2009 september » župnija sv. Jurija, Šenčur
  • župnija sv. Jurija, Šenčur

  • Slomškov godovni dan, Slomškovo slavje in Slomškova nedelja

24. september 2009

Slomškov godovni dan, Slomškovo slavje in Slomškova nedelja

Papež in Slomšek v MariboruV četrtek, 24. septembra 2009 bomo na godovni dan Antona Martina Slomška v Cerkvi na Slovenskem obhajali praznik, v nedeljo, 27. septembra 2009 pa Slomškovo nedeljo.

Ob 150. letnici prenosa škofijskega sedeža v Maribor in 10. obletnici Slomškove beatifikacije bo v soboto, 26. septembra 2009, ob 12.00 na stadionu Ljudski vrt v Mariboru sv. maša kot osrednje slavje, ki bo posvečeno blaženemu škofu Antonu Martinu Slomšku. Slovesno somaševanje škofov in duhovnikov bo vodil apostolski nuncij v Republiki Sloveniji msgr. dr. Santos Abril y Castelló.
Več o slovesnostih preberite tukaj.19. september 2009

Stična mladih 2009

Stična mladih 2009Letos je bila v Stični mavrica! Ne glede na vreme.Znamenje raznolikosti, pestrosti, lepote … znamenje zaveze med Bogom in vsemi nami (1 Mz 9,12-16). Za glavnim odrom se mavrica preliva od cerkvenega zvonika proti tlom ter se vedno bolj širi, tako kot Gospodova ljubezen, ki se razliva na nas vse in ki je vedno prisotna v ozadju naših življenj, pa če se tega zavedamo ali ne. Ampak tako kot se ovčka drži mavrice, je odvisno od vsakega med nami ali se bomo te obljube Njegove ljubezni in prisotnosti »oprijeli« ter tudi mi barvali svet, ali pa bomo samo nemi opazovalci.
Dan je bil zelo pester. Mladi so se ob razpršili po vsem prireditvenem prostoru. Izbirali so lahko med preko dvajset delavnicami, razdeljenimi v štiri sklope: Mladost, čas upanja; Srečal sem Boga; Talenti konkretno in Ljubezen in upanje. Delavnice so bile dobro obiskane. Posebno pozornost je požela skupina Svetnik, ki je priredila mini koncert na katerem so predstavili svojo novo ploščo.
Več »13. september 2009

Farni list 12/2009

Novi Farni list: 12/2009.

.

V Letu duhovništva nadaljujemo s člankom g. Miloša Briškega, ki že 25 let vrši duhovniško poslanstvo v naši župniji, pretežno v Hrastju in na Prebačevem. Več tukaj.

Aktualno: Verouk v šolskem letu 2009/105. september 2009

Stična mladih 2009

Stična 2009V marsikateri župniji po Sloveniji že visi plakat, ki 19. septembra vabi mlade v Stično. Na njem se ovčka Taši, v družbi treh animatork, steguje za sidrom, simbolom upanja, s čemer se navezuje na letošnje geslo, ki pravi “Svoje upanje smo naslonili na živega Boga.” Tudi Taši ga je :) Za sidrom se skrivata še srce in križ, ki v obrisih napovedujeta gesli in tematiki za Svetovni dan mladih 2010 in 2011. Kaj več pa naj zaenkrat ostane še skrivnost …
V pripravljalni ekipi smo posebej skrbno izbrali tudi barvo, v kateri bo žarela Stična mladih 2009. Kot lahko vidite na spletni strani in na plakatu, smo se odločili za vijolično. Poleg tega, da bo ta barva na
majicah prvič pa ima tudi poseben simbolni pomen. Je namreč bogoslužna barva, barva upanja, ki ga prinašata Kristusova smrt in vstajenje. Katera barva bi torej lahko bila primernejša letos, ko toliko govorimo o upanju. (Vir: http://www.drustvo-skam.si)  • Božja beseda za danes

  • Zadnje objavljene slike

  • blaženi Alojzij Grozde

  • Alojzij Grozde