2009 avgust » župnija sv. Jurija, Šenčur
  • župnija sv. Jurija, Šenčur

  • Farni list 11/2009

28. avgust 2009

Farni list 11/2009

farni list 11/2009Tu najdete novi Farni list: 11/2009.

.

Iz vsebine:

Verouk v šolskem letu 2009/10
Ustanavljamo pevski zbor v Šenčurju
Svete maše
.
.

„LEPO JE BITI KRISTJAN“ – spodbuda za novo pastoralno leto

September je barviti mesec in začetnik novega pastoralnega ter šolskega leta. To je tudi priložnost, da se župljani še temeljiteje vključimo v razne župnijske dejavnosti in skupine ter tako izpolnimo obljubo, ki smo jo dali ob prejemu sv. krsta in sv. birme. Tako utrjeni in napolnjeni s Svetim Duhom smo lahko, če le želimo, žive priče Kristusovega evangelija v svetu. In ko bo iz nas sijala Jezusova dobrota, ljubezen in odpuščanje, bomo mnoge nagovarjali in jih prepričevali, da je evangelij nekaj živega, lepega, osrečujočega in velika vrednota za vsakdanje življenje. Vzgoja, mir in krščanska zavest so temelj človeške in narodne skupnosti. Zato si prizadevajmo, da se bomo v novem pastoralnem letu združevali v miru, da se bodo naše poti stekale skupaj kakor mirna in dobra reka Kristusove žive vode.
Posebej se vsi skupaj zavedajmo odgovornosti do vzgoje mladega rodu. Pastoralno, akademsko, šolsko in veroučno leto pomeni skupno življenje in delo duhovnikov in laikov, staršev, učiteljev in učencev, vsem pa naj bo skupna domača modrost: »Kriva vzgoja je slabih časov mati«.

.

V Letu duhovništva nadaljujemo s člankom g. Miloša Briškega, ki že 25 let vrši duhovniško poslanstvo v naši župniji, pretežno v Hrastju in na Prebačevem. Več tukaj.19. avgust 2009

Ustanavljamo nov odrasli mešani pevski zbor

Z novim pastoralnim letom bomo v Šenčurju začeli oblikovati nov odrasel mešani pevski zbor, ki ga bo vodil David Jagodic iz Šenturške gore, glavna organistka pa bo Mateja Golorej iz Voklega.

K novemu pevskemu zboru vabimo vse, ki imate pevske talente in darove ter bi radi s petjem sodelovali pri svetem bogoslužju.

Pevske vaje bodo ob torkih zvečer ob 20- ih.

Prve vaje bodo že v torek, 1. septembra 2009.14. avgust 2009

Praznik Marijinega vnebovzetja

V soboto, 15. avgusta, obhajamo zapovedani praznik Marijinega vnebovzetja ali Veliki šmaren. S praznovanjem smo začeli že na prevečer, v petek ob 20- ih,
s slovesno sveto mašo v cerkvi svetega Simona in Juda Tadeja v Vogljah. Po sveti maši je bila procesija do Marijinega znamenja na vasi. Med procesijo smo peli litanije Matere Božje.

Več slik praznovanja je tukaj.6. avgust 2009

Farni list 10/2009

farni list 10/2009Tu najdete novi Farni list: 10/2009.

.

Iz vsebine:

Pevski zbor v Šenčurju

Svete maše

..

Uvodni prispevek:

DUHOVNIKOVO ŽIVLJENJSKO PRIČEVANJE

Janez Marija VianneyOb 150. obletnici smrti arškega župnika svetega Janeza Vianeja, zavetnika duhovnikov, še posebej vseh župnikov, je na praznik Srca Jezusovega, 19. junija, papež Benedikt za vso vesoljno Cerkev razglasil Leto duhovništva. S tem želi sveti oče nameniti posebno pozornost duhovnikom, hkrati pa tudi vse ljudi spodbuditi k temu, da ponovno ovrednotimo duhovništvo in duhovnikovo poslanstvo v Cerkvi in svetu. Živimo v času, ki mnogokrat ni najbolj naklonjen krščanskim vrednotam in z njimi v zvezi tudi duhovniku, ki te vrednote prvi živi in oznanja. Sodobni človek si želi vse življenjske rešitve in odgovore najti takoj v prvem trenutku, išče cilje na kratek rok, če je le možno brez posebnih naporov in odpovedi. Krščanstvo pa ima svoj najglobji pomen prav v tem, da tudi v križu, trpljenju in smrti človek lahko najde smisel in celo odrešenje. S takšno življenjsko vsebino zmore človek potrpežljivo trpeti in vztrajati, da končno vendarle doseže cilj, ki ga je spoznal kot Božji načrt in si ga želi doseči. Več »  • Božja beseda za danes

  • Zadnje objavljene slike

  • blaženi Alojzij Grozde

  • Alojzij Grozde