2011 februar » župnija sv. Jurija, Šenčur
  • župnija sv. Jurija, Šenčur

  • Obisk cerkvenega pevskega zbora župnije Vič na Olševku

13. februar 2011

Obisk cerkvenega pevskega zbora župnije Vič na Olševku

Namen bogoslužja je, da usmerjamo svoja srca k Bogu. K temu nam pomaga tudi bogat izbor cerkvene glasbe. Same note pa ne koristijo dosti brez zavzetih cerkvenih pevcev in organistov. V šenčurski župniji smo na tem področju kar dejavni, kar se delno vidi tudi spletni podstrani, namenjeni pevcem. Sodelovanje pri cerkvenem petju je po eni strani prostovoljna odločitev posameznikov, hkrati pa tudi velika obveznost, saj je običajno kar tedensko treba z svojimi glasovi sodelovati pri sv. mašah, pa še čez cerkveno leto je potrebno peti kar veliko različnih pesmi. Zaradi izmenjave izkušenj in tudi spoznavanja drugih okolij cerkevni pevci tudi radi gostujejo. Tako so npr. nedolgo tega naši pevci peli v Kliničnem centru v Ljubljani.

V nedeljo, 13. februarja pa so olševsko cerkveno občestvo pri sveti maši prevevali zvoki cerkvenega pevskega zbora župnije Sv. Antona Padovanskega iz Viča. Pod vodstvom dirigenta Tomaža Faganela in ob orgelski spremljavi Marka Petrušiča so nam polepšali nedeljsko dopoldne. Več slik je tukaj.6. februar 2011

11. februar: Lurška Mati Božja in svetovni dan bolnikov

lurska MarijaJezus je v najhujšem trpljenju na križu mislil na svojega učenca Janeza in mu Marijo zaupal za mater. “Glej, tvoj sin,” ji je naročil in s tem poudaril, naj sedaj skrbi zanj. Tako je Devica Marija naša Mati in naša spremljevalka, še posebej takrat, kadar kot nemočni otroci v bolezni potrebujemo materinsko srce, njeno sočutje, njeno razumevanje, njeno tolažbo. Bolezen, sleherna bolezen je še posebej razodetje človeške šibkosti. Kaj ljudje v resnici smo, se ne pokaže na športnem igrišču, tam, kjer ljudje kažejo svoje mišice in svoje telesno zdravje, temveč na bolniški postelji. To je resnica o človeku.
Zdravje je res velik Božji dar, toda ravno bolezen nam še posebno jasno razodene, da je to res dar, da nam je podarjeno, da je dar, ki se ga ne moremo nikoli polastiti in ni v naši oblasti. Vse, kar smo in imamo, je dar, dar, ki nas opozarja na tistega, ki nam ga je dal, na Stvarnika. Ta dar nas zavezuje, da zdravje in življenje, svoje in tuje, dokler ga imamo, spoštujemo, varujemo in se zanj zahvaljujemo.
Več »6. februar 2011

Duhovne vaje za zakonce

Duhovne vaje za zakonce, ki jih bo vodil jezuit p. Andrej Benda, bodo letos od 18. do 20. februarja v župnijski kapeli v Šenčurju.

Začetek bo v petek, 18. februarja, ob 16- ih.

Prijavite se v župnišču.6. februar 2011

Farni list 2/2011

oznanila Na voljo je novi Farni list: 2/2011.

O obnovi župnijske cerkve

Nekateri sprašujete in celo prosite, naj za obnovo župnijske cerkve določimo vsoto prispevka na vsako gospodinjstvo v župniji. V gospodarskem odboru se s ključarji za ta način nismo odločili, oziroma menimo, da bi s tem marsikdo čutil prisilo in bi se po župniji pojavljala preveč različna mnenja. Vsi pa smo povabljeni, da po svojih zmožnostih sodelujemo in z dobro voljo podpremo zahtevno delo, ki je pred nami. Iskrena hvala vsem, ki ste se že zelo velikodušno odzvali z namenskimi darovi. Te še naprej zbiramo v župnišču, lahko pa jih nakažete na župnijski transakcijski račun pri Gorenjski banki: 07000-0000616622.

Sicer pa bo vsako prvo nedeljo v mesecu pri vseh svetih mašah namenska nabirka. Z večjimi obnovitvenimi deli bomo začeli meseca julija.
Tudi naša župnijska gospodarska vprašanja in vsa obnovitvena dela spremljajmo z molitvijo v priprošnji k Svetemu Duhu za pravo izbiro in modrost pri delu.

Poglejte tudi:

11. februar: Lurška Mati božja, bolniki in invalid  • Božja beseda za danes

  • Zadnje objavljene slike

  • blaženi Alojzij Grozde

  • Alojzij Grozde