2010 julij » župnija sv. Jurija, Šenčur
  • župnija sv. Jurija, Šenčur

  • Krištofova nedelja 2010

25. julij 2010

Krištofova nedelja 2010

Na Krištofovo nedeljo, 25. julija, so pri sveti maši ob 10- ih v farni cerkvi sodelovali člani Združenja šoferjev in avtomehanikov iz Kranja. Sveto mašo smo začeli s slovesnim sprevodom ali parado izpred parkirišča pri Gasilnem domu. Po sveti maši je bil blagoslov avtomobilov na parkiriščih. Blagoslovi avtomobilov so bili tudi na drugih podružnicah, kjer je duhovnik. Nekaj slik je iz Olševka.Več slik.

Tudi sicer se vsak dan sproti radi priporačajmo svetemu Krištofu za srečno in varno vožnjo.

FJS_1515 FJS_1528 FJS_1540 FJS_155611. julij 2010

Oratorij 2010

Na letošnjem oratoriju je sodelovalo 47 animatorjev in 153 otrok. Za lep in duhovno ter družabno bogat teden gre najprej zahvala Bogu za varnost, lepo vreme in ves drug blagoslov, ki smo ga bili skupaj z mladimi in otroci te dni deležni. Posebej gre zahvala glavnima voditeljema Davidu Šmajcu in Ines Golob za skrbno in zavzeto vodenje animatorjev, otrok in vseh organizacij. Hvaležni smo tudi g. kaplanu za duhovno vodenje, ostalim animatorjem za resno in odgovorno delo, disciplino in medsebojno povezanost. Hvala gospodinji Darinki, ki je za vse animatorje vsak dan priskrbela toplo kosilo. Hvala tudi ostalim gospodinjam, ki ste nas oskrbovale s pecivom in ostalimi dobrotami. Ob koncu pa še posebna zahvala vsem sponzorjem, ki ste nas s svojimi prispevki podprli. Več slik je tukaj (petek) in tukaj (nedelja). Tukaj pa si lahko pogledate Oratorijski tednik farni list za tisk.

Več »11. julij 2010

Farni list 9/2010

misal Na voljo je novi Farni list: 9/2010.

Nadaljujemo z pričevanjem g. Miloša Briškega. Celotno do sedaj objavljeno besedilo je tukaj.

V taborišču smo imeli svojo zdravstveno ambulanto, ki je bila brez posebnih zdravil in sanitarnega materiala. Zdravnik in bolničar hkrati je bil eden izmed nas ujetnikov. Slišal sem, da je bil katoliški duhovnik, ki se je žrtvoval za bolne in zanje skrbel. Tudi jaz sem prišel k njemu z veliko rano na nogi. Močno me je namreč ožulil čevelj in rana se ni in ni mogla zaceliti. Postajala je vedno večja.

Več »2. julij 2010

Farno peš romanje na Brezje

Marijina slika v stranski kapeli

V noči iz petka, 2. julija na soboto 3. julija bo farno peš romanje na Brezje. Odhod izpred župnišča bo ob 2. uri. Sveta maša na Brezjah pa bo ob 7. uri.2. julij 2010

Novo bandero v Hotemažah

Na Urhovo nedeljo, 4. julija, bomo v Hotemažah med sv. mašo ob 10. uri blagoslovili obnovljeno bandero.

Vsi stroški še niso poravnani, zato bo ob koncu sv. maše ofer – darovanje v ta namen.  • Božja beseda za danes

  • Zadnje objavljene slike

  • blaženi Alojzij Grozde

  • Alojzij Grozde