2011 januar » župnija sv. Jurija, Šenčur
  • župnija sv. Jurija, Šenčur

  • Prvo sveto obhajilo in sveta birma

15. januar 2011

Prvo sveto obhajilo in sveta birma


Slovesnost svete birme v naši župniji v tem letu bo 8. maja s sveto mašo ob 11- ih.
Birmovalec bo nadškof dr. Anton Stres. Birmanci si izberite primerne botre, ki so tudi sami prejeli zakramente sv. krsta, obhajila, birme in zakona, oziroma ne živijo v izvenzakonski skupnosti in so vam zgled krščanskega življenja.
Slovesnost prvega svetega obhajila pri župnijski cerkvi bo v nedeljo, 15. maja, na Olševku pa v nedeljo, 22. maja.9. januar 2011

Božični koncert ženskega zbora iz Kokre

Pri maši v Kokri

Cerkveni ženski pevski zbor iz Kokre pod vodstvom Sonje Puzin nas vabi na božično – novoletni koncert, ki bo v nedeljo, 23. januarja 2011, ob 17. uri v župnijski dvorani oziroma kapeli. Zboru se bodo pridružili solistka Katja Križnar, na klaviaturah Aleš Leben, kitarist Aleš Traven ter flavtistka Katarina Puzin.

Lepo vabljeni!9. januar 2011

Božična igra na Olševku

Božična igra, Olševek 2009

V soboto, 15. januarja, nam bo dramska skupina iz Olševka pri večerni sveti maši ob 18. uri predstavila božična igro z naslovom Bog prihaja k nam. Lepo vabljeni!9. januar 2011

Verska statistika župnije Šenčur za leto 2010

V lanskem letu smo se s cerkvenim pogrebom poslovili od 62 faranov (civilni so bili štirje). Od teh je bilo 31 moških (najstarejši 91 let, najmlajši 41 let, povprečna starost 71 let) in 31 žensk, (najstarejša 98 let, najmlajša 12 let, povprečna starost 77 let). Izmed teh je le 31 prejelo poslednje zakramente. Glavni vzrok smrti je bil odpoved srca (20) in rak (15).
Krstov je bilo v naši župniji 66, kar 11 otrok iz naše župnije pa je prejelo krst v drugih župnijah (nekateri celo brez dovoljenja domačega župnika). Od vseh 66- ih novokrščencev je kar 27 nezakonskih in 2 iz samo civilnega zakona.
Več »9. januar 2011

Farni list 1/2011

oznanila Na voljo je novi Farni list: 1/2011.

Poglejte:

Verska statistika župnije v letu 20102. januar 2011

G. nadškof blagoslovil obnovitvena dela v Srednji vasi

Šenčurska župnija je kar velika in ima tudi kar nekaj cerkvenih objektov od znamenj ob cestah in poljih, kapelic, do župnišč in cerkva. V prejšnjih časih je bila obnova cerkvenih objektov večkrat bolj ovirana kot spodbujana. To se je v času slovenske samostojne države – njen rojstni dan praznujemo na Šefanovo, ko je v Srednji vasi že tradicionalni blagoslov konj – na srečo spremenilo. V šenčurski župnji, ki jo zadnja leta vodi župnik Urban Kokalj, smo tako lahko v nedeljo, 2. januarja 2011, pri sv. maši ob 10. uri v Srednji vasi, ob navzočnosti generalnega vikarja ljubljanske nadškofije, Antona Slabeta, prisostvovali blagoslovu obnovljenega glavnega oltarja v cerkvi sv. Radegunde. Opravil ga je ljubljanski nadškof mons. dr. Anton Stres. Pri maši je sodeloval cerkveni mešani pevski zbor iz Šenčurja.

Več slik je tukaj in tudi tukaj (foto Franci Brezar).

Več »  • Božja beseda za danes

  • Zadnje objavljene slike

  • blaženi Alojzij Grozde

  • Alojzij Grozde