2009 januar » župnija sv. Jurija, Šenčur
  • župnija sv. Jurija, Šenčur

  • Srečanje otroških pevskih zborov na Rakovniku

31. januar 2009

Srečanje otroških pevskih zborov na Rakovniku

Sv. mašo je daroval br. Stane Bešter Srečanje otroških pevskih zborov (slike) je bilo v nedeljo 1. februarja ob 15. uri, v cerkvi Marije Pomočnice na Rakovniku v Ljubljani. Prijavljenih je bilo 52 otroških zborov. Med njimi so bili tudi mladi pevci iz naše župnije. S skupno pesmijo so oblikovali sv. mašo, ki jo je daroval br. Stane Bešter.
. Več »28. januar 2009

Prvo sv. obhajilo na Olševku

Olševek, prvo obhajilo

Prvo sv. obhajilo na Olševku bo v nedeljo 17. maja.25. januar 2009

Sveta birma v Šenčurju

okrašeni oltar

Sveta birma bo v naši župniji na velikonočni ponedeljek, 13. aprila.22. januar 2009

Podoba Svete družine obiskuje našo župnijo

Stane Kregar, Sv. družina Podoba svete družine, ki smo jo prejeli na Slovenskem pastoralnem dnevu v Celju, bo v mesecu februarju gostila podružnica svetega Vida na Visokem in Miljah.

Tisti, ki želite sveto družino sprejeti v svoj dom, se za termin dogovorite s Tadejo Kuhar (040 245 765).

Sprejem bo v nedeljo, 1. februarja, pri sveti maši ob 10. uri.

.20. januar 2009

Nova maša g. Bojana Travna

FJS_9526

G. Bojan Traven bo imel novo mašo v nedeljo 5. julija.

:.:. Povezava na diakonsko posvečenje, povezava na slike diakonskega posvečenja, povezava na mašniško posvečenje.20. januar 2009

Nov farni list

farni list 1/2009

tu najdete novi Farni list: 1/2009.

Nekaj naslovov iz vsebine:

Naša cerkvena skupnost

Duhovne vaje za zakonce

Podoba Svete družine15. januar 2009

Naša cerkvena skupnost

Župnija je skupnost vernikov v neki delni Cerkvi – škofiji, za katero je zadolžen krajevni škof, ki skrb za posamezno župnijo zaupa določenemu župniku. Ta župnijo vodi in skrbi, da je povezana s škofijo in vesoljno Cerkvijo. Župnija je najbolj vidna in živa Cerkev in predstavlja osnovno in nenadomestljivo obliko cerkvene skupnosti. V prvi vrsti je skupnost vernikov, ki se zbira okrog Gospodovega oltarja in živi iz Evharistije. Iz te povezanosti z Bogom izhajajo še druga njena poslanstva na oznanjevalnem, dobrodelnem in misijonskem področju.
krst Vseh prebivalcev v naši župniji je okrog 8400. Od teh nas je približno 7200 katoličanov. V lanskem letu smo se s cerkvenim pogrebom poslovili od 63 faranov (31 moških, povprečna starost 66 let in 32 žensk, povprečna starost 79 let). Izmed teh je bilo le 32 previdenih, to pomeni, da so prejeleli poslednje zakramente. Po zakramentu svetega krsta smo za svoje brate in sestre sprejeli 64 otrok (33 dečkov in 31 deklic). Od vseh novokrščencev je 17 nezakonskih in dva le iz civilnega zakona.
Več »14. januar 2009

Molitev za duhovnike

Kip papeža Janeza Pavla II.V nedeljo, 18. januarja 2009 smo v okviru naše dekanije povabljeni na Brezje k molitvi za duhovnike, bogoslovce in nove duhovne poklice. Ker bomo letos v naši župniji imeli novomašnika, smo še toliko bolj vabljeni k tej molitvi.

Ob treh popoldne bo najprej molitvena ura in nato sveta maša. Iz Šenčurja bo peljal posebni avtobus. Odhod bo ob 14. uri.

Prijavite se v tukaj.

.11. januar 2009

Sprejem ministrantov

sprejem ministrantovV nedeljo, 11. januarja 2009, na praznik Jezusovega krsta, je v farni cerkvi slovesno pristopilo k minstrantski službi sedem novih mašnih strežnikov – ministrantov. Kot je dejal g. župnik v nagovoru, to ni samo služba pri oltarju. Ministrant je tudi s svojim življenjem zgled ostalim, hkrati pa smo vsi lahko hvaležni za dar teh služb.

Novi ministranti so: Urh Draksler, Vid Perkolj, Gašper Logar, Janez Mohar, Domen Okorn, Tilen Likozar in Tomaž Žugec.6. januar 2009

6. januar, praznik Gospodovega razglašenja

Praznik Gospodovega razglašenja (epifanije) ali praznik sv. treh kraljev v Cerkvi praznujemo 6. januarja. Praznik Gospodovega razglašenja se v zahodni tradiciji imenuje tudi praznik sv. treh kraljev, s čimer je izraženo vsebinsko dopolnjevanje. Trije kralji – modri podajajo nazorno in živo predstavo o častilcih iz poganskih krajev, ki so prišli molit novorojenega Odrešenika.
Več »  • Božja beseda za danes

  • Zadnje objavljene slike

  • blaženi Alojzij Grozde

  • Alojzij Grozde