2011 september » župnija sv. Jurija, Šenčur
  • župnija sv. Jurija, Šenčur

  • 40 dni za življenje

28. september 2011

40 dni za življenje

Preden sem te upodobilV sredo, 28. septembra se začne akcija “40 dni ZA ŽIVLJENJE“, ko bomo posebno pozornost namenili problematiki in boju zoper uzakonjen umetni splav (tudi pri nas). Pobuda je sicer mednarodna, tako da nas bo po vsem svetu kar dosti 😉

Vabljeni, da se pridružite s postom, molitvijo, delom, žrtvami, … po svojih močeh.

Za dodatno motivacijo;) si poglejte pomenljiv 30-minutni filmček “180 movie” (zaenkrat je samo v angleščini in brez podnapisov).
Več »18. september 2011

Obnova župnijske cerkve

Obnovitvena dela pri župnijski cerkvi zelo lepo napredujejo oziroma se nekatera tudi že uspešno zaključujejo.

Vsa zidarska in pleskarska dela znotraj cerkve so že opravljena, nameščena so nova okna, tudi elektrifikacija in razsvetljava se zaključujeta. Tisti, ki tudi sami spremljate potek obnove, lahko že vidite tudi dokončan nov pod pod klopmi. Tako bomo lahko začeki z montažo obnovljenih klopi in strojno napeljavo za ogrevanje. Sledila bo montaža spovednic in kamnite obloge po spodnjem delu notranjih sten in namestitev obnovljenih lestencev.
stanje v cerkvi, foto D. Kosirnik

Več »16. september 2011

Farni list10/2011

oznanila Na voljo je Farni list: 10/2011.4. september 2011

Blagoslov šolskih potrebščin

V nedeljo, 11. septembra, bomo pri sveti maši ob 10- ih blagoslovili šolske torbe in potrebščine in prosili še za blagoslov veroučnega ter vsega pastoralnega leta.4. september 2011

Mali šmaren ali praznik Marijinega rojstva

V četrtek, 8. septembra, bomo obhajali praznik rojstva Device Marije.

Marijino rojstvo je za ves svet „upanje in jutranja zarja odrešenja.“ To še ni polni dan, to je šele naznanilo Sonca, ki ga bo rodila Marija. Jezus Kristus se začenja svitati v svoji Materi. Naša narava bo prenovljena, osvobojena greha in zla. Marijino rojstvo je uvod v Jezusovo rojstvo, ker se z Marijinim rojstvom začenja uveljavljati Božji načrt za učlovečenje Božjega Sina.

Urnik svetih maš bo nedeljski.3. september 2011

Družinski referendum

Po zadnjih podatkih, ki jih prejema Civilna iniciativa iz vse koncev Slovenije, smo v samo dveh dneh oddali več kot 25.000 overovljenih podpisov v podporo “družinskemu referendumu”.

Ob tej priložnosti se Civilna iniciativa najlepše zahvaljuje vsem sodelavkam in sodelavcem po vsej Sloveniji ter vsem, ki ste se s podpisom častno zavzeli za vrednoto družine in pravice otrok.

Poslanke in poslanci strank SD, LDS, ZARES in DESUS so prekinili zbiranje podpisov, zato bo v ponedeljek kjub temu, da je bilo to načrtovano, zbiranje prekinili.

Takoj po odločitvi Ustavnega sodišča bomo nadaljevali z zbiranjem podpisov in dokončali delo, ki smo ga tako uspešno začeli v prvih dveh dneh.  • Božja beseda za danes

  • Zadnje objavljene slike

  • blaženi Alojzij Grozde

  • Alojzij Grozde