2009 december » župnija sv. Jurija, Šenčur
  • župnija sv. Jurija, Šenčur

  • Božična zgodba v Vogljah

29. december 2009

Božična zgodba v Vogljah

V nedeljo, 27. decembra smo lahko v vogljanski cerkvi spremljali božično zgodbico. Otroci so ob spremljavi zbora in inštrumentalistov v pesmi predstavili dogajanje v Betlehemu ob Jezusovem rojstvu.

Več slik je tukaj.29. december 2009

Šenčurski zbor na Dunaju

Za letošnjega Miklavža smo pevci jeseni ustanovljenega Mešanega Župnijskega Pevskega Zbora iz Šenčurja v spremstvu g. župnika Urbana obiskali Slovence v izseljenstvu na Dunaju.

Poleg ogleda znamenitosti tega velikega mesta smo pod vodstvom našega dirigenta Davida Jagodica tudi sodelovali pri sveti maši in Miklavževanju.

Daljši prispevek organistke Mateje pa je TUKAJ.

Še vedno velja za vse, ki ob torkih od 8. pa do 10. ure zvečer ne najdete notranjega miru, kakor tudi vsako nedeljo, ko se iz kora oglasi petje novega zbora, da se nam pridružite, še posebej tenorji, kajti to je ena izmed poti k odrešenju! Kdor poje dvakrat moli!28. december 2009

Božični koncert zborčka Vesela srca

V nedeljo, 27. decembra se je ob 18. uri v cerkvi v Šenčurju predstavil Cerkveni otroški pevski zbor Vesela srca iz Šenčurja. Zbor vodi Erik Šmid. Pomagata mu še Barbara Logar in Mateja Golorej. Predstavili so dvanajst skladb na božično tematiko.

Program je popestrila še dramska skupina iz Olševka z Božičnim misterijem. Skupino vodi Marija Sajevic.

Dani Svetelj pa je poskrbela za vezni tekst.

Več slik je tukaj.26. december 2009

Božična zgodba pri Novakovih

Joj, bliža se novo leto. Aja, pa še božič je vmes. Saj ne utegnemo vsega narediti. Otroci, kar igrajte se sami. Gremo še po novoletnih nakupih. Toliko je ugodih ponudb. Pa zdaj, ko smo vse “privlekli” domov moramo še lučke napeljati pa stvari razpakirati … Ko bi bilo le več časa.

To je na hitro uvod v zgodbo, ki so nam jo pripravili otroci pri Novakovih na Prebačevem. Na srečo se je vse lepo razpletlo. Starši so le našli čas za svoje otroke in vsi so skupaj doživeli praznični čas. Igra, ki izgleda izmišljena, pa je dostikrat zelo resnična. In otroci so v predstavo vložili veliko svojega časa, zato je bila tudi tako prijetna.

Več slik je tukaj.

Elizabeta je igrala Jezusa26. december 2009

Sv. maša in blagoslov konj v Srednji vasi

Na praznik sv. Štefana, 26. decembra, je bila ob 10. uri v cerkvi sv. Radegunde v Srednji vasi sv. maša, med katero je bil tudi blagoslov novega križa. Sledilo je darovanje za cerkev z prenašanjem kipcev živali okrog oltarja.
Za obzidjem pred cerkvijo pa je sledil tradicionalni blagoslov konj.

Več slik je tukaj.26. december 2009

Sv. Štefan, praznik samostojnosti in enotnosti

26. december je od leta 2005 državni praznik samostojnosti in enotnosti. 23. decembra leta 1990 smo se slovenci z 93.2 odstotki glasov za odločili za samostojno in neodvisno državo. 26. decembra 1990 so bili uradno objavljeni rezultati plebiscita. To je bil eden od bistvenih kamnov v mozaiku ustanavljanja naše lastne države.25. december 2009

Božič 2009

božično voščilo 2009

Polnočnica v Šenčurju

Polnočnica na Olševku

Božična zgodba v Vogljah

Božični koncert zborčka Vesela srca

Božična zgodba pri Novakovih

Sv. maša in blagoslov konj v Srednji vasi24. december 2009

Devetdnevnica pred Božičem, Prebačevo

devetdnevnica Prebačevo

V več krajih naše župnije že vrsto let potekajo v pripravi na božični čas posebne devetdnevnice pri katerih vaščani nosijo Marijin kip od hiše do hiše.

Na Prebačevem se vsak večer se zbere od 20 do 30 ljudi, ki pospremijo Marijin kip do družine pri kateri ostane do naslednjega dne. Marijin kip tako sprejme devet družin.

Molitev in skupno druženje povezuje vaščane Prebačevega in utrjuje medsebojne odnose.20. december 2009

Spovedovanje pred prazniki

spovednica

Ne pozabimo na duhovno pripravo pred prazniki. Ta vključuje tudi dobro in skrbno sveto spoved.

Priložnost za spoved boste v farni cerkvi imeli ves teden pred božičem od 17. ure dalje.

.

Za boljšo pripravo na dobro spoved poglejte tukaj.

.20. december 2009

Betlehemska luč

plamen

Iz poslanice ob Betlehemski luči miru 2009:

“Res nič posebnega. Človek in sveča, kakršnih srečaš na stotine, s plamenom in nasmehom, kot bi ju lahko imel vsak. Pa ju nima.
Ta plamen ima posebno moč. Ta plamen je luč od Boga. Zmore ti dati upanje, moč in pogum. Zmore ti vžgati srce. Kot ga je vžgal človeku z nasmehom.
A ne, ker ga nosi; ker ti ga daje.
Zdaj je res tvoj! Ko te je torej plamen vžgal, ga nesi nekomu. Nekomu, ki mu je ugasnilo srce. Zanj si ga našel, zanj gori v tebi. In ne boj se, če ti po poti ugasne plamen. Da ti le ne ugasne srce.
Saj…Kaj ti bo plamen, če srca ni zraven?”

povzeto po www.skavt.net

Luč miru iz Betlehema so skavti prinesli tudi v naše kraje:  • Božja beseda za danes

  • Zadnje objavljene slike

  • blaženi Alojzij Grozde

  • Alojzij Grozde