2009 marec » župnija sv. Jurija, Šenčur
  • župnija sv. Jurija, Šenčur

  • Križ – merilo našega življenja

22. marec 2009

Križ – merilo našega življenja

Naše življenje je podobno mozaiku, sestavljenem iz svetlih, manj svetlih in temnih kamenčkov. Svetli predstavljajo lepe, vesele trenutke, manj svetli in temni pa trenutke naše žalosti in trpljenja. Naša naloga je, da te kamenčke pravilno razporedimo, da bo imel vsak svoj smisel in, da bo sestavljal lep mozaik našega življenja. Ta mozaik bo odseval globlji smisel, predvsem pa podobo Jezusa. Pri tem se nam zastavlja vprašanje, kako razporediti te kamenčke, kaj vzeti za merilo? Odgovor je težko sprejemljiv, pa vendar, to merilo je Kristusov križ. Samo, če človek v svoje življenje postavi križ, ki predstavlja nek Božji koordinatni sistem, dobi vsak trenutek življenja smisel in poslednji cilj. In prav to je skrivnost trpljenja skupaj z Jezusom.

Mladi bomo na tiho nedeljo, 29. marca 2009  zvečer, oblikovali križev pot, pri katerem bo vsak izmed nas povabljen, da naredi po sredini cerkve obhod s križem. S tem bomo na simbolen način predstavili, da si želimo imeti za merilo našega življenja, naše župnijske skupnosti prav Kristusov križ. To pa se lahko zgodi samo, če drug drugemu pomagamo nositi križ in s tem graditi našo župnijsko skupnost po meri Kristusovega križa. S tem namenom ste povabljeni, da se ob koncu svete maše tu pred oltarjem podpišete na križ. Ta podpis bo predstavljal zavezo, da vsak dan zmolimo kratko molitev za našo župnijsko skupnost.17. marec 2009

Materinski dan v Vogljah

Vabljeni na prireditev ob materinskem dnevu, ki bo 29. marca 2009 ob 14.00 uri v Vogljah v dvorani doma vaščanov.15. marec 2009

Praznik sv. Jožefa

sveta družina v kapeli v ŠenčurjuV četrtek, 19. marca, je praznik svetega Jožefa, moža Device Marije in varuha svete družine.

Ta dan bo sveta maša v kapeli tudi zjutraj ob 8- ih. Ker je sveti Jožef varuh in zavetnik družin, mu bomo izročili v varstvo vse naše družine ter še posebej može in očete.

.

.

.15. marec 2009

Farni list 4/2009

farni list 4/2009

Tu najdete novi Farni list: 4/2009.

Uvodni nagovor:

POST IN ODPOVED ZA DARITEV BOGU

Več »14. marec 2009

Praznovanje Materinskega dne na Olševku

zvoncki

Otroci vas vabijo na praznovanje ob Materinskem dnevu in sicer v nedeljo, 22.3.2009 ob 15. uri v cerkev nadangela Mihaela na Olševku. Radi bi vam polepšali nedeljsko popoldne s pesmijo in besedo.

Lepo povabljeni!14. marec 2009

Postna predavanja

k tebi GospodV postnem času bomo imeli dvoje predavanj.

Prvo predavanje bo v soboto, 7. marca, po sveti maši, ki je ob 18- ih v župnijski dvorani. Predavala bo gospa Berta Golob na temo „Vzgoja za molitev v družini“. Vabljeni predvsem starši, kateheti in vsi, ki se srečujete z vzgojo otrok.

Drugo predavanje bo naslednjo soboto, 14. marca, na temo „Ali je Cerkev konzervativna in nazadnjaška?“ Predaval bo profesor na Teološki fakulteti dr. Bogdan Dolenc. Ne le v medijih, tudi med nami se večkrat razpravlja o tem, da Cerkev ne zna biti sodobna in da ne gre v korak s časom. Vabljeni torej k pogovoru prav o tej tematiki.

Poglejte si tudi posebno stran (meni na vrhu osnovne strani), namenjeno postnemu času.5. marec 2009

Postni čas 2009

trnjeva krona

Postni čas je za kristjane čas poglabljanja vase. Nekaj vzpodbud najdete na posebni strani namenjeni temu času.  • Božja beseda za danes

  • Zadnje objavljene slike

  • blaženi Alojzij Grozde

  • Alojzij Grozde