2008 oktober » župnija sv. Jurija, Šenčur
  • župnija sv. Jurija, Šenčur

  • Spomin vseh vernih rajnih

30. oktober 2008

Spomin vseh vernih rajnih

2. novembra se vsako leto spominjamo vseh rajnih, ki še potrebujejo Božjega usmiljenja in naših molitev. Ta dan torej vsa vesoljna Cerkev moli za duše v vicah, ki trpijo očiščevanje svojih grehov in tako zorijo za nebesa. Njim se lahko izročamo tudi vsi, ki še živimo na zemlji in prosimo Boga, naj njihovo trpljenje po naših molitvah zadosti tudi našim potrebam in stiskam.
Več »26. oktober 2008

Diakonsko posvečenje

FJS_9516V nedeljo 26. oktobra je bilo ob 15. uri v Cerkljah diakonsko posvečenje. Prejel ga je tudi naš bogoslovec g. Bojan Traven.

Na slovesnosti diakonskega posvečenja v župnijski cerkvi sv. Marije Vnebovzete v Cerkljah na Gorenjskem so bili v diakone posvečeni bogoslovci Matej Nastran iz župnije Cerklje na Gorenjskem, Peter Nastran iz župnije Stara Loka, Aleš Pečavar iz župnije Grosuplje in Bojan Traven iz župnije Šenčur.

Povezava na fotogalerijo.
19. oktober 2008

Svetovni molitveni dan za mir

StičnaV ponedeljek, 27. oktobra, obhajamo molitveni dan za mir po vsem svetu. Od 8- ih naprej bo župnijska cerkev skozi ves dan odprta za molitev za mir in razumevanje ne le v daljnem svetu, pač pa najprej v naših srcih in s tem tudi v naših družinah, soseskah in župnijski skupnosti. Molimo tudi za sebe, da ne bi prav mi povzročali jeze, nemira in sovraštva okrog nas. Ob 18. uri bo skupna molitvena ura pred izpostavljenim Najsvetejšim.18. oktober 2008

Župnijsko romanje v Rim

Rim (4.10.2008) (258)Od četrtka 2., do nedelje 5. oktobra, je bilo župnijsko romanje v Asisi in Rim.

Zadnji dan romanja, v nedeljo, je pri molitvi Angel Gospodov sveti oče Benedikt XVI. takole pozdravil šenčurske župljane:

“Pozdravljam vernike iz Šenčurja v Sloveniji! Danes se je tukaj v Rimu začela škofovska sinoda o Božji besedi. Želim vam, da bi bilo Sveto Pismo vedno svetla luč na vaši romarski in življenjski poti. Naj bo z vami moj blagoslov!”
Več »13. oktober 2008

Molitev za naše rajne

svečeV tem mesecu zbiramo v župnišču molitvene namene za naše rajne. Zanje bomo posebej molili v mesecu novembru pri vsaki sveti maši med tednom.  • Božja beseda za danes

  • Zadnje objavljene slike

  • blaženi Alojzij Grozde

  • Alojzij Grozde