2010 oktober » župnija sv. Jurija, Šenčur
  • župnija sv. Jurija, Šenčur

  • Farni list 13/2010

17. oktober 2010

Farni list 13/2010

misal Na voljo je novi Farni list: 13/2010.

Nadaljujemo z pričevanjem g. Miloša Briškega. Celotno do sedaj objavljeno besedilo je tukaj.

suboticaV Subotici nas je prevzela jugoslovanska ljudska policija, ki nas je ponovno zastražila. In spet smo se počutili kot nemočni ujetniki. Tu, v Subotici, smo preživeli več dni. Kot najhujše hudodelce so nas zopet vse natančno popisali. To je bolelo takrat in to boli še danes, če se spomnim, kaj vse smo mogli prestati. Ko je bilo to popisovanje, ki je trajalo skoraj cel teden, končano, so nam dali v roke tako imenovane objave, ki so veljale kot nekakšen dokument, ki je veljal kot potrdilo, da se iz taborišča vračamo domov in da imamo prosto vožnjo vse do doma. Moram pa priznati, da so v Subotici z nami lepo ravnali in zato ni bilo čisto tako kot v taborišču.

Več »11. oktober 2010

“Podkrnoški zaklad” predstavljen na Olševku

Otroška gledališka skupina iz Olševka je na travniku pred cerkvijo uprizorila zanimivo gledališko igro »Podkrnoški zaklad«. Zgodba govori o tem, kako so pastirji iskali zaklad, a so na koncu našli še več.

Prvič so se predstavili v nedeljo, 3. oktobra ob 18.00 uri in nato izvedli še ponovitev v nedeljo, 10. oktobra ob 17.00 uri.
Več slik je tukaj.

FJS_3797 FJS_3896 FJS_3942 FJS_395910. oktober 2010

Obnovljena zakristija v Šenčurju

blagoslov zakristije 3 blagoslov vrat podoba svete družine na vratih v cerkev omara v zakristiji

Več slik je tukaj.9. oktober 2010

Farno žegnanje

FJS_3697V nedeljo, 10. oktobra, bomo praznovali farno žegnanje.

Med jutranjo sv. mašo ob 7- ih bo blagoslov obnovljene zakristije.

Ob koncu sv. maše bo ofer ali darovanje za opravljena dela. Ob izhodu si boste obnovljeno zakristijo z novo opremo lahko tudi ogledali.

SVETI JURIJ – PROSI ZA VSO NAŠO ŽUPNIJO!3. oktober 2010

Farni list 12/2010

misal Na voljo je novi Farni list: 12/2010.

Nadaljujemo z pričevanjem g. Miloša Briškega. Celotno do sedaj objavljeno besedilo je tukaj.

odesaPo poti domov smo se nekajkrat ustavili tudi za dalj časa. Posebej so bili daljši postanki v Odesi, v Sighetu v Romuniji in v Szegedinu na Madžarskem, ki je bil že na meji z Jugoslavijo. V Sighetu so nam pod pretvezo, da nam bodo v obleki uničili uši, odvzeli vso obleko in nas popolnoma gole pustili stati na prostem v mrazu, dežju in snegu. Vse to je trajalo ves dan od jutra do večera in smo že mislili, da bomo zmrznili. Zgledalo je kot pravo izživljanje nad nemočnim človekom. Zatem so nas odpeljali skozi Debreczen v smeri Szegedin na Madžarskem.

Več »  • Božja beseda za danes

  • Zadnje objavljene slike

  • blaženi Alojzij Grozde

  • Alojzij Grozde