2009 februar » župnija sv. Jurija, Šenčur
  • župnija sv. Jurija, Šenčur

  • Ogled škofjeloškega pasijona

28. februar 2009

Ogled škofjeloškega pasijona

V soboto, 28. marca, bo iz naše župnije organiziran ogled Škofjeloškega pasijona, ki s svojimi koreninami sega v leto 1721 in v duhu takratnega časa predstavlja Gospodovo trpljenje in z njim tudi naše zveličanje. Odhod avtobusa iz Šenčurja bo po večerni sveti maši ob 18.45.

Cena vstopnice in prevoza je 25 €.

Prijave zbiramo v župnišču.

Ker pasijon poteka na prostem, je priporočena toplejša obleka in obutev.
Slike zadnjega pasijona27. februar 2009

Radijski misijon

RO_splet_mLetošnji radijski misijon bo od 29. marca do 4. aprila 2009 pod naslovom: Hoditi po Jezusovih stopinjah.
Misijon bodo vodili Frančiškovi bratje in sestre (redovniki, redovnice in laiki s Frančiškovo duhovnostjo), ki bodo tudi na ta način praznovali svoj jubilej – 800-letnico Vodila svetega Frančiška Asiškega.

Slovesni začetek bo 29. marca ob 10. uri pri Sv. Petru in Pavlu na Ptuju (mariborski pomožni škof dr. Peter Štumpf), sklep pa 4. aprila ob 16. uri na Sveti Gori (koprski pomožni škof dr. Jurij Bizjak).

Več »27. februar 2009

Farni list

farni list 3/2009

Tu najdete novi Farni list: 3/2009.

Nekaj naslovov iz vsebine:

Celodnevno češčenje v Šenčurju

Postna predavanja

Ogled škofjeloškega pasijona27. februar 2009

Celodnevno češčenje

monštrancaDan celodnevnega češčenja, letos 6. marca, je milostni dan za župnijo in dan, ko župnija v imenu celotne nadškofije moli in zadoščuje za grehe in napake najprej nas kristjanov. Je izraz vere in zaupanja, da molitev spreminja človeka, s tem pa kraj in svet, v katerem živimo. K Jezusu prihajamo tudi s svojimi radostmi in težavami.
Ob župnijskem prazniku celodnevnega češčenja se torej radi zadržimo z Njim v molitvi in češčenju.

. Več »25. februar 2009

Ustvarjanje postnega plakata

IMG_5327

Verjetno ste že opazili zanimive plakate, ki se menjajo v vitrini na desni strani glavnih vhodnih cerkvenih vrat.
Tukaj si lahko pogledate, kako smo izdelovali postni plakat,vabimo pa vas, da si ga ogledate tudi v živo.20. februar 2009

Pevske vaje za novo mašo

Eno večjih sodelovanj pri slovesnosti nove maše boste prevzeli zborovodje in pevci. K sodelovanju ste lepo povabljeni pevci vseh zborov naše župnije, pa tudi tisti, ki morda trenutno ne pojete pri nobenem pevskem zboru in bi se nam radi pridružili.
Pevske vaje bo prevzela in vodila gospa Mojca Gabrijel.

Prve vaje so bile v četrtek 19. februarja, ob 20. uri v župnijski dvorani oziroma kapeli.

Povezava na stran pevskih zborov v fari.17. februar 2009

Delavnice molitve in življenja

molitevV ponedeljek 16. februarja po večerni sveti maši smo v naši župniji začeli z delavnico molitve in življenja. Molitvena srečanja bodo vsak ponedeljek po sveti maši vse tja do konca meseca maja. Vabljeni vsi, ki bi radi tudi preko teh srečanj poglobili svojo molitev in povezanost z Bogom.
Delavnice molitve in življenja so mednarodno zasebno združenje laikov papeškega prava. Nastale so leta 1984, ko je njihov ustanovitelj kapucin br. Ignacio Larranaga Orbegozo zaradi svojega pastoralnega poslanstva obhodil številne dežele sveta in začutil potrebo pomagati dušam vstopiti v osebni odnos z Bogom, da bi ga lahko spoznale, z namenom, da bi iz vsakega kristjana oblikoval Gospodovega prijatelja in učenca.
Več »15. februar 2009

Duhovne vaje za zakonce

dv zakonciDuhovne vaje za zakonce so bile od 13. do 15. februarja 2009.

Voditelj je bil jezuit p. Lojze Markelj.

:.:. Povezava na slike zakonskih skupin.

.

.15. februar 2009

Birmanci v Ljubljani

sveta mašaV četrtek 12. februarja so bili letošnji birmanci na obisku v ljubljanski nadškofiji. Imeli so sveto mašo z g. nadškofom Alojzijem Uranom, ogledali so si Bogoslovno semenišče, Ljubljano in tudi Škofijsko klasično gimnazijo v Šentvidu.

Več slik je tukaj.

Sveta birma bo v naši župniji na velikonočni ponedeljek, 13. aprila 2009. Birmanci se na ta pomemben dogodek v življenju kristjana – prejem daru Svetega Duha, ki potrjuje v veri – pripravljajo že nekaj časa.13. februar 2009

Farni list

farni list 2/2009

Tu najdete novi Farni list: 2/2009.

Naslovna tema: Družina pri molitvi

Zakonca pripovedujeta: »Dalj časa sva iskala obliko najine skupne molitve. Sedaj, ko imava otroke, nama je ostal zgodnji jutranji čas, to je tisti čas, ko sva sveža in z veseljem sprejemava nov dan. Boga slaviva s hvalnicami in svetopisemski odlomki.
Več »  • Božja beseda za danes

  • Zadnje objavljene slike

  • blaženi Alojzij Grozde

  • Alojzij Grozde