2011 marec » župnija sv. Jurija, Šenčur
  • župnija sv. Jurija, Šenčur

  • Vabljeni na Materinski dan na Olševek

21. marec 2011

Vabljeni na Materinski dan na Olševek

Vabilo!

Otroci gledališke skupine z Olševka pišejo: “V zahvalo za ves trud, ki nam ga namenjate preko leta, bi vam radi polepšali nedeljski večer s pesmijo in besedo.”

Zato vas v nedeljo, 27. marca 2011 vabijo na praznovanje Materinskega dne.

Program bodo začeli ob 18. uri v cerkvi svetega nadangela Mihaela na Olševku.

Toplo povabljeni !12. marec 2011

Celodnevno češčenje, nedelja 6. marec 2011

V nedeljo 6. marca 2011 smo v farni cerkvi imeli celodnevno češčenje Jezusa v Najsvetejšem zakramentu.

Jutranji sv. maši ob 8. in 10. uri je daroval dr. Roman Globokar, direktor zavoda sv. Stanislava v Šentvidu. V pridigi je poudaril, da smo sami Kristusovo telo, in da naj v Rešnjem telesu Kristusovo telo tudi vedno znova pride v nas in nam daje duhovno moč. Več slik je tukaj.

Zaključek češčenja je vodil msgr. Franci Petrič, urednik tednika Družina. Pred sveto mašo so pete litanije zapeli bogoslovci, pri somaševanju pa so sodelovali še župnik Urban Kokalj, prelat Vinko prestor in duhovnik na Olševku Janez Vilfan. V pridigi nas je msgr. Franci Petrič spomnil, kako velik zaklad imamo med seboj: božjega sina Jezusa Kristusa, našega Odrešenika. Njegova tiha navzočnost v beli hostiji posvečuje naš kraj in vse, ki tu prebivamo. Tiste, ki se tega zavedamo, pa tudi one, ki ne vedo za božjo navzočnost… Pomanjkanje vere je krivo za majhen obisk cerkva. Vera je potrebna in to vero krepimo ob takih dnevih, kot je celodnevno češčenje, predvsem pa jo krepimo z molitvijo na kolenih. Prav dan celodnevnega češčenja ima nalogo nas spomniti, da je molitev najmočnejše sredstvo, ki ga imamo ljudje. Več slik je tukaj.8. marec 2011

Farni list 3/2011

oznanila Na voljo je novi Farni list: 3/2011.

Iz poslanice papeža Benedikta XVI. za postni čas

Cerkev nas prek evangeljskih besedil postnih nedelj vodi k posebej doživetemu srečanju z Gospodom in do polnejšega darovanja Njemu.
Prva postna nedelja razkriva naše človeško stanje na tem svetu. Zmagovit boj zoper skušnjave na začetku Jezusovega javnega delovanja je povabilo, da bi se zavedli svoje lastne krhkosti in sprejeli Milost, ki osvobaja od greha in vliva novo moč v Kristusu, ki je pot, resnica in življenje.
Več »2. marec 2011

Praznik celodnevnega češčenja sv. Rešnjega telesa

monštrancaV nedeljo, 6. marca, bomo pri farni cerkvi obhajali praznik celodnevnega češčenja Jezusa v Najsvetejšem zakramentu svete evharistije. Ta dan nas Jezus še posebej vabi k sebi: »Pridite k meni vsi, ki se trudite in ste obteženi in jaz vas bom poživil«. Ob njem moremo dobiti mir in tolažbo, si odpočiti in odložiti bremena, ki nas pritiskajo k tlom. Na veliki četrtek, ki je dan postavitve evharistije, je navadno naš pogled tako močno usmerjen v premišljevanje Jezusovega trpljenja, da veličina postavitve evharistije ostaja zakrita, v ozadju. Dan celodnevnega češčenja pa je vabilo, da se zahvaljujemo za Jezusovo na videz tako skromno, pa nadvse močno navzočnost med nami. To v večji meri izkušate vsi tisti, ki že redno prihajate k češčenju ob četrtkih pred sveto mašo. Naše izkušnje nam govorijo, da tolikokrat vse odpove – tudi mi sami. Jezus pa nikoli ne odpove in nam je v tabernaklju vedno na razpolago.
Več »  • Božja beseda za danes

  • Zadnje objavljene slike

  • blaženi Alojzij Grozde

  • Alojzij Grozde