi upanje, preizkušnje, razvoj in prihodnost misijonskih dežel. Na prireditvi so bili navzoči tudi nekateri misijonarji. Več slik.21. oktober 2011

Prvo sveto obhajilo Rebeke Pikš

V nedeljo, 16. oktobra je v šenčurski cerkvi pri sveti maši prejela prvo sveto obhajilo Rebeka Pikš. Sveta maša je bila v okviru mesečnega srečanja skupine Vera in luč. Več slik.20. oktober 2011

Na Olševku obisk iz Šentjakoba

V nedeljo, 16. oktobra 2011, so nas s svojim obiskom na Olševku razveselili župljani župnije Šentjakob ob Savi. S to župnijo smo bili na Olševku povezani preko pokojnega župnika Franca Blaja in kar nekaj let tudi prek Branke Jeretina, ki je uspešno vodila mešani pevski zbor na Olševku.

Župljani Šentjakoba so ta obisk imeli v okviru oktobrskega rožnovenskega romanja, zato so ob 15. uri imeli na Olševku rožnovensko pobožnost. Ob povratku so se ustavili še v bližnji cerkvi v Velesovem. Vse slike.

župnik g. Janez Vilfan14. oktober 2011

Farni list 11/2011

oznanila Na voljo je Farni list: 11/2011.
Uvodnik
Družbeni nauk Cerkve in socialna pravičnost

Letošnje pastoralno leto je v Cerkvi na Slovenskem posvečeno družbenemu nauku Cerkve oziroma socialni pravičnosti. O tej tematiki smo razmišljali tudi na seji ŽPS, ki je bila 28. septembra 2011. Po uvodni molitvi smo začeli s temo: Družbeno poslanstvo Cerkve, ki jo je pripravil g. kaplan Gregor Rogelj. Gre za družbeni nauk Cerkve, ki se je začel s prvo industrijsko revolucijo, ko je kmet postal delavec.

Več »9. oktober 2011

Farno žegnanje v obnovljeni cerkvi

obnovljena notranjost cerkve v Šenčurju
V soboto, 8. oktobra smo po nekajmesečnih intenzivnih delih že lahko doživeli prvo slovesno mašo za dan farnega žegnanja v čudovito obnovljeni cerkvi.
Hvaležni smo za Božji blagoslov in varstvo pri tem zahtevnem in obsežnem delu. Zunanjo slovesnost 250- letnice posvetitve naše župnijske cerkve bomo obhajali na nedeljo Kristusa Kralja, 20. novembra, ko bo slovesno sveto mašo popoldan ob 15- ih vodil g. nadškof dr. Anton Stres. Vsa omenjena dela ne bi mogli tako dobro opravljati brez Božjega blagoslova in brez velikodušnih faranov, ki tudi to delo podpirate in spremljate z molitvijo in darovi. Naj Vam Dobri Bog za vse povrne s svojimi neminljivimi darovi, da bi preko njih še bolj krepili svojo osebno vero, pa tudi zavest pripadnosti Cerkvi znotraj naše domače župnije. Več slik.


  • Božja beseda za danes

  • Zadnje objavljene slike

  • blaženi Alojzij Grozde

  • Alojzij Grozde