2009 april » župnija sv. Jurija, Šenčur
  • župnija sv. Jurija, Šenčur

  • Šmarnice

27. april 2009

Šmarnice

šmarnice S 1. majem bomo tudi letos začeli obhajati ljudsko pobožnost Šmarnice. V župnijski cerkvi se bomo z Marijo srečevali vsak večer ob 19. uri. Na Visokem in Prebačevem pa bo šmarnična pobožnost vsak večer ob 20. uri.

Vsi, še zlasti pa otroci, ste lepo povabljeni, da se v mesecu maju še tesneje povežemo z Božjo in našo Materjo Marijo. V pastoralnem letu mladih jo še posebej prosimo za njeno varstvo in Božji blagoslov zanje.

Slike letošnjih šmarničnih pobožnosti v naši fari.26. april 2009

Blagoslov konj

V nedeljo, 26. aprila 2009 smo pri sveti maši počastili farnega zavetnika svetega Jurija.

Pri deseti maši se je cerkvenemu občestvu tudi pridružil novokrščenec Urban.

Po sveti maši pa je bil na travniku ob pokopališču blagoslov konj. Sprevod po vasi je spremljala tudi šenčurska godba na pihala.

.19. april 2009

Praznik svetega Jurija

oglasni tabliGod svetega Jurija, 23. aprila, je praznik naše župnije in domače občine. V okviru občinskega praznovanja bo v prihodnjem tednu več različnih prireditev. Osrednja bo slavnostna akademija v petek, 24. aprila, ob 19- ih v Domu krajanov v Šenčurju.
Ta dan bo večerna sveta maša v farni cerkvi ob 18- ih. V okviru župnije pa bomo našega zavetnika svetega Jurija posebej počastili in se mu priporočili v nedeljo, 26. aprila. Po sveti maši ob 10. uri bo na travniku ob pokopališču blagoslov konj.
Ob našem krajevnem prazniku veljajo vsem iskrene čestitke in želje po Božjem blagoslovu in varstvu na priprošnjo svetega Jurija.16. april 2009

Zaobljubljene svete maše

FJS_0323 Zaobljubljena sveta maša v Kokri za sosesko svetega Urha iz Hotemaž bo v nedeljo, 19. aprila (slike), za sosesko svetega Vida na Visokem in Miljah pa v nedeljo, 26. aprila, obakrat ob 9. uri.

.

O romarski cerkvi v Kokri (slike, 19. april 2009)

Župnijska cerkev Marije Brezmadežne

Ena starodavnih cest, ki je morda imela v preteklosti še večji pomen, kakor ga ima danes, je cesta, ki pelje iz gorenjske prestolnice čez Karavanke proti Velikovcu. Vsi vemo za Jezersko in njegove naravne lepote, manj pa smo pozorni na Kokro, kraj, ki je dobil ime po reki. Ta divja “hči planin” je dolino z Jezerskega proti Preddvoru oblikovala s tolikšno močjo, da ob poti po soteskah, ki jih je izdolbla voda, dobimo posebno spoštovanje do narave in njene moči.
Več »14. april 2009

Sveta birma

Pridi, Sveti Duh, napolni srca svojih vernih
in vžgi v njih ogenj svoje ljubezni.
Pošlji svojega Duha in prerojeni bomo
– in prenovil boš obličje zemlje.

Slike so razdeljene v dogajanje pred sveto mašo, mašo in slike po sveti maši.11. april 2009

Velikonočna poslanica


Velikonočna poslanica ljubljanskega nadškofa, predsednika SŠK, msgr. Alojza Urana9. april 2009

Velikonočno tridnevje

svecka

.


POGLEJTE SI!I!

Za boljšo pripravo na Veliko noč poglejte zgornjo rubriko Velikonočno tridnevje.

Objavljena je molitev za domače bogoslužje v velikonočnem tridnevju, povezava na simbole Velikonočnega tridnevja in slike bogoslužij.

FJS_0028
8. april 2009

Božja beseda za vsak dan

božja beseda

.

V levem stolpcu je na vrhu dodana povezava na stran na rkc strežniku, kjer je objavljena božja beseda za vsak dan. Preberete si lahko berila, psalm in evangelij, ki se berejo pri sveti maši.

Sveto pismo si vedno lahko odprete na www.biblija.net.

.5. april 2009

Farni list 5/2009

farni list 5/2009

Tu najdete novi Farni list: 5/2009.

Velikonočno voščilo

Bratje in sestre!
Staro znamenje velikonočne zmage je tudi podoba križa na vrhu Kalvarije, na katerem namesto Kristusa visijo povoji, v katero je bilo pri pokopu povito Jezusovo telo. Ni si težko predstavljati, da je nekdo, morda sam Jožef iz Arimateje, ki je Jezusa snel s križa in ga pokopal, po vstajenju vzel povoje iz groba in jih v znamenje in dokaz veselega dogodka zmagoslavno razobesil po izpraznjenem križu.

Več »4. april 2009

Svete maše

bralci Božje besede S praznikom velike noči bomo začeli z nedeljskimi jutranjimi svetimi mašami ob 7. uri. Vse večerne svete maše bodo v farni cerkvi odslej ob 19- ih, na podružnicah pa ob 18- ih, razen v Voklem, kjer je sveta maša vsako soboto zjutraj ob 8- ih.
Zaobljubljena sveta maša v Kokri za sosesko svetega Urha iz Hotemaž bo v nedeljo, 19. aprila, za sosesko svetega Vida na Visokem in Miljah pa v nedeljo, 26. aprila, obakrat ob 9. uri.  • Božja beseda za danes

  • Zadnje objavljene slike

  • blaženi Alojzij Grozde

  • Alojzij Grozde