2010 november » župnija sv. Jurija, Šenčur
  • župnija sv. Jurija, Šenčur

  • Praznovanje zakonskih jubilantov 2010

22. november 2010

Praznovanje zakonskih jubilantov 2010

Zakonski jubilanti 2010Na zahvalno nedeljo smo v župnijski cerkvi sv. Jurija v Šenčurju obhajali praznovanje zakonskih jubilantov. Kar 33 parov je praznovalo okroglo obletnico poroke. Od deset, pa vse do petdeset let zakonske zvestobe. Med nagovorom je g. župnik Urban Kokalj poudaril pomen zakonskega in družinskega življenja v današnjem času, ki ni vedno naklonjen Božjim načrtom urejenega zakonskega in družinskega življenja. Drugi vidik praznovanja zakonskih jubilantov, ki ga je župnik poudaril, pa je v tem, da zakonci vsaj občasno obnovijo obljubo, ki so jo ob poroki zaupali Bogu in drug drugemu. Več »22. november 2010

Srečanje ŽPS naše dekanije

V nedeljo, 21. novembra, je bilo ob 15. uri, v naši župnijski dvorani srečanje članov ŽPS iz vse naše dekanije. Gost je bil direktor Škofijske karitas g. Tone Kompare. V svojem nagovoru je razložil pomen mašnega branja te nedelje, dotaknil pa se je tudi našega poslanstva na tem svetu. Sledilo je še nekaj odgovorov na vprašanja, ki so jih g. Kompari postavili nekateri prisotni. Tako kot smo srečanje začeli z pesmijo, smo ga z pesmijo tudi zaključili. Več slik.

Tone Kompare FJS_6607 FJS_6609 FJS_661313. november 2010

Farni list 14/2010

misal Na voljo je novi Farni list: 14/2010.

Nadaljujemo z pričevanjem g. Miloša Briškega. Celotno do sedaj objavljeno besedilo je tukaj. Več »1. november 2010

Zahvalna nedelja in zakonski jubileji

Na zahvalno nedeljo, 7. novembra, smo pri sveti maši (več slik) ob 10. uri praznovali zakonske jubileje.

Svojo zavezo zakonskemu stanu je pred Bogom potrdilo 32 parov, med njimi jih je bilo šest, ki so praznovali že 50. letnico.

Janez in Helena Kuhar, 50 let Franc in Anica Jensterle, 50 let Anton in Ana Petač, 50 let Nikolaj in Frančiška Vidic, 50 let

Janez in Milka Novak, 50 let Vinko in Marija Šeško, 50 let Franci in Antonija Sitar, 45 let Alojz in Ana Hrovat, 45 let več
Več »1. november 2010

Spomin vseh vernih rajnih

.

2. novembra se vsako leto spominjamo vseh rajnih, ki še potrebujejo Božjega usmiljenja in naših molitev. Ta dan vsa vesoljna Cerkev moli za duše v vicah, ki trpijo očiščevanje svojih grehov in tako zorijo za nebesa.

Svete maše v farni cerkvi bodo ob 8- ih, 10- ih in ob 19- ih.

.1. november 2010

Praznik vseh svetnikov

Vsi sveti 2010Na zapovedani praznik vseh svetnikov bodo v farni cerkvi svete maše ob 8., 10. in 14. uri. Dopoldan se bomo priporočali vsem našim dragim rajnim, ki že uživajo večnost pri Bogu. Popoldne pa bomo molili za vse tiste pokojne, ki v vicah trpijo očiščevanje in si želijo Božjega usmiljenja in naših molitev. Prva dva dela rožnega venca (veseli in svetli del) bomo začeli moliti ob 13.15, nato bo sveta maša, po njej pa molitve na pokopališču. Naj tudi letos spomnim, da bi bilo lepo, če bi ob vsakem pogrebu svojci umrlega pri glavnem križu na duhovniških grobovih prižgali kakšno svečo zanj, večkrat pa tudi za pokojne duhovnike, ki počivajo ob tem križu in so bili naši dušni pastirji.
Vsi sveti 2010, zvečer Druga dva dela rožnega venca (žalostni in častitljivi del) bomo molili ob 17. uri. Tedaj bomo molili tudi litanije vseh svetnikov in prav njih prosili naj pri Bogu posredujejo za vse duše v vicah. Zvečer ob 19. uri bo na pokopališču pri križu še krajše bogoslužje, ki ga pripravljajo mladi.
Priložnost za sveto spoved bo v farni cerkvi skozi ves teden pred samim praznikom eno uro pred sveto mašo. Vsak, ki te dni prejme zakrament svete spovedi in svetega obhajila, obišče pokopališče ter moli po namenu svetega očeta, lahko daruje popolni odpustek za duše v vicah. Tudi to priložnost izkoristimo kot milostni dar za naše drage rajne.
  • Božja beseda za danes

  • Zadnje objavljene slike

  • blaženi Alojzij Grozde

  • Alojzij Grozde